Jump to content

Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем

Оцени ову тему

84 члановâ је гласало

1. 1. дали је абортус гријех ако се утврди тежак поремећај код дјетете

Препоручена порука

Upravo je to problem. Ti kazes CIJEG.. znaci pricas o LICNOSTI o BICU... zivot je vlasnistvo LICNOSTI BICA... NJIHOVO moje tvoje.. licna zamenica...

Zto je bitno da pricamo o licnosti i bicu...

pusti licnost i psihologiju, ne moze se psihologija baviti komarcima i bakterijama, a oni su ipak ziva bica, pokusaj da maknes to licnost iz teorije, baci pravne norme za trenutak po strani pa razmisljaj kao da nisi nikad ni cuo za taj argument licnosti... neces reci valjda da komarac nije zivo bice i da njegov zivot ne pripada njemu, ti kad ga zveknes rukom normalno da ces ga ubiti, neces ga prosvjetliti

Подели на овим сајтовима

• Одговори 651
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

zaboravio si naglasiti po pravnim normama!

ali nisu pravne norme vrhovna stvar u zivotu

Po logicnim normama care.... ubio sam NEKOG..... a ne zivot.... sudis se za ubistvo te i te osobe.. a ne za ukidanje tog i tog zivota...

Ako bi sudio za ubistvo zivota... mogli bi smo svi u zatvore... za gazenje bubaasvabe..

Nije ubistvo oduzimanje zivota vec oduzimanje necijeg zivota..

pusti licnost i psihologiju, ne moze se psihologija baviti komarcima i bakterijama, a oni su ipak ziva bica, pokusaj da maknes to licnost iz teorije, baci pravne norme za trenutak po strani pa razmisljaj kao da nisi nikad ni cuo za taj argument licnosti... neces reci valjda da komarac nije zivo bice i da njegov zivot ne pripada njemu, ti kad ga zveknes rukom normalno da ces ga ubiti, neces ga prosvjetliti

Ti si pre par postovaa rekao da bice bez lichnosti ne postoji.... da je to obavezan deo bica... sad pricas nesto kontradiktorno tome.. ne rzumem te .. odlui se...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Po logicnim normama care.... ubio sam NEKOG..... a ne zivot.... sudis se za ubistvo te i te osobe.. a ne za ukidanje tog i tog zivota...

Ako bi sudio za ubistvo zivota... mogli bi smo svi u zatvore... za gazenje bubaasvabe..

Nije ubistvo oduzimanje zivota vec oduzimanje necijeg zivota..

Ti si pre par postovaa rekao da bice bez lichnosti ne postoji.... da je to obavezan deo bica... sad pricas nesto kontradiktorno tome.. ne rzumem te .. odlui se...

ubistvo se moze strucno reci i lisavanje zivota , sad se igramo sa rijecima, ali nije to uopste poenta, ja te zamolio da se okanes na trenutak pravnih normi, da razmisljas bez njih da shvatis nas koji smatramo da se ipak radi o ubistvu i da je cedomorstvo adekvatna rijec

Подели на овим сајтовима

iskren da budem ja se ne sjecam kako sam nastao, kad malo bolje razmislim ja se ne sjecam ni kad sam se rodio,ali sam uvijeren da sam ovu dusu imao od samog starta, samo nije bila normalno u ovom danasnjem obliku i stanju, bila je mnogo sadrzajno siromasnija ali je bila moja dusa, svijest je jednovremenska, ne radi u proslosti ni u buducnosti nego iskljucivo sada u sadasnjem trenutku i stalno se obogacuje i prosiruje, cak i kad razmisljas o proslosti ti si svijestan da iz sadasnjeg trenutka viris u proslost a nisi otputovao u tu proslost, prema tome ja ne mogu nikako da prizovem onu svijest koju sam imao kao zigot, ja mislim da je moaj svijest moja dusa, sto sam stariji sve vise vjerujem u to, u dobu kad sam bio u fazi zigota mogu znati samo da nisam bas imao kontrolu nad tijelom i svojim senzorima, ali sam sigurno tad bio bice, galopirajuce, nadolazili su mi senzori i mogucnosti manipulacije tijelom i informacijama i moja svijest se sirila sirila i sirila ko eksplozija, e da me neko zaustavio u ono doba kad sam bio zigot, nekako mislim da bi me ubio nacisto na ovom svijetu, a sad vi mislite kako ocete

Подели на овим сајтовима

Plod koji nema srce ne moze da bude mrtav iz prostog razloga sto nikada nije bio ziv... 

Све што расте - живо је.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Може свако да говори шта хоће, али оног тренутка када сперматозоид оплоди јајну ћелију ствара се ЖИВОТ и нема даље дискусије. Све даље дискусије су оправдања које су људи измислили да себи олакшају чињеницу да можда ипак убијају некога.

Ozbiljno? Cim je u pitanju zivot automatski je rec o nekome? Posto kazes da nema diskusije onda ti to poznajes kao neku apsolutnu istinu pa verovatno mozes da nam kazes sta taj neko  opaza u momentu odmah nakon zaceca?

Подели на овим сајтовима

Ozbiljno? Cim je u pitanju zivot automatski je rec o nekome? Posto kazes da nema diskusije onda ti to poznajes kao neku apsolutnu istinu pa verovatno mozes da nam kazes sta taj neko  opaza u momentu odmah nakon zaceca?

Ne budi nestrpljiv, Cratus, već će ti taj Neko reći.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Plod koji nema srce ne moze da bude mrtav iz prostog razloga sto nikada nije bio ziv... 

Извини, а када ти мислиш да живот настаје? Кад се формира срце? 

По мени је ово велика заблуда, јер живот за мене почиње онда када крене деоба ћелија.

Са друге стране, тема говори о томе да ли је грех извршити абортус уколико беба има очите поремећаје у развијању - да се разумемо, чак и да је твоја тврдња довољна, било какви поремећаји се не могу утврдити у прве две, три недеље зачећа, већ је потребно да се беби развију органи колико толико не би ли се извршила испитивања. Дакле, по свим аршинима то је већ живот који је настао и који има шансу да се оствари и онда ми одлучујемо да ли му дозвољавамо. 

Поновићу још једном, живот настаје оног тренутка када сперматозиод оплоди јајну ћелију. Смрт (уколико органи ни крвни систем нису формирани) наступа у тренутку када се деоба оплођене јајне ћелије прекине. Све остало касније је, или мајка природа, или људски фактор. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

sta taj neko  opaza u momentu odmah nakon zaceca?

И беба у 8 месецу не опажа ништа.

I kamenac u zubima takodje raste...

Изврстан пример атеистичког троловања. Жалосно. 

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Nema organe.

Nema mozak.

Nema srce niti ce ga ikada imati.

A i dalje je ziva licnost...

A postaje zivot... ?

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Postoje dva moguca ishoda. Oplodjena jajna celija NIJE licnost Plod star nedelju dana nije licnost Plod star 4 nedelje nije licnost bez obzira da li ima  ili nema srce. -sve se fino uklapa i sledi neku logiku-

Па у шта ће да се развије ако не у личност? Прекинути процес је усмртити личност. Процес је недељив од личности?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...