александар живаљев Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 (измењено) Недавно је на Факултету политичких наука трибина о легализацији марихуане, прекинута сукобом "здраве омладине" и "дрогераша". Како је, марихуана, кажу, погрдан израз, користим у овом тексту израз канабис. Не осуђујем оне који користе траву, тим прије што сам никотиноман, а никотинска зависност је друга по тежини послије хероинске. И то сам, све као љекар који је добро упознат са штетношћу пушења, плус имам алергију на дуван, плус се представљам као хришћанин, а по речима моје бабе "горим паре пред очима". Истина пошаљем неки СМС празницима на 1033, али знам да ми је то на осуду пред Господом, јер много више трошим на цигарете, у које узгред дуванска индустрија ставља додатне адитиве како би повећала зависност и продају (данашње цигарете нијесу оне од пре 10 и више година). Кад смо код никотина, да најтоплије препоручим др Ику Пешић и њену Службу за одвикавање од пушења у Институту за плућне болести КЦС, довољан Вам је само упут из ДЗ и заказивање, а послије слиједи третман Tabex-ом биљним препаратом који помаже да се превлада никотинска зависност, уз дијететски режим. Прошао сам успјешно лијечење, али се послије навукох на ФБ и због несанице и тиме угроженог психичког стања терапеут ми је вратио цигарете. Одужих, ко онај Чеховљев јунак коме је жена рекла да одржи предавање о штетности дувана. Да се вратимо канабису. Рекох не осуђујем оне који замотавају џоинт, мада ми та супкултура ни у младости није пријала, посебно немам ништа против оних који у терминалним онколошким стањима користе, сад се од многих тврди, "чудотворно" уље од канабиса. Вјероватно свако од Вас има, као и ја, у породици и међу пријатељима људе са различитим погледима на легализацију канабиса. Још нема прецизних извјештаја, нити се у блиској будућности могу очекивати о ефектима легализације канабиса у неким америчким државама. Снажан аргумент заговорника јесте да се легализацијом сузбија црно тржиште и криминал. Зато назвах овај прилог "Авала" (некадашња, да ли открих државну тајну ако је и садашња? шифра за МУП Београда) "зове Космајца". Иако резултата истраживања о ефектима легализације нема, љетос се појавило најпотпуније истраживање дејства главне психоактивне супстанце канабиса које је показало да код великог броја корисника доводи до појаве параноидности. Прије него дате свој глас и изложите своје мишљење, волио бих да прочитате чланак професора клиничке психологије на Оксфорду, Данијела Фримана о том истраживању. http://stanjestvari.com/2014/07/18/%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%98%d0%b5%d0%bb-%d0%b8-%d1%9f%d0%b5%d1%98%d1%81%d0%be%d0%bd-%d1%84%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%b1%d0%b8%d1%81-%d0%b7%d0%b0%d0%b8%d1%81%d1%82/ Измењено Новембар 11, 2014 од Дејан Бићанић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Elem, stric mi je psihijatar sa iskustvom od preko 40 godina na klinici zatvorenog tipa za najteze slucajeve, o marihunai kaze da redovna izaziva shisofreniju . obi-wan, ИгорМ, александар живаљев and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Elem, stric mi je psihijatar sa iskustvom od preko 40 godina na klinici zatvorenog tipa za najteze slucajeve, o marihunai kaze da redovna izaziva shisofreniju . u pravu je tvoj stric... I cigarete izazivaju rak. pa sam opet za legalizaciju oba.. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Elem, stric mi je psihijatar sa iskustvom od preko 40 godina na klinici zatvorenog tipa za najteze slucajeve, o marihunai kaze da redovna izaziva shisofreniju . Da, kod onih koji su završilio kod njega na tretmanu ali pošto najmanje 1000 puta više ljudi koji takodjer kanabisom stimulišu svoje nerve i ganglije kod njega ili njegovih kolega uopšte ne završe na tom njihovom odjeljenju nikad u životu to onda ne važi generalno za sve i ne vrijedi za sve isto. Osim toga izgleda da si ga loše razumnio ili on nije imao vremena izlagati ti to nadugo, naširoko, droge a ni drugi stimulansi kao i alkohol ili čak i porod ili bilo kakva slična psihu i tijelo opterećujuća situacija može tu figurovat kao inicijator ili detonator, upaljač nečeg što već postoji u tom čovjeku a redovito je to samo takvo kresnuti upaljačem ili stimulans kao kad omamuzaš konja jako mamuzama a on poskoči ko vilama naboden ili se da u trk kao pobjesnio. Ta šizofrenija je latentno tamo već bila , samo se "odvezala s lanca" i pokrenula i podbodena nekim psihičkiim ali i fizičkim, tjelesnim "detonatorom" (stres, šok, hemijske ili psihoaktivne materije). A muškarci kod kojih te sklonosti k šizofreniji nema mogu prije ostat neplodni pušenjem hemijski pretjerano tretirane (prskane) marihuane ili dobit rak testisa nego oboljet od šizofrenije. Sve ima svoje rizike, od alkohola ode jetra na primjer. Ništa nije "za džabe", sve se na kraju plaća. http://www.vecernji.hr/moje-zdravlje/muskarci-oprezno-marihuana-moze-izazvati-rak-testisa-451770 александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Kada pogledam oko sebe kao da duvanje nije zabranjeno. Ne znam kako neko može zabraniti prirodnu biljku koja ne šteti okolini. Sa druge strane možda bi se dosta lakše prelazilo na teže droge. Ne znam šta da mislim. Nemam čvrst stav trenutno. Млађони and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Ne treba legalizovati jer u kraju imam 25 narkomana,nekoliko odavno u grobu,neki samo sto nisu,nijedan nije krenuo od dopa,svi su odreda krenuli od trave,jos kao malji deca sam ih gledao kako se kriju iza moje gajbe i duvaju. Naravno ne znaci da ko duva ce postati tezak narkoman ali znaci da ko je na dopu krenuo je sa vutrom. Pa sad tas na vagi,sto bi rekao Kovinjalo statistika je ko bikini,ja sam opet protiv. I da,bilo bi kul kad pomenu Mladja da i cigare budu zabranjene ali tu su u igri velike pare,stoga tesko. Натан, Дејан-Марковић and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Elem, stric mi je psihijatar sa iskustvom od preko 40 godina na klinici zatvorenog tipa za najteze slucajeve, o marihunai kaze da redovna izaziva shisofreniju . kako to da ovu direktnu vezu "duvanja" i šizofrenije nije potvrdila zvanična medicinska nauka? Zavera? александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 o marihunai kaze da redovna izaziva shisofreniju :1503348ufz3z4yl5d: Volim_Sina_Bozjeg and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Ne treba legalizovati jer u kraju imam 25 narkomana,nekoliko odavno u grobu,neki samo sto nisu,nijedan nije krenuo od dopa, Ljudi će se drogirati , bilo zabranjeno ili legalizovano. Većina se navuče na dop, jer nema para za kokain. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 @, Samo sto ako dozvolis, dajes ljudima zeleno svetlo da se drogiraju, pa si otvorio vrata vecem problemu. александар живаљев, Натан and Sasa 015 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 I da,bilo bi kul kad pomenu Mladja da i cigare budu zabranjene ali tu su u igri velike pare,stoga tesko. Nemoj brate k'o boga te molim! александар живаљев and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 @, Samo sto ako dozvolis, dajes ljudima zeleno svetlo da se drogiraju, pa si otvorio vrata vecem problemu. Ljudi ne konzumiraju marihuanu zato što je dozvoljena ili ne, ona je toliko dostupna , i toliko se konzumira da zabrana ili dozvola gubi svaki smisao. MIslim da je gubljenje vremena pričati o tome da li je treba legalizovati. Vrata problema su otvorena odavno i to široko otvorena. -Владимир- and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Новембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Da, kod onih koji su završilio kod njega na tretmanu ali pošto najmanje 1000 puta više ljudi koji takodjer kanabisom stimulišu svoje nerve i ganglije kod njega ili njegovih kolega uopšte ne završe na tom njihovom odjeljenju nikad u životu to onda ne važi generalno za sve i ne vrijedi za sve isto. Osim toga izgleda da si ga loše razumnio ili on nije imao vremena izlagati ti to nadugo, naširoko, droge a ni drugi stimulansi kao i alkohol ili čak i porod ili bilo kakva slična psihu i tijelo opterećujuća situacija može tu figurovat kao inicijator ili detonator, upaljač nečeg što već postoji u tom čovjeku a redovito je to samo takvo kresnuti upaljačem ili stimulans kao kad omamuzaš konja jako mamuzama a on poskoči ko vilama naboden ili se da u trk kao pobjesnio. Ta šizofrenija je latentno tamo već bila , samo se "odvezala s lanca" i pokrenula i podbodena nekim psihičkiim ali i fizičkim, tjelesnim "detonatorom" (stres, šok, hemijske ili psihoaktivne materije). A muškarci kod kojih te sklonosti k šizofreniji nema mogu prije ostat neplodni pušenjem hemijski pretjerano tretirane (prskane) marihuane ili dobit rak testisa nego oboljet od šizofrenije. Sve ima svoje rizike, od alkohola ode jetra na primjer. Ništa nije "za džabe", sve se na kraju plaća. http://www.vecernji.hr/moje-zdravlje/muskarci-oprezno-marihuana-moze-izazvati-rak-testisa-451770 Да, велика већина шизофреничара, користи у једној фази дроге, тако да психијатри сада говоре о "мјешовитој психози" као најчешћој клиничкој слици. У тексту - приказу истраживања, који сам понудио за читање ради се о нечем другом о дејству психоактивне супстанце на промену перцепције и изазивању параноидне реакције, код високог процента "нормалних" људи. зеленизуб је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Ljudi će se drogirati , bilo zabranjeno ili legalizovano. Većina se navuče na dop, jer nema para za kokain. Pa hoce,ali nije isto igla u veni ili sto bi reko Canak dzokavac u busu ili krijenje i svoja 4 zida. Sto se drugog dela tice,sta znam,znam mnoge burzuje koji su na pajdu a imaju za koks,tako da ne znam sta bih rekao,moguce ali ima izuzetaka. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Nemoj brate k'o boga te molim! Pa dobro to je samo moje misljenje,tesko da cu ja ikada biti u mogucnosti da o tome odlucujem,ali ako budem da znas unapred Ali realno lose je po zdravlje,zavisna si od cigare,generalno smrde,uvlaci se taj smrad pod kozu i pride dajes pare,zamisli samo 200 dinara dnevno sto dajes za cigare,to je 6.000 mesecno,pa tvoj dragi ako pusi to je 12000 i to samo ako ste na jednoj kutiji dnevno,a znam brdo slucajeva gde puse najmanje dve paklice. Sve je to bezveze. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука