Jump to content

Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем

Оцени ову тему

84 члановâ је гласало

1. 1. дали је абортус гријех ако се утврди тежак поремећај код дјетете

Препоручена порука

onog trenutka kada je u njemu nestalo duha zivotnog, onog trenutka kada vise nije zivo tkivo

Šta je to duh životni, šta je to duša?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 651
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Zaboravih, šta je to živo tkivo?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

onog trenutka kada je u njemu nestalo duha zivotnog, onog trenutka kada vise nije zivo tkivo...

On je zivo tkivo dokle god se ne ukloni iz organizma.

Izem ti odgovor. Ako ste vec zapeli da vam se tacno kaze u kom trenutku plod postaje licnost onda i vi dajte KONKRETAN odgovor kada je trenutak smrti za plod kome srce nikad nije pocelo da kuca...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ja mislim d je to nemoguce iskreno. Da se npravi citv mozak sinteticki.

To je rekoh, moje misljenje. Ja mislim da je ljudski mozak neponovljiv organ...

Sto se tih implant tice... ne znam to za sluh... ili vid... verovatno moze... ali to je prosta elektronikaa.... d taj mozak rodi um to je vec komplikovna stvar.

Isto tako, ne znm jel znsah sta je neuroplasticity.. ako ne znsh izguglaj. U principu mogucnost mozga d se menj. Desavalo se da neko oslepi.. i mozak se sam "Preuredi" d bi omogucio vid tom coveku, Drugim recima iskoristi neki sasvim drugi deo mozga koji nije zaduzen za vid i naprvi ga "novim" delom za vid.

znam sta je plasticnost neurona jako dobro, raniej sam se strasno interesovao za neuro-nauku. po meni je to vrlo moguce samo da tehnologija omoguci tako preciznu izgradnju, plasticnost neurona moze da simulira i neki buduci tranzistorm to je vrlo prosta stvar, tajna kompleksnosti mozga niej u tome , vec u medjusobnim interakcijama neuronskih mreza, jednom kad se provale ti algoritmi eto ti sintetickog mozga, recimo krenem tebi da cackam po malom mozgu, pa kad se zagrijem procesljam ti i veliki mozak, a ti samo trepces usima i za sat dva kad je gotovo eto tebe s novim mozgom mozda cak i optimizovanijim. odavno su vrseni eksperimenti sa elektrodama okidacima u poznatim neuronskim krugovima kod pacova npr, ustanovilo se da rade nepogresivo, stoga sam siguran da je pored kombinovanja sintetike i biloskog nervnog tkiva moguce i potpuno zamjeniti biolosko nervno tkivo, kao sto je moguce zamjeniti i srce sa sintetisckim srcem kada bi postojala tehnologija posto ono radi vrlo prostu stavr, sta mislis jednu zupcastu boš pumpu da ti se natakne mjesto srca, nek pumpa, kad spavas sa curom u krevetu dodas gas da cuje kako lupas, to one vole, osjecaju se mocne

Подели на овим сајтовима

Невезано за тему, вежеш душу за свест, посредно и за мозак. Нисам сигуран да душа као нешто нематеријално, не од овог света може да има предуслов у постојању било чега физичког, па тако ни мозга. И мени се чини, да се разумемо, исто као и теби, да је душа један појам сличан свести, личности, не нешто посебно, предметно, али само кажем да не можемо поуздано знати. Јер логика можда не може да се примени потпуно на неземаљске појаве.

meni se  isto cini da bi dusa bila nesto poput svijesti, ali mi se ne cini da je ona proizvod mozga, mozak je tu da ona kontrolise tijelo, tu je velika razlika, stoga ja nju ne bi vezao za mozak, ali mozak za nju bi!

Подели на овим сајтовима

Šta je to duh životni, šta je to duša?

dusa je evo kao sto srdjan rece nesto poput svijesti, zapravo je dusa to bice ljudsko , tijelo ne,ono nije bice....

ako citas bibliju vidis da bog naziva i zivotinje dusama a ne tijelima...

duh zivotni je ono sto ima zivo tkivo, a nema ga mrtvo, ono sto nagoni molekule da su zive i da se bore za zivot, zato naucnici i ne mogu da od nezive bioloske materiej naprave ni zivu celiju akmo li neki zivi organizam, nema teorije, bas zbog toga , zbog duha zivotnog, to izgleda daje samo bog, mi te tehnologije nemamo, samo napominjem da je ovo moje licno misljenje, niej nicim potkovano, ja tako sam sam za sebe isfilozofirao na osnovu podataka koji su mi dostupni, a dokaze da sam u pravu nemam

Подели на овим сајтовима

dusa je evo kao sto srdjan rece nesto poput svijesti, zapravo je dusa to bice ljudsko , tijelo ne,ono nije bice....

I upravo zbog toga ja smatram da nije svaki abortus ubistvo jer ne postoji dusa, ne pstoji ljudsko bice.... postoji DNK i celije.. nist avise..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

I upravo zbog toga ja smatram da nije svaki abortus ubistvo jer ne postoji dusa, ne pstoji ljudsko bice.... postoji DNK i celije.. nist avise..

a kako znas da ne postoji dusa !? ja ti vec rekoh da dusa nikako ne moze biti proizvod mozga, ali preko njega ostvaruje kontrolu nad tijelom, onog trenutka kada se ta kontrola prekine tijelo je mrtvo, a dusa ne moze da se ubije, taj prekid moze biti na bilo koji nacin koji dovodi do umiranja mozga, znamo da bez kiseonika mozak umire kroz 5 minuta, bar tako naucnici vjieruju...

to sto kod zaceca dusa nema kontrole nad tijelom, ne znaci da ona nije prisutna

Подели на овим сајтовима

a kako znas da ne postoji dusa !?

Ne znam - verujem. Zato ne mogu d traziti da se nesto oznaci/neoznaci ubistvom smo zbog mog uverenja kako to oce zagovornici abortusa.

Isto kao sto ti ne znas da li uopste postoji ili ne postoji dusa (generalno) vec verujes.

To se zove vera. Ne znanje.

Jel dobro grditi zkone na lichnim religijskim uverenjima? Ne.

Подели на овим сајтовима

On je zivo tkivo dokle god se ne ukloni iz organizma.

sijemenka je izbacena iz organizma, al je puna duha zivotnog i oplodjenu jajnu celiju da izbacis iz organizma i stavis u neku buducu vijestacku maternicu rodice se covijek, zasto, zato sto je ta oplodjena jajna celija novo ljudsko bice,  stvar je toliko prosta za shvatiti da to nije normalno, ali kad krenes da brojis molekule onda se skroz pogubis 

Подели на овим сајтовима

Ne znam - verujem. Zato ne mogu d traziti da se nesto oznaci/neoznaci ubistvom smo zbog mog uverenja kako to oce zagovornici abortusa.

Isto kao sto ti ne znas da li uopste postoji ili ne postoji dusa (generalno) vec verujes.

To se zove vera. Ne znanje.

Jel dobro grditi zkone na lichnim religijskim uverenjima? Ne.

ja znam da postoji, siguran sam...

no nije bitno, samo me zanimalo na koji nacin formiras to svoje misljenje, ne smatram te ni naivnim ni tupim, zato me zanimalo

Подели на овим сајтовима

sijemenka je izbacena iz organizma, al je puna duha zivotnog i oplodjenu jajnu celiju da izbacis iz organizma i stavis u neku buducu vijestacku maternicu rodice se covijek, zasto, zato sto je ta oplodjena jajna celija novo ljudsko bice, stvar je toliko prosta za shvatiti da to nije normalno, ali kad krenes da brojis molekule onda se skroz pogubis

Ajde, ajde, vrati se na temu, pitao sam o plodu kome ne kuca srce- koji je momenat smrti tog ploda?

Mani s tim prevarantskim retorickim gimnastikama, ne skreci nigde nego ucestvuj u temi ako umes. Nista strasno nema u tome da kazes "ne umem"...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

ja znam da postoji, siguran sam...

Nemoj nikad niusta biti siguran na taj nacin.. to ti je moj prijaateljski savet. Budi siguran za sebe, ali nikd toliko "siguran" da mislis da i drugi treba d veruju u isto to.

Ja ne znam, ja cvrsto verujem.

Dobio si odkle ja formiram svoje misljenje. Vidis kako moze lepo da pricmo..

Подели на овим сајтовима

Ajde, ajde, vrati se na temu, pitao sam o plodu kome ne kuca srce- koji je momenat smrti tog ploda?

sta si ti navalio sam tim srcem, srce pumpa krv i potrebne hemikalije za ziva tkiva, to odrzava na zivotu, a ne daje zivot, zivot postoji i bez srca kao sto postoji i bez krvi, o cemu ti pricas, dijete se rodi bez zuba, sta cemo reci ako napravim analogiju sa srca na zube, nemamo kompletnog covijeka jel, ajde brate mani se te sitnicavosti nego se bavi poentom, vec sam rekao ti bi sutra mogao da zivis i bez otkucaja svog srca, bilo bi te moguce odrzavati u zivotu, u skorijoj buducnosti mislim, inace prekid rada srca ne znaci smrt, smrt je iskljucivo kada otkazu vitalne funkcije mozga ili njegovog zacetka ako govorimo o embrionu

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...