Jump to content

Света тајна свештенства

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

Јако га волим и поштујем. Добре је и благе природе, са изузетним, необичним смислом за хумор. Пише песме, бави се фотографијом, издао је већ две збирке песама, и имао неколико изложби. Предаје и иконописање... свестран човек. Понекад се питам кад уопште има времена да се бави нама. Подједнако волим и његову породицу, има дивну, дивну супругу, увек расположену и са најлепшм осмехом, четворо преслатке деце.. Са њима у друштву се осећам јако спокојно и мирно.... има још многооо добрих људи...

Вкусите и видите јако благ Господ....

Подели на овим сајтовима

здраво је продрмати човека, само док не вређа или понижава човека zfwr6wr93456

Сад испаде да ти после сваког коментара повлађујем (а не плашим се тебе на овом форуму 4chsmu1 ), али и ја сам таквог мишљења. Штавише, помогао ми је бар 15-ак пута таквим својим ставом. Не риба ме стално, зна да буде и духовит (ал` таман колико треба, да се ен опустим и помислим да смо другари), само кад упрскам. Кад би нам наши свештеници и духовници само повлађивали и аминовали све што урадимо (како се не бисмо надурили ако нас укоре), ништа од нас не би било.

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

здраво је продрмати човека, само док не вређа или понижава човека dada

Сад испаде да ти после сваког коментара повлађујем (а не плашим се тебе на овом форуму ;) ), али и ја сам таквог мишљења. Штавише, помогао ми је бар 15-ак пута таквим својим ставом. Не риба ме стално, зна да буде и духовит (ал` таман колико треба, да се ен опустим и помислим да смо другари), само кад упрскам. Кад би нам наши свештеници и духовници само повлађивали и аминовали све што урадимо (како се не бисмо надурили ако нас укоре), ништа од нас не би било.
све је у мери dada

п.с. be afwaid be vewy afwaid  winter 0703_read znaaaaao

хвала што немаш апстипацију од мене  bangin svadja ne_shvata 8084.gif

Подели на овим сајтовима

Da li oni vole nas?

То ме не занима, искрено.

mene zanima. prisustvovala sam nekim drustvenim okupljanjima gde su bili prisutni svestenici koji su govorili o svojim parohijanima. nije bilo tu ljubavi ni razumevanja.

zasto su izabrali svestenicki poziv ako nemaju taj minimum ljubavi?

То је њихов проблем.

Волим да живим у незнању по неким питањима :bla:

Подели на овим сајтовима

Људи, па лепо сам вам рекао да је то посебна тема. Питање је дакле да ли ВИ волите свог свештеника, а не да ли он воли вас.  0409_feel

Бог ти не даје све што хоћеш, али ти увек да оно шта ти треба!

Подели на овим сајтовима

Антонета волети свог исповедника... и парохијског свештеника... и непарохијске свештенике... blessyou Она повремено отићи и у другу цркву да види једног од омиљених свештеника... Сад баш нана направила питу коју омиљени свештеник воли, а моја маленкост Прототорту, па ћемо организовати духовно вече ових дана... Антонета бити радосна  pravopop ооооо...

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

Антонета волети свог исповедника... и парохијског свештеника... и непарохијске свештенике... blessyou Она повремено отићи и у другу цркву да види једног од омиљених свештеника... Сад баш нана направила питу коју омиљени свештеник воли, а моја маленкост Прототорту, па ћемо организовати духовно вече ових дана... Антонета бити радосна   pravopop ооооо...

jahojao234  0442_feel

Подели на овим сајтовима

Da li oni vole nas?

То ме не занима, искрено.

mene zanima. prisustvovala sam nekim drustvenim okupljanjima gde su bili prisutni svestenici koji su govorili o svojim parohijanima. nije bilo tu ljubavi ni razumevanja.

zasto su izabrali svestenicki poziv ako nemaju taj minimum ljubavi?

То је њихов проблем.

Волим да живим у незнању по неким питањима dada

prelazi u moj problem kad ne ispunjavanje tog minimuma pocinje da utice na mene i na druge parohijane.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Ја имам два свештеника. Један ми је наметнут формално, то је мој парохијски свештеник, који се у складу са тим и понаша. Значи, он ми обавља све формалне дужности једног парохијског свештеника и не покушава и не труди се да уради нешто више, како је и он сам једном приликом рекао, нема времена или воље да се млати са тим и тим...Дакле, према њему не гајим никаква осећања. Таквог сам га прихватила и то је то.

Али, на моју велику срећу, имам ја и другог свештеника, мог предивног духовног оца, кога познајем јако дуго и са којим сам прошла много тешкоћа у свом животу, и не само ја него и моји ближњи, који је утабао стазе мог духовног узрастања и уз чију помоћ савлађујем разна искушења која се на том путу налазе. Е, њега волим неизмерно 4chsmu1. Сваком бих пожелела да има таквог свештеника и духовника. Напомињем да то није само моје субјективно мишљење, већ и мишљење великог  броја верника који му свакодневно долазе 0110_hahaha. Бог га поживео још на многаја љета! dobar decko

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ја имам два свештеника. Један ми је наметнут формално, то је мој парохијски свештеник, који се у складу са тим и понаша. Значи, он ми обавља све формалне дужности једног парохијског свештеника и не покушава и не труди се да уради нешто више, како је и он сам једном приликом рекао, нема времена или воље да се млати са тим и тим...[glow=red,2,300]Дакле, према њему не гајим никаква осећања[/glow]. Таквог сам га прихватила и то је то.

Али, на моју велику срећу, имам ја и другог свештеника, мог предивног духовног оца, кога познајем јако дуго и са којим сам прошла много тешкоћа у свом животу, и не само ја него и моји ближњи, који је утабао стазе мог духовног узрастања и уз чију помоћ савлађујем разна искушења која се на том путу налазе. Е, њега волим неизмерно 4chsmu1. Сваком бих пожелела да има таквог свештеника и духовника. Напомињем да то није само моје субјективно мишљење, већ и мишљење великог  броја верника који му свакодневно долазе 0110_hahaha. Бог га поживео још на многаја љета! 0110_hahaha

ВОЛЕТИ нису осећања!!!  dobar decko

Бог ти не даје све што хоћеш, али ти увек да оно шта ти треба!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...