Драган Написано Јун 10, 2010 Пријави Подели Написано Јун 10, 2010 Neeeevidjena glupost ...mada i izvor "Zavodnici" bas obecava Јесте и ови примери и закључци који су наведени до сада овде личе на то. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 10, 2010 Пријави Подели Написано Јун 10, 2010 ENERGETSKI VAMPIRIZAMколико текст нема везе с везом, као да га је писало оно друштов летећих јогина овим се поистовећује човек и грех. -smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' /> још је само фалило да помену и чакре и ауре и да почнем да се смејем Tjuti, ne smej se... ometas mi vezu sa Dushom.... sad moram da okrenem nulu, nista je ne cujem... ALOOOOOO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 10, 2010 Пријави Подели Написано Јун 10, 2010 Neeeevidjena glupost ...mada i izvor "Zavodnici" bas obecava Јесте и ови примери и закључци који су наведени до сада овде личе на то. Uuu dobro je, vec sam se uplasila da mozda nisi poverovao u to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јун 10, 2010 Пријави Подели Написано Јун 10, 2010 Глоговац зна. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2010 Пријави Подели Написано Јун 10, 2010 Глоговац зна.брате, ово је филм сем тога што сва творевина живи од благодати Божје клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јун 10, 2010 Пријави Подели Написано Јун 10, 2010 Глоговац зна.брате, ово је филм 0110_hahahaсем тога што сва творевина живи од благодати Божје Увек ми откријеш нешто ново. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2010 Пријави Подели Написано Јун 10, 2010 Глоговац зна.брате, ово је филм сем тога што сва творевина живи од благодати Божје Увек ми откријеш нешто ново. klapklapево још једне умотворине за тебе - Сунце подједнако греје све да не мора нико да се коље за храну или ситост, како телесну, тако и духовну. 0202_238 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јун 23, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2010 Значи Јевреји су ме дотукли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 (Илустрација illustration.com) Да ли постоје зли људи? Сигуран сам да већина сматра да постоје. Некада може да заплаши лакоћа којом се други човек, сусед, бивши партнер, колега, етикетира као „зла особа”. Однос добра и зла, које је многима очигледно, губи привид једноставности када кренемо да о томе размишљамо и истражујемо. Прва ствар која изненађује је да људи који чине зле ствари не сматрају да је то што чине заиста нешто зло. У њиховим главама они никако нису зли, већ сматрају да су добри. Они друге оцењују као зле, што и јесте главни разлог да према њима поступају агресивно. Иако други и они трећи који чине публику оцењују да први чине зло, они сами верују да чине добро. Њихова субјективни психолошки став је да су они заправо борци против зла, да они „прогањају прогониоца”. Верују да су „анђели заштитници”, а никако „ђаволи” како их други доживљавају. У томе је објашњење изреке да је пут у пакао поплочан добрим намерама. Када једно људско биће почиње да верује да је друго људско бића зло? Изгледа да је за такву оцену потребно да другога сагледава кроз „троугао мржње”. То значи да постоје три услова која морају да се стекну како би неко закључио да је други зао. Први је да други чини нешто чиме угрожава оно што је првој особи веома важно. Други је да то чини свесно и намерно, а не случајно, нехотице, због болести или измењене свести. И трећи услов, који је најважнији, а који „затвара” троугао састављен од ова три услова јесте да други то чини без икаквог повода или оправдања. Како онај који оцењује не види логику за такво понашање, он налази „објашњење” да то чини зато што је ирационалан, зао. Управо је овај ирационални моменат, односно неразумевање субјективних разлога због којих неко чини нешто деструктивно, главни разлог да се тај означи као зао. Тако настаје логичка петља зла: људи чине зле ствари другим људима зато што мисле да су ти други људи толико зли да су то заслужили. Зли поступци неке особе израстају из њеног субјективног уверења да је она добра, а да је неко други зао. Сва она непријатељска, деструктивна, брутална и немилосрдна понашања којима се изражава однос према злим другима, битно би се смањила када људи не би били у могућности да „затворе” троугао зла. Када бисмо могли да боље разумемо разлоге, аргументе и логику других који чине ствари које нам се не свиђају, када бисмо повећали емпатију, њихово понашање би нам било мање ирационално, а они мање зли. Тиме што разумемо нечију логику, никако не значи да је одобравамо или прихватамо. Овакво разумевање нечијих разлога омогућава дијалог, преговоре, утицај на особу да промени своје резоновање и понашање. То је много боље од црно-белог дечјег размишљања и етикетирања. Зоран Миливојевић објављено: 08.11.2014. http://www.politika.rs/rubrike/spektar/zivot-i-stil/Pakost-i-zloba.sr.html Aleksandra_A and JESSY је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 fenomenalan Zoki.... Bokisha је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 Postoje ljudi koji su zli po svojoj prirodi, koji uzivaju u tome da nanose bol drugima, upoznao sam dobar broj takvih... Biky83 and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 Треба да избегавамо да судимо о другима , али једно је сигурно , а то је : ,, Каско радимо , тако нам се и враћа " Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 Postoje ljudi koji su zli po svojoj prirodi , koji uzivaju u tome da nanose bol drugima , upoznao sam dobar broj takvih ... Ја таквог нисам упознао али сам упознао човека кога сви мрзе и зли су против њега. Мој телесни родитељ,се лечио од поремећаја мишљења. Неби било лоше да потражиш неког лекара за душу кад већ тако црно доживљаваш људе. Сви људи које срећемо у животу су огледало нас самих и онога шта ми имамо у себи на духовном плану, то што ти срећеш такве људе пуно говори о томе шта се дешава у теби самоме. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 Postoje ljudi koji su zli po svojoj prirodi, koji uzivaju u tome da nanose bol drugima, upoznao sam dobar broj takvih... Takvi ne postoje. Svi koji su na neki nacin zli do tog stanja su dosli nekim kvarenjem. Ne radja se covek kao zao, nego takav moze da postane ili ne postane. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Ја таквог нисам упознао али сам упознао човека кога сви мрзе и зли су против њега. Мој телесни родитељ,се лечио од поремећаја мишљења. Неби било лоше да потражиш неког лекара за душу кад већ тако црно доживљаваш људе. Сви људи које срећемо у животу су огледало нас самих и онога шта ми имамо у себи на духовном плану, то што ти срећеш такве људе пуно говори о томе шта се дешава у теби самоме. Hvala ti prijatelju na savetu ,ja tebe necu da saljem kod psihijatra , samo cu da ti pozelim da ti Bog ne ukrsti put sa istinskim psihopatom a im ih vise nego sto iko moze da pretpostavi,To sto neko odbija da nesto vidi ne znaci da to nesto ne postoji . Inace mi je stirc psihijatar i kad jednom poceo da mi daje profil komsiluka nije mi bilo dobro nekoliko dana . Ima zlih ljudi , istinski zlih do samog dna duse . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука