Jump to content

Feministkinje rasplakale naučnika koji je radio na projektu Rosetta

Оцени ову тему

Odahviing

Препоручена порука

Ozbiljno, kad sam taj deo pisala, bila sam malko iznervirana (kako niko ne razume koliko stereotipi o čitavoj polovini čovečanstva kojoj pripadaš mogu da bole?) i obrnula sam Mlađonijeve argumente da bi ih malo i muškarci osetili. Priznajem da mi je drago da ste odmah primetili i osetili.

Afkoooors... grin.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ovakav rezon, sa naglasavanjem nekakvih detalja naustrb celine, sa iznalazenjima raznoraznih sitnjih zackoljica i sa svim tim ostalim beznacajnim i trivjalnim pitanjima, negovali su vrlo pazljivo i drevni fariseji. Verujem da odlicno znas sta im je Hristos (mnogo puta) rekao zbog takvog razmisljanja i ponasanja...

Nisam sigurna koliko je produktivno, ali: nisam sigurna šta ti meni ovde spočitavaš.

Jako cenim lik i delo Svetog/Blaženog Avgustina. Da li je farisejski primetiti - radi rasvetljavanja konteksta - da su njegovi stavovi o braku umnogome bili pod uticajem manihejstva?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

A on ima kakve veze sa ovim o cemu pricamo, tj. sa patrijarhom Pavlom?

Edit:

Inace, ucenje da je muz glava zeni "kao sto je Hristos Glava Crkvi" jeste ucenje kompletne Crkve, ne patrijarha Pavla ponaosob.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

nisam sigurna šta ti meni ovde spočitavaš

Ma nista more, pricamo na temi, na jednom forumu. Skroz neobavezna pojava... :)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

A on ima kakve veze sa ovim o cemu pricamo, tj. sa patrijarhom Pavlom?

Edit:

Inace, ucenje da je muz glava zeni "kao sto je Hristos Glava Crkvi" jeste ucenje kompletne Crkve, ne patrijarha Pavla ponaosob.

Ne svidja mi se to uopste. Nema sanse zena da ispadne ravnopravna kod vas tradicionalista pa to ti je :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ne svidja mi se to uopste. Nema sanse zena da ispadne ravnopravna kod vas tradicionalista pa to ti je :D

grin.gif

tumblr_lmt3lj76rP1qedgzco1_500.jpg

http://vukajlija.com/forum/teme/46149-feminizam?strana=12

Подели на овим сајтовима

Dobro je pa za to imamo nas muske ;)

skinny_man.jpg

Подели на овим сајтовима

Равноправна је, то се зове подела унутар породице. Нема то везе са правима.

То ти је као да причаш да су људи унутар фирме неравноправни... јер имају директора...

то не значи да је муж власник жене већ да јој је глва унутар друштва које се зове породица... и да је главни за  породична питања.

Неко то мора да буде. Некад је то мушкарац, некад је то жена. Хришћанство учи да је боље да је то мушкарац и ја се са тиме слажем.

Што не значи да мушкарац има право да бије жену, да жена не сме да гради каријеру, да она треба да буде неко ко седи кући и чисти.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

то не значи да је муж власник жене већ да јој је глва унутар друштва које се зове породица... и да је главни за породична питања.

Неко то мора да буде. Некад је то мушкарац, некад је то жена. Хришћанство учи да је боље да је то мушкарац и ја се са тиме слажем.

Ja se s tim nikad necu sloziti... Kakvih debila ima medju muskarca da te bog sacuva... I kako lepih i pametnih zena...

A posto ljubav ne bira moze da se desi brak izmedju lenstine, raspikuce i nesposobnjakovica i zene koja bi ladno bila materijal za harvard. I sta sad? Ona mora da slusa svoju glavu porodice i da ga sledi u idiotarijama?

Pricamo o hriscanstvu, dakle, razvod ne dolazi u obzir...

Подели на овим сајтовима

Ja se s tim nikad necu sloziti... Kakvih debila ima medju muskarca da te bog sacuva... I kako lepih i pametnih zena...

A posto ljubav ne bira moze da se desi brak izmedju lenstine, raspikuce i nesposobnjakovica i zene koja bi ladno bila materijal za harvard. I sta sad? Ona mora da slusa svoju glavu porodice i da ga sledi u idiotarijama?

Pricamo o hriscanstvu, dakle, razvod ne dolazi u obzir...

hajd da ti ponovim.. hriscanski brak dkle izmedju hriscana...

A ne SVAKI BRAK.... taj ko je lenstina raspikuca i nesposobnjakovic bas i nije neki posveceni pravoslavac osim mozda na papiru.... taj i ne zivi svetu tajnu braka..za tog to i ne vazi...

to je za one koji hoce da zive PRAVOSLAVNU SVETU TAJNU BRAKA..dakle iskljucivo izmedju posvecenih pravoslavca i pravoslavke

a ne za svaki brak......

kapisko sad? :)

ne znm sto si to shvtio kaao da pravoslavci tvoj brak gledaju tako... i da mora biti takav.. ili nemam pojma.. muramasin... ili od mikle alkoholicara koji u crkvu svraca samo na vencanja i saarane a glavna teoloska dilema mu je dal gaa pop zeznuo kad mu naplacivao osvestivanje auta i dal ce ga bog sacuva od udesa kad vozi pijan iz kafane...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

hajd da ti ponovim.. hriscanski brak dkle izmedju hriscana...

A ne SVAKI BRAK.... taj ko je lenstina raspikuca i nesposobnjakovic bas i nije neki posveceni pravoslavac osim mozda na papiru.... taj i ne zivi svetu tajnu braka..za tog to i ne vazi...

to je za one koji hoce da zive PRAVOSLAVNU SVETU TAJNU BRAKA..dakle iskljucivo izmedju posvecenih pravoslavca i pravoslavke

a ne za svaki brak......

kapisko sad? :)

ne znm sto si to shvtio kaao da pravoslavci tvoj brak gledaju tako... i da mora biti takav.. ili nemam pojma.. muramasin... ili od mikle alkoholicara koji u crkvu svraca samo na vencanja i saarane a glavna teoloska dilema mu je dal gaa pop zeznuo kad mu naplacivao osvestivanje auta i dal ce ga bog sacuva od udesa kad vozi pijan iz kafane...

A jel tvoj odnos  i stav prema zenama ima veze sa pravoslalvjem ili je si ga doneo nezavisno od pravoslavlja?

Подели на овим сајтовима

Pazi, rec je o principu, stvarnost je uvek u vecoj ili manjoj meri iskvarena.

Popravljamo se tako sto se (sto je vise moguce) saobrazavamo principu, a ne tako sto se jos vise udaljavamo od njega.

Подели на овим сајтовима

Pazi, rec je o principu, stvarnost je uvek u vecoj ili manjoj meri iskvarena.

Popravljamo se tako sto se (sto je vise moguce) saobrazavamo principu, a ne tako sto se jos vise udaljavamo od njega.

Ko je utvrdio taj princip? I zasto je sledjenje principa obaveza ikome?

Подели на овим сајтовима

Ko je utvrdio taj princip? I zasto je sledjenje principa obaveza ikome?

Ti bi kao hriscanin trebao da znas odgovore na ova pitanja. grin.gif

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...