Jump to content

Папа: Бог није мађионичар

Оцени ову тему

ПиП

Препоручена порука

Samo ti birkaj izmedju djavla i Hrista svaki dan. 

Ja ću se pozabaviti šarekolikim opcijama života (a ne smrti)    životnih plodova  koje dobih Blagodaću na izbor i odabir kako bi mi život bio bogatiji. Tu postoji izbor i predivan je svaki plod život znači.

Znaš, ako ne prepoznaješ izbore, desi se da izabereš ono što ti nije na korist. Dok se baviš "šarolikim opcijama" života, možda se baš rešiš za smrt. Osim, naravno, ako već nisi dostigao anđeoske visine duhovnosti a na tom mestu bih ti preporučio da baciš pogled na ikonu jakovljevih lestvica:

lestvica_Sinai_orthodox_Christian_icon.j

Obrati pažnju na onoga koji je skoro dostigao Hrista.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Poslušnost u strahu čini ROBA, a ne slobodnoga. Poslušnost u ljubavi čini slobodnoga. Ljubav je IZBOR a ne poslušnost.

Prosto ne mogu da verujem,da si ti u mojim odgovorima pronašao strah od Nebeskog Oca i da zbog toga želim da budem poslušan?

(prosto sam se morao vratiti na ovaj tvoj post) Bi nam malo objasnio gde stoji taj moj strah a ne ljubav u poslušnosti koju napisah?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Plaši me tvoje tumačenje.

Vidim kako si Hrista i djavla izjednačio pa očekuješ svakodnevni izbor koga će, koji čovek mora da donosi svaki dan.

Pogrešno si zaključio. Ja ne izjednačavam Hrista sa bilo kime, a izbor svaki dan vršimo.

Подели на овим сајтовима

Znaš, ako ne prepoznaješ izbore, desi se da izabereš ono što ti nije na korist. Dok se baviš "šarolikim opcijama" života, možda se baš rešiš za smrt. Osim, naravno, ako već nisi dostigao anđeoske visine duhovnosti a na tom mestu bih ti preporučio da baciš pogled na ikonu jakovljevih lestvica:

lestvica_Sinai_orthodox_Christian_icon.j

Obrati pažnju na onoga koji je skoro dostigao Hrista.

Nemam pojma o čemu govoriš.... otkud tebi pisanije moje liči na moje penjanje bez tebe sa mnom ili svakog drugog Božjeg stvora? Otkud tebi u videlu moja samodovoljna gordost?

Подели на овим сајтовима

Pogrešno si zaključio. Ja ne izjednačavam Hrista sa bilo kime, a izbor svaki dan vršimo.

ne vršimo svaki dan izbor izmedju djavla i Boga,ne zbog naše nepogrešivosti nego zbog Hristove blagodati!  zadrži se ovde ako Boga znaš.

Подели на овим сајтовима

Prosto ne mogu da verujem,da si ti u mojim odgovorima pronašao strah od Nebeskog Oca i da zbog toga želim da budem poslušan?

(prosto sam se morao vratiti na ovaj tvoj post) Bi nam malo objasnio gde stoji taj moj strah a ne ljubav u poslušnosti koju napisah?

Poslušnost zbog zapovedi, a ne zbog ljubavi. Poslušnost zato što smo u slobodi i ljubavi izabrali, a ne zato što je naređeno. O tome se radi. No, dok smo u ovom telu, postoji stalna opasnost da poslušamo sebe, a ne Boga . Pogledaj Rm 4,13-25.

Подели на овим сајтовима

Poslušnost zbog zapovedi, a ne zbog ljubavi. Poslušnost zato što smo u slobodi i ljubavi izabrali, a ne zato što je naređeno. O tome se radi. No, dok smo u ovom telu, postoji stalna opasnost da poslušamo sebe, a ne Boga . Pogledaj Rm 4,13-25.

A da mene moj sin 3 godine ipak posluša što mu ne dozvoljavam da se igra satarama i noževima? Zapovedam mu to znaš! 

Подели на овим сајтовима

ne vršimo svaki dan izbor izmedju djavla i Boga,ne zbog naše nepogrešivosti nego zbog Hristove blagodati!  zadrži se ovde ako Boga znaš.

Pa sad...Blagodat je delotvorna kad pristanemo na nju. Samo mi reci da se tokom dana nikada ne razljutiš na nekoga. Da ne pogledaš popreko drugoga, da nikad nisi opsovao...:) Eto ti izbora. Ako nisi - svaka čast.

Подели на овим сајтовима

Pa sad...Blagodat je delotvorna kad pristanemo na nju. Samo mi reci da se tokom dana nikada ne razljutiš na nekoga. Da ne pogledaš popreko drugoga, da nikad nisi opsovao... :) Eto ti izbora. Ako nisi - svaka čast.

ups izvini,reče li ja malo pre da nisam bezgrešan? A reče li ti Hristos koliko će ti puta biti oprošteno? I opet nećeš biti zadovoljan jer nema krvave borbe svakodnevne izmedju djavla i Hrista za moju dušu. Ko će tu pobediti kod tebe se ne zna. Kod mene je davno pobedio Hristos upravo zato da ne bi postao djaval.

Подели на овим сајтовима

Nemam pojma o čemu govoriš.... otkud tebi pisanije moje liči na moje penjanje bez tebe sa mnom ili svakog drugog Božjeg stvora? Otkud tebi u videlu moja samodovoljna gordost?

Ne radi se o gordosti, već o samouverenosti. Ona je opasna. Vidiš da i sv. Pavle sebi taj luksuz nije dozvoljavao, jer može da pogubi čoveka. Znaj svoju prirodu i plaši se sebe, a onda Božja blagodat zaista može da deluje. 

Подели на овим сајтовима

ups izvini,reče li ja malo pre da nisam bezgrešan? A reče li ti Hristos koliko će ti puta biti oprošteno? I opet nećeš biti zadovoljan jer nema krvave borbe svakodnevne izmedju djavla i Hrista za moju dušu. Ko će tu pobediti kod tebe se ne zna. Kod mene je davno pobedio Hristos upravo zato da ne bi postao djaval.

A nisi bezgrešan? PA kako je onda pobedio Hrist?

Подели на овим сајтовима

Znaj svoju prirodu i plaši se sebe, a onda Božja blagodat zaista može da deluje. 

Ne padre ovde se definitivno ne slažemo. Božja blagodat nije poznanje moje prirode i straha zbog poznanja svoje grešnosti. Nije stvarno nije,jer Božja blagodat je za mene dar. Njegov dar. Dar se ne odbija niti se zaslužuje ako ti je u bezuslovnoj ljubavi poklonjen.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...