МилошБГ Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 osim jedno xxx puta sto su patrijarh i spc pozivali na mir i govorili protiv ikakvog nasilja,zaista ni ja nisam video nista zvanicno. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 осим добронамерности не видим аргументе са твоје стране. Кажеш: псотоје такви ликови, који једва чекају да чују нешто што прија њиховом унутрашњем стањо. Православци део Цркве и Тела Христовог или нацисти? Ко су ликови? Разни незрели људи, који наравно да нису црквено утемељени, не живе активно хришћанским животом, али себе ипак доживљавају као православне, или чак као чуваре православља, као велике Србе и сл. Када им одговара онда цитирају митрополита, св. Николаја и неке светитеље, а када им не одговара онда просто игноришу неко црквено учење. Нпр. кад треба претити гејевима, онда им је православље изговор а када треба "пропустити" слатку девојку која им се набацује, онда вероватно о православљу не размишљају. Нажалост, ни хришћанство није имуно од злоупотреба, и када Црква види да је неко злоупотребљава често, колико год то било очигледно идиотски, неоправдано и неповезано, не би било лоше да се огласи поводом те појаве. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 osim jedno xxx puta sto su patrijarh i spc pozivali na mir i govorili protiv ikakvog nasilja,zaista ni ja nisam video nista zvanicno. Човече па то је суштина Цркве и само неки думру нуму да је запамте. Свако дете зна да је Црква дебело ограђена од сваког насиља а ми о овоме расправљамо.... Да не поверујеш,ипак чекамо још аргумената да је ово дешавање било инспирисано СПЦ. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 А? osim jedno xxx puta sto su patrijarh i spc pozivali na mir i govorili protiv ikakvog nasilja,zaista ni ja nisam video nista zvanicno. Овако, поводом параде су била издата посебна саопштења. Дакле, саопштење које је издато само да би се у њему говорило о паради. О појави злоупотребе православља од стране насилника никад није издато посебно саопштење. О тој појави је говорено само у последњим пасусима саопштења издатих поводом параде. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Човече па то је суштина Цркве и само неки думру нуму да је запамте. Свако дете зна да је Црква дебело ограђена од сваког насиља а ми о овоме расправљамо.... Да не поверујеш,ипак чекамо још аргумената да је ово дешавање било инспирисано СПЦ. Суштина Цркве је и став да је хомосексуалност грех. Свако дете зна да Црква сматра недвосмислено да је хомосексуалност грех. Чему онда посебна саопштења? VaSa110 and cloudking је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Dobro dakle,crkva pre parade poziva na njeno otkazivanje izmedju ostalog sto nikome ne treba da se desi da neko to iskoristi za nerede. Posle parade treba da izda saopstenje "Jel smo vam rekli" Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Dobro dakle,crkva pre parade poziva na njeno otkazivanje izmedju ostalog sto nikome ne treba da se desi da neko to iskoristi za nerede. ja mislim da kad tebi neko preti da ce da te bije ako izadjes iz kuce tebe policija ne treba da zastiti da ne bude remecenje jaavnog reda i mira.... mislim da je to pravedno, sta ti msilis? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Суштина Цркве је и став да је хомосексуалност грех. Свако дете зна да Црква сматра недвосмислено да је хомосексуалност грех. Чему онда посебна саопштења? Po tome sto to nije o homoseksualnosti i grehu,nego paradiranju i dizanju greha kao dobroj strani,kao vrlini,a ne mani. Razdvoj te dve stvari. Homoseksualnost kao greh nije nesto novo i o tome zaista znamo nedvosmisleno istinu,ali paradiranje pravljenje od greha vrlinu,ponos to je tekovina sadasnjeg vremena i kao takvo crkva vidi potrebu da se o tome izjasni. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Суштина Цркве је и став да је хомосексуалност грех. Свако дете зна да Црква сматра недвосмислено да је хомосексуалност грех. Чему онда посебна саопштења? Не могу ја тебе да пратим,поготово што желим да те потпуно разумем,како не би исхитрено дао неки закључак. Али твој одлазак са ове теме на параду је забрињавајући барем у том смислу,да не поседујеш више ниједан аргумент везан за тему. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Dobro dakle,crkva pre parade poziva na njeno otkazivanje izmedju ostalog sto nikome ne treba da se desi da neko to iskoristi za nerede. Posle parade treba da izda saopstenje "Jel smo vam rekli" Било би лепо да изда саопштење невезано за параду, не 7 дана пред параду, него иначе, у коме осуђује свако позивање на православље од група са очито неправославним идејама (расни идентитети и сл.) или неправославним методима изражавања истих (образ нпр.). Po tome sto to nije o homoseksualnosti i grehu,nego paradiranju i dizanju greha kao dobroj strani,kao vrlini,a ne mani. Razdvoj te dve stvari. Управо слично раде и горе поменуте групе, агресију и коришћење насиља представљају као врлину у неким случајевима, када сматрају православље и српство угроженим, а не грех и зло. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Не желим више да учествујем у дебати ако аргуенти нису искључиво везани за тему и да наставимо онако како је Милан Ракић предлагао. Па у том смеру вас замољаавам да разимислите. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Не могу ја тебе да пратим,поготово што желим да те потпуно разумем,како не би исхитрено дао неки закључак. Али твој одлазак са ове теме на параду је забрињавајући барем у том смислу,да не поседујеш више ниједан аргумент везан за тему. Парада је пример. Пример за шта? За то да Црква понекад иступа са саопштењима у којима говори о одређеним друштвеним појавама. Пропаганда хомосексуализма као врлине је друштвена појава и Црква свакако треба да се огласи поводом те појаве. Она то и ради. Позивање на православље од стране агресивних група и појединаца је такође друштвена појава. Било би лепо да се Црква огласи и о тој појави, на исти начин на који се оглашава и о другим појавама, попут абортуса или параде. Она то не чини на исти начин. cloudking and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Ето! Ајте Ви, који тврдите да је све ово "Црква организовала" дакле, дајте своја сазнања, па да извршимо истрагу... Ali ko je rekao zaboga to. Šta je vama (mislim i na VSB-a). Ajd da ponovim ALI CEO POST koji je VSB krajcovao. E vidiš ja mislim da Crkva stoji iza ovoga jer ćuti. Naravno ne mislim ja ovo stvarno ali šta misliš koliko će ljudi ovo stvarno misliti. Ovde prolaze takve gluposti i ta "fora" i dete zna ne pije vodu. I dete zna šta Harpa radi , i dete zna da nam ništa neće biti od pomračenja sunca itd........ Pa jel stvarno bilo tako? Koliko je ljudi poverovalo? Mnoooooooogo. E zato mislim da treba jednom izaći u javnost i za svagda reći "mi sa ljudima koji koriste naše simbole i pozivaju se na nas, a koji u stvari propagiraju i rade suprotno našoj veri nisu deo Crkve i osuđujemo takvo ponašanje". Eto toliko i ništa više. Nije lepo citirati samo deo teksta pa na osnovu toga zaključivati. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Парада је пример. Пример за шта? За то да Црква понекад иступа са саопштењима у којима говори о одређеним друштвеним појавама. Пропаганда хомосексуализма као врлине је друштвена појава и Црква свакако треба да се огласи поводом те појаве. Она то и ради. Позивање на православље од стране агресивних група и појединаца је такође друштвена појава. Било би лепо да се Црква огласи и о тој појави, на исти начин на који се оглашава и о другим појавама, попут абортуса или параде. Она то не чини на исти начин. Samo jedna svar je bitn, greh nije "Drustvena mana" vec duhovna... koja vazi samo za onog ko u greh veruje.... tako d je pricanje o tome da je nesto greh ili vrlina sa neduhovnog aspekta ... besmislica... greh je za mene, tebe, milosa, vsb ali za recimo onu Anu o kojoj se prica ovde moze biti vrlina..... i to je njen izbor i njeno pravo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Homoseksualizam je greh,veliki greh,ali ne neoprostivi za onoga koji zeli da se ispravi i ne gresi vise,pokaje. Parada ponosa je pravljenje od homoseksualizma ponos,vrlinu,prednost,iskljucuje se svaka mogucnost za oprostaj i pokajanje jer za tim iz njihovog ugla nema potrebe,ne mozes se kajati za ono sto kod sebe smatras kao vrlinu. Crkva se itekako puno puta oglasavala da je protiv nasilja i zalagala za mir. Greh mitropolita Amfilohija ne postoji jer on prica ono sto nas vera izucava,e sada ko zeli da bude licemeran i da kaze ok verujem ja Bogu to i to,ali ovo bre oko pedera ma to ne verujem,prezvrljacu,to je licemerstvo. Sa druge strane postoje tradicionalisti, Srbi koji jednostavno ne zele takve gnusne priredbe u svojoj zemlji,ne zele jer znaju u sta se to pretvara godinama i ka cemu ide,evo kad sam ja jos pre 2 godine pricao,prvo ide parada,pa onda brakovi,pa usvajanje dece,a na kraju ce biti ko i u pojedinim mestima na zapadu da je pozeljno biti gej i da je prihvatljivije od hetero opredeljenja,mnogi su rekli ma ti lupas. Evo danas saznajemo da je u planu zakon o gej brakovima, u Hrvatskoj koja je "naprednija" od nas na meniju je uskoro zakon o usvajanju dece i sve ide po planu. Za to vreme Ana Jaksic obucava decu iz nasih osnovnih skola,rade se predmeti po kroju lgbt osoba... Otisao sam van teme,ali sad sam nabasao na tekst o skorom usvajanju gej brakova u skupstini Srbije,pa otuda ovaj osvrt... Uglavnom Srdjane debelo gresis,ali eto nije ni bitno. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука