Jump to content

Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем

Оцени ову тему

84 члановâ је гласало

1. 1. дали је абортус гријех ако се утврди тежак поремећај код дјетете

Препоручена порука

Ja mislim da budemo skroz pravoslavni. Pa da lepo napravim sve pravoslavne zakone kako ti se to svidja?

Po onome kako pravoslavlje zapoveda naravno....

Da se ubistvo kaznjva pravoslavno.... po pravoslavnim merama.... sta mislis, koje su?

Православне мере су не суди да ти се не суди

Не суди дјетету. не забрањуј му да дође на свијет да неби теби било забрањено царство небеско

Подели на овим сајтовима

• Одговори 651
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Ajd kad kompletiraš sva slova u poruci javi, pa da odgovorim ako vredi, ovako te ništa brate ne razumem.

Ne rdi mi lepo tastatura. Stta mogu.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Jedno je zalagati se protiv abortusa... sasvim druga prca tvrditi da je "abortus ubistvo bebe"

He :) Vidiš, ovaj retorički pothvat se zove prikriveni petitio principii :) Ima istu svrhu kao i predhodni - a to je da pokušaš da IZGLEDAŠ u pravu, izjednačavajući termine koji su samo slični, ali nikako ne i identični i time pokušavati da se obori tvrdnja druge strane u diskusiji :) ...iz tvog primera abortus (misleći na embrion)=beba*. Dobro je, dobro :) napreduješ i imaš sve veći asortiman. Šteta što je još uvek intuitivni, a ne baziran na poznavanju (nepoštene) retorike, iako imaju isti cilj. 

*Uzgred, nigde ne videh da je to iko izjednačio. Radi se o drugom problemu, iako sličnom u efektu.

• Волим 1

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Uzgred, evo jednog citata zakona u USA ;) glede ubistva i povrede trudne žene: 

The Unborn Victims of Violence Act of 2004 (Public Law 108-212) is a United States law which recognizes a child in utero as a legal victim, if they are injured or killed during the commission of any of over 60 listed federal crimes of violence. The law defines "child in utero" as "a member of the species Homo sapiens, at any stage of development, who is carried in the womb".

Kao odgovor na onaj tvoj poziv da proverim. Nije abortus, ali je ubistvo - pa sad ti vidi licemerje zakonodavstva.

Подели на овим сајтовима

*Uzgred, nigde ne videh da je to iko izjednačio. Radi se o drugom problemu, iako sličnom u efektu.

Зато што не читаш очигледно...

али држава није више организатор убијања беба.

Подели на овим сајтовима

Uzgred, evo jednog citata zakona u USA ;) glede ubistva i povrede trudne žene: 

The Unborn Victims of Violence Act of 2004 (Public Law 108-212) is a United States law which recognizes a child in utero as a legal victim, if they are injured or killed during the commission of any of over 60 listed federal crimes of violence. The law defines "child in utero" as "a member of the species Homo sapiens, at any stage of development, who is carried in the womb".

Kao odgovor na onaj tvoj poziv da proverim. Nije abortus, ali je ubistvo - pa sad ti vidi licemerje zakonodavstva.

То је зато што не знаш термине правне фикције и правне претпоставке.....

Изволи...на линку имаш нешто описано..

http://www.scribd.com/doc/27104247/Pravne-%C4%8Dinjenice

Pravne fikcije su pravne činjenice za koje se uzima da postoje, ili nepostoje,iako, u stvarnosti, one nisu postojale.U pravu je poznata fikcija o nasciturus-u, po kojoj se začeto, a nerodjeno dete ima smatrati pravnim subjektom ako je to u njegovom interesu, pod uslovom da se živo rodi.U ovom slučajupoznato je da je dete začeto, ali se uzima kao fikcija (fingira se) da je rodjenoI time se štite njegovi interesi.Ono što se fingira ne odgovara stvarnost

Ili ti ne shvataš dobro napisano.

Схватам да је саговорник изједначио убиство бебе тако што је закољемо са пијењем пилул за дан после. А схваташ и ти, и здрв разум ти говори да то никако није исто... али ето мораш некако да се искољебаш сад... :)

и после ћеш да ме нападаш да "урушавам саговорников аргумент тиме што га као карикирам"... не карикирам ја, сами ви карикирате општим и генералним тврдњама које нису тачне. :)

Бар не таквим упрошћавањем и генерализовањем појмова.... да би сте прубудили емпатију... емотивни аргумент пар екселнс..

Подели на овим сајтовима

Pravne fikcije su pravne činjenice za koje se uzima da postoje, ili nepostoje,iako, u stvarnosti, one nisu postojale.U pravu je poznata fikcija o nasciturus-u, po kojoj se začeto, a nerodjeno dete ima smatrati pravnim subjektom ako je to u njegovom interesu, pod uslovom da se živo rodi.U ovom slučajupoznato je da je dete začeto, ali se uzima kao fikcija (fingira se) da je rodjenoI time se štite njegovi interesi.Ono što se fingira ne odgovara stvarnost

Pa lepo ja reko, ne razumeš napisano. Nisam ja napisao citirani zakon i ono što piše u njemu, samo sam prekopirao deo ovde :) To što želiš, reci Amerima :)

Подели на овим сајтовима

Православне мере су не суди да ти се не суди

Не суди дјетету. не забрањуј му да дође на свијет да неби теби било забрањено царство небеско

A sudjenje majci koja donosi odluku o abortusu?

Doktoru koji ga vrsi?

Ljudima koji ga podrze?

Koje su pravoslavne kazne za njih?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Pa lepo ja reko, ne razumeš napisano. Nisam ja napisao citirani zakon i ono što piše u njemu, samo sam prekopirao deo ovde :) To što želiš, reci Amerima :)

А ја сам ти га додатно објснио, пошто тумачиш америчке законе ко протестанти библију.... :)

Подели на овим сајтовима

Схватам да је саговорник изједначио убиство бебе тако што је закољемо са пијењем пилул за дан после. А схваташ и ти, и здрв разум ти говори да то никако није исто... али ето мораш некако да се искољебаш сад... :)

и после ћеш да ме нападаш да "урушавам саговорников аргумент тиме што га као карикирам"... не карикирам ја, сами ви карикирате општим и генералним тврдњама које нису тачне. :)

Ajde se lepo skoncentriši, ako hoćeš da pričamo, ne razumem te ništa. Koji sagovornik? Kakva beba...?

Подели на овим сајтовима

Ajde se lepo skoncentriši, ako hoćeš da pričamo, ne razumem te ništa. Koji sagovornik? Kakva beba...?

Дејан Марковић је написао ово:

Када се абортуси забране, онда се кривица индивидуализује. Слобода избора жене се не укида, може да иде где год хоће да абортира, али држава није више организатор убијања беба.

Подели на овим сајтовима

А ја сам ти га додатно објснио, пошто тумачиш америчке законе ко протестанти библију.... :)

Hmm...da si nešto objašnjavao, valjda bih primetio :) Pogubilo se izgleda u tvojim typefelerima :)

Подели на овим сајтовима

Hmm...da si nešto objašnjavao, valjda bih primetio

Или ја не умем да објашњавам, или ти не умеш да примећујеш, или комбинација оба.

Ћао здраво

Подели на овим сајтовима

Ovde prekidam priču, osim ako ne bude nešto smisleno na repertoaru. Ja reko odprilike šta imah, a sad je opasnost od ulaska u sledeću omiljenu napravicu nepoštene retorike, nerviranja protivnika ne bi li se, prilikom nerviranja, dekoncentrisao pa tako mu se lakše slrušile premise pogrešnim postavkama - mislim vidim da si počeo da se nerviraš, a ja nemam potrebe da samo izgleda da sam u pravu :) Ajd uzdravlje! :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...