Jump to content

Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем

Оцени ову тему

84 члановâ је гласало

1. 1. дали је абортус гријех ако се утврди тежак поремећај код дјетете

Препоручена порука

Ti si poceo sa nepostenim dijalogom.. sa pricama da nesto nije ucena - sto jeste, da ona to meni prica za moje dobro, a ne da ojaca svoj argument. 

Tja...spasiću te od tebe samog, pa ću nego vreme da ignorišem tvoja pisanija :) 

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 651
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

@Млађони

Mало спусти лопту.

Ja bih voleo da me ne ucenjuju da sam "los vernik ako se ne slzem sa nekim" i da se ne ubcju drugi koji se ne slazu s mnom i dm i pricaju da to nije ucena.. nego eto oni mi misle dobro.. pa mi ispravljaju greske u veri "dobronamerno

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Mala digresija, ali evo samo da znaš da to što ti neki kažu nešto što se tebi ne sviđa nije uvek napad na tebe: Imam jednog drugara koji, opet, ima neku sestru koja se užasno naljuti kad joj neko kaže da nije pravoslavka. Elem, jednom ti ta njegova sestra došla kod tog mog drugara dok sam i ja bio kod njega...Nekako dođosmo do teme vere, i ona kaže da se strašno nervira kad joj kažu da nije pravoslavka...ja je pitam: A...čitaš li Bibliju? Ona kaže - ma, to su gluposti! Ja se malko zagledah, pa je pitam - ideš li u Crkvu? Ona reče...ma nisam luda! Onda ja da utvrdim :) pitam - a jesili ti krštena? A ona kaže - ne naravno...A ja onda kažem, pa dobro, KAKO SI TI TO ONDA PRAVOSLAVKA?

Ona je to doživljavala kao uvredu (ucenu)...a ti sam prosudi da li je bila u pravu.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Како рече +Давид Крушевачки, експериментисање са ембрионима и абортуси су планетарни геноцид.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Je ne kontam nesto... veliki broj trudnoca uglavnom bude neuspesno. Ako licnost nastaje oplodnjom jajne celije, sta se desi sa licnoscu kada tom plodu iz prirdonih razloga nikad zne zakuca srce? Jednostavno je losa trudnoca, plod se nikada nije razvijao kako treba i nikada mu nije zakucalo srce...

Kada je prestala licnost tog ploda? Kada je on umro i otisao u carstvo nebesko? NAravno, trazim tacan momenat a jedini koji mi ga mogu dati ste vi branitelji abortusa s obzirom da volite da baratete tim tacnim momentima pa posto ne mozemo da utvrdio tacan momant kad plod dobija licnost vi ste odlucili da to bude zacece... Ok... ali koji je tacan momenat smrti ploda kom nikada nije zakucalo srce? Da li plod cije srce nikada nije zakucalo moze da se smatra da zivim u nekom trenutku svog postojanja?

Da ponovim, dakle, oplodi se jajna celija i plodu NIKADA ne zakuca srce, prestane da raste  i na kraju se prirodnim putam izaci iz tela zene... Kada je taj plod umro... koji je momenat kad prestaje da bude ziv i pocinje da bude mrtav?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Da li plod cije srce nikada nije zakucalo moze da se smatra zivim u nekom trenutku svog postojanja?

Да наравно. 

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

По мом скромном мишљењу: "нешто" је жив човек, ако ће се од тренутка посматрања (дакле у коначној будућности) развити у човека ако се препусти "само себи", тј. природном току ствари без икаквих спољашњих утицаја с циљем да се то нешто уништи или промени ток развоја посредним и непосредним утицајем.

Подели на овим сајтовима

posto ne mozemo da utvrdio tacan momant kad plod dobija licnost

ово је напредак 

Pa kad je prestao da bude ziv i poceo da bude mrtav? U kom momentu?

Па, у моменту када је прекинут његов даљи развој. Као што и абортус прекида даљи развој. Зато и јесте убиство. 

Подели на овим сајтовима

ово је напредак 

Па, у моменту када је прекинут његов даљи развој. Као што и абортус прекида даљи развој. Зато и јесте убиство. 

Nista nisis odgovorio, samo si izbegao odgovor...

Srce pocinje da kuca u periodu oko cetvrte nedelje. Ali moze da bude i tri nedelje a moze da bude  i pet. Dakle imas period od oko tri nedelje u kojem srce treba da zakuca. Kako ces znati tacan momenat kada je srce trebalo da zakuca a nije?

Kako ces odrediti momenat smrti?

Ako ne kuca  u trecoj, mozda ce zakucati u cetvrtoj.

Ako ne kuca  u cetvrtoj mozda ce zakuacti u petoj ili sestoj.

Ako ne zakuca ni u sestoj znaci da se nije razvilo i da nikad i nece zakucati, ali kakao ces znati kada je plod umro ako ni u sestoj nedelji srce ne kuca?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

I tebi Bog govori? Kakav mu je glas?

Svi mi iznosimo  svoje misljenje, i ja nikome ne govorim da je los vernik ili nije vernik ako ima drugacije misljenje od mene.

Ne daj Boze da nekoga osudim zbog drugacijeg stava!

Подели на овим сајтовима

По мом скромном мишљењу: "нешто" је жив човек, ако ће се од тренутка посматрања (дакле у коначној будућности) развити у човека ако се препусти "само себи", тј. природном току ствари без икаквих спољашњих утицаја с циљем да се то нешто уништи или промени ток развоја посредним и непосредним утицајем.

Pa to znači negde otprilike (kod nas u Srbiji) tek kad napuni 35 godina (a često ni tad).

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Мене сад поче да занима дали бездетни парови заправо имају дјецу.

то јест када човјек по православном схватању настаје. када бог даје душу праху који је у утроби жене.

Подели на овим сајтовима

то јест када човјек по православном схватању настаје. када бог даје душу праху који је у утроби жене.

"Душа у свом постојању не претходи телу, нити тело души, него ово двоје настају истовремено" - Св. Иринеј Лионски

"Ембрион је жив од зачећа, те се од тог тренутка може сматрати личношћу, он дакле, поседује једну узвишену душу која не само да га одређује као људско биће, него и као плод стваралачког акта Божијег" - Св. Климент Александријски

"Што се нас тиче, следећи царски пут Отаца, не прихватамо ни преегзистенцију ни постегзистенцију, већ коегзистенцију душе и тела, чувајући се да не скренемо ни лево ни десно, како каже Свето Писмо" - Св. Максим Исповедник

"...И као што је, да би настао клас, неопходно по закону природе, да семе прво напусти биљку, а да то није циљ, коме природа тежи, при чему, ни омотач класа, ни осје, ни стрњика, ни стабљика неће бити предмет наше пажње, већ једино хранљиви плод..." -  Св. Григорије Ниски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...