Лазар Нешић Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 мени се онда јавља питање каква је вера водећих људи тзв МПЦ, када свесно стоје у расколу због пара? У праву си! Али исто се може поставити и за водеће људе СПЦ ... како држе у немилости цео један православни народ због кеша и свађа око касе? Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Ко издржи до краја спасиће се. Ако Бог да, иконе ће се сликати https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Значи, да би се ослободио Архиепископ Јован, постоје главно два начина:1. Да пред суда докаже да је невин о финансијске малверзације, тј. о пренамени материјалних средства. 2. Да архиепископ Јован призна кривица (за финансиске малверзације) и да потражи помиловање (амнестија) од стране председника Републике Македоније. 3. Да га скупштина Републике Македоније аболира. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Зар није оно да је свако невин док се не докаже кривица а не да је свако крив док се не докаже невиност? Orthophill, zuti car and Фидер је реаговао/ла на ово 3 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 исто се може поставити и за водеће људе СПЦ ... како држе у немилости цео један православни народ због кеша и свађа око касе? Потпуно погрешно! Не знам чији си став то прихватио и овде изнео .. јер засигурно знам да није твој. Разлози оваквој мојој тврдњи су многоструки. А када је већ тако, волео бих да нам кажеш чији си то став прихватио као свој. Можда мало грубо и надмено звучи, али да би скратили причу зато овако ''журим'' .. Потпуно ти је погрешна тврдња тј питање.. значи не стоје ствари уопште тако, тачнијуе никога СПЦ не ''држи у немилости'' а поготову не ''један цео народ.. и немој побогу..и аман(!) СПЦ, па цела Црква Православна не општи с арасколницима.. У Грчкој и осталим ''грчким '' црквама нису причешћивали припаднике раскола ни пре 20 ни 30 па ни 40 година... Од позива Патријарха Павла и напуштања раскола од стране Архиепископа Јована и СПЦ је построжила свој став, као и остратак Православног света. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Значи, да би се ослободио Архиепископ Јован, постоје главно два начина: 1. Да пред суда докаже да је невин о финансијске малверзације, тј. о пренамени материјалних средства. 2. Да архиепископ Јован призна кривица (за финансиске малверзације) и да потражи помиловање (амнестија) од стране председника Републике Македоније. 3. Да га скупштина Републике Македоније аболира. Ово твоје писање је увреда за православље ... Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Значи, да би се ослободио Архиепископ Јован, постоје главно два начина: 1. Да пред суда докаже да је невин о финансијске малверзације, тј. о пренамени материјалних средства. 2. Да архиепископ Јован призна кривица (за финансиске малверзације) и да потражи помиловање (амнестија) од стране председника Републике Македоније. 3. Да га скупштина Републике Македоније аболира. 1. Пред којим судом? Оним што га је неколико пута ослобађао за исте ствари за које су га после ставили на робију? Или оним што га је противправно држао у притвору? Или оним судом којим управља Стефке или Груја? Има их више. Дакле, схизофренија. На крају крајева, добро се зна да је он невин. Нешто друго је проблем. 2. Коју кривицу да призна? Има их неколико. И биће још ако затреба, јер им тако одговара... Срамота шта пишеш. 3. Скупштина Македоније? То нешто исто као скупштина Србије? Или се то маже на 'леба? Дакле, смехотрес. Закључак: писаније ти пада у воду само по себи. Она "реалност на терену" демантује твоје наводе тобоже правне државе у Македонији (као и у Србији), јер може да се ради шта се хоће (на страну сад што се избегава регистрација и што се остале владике, кллирици, монашто, верници малтретирају, али да ли је и то по правима и законима? Не доводом у питање да јесте. Живела правда, живео закон, предстедник и скупштина Македоније!). Јер је то воља власти, а власт је народ а народ зна. feeble and Рилски је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 1. Пред којим судом? Оним што га је неколико пута ослобађао за исте ствари за које су га после ставили на робију? Или оним што га је противправно држао у притвору? Или оним судом којим управља Стефке или Груја? Има их више. Дакле, схизофренија. На крају крајева, добро се зна да је он невин. Нешто друго је проблем. 2. Коју кривицу да призна? Има их неколико. И биће још ако затреба, јер им тако одговара... Срамота шта пишеш. 3. Скупштина Македоније? То нешто исто као скупштина Србије? Или се то маже на 'леба? Дакле, смехотрес. Закључак: писаније ти пада у воду само по себи. Она "реалност на терену" демантује твоје наводе тобоже правне државе у Македонији (као и у Србији), јер може да се ради шта се хоће (на страну сад што се избегава регистрација и што се остале владике, кллирици, монашто, верници малтретирају, али да ли је и то по правима и законима? Не доводом у питање да јесте. Живела правда, живео закон, предстедник и скупштина Македоније!). Јер је то воља власти, а власт је народ а народ зна. У невиности не улазим. Можда јесте, можда није. Суд нажалост доказао да није. Ја сам казао које су правне могуќности у Македонији. Ви причате како Македонија није правна држава. У реду. Онда како ќете да ослободите владика Јована? Освојиќите земљу коју не признајете? Рушиќете правни систем у Македонији? Стварно није ми јасно. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Какво освајање и рушење? Човече!!! Оно што је срушено то је манастир ПОА (где сам био и где свко треба да оде). То је срушено. Од правног система нема више шта да се сруши (не постоји, као ни овде у Србији), пошто је све већ урушено од стране власти, потпомогнуте са МПЦ. Фарса, а не правни систем. Синедрион а не суд. Исто као и овде... Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 У невиности не улазим. Можда јесте, можда није. Суд нажалост доказао да није. Стварно није ми јасно. Да ти ништа није јасно, доказао си небројено пута.. иди човече у Цркву.. канонску - тражи Свете Тајне и разјасниће ти се. А ово што говориш да је суд доказао..могу само да сматрам за твоју злонамерност .. и некакву врсту подвојености . Сам добро знаш да суд ништа није доказао а говориш супротно .. како спаваш ти ?.. Ја верујем да, јако лоше. nana је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 Значи, да би се ослободио Архиепископ Јован, постоје главно два начина: 1. Да пред суда докаже да је невин о финансијске малверзације, тј. о пренамени материјалних средства. 2. Да архиепископ Јован призна кривица (за финансиске малверзације) и да потражи помиловање (амнестија) од стране председника Републике Македоније. 3. Да га скупштина Републике Македоније аболира. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 facenew22222222 Довољно је било што си ''Ортофилове'' антицрквене баљезгарије ''аминовао'' испод њих самих .. да би видели да се слажеш са њим. Међутим теби изгледа да није било то доста него си у ''одушевљењу'' и посебно лајковао отворену антицрквену неписменост, па и злонамерност .. Шта да се каже, .. ''свака теби част'' на таквом осећају за Цркву! .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 1. Да пред суда докаже да је невин о финансијске малверзације, тј. о пренамени материјалних средства. А не да суд докаже да је крив? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 @@Walter, Шта да ти кажем, кад неко поведе расправу тешким речима и распаљеним осећањима којима се ти обраћаш - па онда их бришеш и мењаш - ту не вреди ништа објашњавати, ни причати ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 @@Walter, Шта да ти кажем, кад неко поведе расправу тешким речима и распаљеним осећањима којима се ти обраћаш - па онда их бришеш и мењаш - ту не вреди ништа објашњавати, ни причати ... Промашај пријатељу.. Нисам ја теби упутио тешке речи .. ма ни једну једину! Него нашем саговорнику ''Ортофилу''. Ово је јавни а не приватни разговор. Ти си ''аминовао'' нешто што је по мојој оцени (јер са дотичним имам не мало искуство у размени мишљења око БЈРМакедонског Црквеног а поготову АНТИЦрквеног питања), заслужује такав одговор јер је потпуно нецрквен став! А ти сад, ред би био образложи свој ''лајк'' .. ако имаш одговорности за свој јавно изражен став! ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука