DYNABLASTER Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=ZCrmkP_HJEQ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 Zamolio bi za neki ozbiljniji odgovor jer zelim da dokazem jendoj osobi da ne mozes se baviti numerologijom i biti pravoslavni vernik,a ona tvrdi suprotno...ako moze neki ozbiljan odgovor А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 Kakav stav ima SPC u vezi numerologije i ljudi koji se time bave?Da li neko ko se bavi numerlogijom moze istovremeno biti i pravoslavni vernik? Да ли Дени,уколико не отвори једну тему у седам дана,може бити Дени... Питање за чланове форума Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 numerologija = mlatjenje prazne slame Николa је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 Evo sta mi je na facebook-u odgovorila ova osoba: Sasa Bogosavljevic-Steppenwolf Vidi,evo sad sam na jednom pravoslavnom forumu postavio pitanje i cekam odgovor i postiracu link sa pitanjem i odgovorima da ti dokazem vor 6 Minuten · Gefällt mir Numerolog Suzana Ti verujes crkvi, to je institucija, da si malo bolje informisan ili edukovan na tom polju, znao bi da je vera u tebi a ne u crkvi, svestenecima i td. malo si dosadan, batali me , majke ti, jako si naporan i nedokazan! Imam pametnija posla nego da s tobom kuckam! vor etwa einer Minute · А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 ja bih numerologiju stavio u isti rang kao i gledanje u sholju ili horoskop ili tarot ili... znaci pseudoistine ili ajde blaze da kazem nepotpune "istine" tj drvljenje ili tupljenje od kojeg nema napretka niti prosperiteta, znaci bukvalno tapkanje u mestu, beskorisna stvar Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 Нумерологија није никаква логија: нема везе са науком јер је толико тупава да меша два појма, броји цифру. Они не знају разлику између броја као вредности, и цифре као знака којим се неки број (=вредност) обележава. Толико за сада, више ускоро на блогу. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 Ајде Дени,шта ћеш сад ти њој доказивати да је она против Бога... Нема ту вајде... Ти људи имају искривљену свест о Богу,и треба само да се молимо са њима,доказивањем не идемо нигде... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Zašto je jevrejima onog doba, bila toliko bitna numerologija, to jest pridavali su značaja simbolici brojeva. Primeri su brojni, pogotovo oko broja 7 i broja 6 koji se ponavlja, tri puta i označava zlo. Kada su ljudi zapravo počeli da obraćaju pažnju oko brojeva? Pretpostavljam da su jevreji preuzeli to možda od nekih iz njihove okoline, a možda i ne. To me sve podseća kao kada bi sada nastajala Biblija, pa pisci stavljali u nju horoskopske znake, onako ovlaš pomenute. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Zašto je jevrejima onog doba, bila toliko bitna numerologija, to jest pridavali su značaja simbolici brojeva. Нема одговора. Просто, та појава је присутна у многим цивилизацијама и философијама (Грци и Питагора, рецимо). Јевреји нису живели у вакууму. И код неких отаца (Августин, на пример) присутна је мистика бројева. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 20, 2013 Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 Da li samim tim i mi treba da pridajemo značaja nekim brojevima, ne u smislu numerologije i tako tih mambo džambo gluposti, nego više u smislu posmatranja. Definitivno se neke stvari u prirodi odvijaju ciklično i ponavljajuće. U određenom ritmu. (Brojčano). Možda nam to može pomoći da neke stvari predvidimo. Ne u smislu proročanstva, već više u smislu spremnosti. Ni to nije mala stvar. Nešto se prosto ne može izbeći, ali se može preživeti. Ta čuvena 6 (šestica) ponovljena tri puta. Mislim da je veoma bitna preporuka to jest upozorenje. Samo se bojim da to značenje o šestici neće biti jasno i da svakako se zlo neće pojaviti pod brojem 666, već će biti skriveno, ali će oni koji umeju da "vide" to svakako znati. Možda će ime zveri biti u bordu neke komisije, u kojoj će se među članovima nalaziti šestorica sa istim imenom. Uostalom baš me zanima kako su izgledali tadašnji jevrejski znaci za brojeve? Da li su bili kao u crkv.slov slova sa kvačicom pa se znalo onda da je to broj, ili...?Uostalom proveriću kasnije. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јун 20, 2013 Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 Не бих ни је знао да одговорим на већину питања али се једног сећам...а тиче се те три шестице. Ако је број 7 сматран савршенством и пуноћом број 6 је окарактерисан као несавршенство, увек тежи седмици а никад да је достигне. А Јевреји, и не знам да ли само они, сматрали су да утростручавањем нечега том нечему дају димензију вечности...па би у том случају 666 било вечно несавршенство. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јун 20, 2013 Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 Pretpostavljam da su brojevima iskazivali odredjene pojmove, bez tendencije da budu shvaćeni doslovno (bukvalno). Pa i mi to sada radimo. "Po stoti put ti kažem..." "Milion puta sam bio na selu...". "Gledao sam "Radovana III" hiljadu puta". Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Јун 20, 2013 Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 Pa ima tu mnogo simbolike.Nista to nije bezazleno i bez razloga.Tri mudraca se poklonise Hristu(ili svetoj Trojici).40 godina jevreji lutase pustinjom,potop bi za 40 dana,40 dana Hristos posti.7 svetih arhangela,nasuprot 7 princeva pakla.Ako 7 predstavlja punoci,8 svakako vecnost.Neko od svetih otaca rece da su 888 sinonim za Hrista,kao 666 za vraga...itd Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 20, 2013 Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 Tako je drevni covjek razmisljao, pridavao je brojevima znacaj i nacin kako se bozanski uticaj projavljuje. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука