GeniusAtWork Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Poznati autor otkrio je svoju duhovnu stranu povodom predstavljanja njegovog novog romana koji se bavi sveštenikom koji gubi veru, piše "The Guardian". Beta/AP Photo/Elise Amendola, file Stiven King, čiji predstojeći roman “Revival” govori o metodističkom svešteniku koji osuđuje veru nakon užasne nesreće, opisao je organizovanu religiju kao “veoma opasan alat koji je zloupotrebilo puno ljudi”.U retkom pojavljivanju tokom kojeg je odgovarao na pitanja koja su objavjena u magazinu “Rolling Stone”, King je otkrio kako je “odrastao u metodističkoj crkvi”, ali kako ipak “sumnja u organizovanu religiju još otkako je bio dete, i da je potpuni raskid sa njom došao nakon završetka gimnazije”.Međutim, bez obzira na to, King bira da veruje u Boga zato što čini stvari boljim.“Tu je meditacija, izvor snage. Izabrao sam da verujem da Bog postoji, i samim tim mogu da kažem – ‘Bože, ovo ne mogu sam da uradim. Pomozi mi da danas ne pijem alkohol. Pomozi mi da danas ne uzmem drogu’. I to mi sasvim odgovara”, izjavio je King.On je takođe magazinu otkrio da veruje u „zlo“, ali da je „ceo svoj život proveo vraćajući se na to da li postoji spoljno zlo, ili na svetu postoji sila koja zaista želi da nas uništi iznutra, individualno i kolektivno. I da li ona uopšte dolazi iznutra i da li je sve deo genetike i sredine. Mada, kako starim, sve više verujem da zlo dolazi iznutra, da se ono nalazi u nama. Zlo dolazi od ljudi“. B92 александар живаљев and Млађони је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Treba da upozna pravoslavlje... jbg.. protestanti i katolici nisu bas par exelance primer александар живаљев, CecaV, Караконџула and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 “veoma opasan alat koji je zloupotrebilo puno ljudi”. i nož je zloupotrebilo puno ljudi Никола Поповић, александар живаљев, Kaludjerovic Sreten and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 i nož je zloupotrebilo puno ljudi razlika između religije i noža iz tvog primera: puno ljudi --- zloupotreba ---> NOŽ puno ljudi <--- zloupotreba ---> ORG.RELIGIJA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 razlika između religije i noža iz tvog primera: puno ljudi --- zloupotreba ---> NOŽ puno ljudi <--- zloupotreba ---> ORG.RELIGIJA jel ste sigurni? ako je problem u ljudima, bilo religije ili ne, zloupotreba će uvek biti. mada mi nije jasna ova vaša jednačina, jel fali neka strelica? nana, Ђуро Станивук and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 jel ste sigurni? ako je problem u ljudima, bilo religije ili ne, zloupotreba će uvek biti. mada mi nije jasna ova vaša jednačina, jel fali neka strelica? naravno da je problem u ljudima. a org.religiju čine/prave ljudi. Stavila sam strelice u oba smera kada se radi o ORG.RELIGIJI jer mislim da je ORG.RELIGIJA koncipirana tako da zloupotrebljava ljude. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 naravno da je problem u ljudima. a org.religiju čine/prave ljudi. Stavila sam strelice u oba smera kada se radi o ORG.RELIGIJI jer mislim da je ORG.RELIGIJA koncipirana tako da zloupotrebljava ljude. A vi ste neki astrolog, proročica? i organizovanu i neorganizovanu religiju čine ljudi. Ako je nešto stvoreno da zloupotrebljava, onda to nešto treba promeniti a ne odbaciti. Medicina je mnogo više zloupotrebljena nego što je religija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 naravno da je problem u ljudima. a org.religiju čine/prave ljudi. Stavila sam strelice u oba smera kada se radi o ORG.RELIGIJI jer mislim da je ORG.RELIGIJA koncipirana tako da zloupotrebljava ljude. Атеизам је конципиран тако да злоупотребљава људе. Наука је конципирана тако да злоупотребљава људе. Књиге су конципиране тако да злоупотребљавају људе. Видиш колико је лако, може свако тако да се игра. Agnostik and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Атеизам је конципиран тако да злоупотребљава људе. Наука је конципирана тако да злоупотребљава људе. Књиге су конципиране тако да злоупотребљавају људе. Видиш колико је лако, може свако тако да се игра. Imas tu i momenat proverljivosti u stvarnom zivotu... Mimo toga zaista moze da pise ko sta oce пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Imas tu i momenat proverljivosti u stvarnom zivotu... Mimo toga zaista moze da pise ko sta oce А у духовном немаш? Па православље је животни опит а не књига. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 ORG.RELIGIJA koncipirana tako da zloupotrebljava ljude. Ако су је људи организовали највероватније си у праву, а ако ју је ,,организовао" Богочовек то је већ друга прича. ИгорМ, nana, Gordana . and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Imas tu i momenat proverljivosti u stvarnom zivotu... Mimo toga zaista moze da pise ko sta oce ОК, ајде да проверимо... Атеизам - убио на милионе људи (Кина, Северна Кореја, СССР, Камбоџа остали болесни атеистички режими), малтретирао још ко зна колико милиона... Наука - побила још много више људи и потпуно уништила природу (производња оружја, отровних гасова, експерименти на људима, штета човековој околини)... Књиге - из њих се учило о комунизму, науци (која је, како смо горе видели, сушто зло), и о свему лошем. Религија - Побила доста људи, ал једно петнаестак милијарди људи који су ходали Земљом до сада зауздавала да не испоље своју праву природу и не сатру цео људски род између себе. Заслужна за опстанак људског рода. Ајде, ја могу овом логиком да се служим вазда. Јес фалична, ал то је логика којом се користе атеисти приликом импутирања негативних последица људског урођеног система на религију. И у овој логици, религија никад неће да изгуби, као што смо видели. verum est in beer, Ђуро Станивук, Богдан_ and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Религија - Побила доста људи, ал једно петнаестак милијарди људи који су ходали Земљом до сада зауздавала да не испоље своју праву природу и не сатру цео људски род између себе. Заслужна за опстанак људског рода. Лајк! Богдан_ and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Ајде, ја могу овом логиком да се служим вазда. Јес фалична, ал то је логика којом се користе атеисти приликом импутирања негативних последица људског урођеног система на религију. И у овој логици, религија никад неће да изгуби, као што смо видели. Па неће ни моћи разумети,ако не кажемо јасно да је Православље животни опит. Дакле статистика и да иде у корист Православљу,њему неће значити ништа.- Али ето довољно је рећи да је животни опит сваког појединца оно где се верује,а не утопија која прождире +људе,+јер са њихове перспектве т+о тако изгледа. + Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Немогуће је да вера опстане у својој пуноћи без организоване религије...таман посла, кад би сви кренули да мантрају о смислу и бесмислу...за 100 година бисмо се молили неким ванземаљцима... Ово што Кинг прича је само пропаганда за одвајање људи од корена и правила религије...касније све само иде.. RYLAH, -Владимир-, ИгорМ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука