Jump to content

Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем

Оцени ову тему

84 члановâ је гласало

1. 1. дали је абортус гријех ако се утврди тежак поремећај код дјетете

Препоручена порука

ljudi, ajde malo pratite bolje temu - ukoliko govorimo o smrti pre nego sto je srce stvoreno, dakle govorimo jos uvek o deobi celija i razvijanju istih, sto znaci da smrt nastaje kada se ovaj proces prekine. Ne znam sta ga vise tupite tu ni sta zelite da dokazete...

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 651
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

I?

Jel plod ziv u toj sestoj nedelji kad doktor konstatuje da se srce nije razvilo?

Ako nije... Kad je nastupula smrt?

ne bih to znao, no ako je ziv nece dugo, jer nece moci da nastavi sa normalnim razvojem, ali opet ponavljam, koja je poenta toga, treba li ubiti nesto ako unapred znas da ce sutra samo umreti, treba li ubiti starca od 99 godina ako znas da ima karcinom koji ce da ga pojede kroz mjesec dana, sigurno ne, zato sto to nije ni ljudski ni hriscanski

Подели на овим сајтовима

Па како доктори знају да је дете мртво пре развитка срца? Вероватно одумиру органи који су до тада развијени, па се по томе зна. Значи да је прекинут процес развитка и живота.

Ма дај, ово је оно класично - ко је старији кокошка или пиле, па као нездрав наваљуј док се саговорник не повуче и не буде оно - па ето, ја сам у праву, верник није нашао одговор, Бог не постоји или нешто слично. 

Јасно је да ово захтева одговор, не лекара, већ неког специјалисте који ускоконцентрише своје истраживање на прве месеце трудноће.  

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

ljudi, ajde malo pratite bolje temu - ukoliko govorimo o smrti pre nego sto je srce stvoreno, dakle govorimo jos uvek o deobi celija i razvijanju istih, sto znaci da smrt nastaje kada se ovaj proces prekine. Ne znam sta ga vise tupite tu ni sta zelite da dokazete...

Jes' vala, ne znam šta više oni tupe kad si ti sve lepo objasnio... uz neoboriv argument "Може свако да говори шта хоће, али.." (ima da bidne kako ja kažem) "и нема даље дискусије"... možeš i da zaključaš temu... da se ne tupi više... dovoljno je tupljenja bilo...

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

ne bih to znao, no ako je ziv nece dugo, jer nece moci da nastavi sa normalnim razvojem, ali opet ponavljam, koja je poenta toga, treba li ubiti nesto ako unapred znas da ce sutra samo umreti, treba li ubiti starca od 99 godina ako znas da ima karcinom koji ce da ga pojede kroz mjesec dana, sigurno ne, zato sto to nije ni ljudski ni hriscanski

И не само то јер о тој ствари треба да одлучи само Бог.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Јасно је да ово захтева одговор, не лекара, већ неког специјалисте који ускоконцентрише своје истраживање на прве месеце трудноће.

Tačno. Ali što se ovde "tupi" je zar ne bi trebalo ovo da važi i za trenutak nastanka života.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

ajde da pitam ja ove zagovornike hrpice molekula, posto svi oni koliko mi je poznato vjeruju i u teoriju evolucije, odnosno u to da je covijek porijeklom zivotinja, ajde onda da napravimo neki presijek stvari, zasto ne bi otisli u rikverc na evolucionoj ljestvici pa da vidimo kako se stvari odvijaju kod nizih zivotinja gdje se oplodnja jajne celije desava van tijela, npr kod riba spermatozoidi oplode ikru u vodi a ne u tijelu zenke, sad mene zanima sta su te oplodjene jajne celije, jesu li to novi zivoti, organizmi, bica ili sta su, ako nisu kad to postaju?

Подели на овим сајтовима

ajde da pitam ja ove zagovornike hrpice molekula, posto svi oni koliko mi je poznato vjeruju i u teoriju evolucije, odnosno u to da je covijek porijeklom zivotinja, ajde onda da napravimo neki presijek stvari, zasto ne bi otisli u rikverc na evolucionoj ljestvici pa da vidimo kako se stvari odvijaju kod nizih zivotinja gdje se oplodnja jajne celije desava van tijela, npr kod riba spermatozoidi oplode ikru u vodi a ne u tijelu zenke, sad mene zanima sta su te oplodjene jajne celije, jesu li to novi zivoti, organizmi, bica ili sta su, ako nisu kad to postaju?

Ja bih se vrtio na onaj tvoj post gde si jasno rekao "bice bez uma/svesti/duse nije ljudsko bicce" p bih te pito jel jaje bez uma svest iduse jeste ljudsko bice?

St aje zpravo za tebe ljudsko bice? Nesto sto ima celije koje se rzvijju i rde svoju osnovnu celijsku funkiju... ili pun covek, koji ima svest, um, dusu.. kaaako hoces.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

dakel ljudi jel to zivot, evo oplodjena jajna celiaj zabe, zagrabi je u teglu sa vodom, izoluj je i sta ce biti, ja vas pitam jel to zivot? istu stvar uraditi i sa neoplodjenom celijom pa da vidimo sta ce biti sa njom, pa iz toga ajmo zakljuciti sta je oplodjena jajna celija zene, jel to ljudski zivot ?

Подели на овим сајтовима

Ja bih se vrtio na onaj tvoj post gde si jasno rekao "bice bez uma/svesti/duse nije ljudsko bicce" p bih te pito jel jaje bez uma svest iduse jeste ljudsko bice?

St aje zpravo za tebe ljudsko bice? Nesto sto ima celije koje se rzvijju i rde svoju osnovnu celijsku funkiju... ili pun covek, koji ima svest, um, dusu.. kaaako hoces.

nisi me dobro citirao, ja nisam pominjao u tom komentaru ljudsko bice konkretno, ja sam rekao da bica nema bez duse, bice jeste dusa, tijelo samo po sebi nije bice, samo tijelo bez duse je bezivotno, nema ni jedan zivotni proces u sebi, a zigot obiluje zivotnim procesima

Подели на овим сајтовима

Па шта није фер? Јел си ти његов адвокат?

Одговарано је доста пута, него се врте неки одговори и питања као покварена плоча.

Какве везе има рад срца? Ако беба изађе баш раније, док неке виталне функције нису развијене, а чини ми се да је веома важан 7 месец, јер се тада плућа финално развијају, џаба што срце ради, ако беба не може да преживи. Зато није битно само срце, већ целокупни витални органи. Са тим у вези, не можемо узимати срце као репер. А чим је почео плод да се развија од самог почетка када је још ембрион, то је живот.

Ti ali apsolutno ne kapiras moje pitanje...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ako je nešto bilo živo u jednom trenutku, a u drugom je mrtvo. Negde između je morala da nastupi smrt. Vrlo prosto pitanje kada je ta smrt nastupila u km trenutku, za živa bića možemo reći smrt je nastupila kada se mozak ugasio. A za ovo što vi nazivate živim, ako je bilo živo mora da postoji trenutak smrti. Pitanje je koada je to "živo". I itekako ima veze sa temom, to znate i vi verovatno , nego već par strana izbegavate da odgovorite na pitanje iz nekih razloga.

Zato toliko i insistiram na odgovoru...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...