RYLAH Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Apsolutno tačno da ateista bez vernika nema. Ali šta misliš da li ateisti mirno žive? Da li bi mirno živeli i da nema vernika? Znaš da nema vernika svi bi bili ateisti (mada to ne bi znali jer taj pojam ne bi ni postojao). Da li bi tada svi mirno živeli? Имали смо и имамо прилике да видимо ово на делу, у друштвима која су у доброј мери или скоро потпуно искоренила религије. Да ли ти се чини да су таква друштва срећнија? Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Имали смо и имамо прилике да видимо ово на делу, у друштвима која су у доброј мери или скоро потпуно искоренила религије. Да ли ти се чини да су таква друштва срећнија? MIsliš danas Skandinavske zemlje? Ja bih rekao da ljudi žive srećnije tamo nego ovde gde je kako neki kažu 95% pravoslavaca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Имали смо и имамо прилике да видимо ово на делу, у друштвима која су у доброј мери или скоро потпуно искоренила религије. Да ли ти се чини да су таква друштва срећнија? Usput spinuješ stvari niko ovde ne priča o tome da li bi se srećnije živelo da se religija progoni. Nego u hipotetičkoj situaciji da je ljudi nikada nisu izmislili. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Друштво им је свакако и уређеније и боље, али тамо Христа ни у помену...То је квака.... Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 MIsliš danas Skandinavske zemlje? Ja bih rekao da ljudi žive srećnije tamo nego ovde gde je kako neki kažu 95% pravoslavaca. Мислим на СССР, ДДР, СР Кину, СФРЈ, ДРК... Где је религија протерана. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Заправо је тако. Ставови утемељени на ( научним) теоријама које су само претпоставка и које свако мало ти исти научници оповргавају, цитатима из жуте штампе и нечему чега нема су климава конструкција. Посебно је тужан део што целокупно постојање атеисте зависи искључиво од постојања Бога и верника, јер они су само негатив. Атеиста без верника нема свој циљ, без вере верника атеиста нема коме да доказује да је он у праву, нема шта да негира. Верник може мирно да живи без атеисте, атеисте без верника нема. Ја ипак више волим независност. Tehnički ateizam ne zavisi od postojanja Boga, već od postojanja vere u Boga. Inače kada ne bi postojao pojam Bog ne bi postojali teisti, a tako ne bi postojao ni stav suportan njima tj. ateizam. Ateista bez vernika biva, na taj način da bez vernika u svetu po definiciji reči ateista. Tj. u imaginarnom svetu gde vera nikada nije nastala pojam ateista ne bi takođe nastao, ali bi u tom svetu po našim današnjim standardima svi bili ateisti. Dakle ateisti (ljudi koji neveruju u bogove/Boga bi postojali), samo što pojam ateista ne bi postojao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Друштво им је свакако и уређеније и боље, али тамо Христа ни у помену...То је квака.... raj... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Мислим на СССР, ДДР, СР Кину, СФРЈ, ДРК... Где је религија протерана. Ja nikada nisam bio niti cu biti za to da ateizam ikome bude nametnut kao obavezan sto se ovim pobrojanim drzavam desavalo. Ateziam kao izbor modernog coveka, to je ono sto me zanima, nista drugo. A do toga se stize, prosvecivanjem, edukacijom, informisanoscu... Ali i pored toga, ja ne kazem da ce vernik koji se edukuje da postane ateista, ne, vernik ce zauvek ostati vernik tu nema spora, ja tipujem na ateiste koji se deklamuju kao pravoslavci a sa pravoslavljem veze nemaju osim sto mu prave kriticnu masu da se na nju poziva Milojkov i ekipa kad oce da dokazu da "vecina vernika" u Srbiji ima neke namere... I realno, kad pogledas ni jedan ateista nikada nece biti za nasilno uvodjenje atezima... ali zato komunisti i drugi izrodi koji su pritom i atesti su prica za sebe. Zlodela komunizma nisu zlodela ateizma, i to bi valjda svakom normalno edukovanom coveku moralo da bude jasno? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 raj... Дођи Миле у наш крај, па да видиш шта је рај! :Viannen_loungelizard: RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 У нас нема самониклих безбожника, као што их нема ни у Русији нити код других Словена. Што их има, то је од наноса из оних земаља и племена, где је Христос презрен и где је духовни вид за небесно царство ослепљен. Сваки безверац на Светој земљи нашој, ученик је и следбеник неког учитеља са стране, на кога се и позива кад говори као безверац. Не позива се на тебе, честити кнеже, нити на ма кога из историје свога народа, ни на своју мајку, ни на свој сопствени разум, него на некога болесног странца, несловесног, несловенина. Никад ни један Србин није постао безбожник мислећи својом главом, него туђом. Св. епископ Николај Велимировић Ova recenica najbolje svedoci koliko je +Nikolaj mogao da pogresi ekstremno. To je napiso a malo psole toga vecina tih slovena je pala pod ateisticki komunizam koji je masovno prihvacen... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Ova recenica najbolje svedoci koliko je +Nikolaj mogao da pogresi ekstremno. To je napiso a malo psole toga vecina tih slovena je pala pod ateisticki komunizam koji je masovno prihvacen... To sa komunizmom moze da se podvuce pod- Никад ни један Србин није постао безбожник мислећи својом главом, него туђом. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 To sa komunizmom moze da se podvuce pod- Никад ни један Србин није постао безбожник мислећи својом главом, него туђом. A rus? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Ova recenica najbolje svedoci koliko je +Nikolaj mogao da pogresi ekstremno. To je napiso a malo psole toga vecina tih slovena je pala pod ateisticki komunizam koji je masovno prihvacen... Ти мислиш да је Св. Николај Српски писао и говорио као што то радимо ми данас на форуму када без дубљег промишљања лупетамо што шта, па након пет порука сами себе демантујемо. Храбро си се ти узјогунио против многих истина и паметни(ји)х људи (невезано само за овај коментар, него уопште) него што смо ти и ја. Пази само да се негде не спотакнеш и паднеш на нос. Зна то да боли. kordun and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Ти мислиш да је Св. Николај Српски писао и говорио као што то радимо ми данас на форуму када без дубљег промишљања лупетамо што шта, па након пет порука сами себе демантујемо. Храбро си се ти узјогунио против многих истина и паметни(ји)х људи (невезано само за овај коментар, него уопште) него што смо ти и ја. Пази само да се негде не спотакнеш и паднеш на нос. Зна то да боли. Oprosti mu... ne zna sta radi... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 A rus? Ni Rus. Marks, Lenjin, Trocki su ... semitskog porekla xD Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука