cloudking Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Ni Rus. Marks, Lenjin, Trocki su ... semitskog porekla xD A veliki komunisticki narod Ruski? Svi su semiti! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 A veliki komunisticki narod Ruski? Svi su semiti! Pa niko ne spori da su oni kolektivno primili komunizam i postali bezboznici. Nego bavimo se iskljucivo analizom onoga sto je Nikolaj rekao. Dakle, slozicemo se svi sa Nikolajem da su Rusi i ostali Sloveni postali bezboznici misleci tudjom glavom xD S druge strane meni je ocigledno da svi "razmisljaju tudjom glavom" (secas se Berneysovog citata) te da je sadrzina svesti sekundarna. Na primer meni je sada glava prepuna djubreta i ja tu ne mogu nista, Kako je to moguce ako je mentalni prostor zaista MOJ ? Kako to da JA ne mogu da odlucim sta ce tu da obitava? Da mi je prljavo telo mogao bih da se operem ovako ne mogu nista osim da trpim i cekam da prodje na jedan ili drugi nacin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Da li to znači da smo mi postali pravoslavci misleći grčkom glavom? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Марксизам је пажљиво дизајниран за православне народе. Већином је само изврнуто православље а уместо појма Бог су ставили трбух. И то је била пилула која се лако гутала. Ко је није прогутао био је загрцнут. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Главом Светог Саве. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 (1) da se složim da su nauka i religija ljudske tvorevine (2) ... a da li se stvari bar malo menjaju ako te je zaista poslao patrijarh (da ubiješ te ljude) ? (ovde se samo naslanjam na tvoj primer, u jučepomenutom ruskom slučaju iz XVIII veka patrijarhovo naređenje nije bilo ubistvo nego progon). Sad ti možeš da kažeš da patrijarh nije suština hrišćanstva ali u datom vremenu (epohi) i značaju on jeste "suština". Ja nikad nisam rekla niti ću reći da je "suština" hrišćanstva kriva za zlodela. Ono što kažem je da neki/mnogi hrišćani prečesto pretvore svoje hrišćanstvo u IDEOLOGIJU. Odatle sledi sve negativno. Тачно, али не видим у чему је проблем? Заправо они не претварају своје хришћанство у идеологију, него хришћанство претварају у своје хришћанство, а то има везе са идеологијом. Ако ме разумеш. Искрено не знам у ком је то времену патријарх био суштина хришћанства. А и да јесте, то су опет људске кривотворине и манипулације. Могу и ја данас да постанем патријарх и кажем да сам ја суштина хришћанства, да се цео свет врти око мене. Но, то и даље не мења Христа и Његове речи и дела, пошто је Он суштина, а не тамо неки попа. Ateizam nije stav da Boga nema, nego neverovanje u stav da Boga ima. Ateizam nista ne tvrdi i zato ne moze biti pogresan. Није шија него врат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Ja nikada nisam bio niti cu biti za to da ateizam ikome bude nametnut kao obavezan sto se ovim pobrojanim drzavam desavalo. Ateziam kao izbor modernog coveka, to je ono sto me zanima, nista drugo. A do toga se stize, prosvecivanjem, edukacijom, informisanoscu... Ali i pored toga, ja ne kazem da ce vernik koji se edukuje da postane ateista, ne, vernik ce zauvek ostati vernik tu nema spora, ja tipujem na ateiste koji se deklamuju kao pravoslavci a sa pravoslavljem veze nemaju osim sto mu prave kriticnu masu da se na nju poziva Milojkov i ekipa kad oce da dokazu da "vecina vernika" u Srbiji ima neke namere... I realno, kad pogledas ni jedan ateista nikada nece biti za nasilno uvodjenje atezima... ali zato komunisti i drugi izrodi koji su pritom i atesti su prica za sebe. Zlodela komunizma nisu zlodela ateizma, i to bi valjda svakom normalno edukovanom coveku moralo da bude jasno? Само још објасни како да се направи атеистичка држава која се овде мало - мало па помене а да се верницима то не наметне силом. У историји је била маса људи која је флуктуирала на једну или другу страну, у зависности од многих фактора, али је постојала једна константа људи који су верници и једна константа који су атеисти. Константа верника је већа у бројчаном смислу, али константа атеиста уопште није занемарљива са аспекта постојаности. Тако да, ако би неко хтео да направи чисто верничко или чисто атеистичко друштво, то би морао силом да наметне, не иде друкче. (Јбт, ал се осећам ко Венди каце убацим у овај интелектуални говор ) Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Само још објасни како да се направи атеистичка држава која се овде мало - мало па помене а да се верницима то не наметне силом. У историји је била маса људи која је флуктуирала на једну или другу страну, у зависности од многих фактора, али је постојала једна константа људи који су верници и једна константа који су атеисти. Константа верника је већа у бројчаном смислу, али константа атеиста уопште није занемарљива са аспекта постојаности. Тако да, ако би неко хтео да направи чисто верничко или чисто атеистичко друштво, то би морао силом да наметне, не иде друкче. (Јбт, ал се осећам ко Венди каце убацим у овај интелектуални говор ) Ja nisam za to da se uvodi ateisticka drzava. Neutralna drzava. To nam treba. A gradjani nek sami biraju dal oce da budu vernici ili ateisti. Ali s druge strane nema svestenika u obdanistima, skolama, drzavnim firmama i slicno... Kako bi se neki vernik sa foeuma osecao da ja kazem sad da sutra idem u drzavno obdaniste u grupu sa decon od tri godine da im drzim predavanje o ateizmu, ljudskim, pravima i sekularizmu i da im pricam o prihvaranju homiseksualaca, ateizma, drugih religija... Pa ruku na srce ako ne bih bio lincovan po medijima trebalo bi da se osecam srecnim... A ja evo skupljam kintu za popa koji ce za svetog savu moje dete da upozna sa pravoslavnim ritualima, secenjem slavskog kolaca i izgovaranju molitve... Sve to u drzavnom vrticu i naravno, tesko da ce iko da vidi monstruoznost takvog ponasanja... A ako kazem da je to nefer, u roku od mikrosekunde ce se naci pametnjakovic da mi objasni znacenje pojma "vecina"... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Kako bi se neki vernik sa foeuma osecao da ja kazem sad da sutra idem u drzavno obdaniste u grupu sa decon od tri godine da im drzim predavanje o ateizmu, ljudskim, pravima i sekularizmu i da im pricam o prihvaranju homiseksualaca, ateizma, drugih religija... Што се мене тиче, у томе не бих видео проблема, да се у тим и таквим предавањима често не потура милијарду других, веома покварених ствари. Из свог искуства, а присуствовао сам тим предавањима о људским правима, предавачи су полуписмени приучењаци испраног мозга, са врло мало или ни мало искуства у реалним животним ситуацијама, који постану пропагатори некога или нечега, под плаштом борбе за људска права. Са друге стране, да дође неко образован, продуховљен, неискомплексиран, да децу учи правим вредностима, без обзира да ли су то вредности које пропагира нека религија или вредности које свака секуларна држава мора да негује (љубав, поштовање, толеранција, радна етика...), без пропагирања или других ствари, дижем обе руке, платићћу из свог џепа таквог ако га има. Да не буде забуне, кад чујем и како се у школама понашају поједини вероучитељи и чему све покушавају да науче децу, саблажњавам се до максимума, и трудим се колико могу да то исправљам. Овде не причам о стварима које имају везе са вером, ту мање - више сви испредају фино, него о стварима које се "успут" намећу деци, а са ауторитетом предавача. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Што се мене тиче, у томе не бих видео проблема, да се у тим и таквим предавањима често не потура милијарду других, веома покварених ствари. Из свог искуства, а присуствовао сам тим предавањима о људским правима, предавачи су полуписмени приучењаци испраног мозга, са врло мало или ни мало искуства у реалним животним ситуацијама, који постану пропагатори некога или нечега, под плаштом борбе за људска права. Са друге стране, да дође неко образован, продуховљен, неискомплексиран, да децу учи правим вредностима, без обзира да ли су то вредности које пропагира нека религија или вредности које свака секуларна држава мора да негује (љубав, поштовање, толеранција, радна етика...), без пропагирања или других ствари, дижем обе руке, платићћу из свог џепа таквог ако га има. Да не буде забуне, кад чујем и како се у школама понашају поједини вероучитељи и чему све покушавају да науче децу, саблажњавам се до максимума, и трудим се колико могу да то исправљам. Овде не причам о стварима које имају везе са вером, ту мање - више сви испредају фино, него о стварима које се "успут" намећу деци, а са ауторитетом предавача. Nemam sta da dodam, osim da ukazem da me ja na post koji si citirao inspirisala ova situacija opisana u drugoj temi https://www.pouke.org/forum/topic/26433-ateizam-kao-problem/?p=1209947 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука