Wu Написано Октобар 25, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2014 Ја увек на штанду Епархије канадске узмем српско-енглески црквени календар, већ годинама заредом Иначе, Кина је земља почасни гост Сајма књига, тако да ће посетиоци моћи да се упознају са дометима савременог кинеског издаваштва. Међу многобројним гостима из Кине налази се и чувени писац Маи Ђија (Мај Ђа, како је транскрибован у Вулкану), чија је књига „Дешифровани“ (опет, у нашем преводу „Шифра Соломон“) јуче изашла из штампе, а коме ће моја маленкост бити преводилац ових дана. Књигу сам сад почео да читам, и прилично ми се допада, а и аутор је веома пријатан саговорник. Препоручујем МилошБГ and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша M. Написано Октобар 25, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2014 Dve nove knjige izdavaca Obraz svetacki Мој старац Јосиф исихаста,коначно на србском!Браво за Образ светачки! Когда вы познаете себя несколько, поймете свое бессилие стать такой, какой должны быть, то перестанете осуждать кого-либо, тем более презирать.Игумен Никон (Воробьев) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Октобар 25, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2014 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 27, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2014 ЕВО ЈЕДНА ПОМОЋ ЗА СНАЛАЖЕЊЕ НА САЈМУ....СВИ ПРАВОСЛАВНИ ИЗДАВАЧИ СЕ НАЛАЗЕ У ХАЛИ 4...... штанд СПЦ је у хали 1... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Октобар 27, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2014 Da li ce biti nekih akcija i popusta kao prosle godine?! Bas bih voljela da odem,mada bicu razapeta kao Isus kad tamo dodjem,zato se sad raspitujem i dumam u glavi sta bih mogla da uzmem. :.mislise. Biće popusta, samo zavisi koje ti izdavačke kuće trebaju. Vulkan i Laguna neke knjige dele džab-džaba. 3 za 1000,4 za 1000, ja sam kupila jednu trilogiju za 350 prošle godine... Mada sam na spratu u hali 1 kod nekih samostalnih i nereklamiranih izdavača kupila fantastičnih knjižica za 100-200 dindži. Isto prošle godine. Ove idem 2 puta Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 27, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2014 неке препоруке са штанда ''Чувари''......издање манастира Превлака - књига АРХИЈЕРЕЈ, арх.Тихона....( писана у духу Достојевског....) затим књига - Књига мучене љубави, Лазар Абашидзе царица Александра Романова - Дарујте љубав ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Октобар 27, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2014 To stoji,ali opet sajam ima tu neku car. Kao i to probijanje medju guzvom da dodjes do tih versko duhovnih standova i onda na miru uzimas sta ti treba ili pak razgledas knjige koje su nove,pa dok trazis one koje su stare a kojih nema vise u prodavnicama sta znam meni to gotivno...iako je istina to da kad platis ulaznicu 250 din puta koliko clanova ide,da to mu dodje negde na isto... Ima tih nekih specijalnih popusta i moze da se nadje.. Ali ko sto kaze Jessy isplati se jedino ako ides pa kupis vise knjiga pa onda ok,ovako se ne isplati,ali opet ko sto rekoh ima meni taj sajam neki ok smek i car koji ja licno volim. Postoji porodična ulaznica, ona mu dođe jeftinija. I ja volim da se guram i laktam, kupujem k'o na pijaci i ronjam na miru. Takođe, u jednoj od hala su antikvarne knjige, tu je zabava najveća! Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 27, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2014 Благо вама, мени далеко. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 27, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2014 Bio danas ali na brzaka...Uzeo sam novu knjizicu Aleksandra Torika "Dimka" na standu manastira Bjele Vode iz Ljubovije, na standu SPC sam uzeo neku novu knjigu "Manastiri SPC" koja obuhvata manastire nase uz kratak opis to nekako uvek volim,uzeo "Poucne primere" Ave Gavrila iz Raletinaca i na standu Obraza svetackog sam uzeo knjigu o ocu Savi Vaznesenjskom i neckao se izmedju ove knjige "Moj starac Josif isihasta" i "Savremeni Svetogorski podviznici" i tam vam i uzmem ovu drugu. Cerkici uzeli neku zvucnu knjigu o zivotinjama i tako Volim sajam definitivno... Zao mi je sto knjigu o starcu Nikanoru nisam nasao,izgleda da ipak nije jos izasla. Ljubičasta, JESSY, Milan023 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 27, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2014 Издавачка кућа "Чувари" изабрала је сјајне наслове, пријемчиве данашњем човеку, на духовну корист и радост: Није на продају (о. Андреј Ткачов), Нова чуда св. Сергија Радоњешког, Архијереј (јереомонах Тихон), Дарујте љубав (св. царица Александра Романова), Старац Клеопа за децу, архимандрит Рафаила Карелин у издању манастира Подмаине и још много књига које чекају читаоце на штанду "Чувара" у Хали 4 на Сајму књига, где, како нам говори Дејан Павловић, гостује стручњак за лековито биље фармаколог мр Зорица Митровић која са благословом справља препарате за различите врсте тегоба. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/5/14/10/27.10.14.dejan_pavlovic_cuvari_na_59.sajmu_knjigaza_sajt.mp3 Ljubičasta and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 27, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2014 На штанду СПЦ у Хали 1 Београдског сајма посетиоци ће наћи преко хиљаду наслова неколико десетина издавача. Снежана Крупниковић говори о првом дану по отварању 59. Међународног Сајма књига, очекивањима, богатом издаваштву, подсећајући да је у ово време виртуелног, визуелног и убрзаног упијања информација, за књигу, чија вредност никада неће проћи, потребно стрпљење. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/5/14/10/27.10.14.sneza_krupnikovicsajam_knj.mp3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Радосна Написано Октобар 27, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2014 Моја тактика на Сајму је да претходно направим списак обавезних књига која треба да купим, обележим штандове на мапи и прво тамо идем. После тога редом обилазим оно што ме занима. Избегавам Лагуну и Вулкан, а допада ми се Утопија, Геопоетика, Плато и Беседа. За ову годину сам много тога пожелела, надам се да ћу се обогатити и више него што сам планирала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 28, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2014 Уочи међународног сајма књига у Београду је објављен зборник чланака протојереја Андреја Ткачова под називом «Није на продају». Ова књига представља заједнички пројекат српске редакције портала «Православие.ru» и издавачке куће «Чувари». У зборник су ушли чланци оца Андреја који су раније објављивани на страницама «Православие.ru». Српски читаоци су одавно заволели овог аутора, а у Русији се његове књиге издају у огромним тиражима. Разуме се, ова књига је прво издање оца Андреја Ткачова на српском језику. Књига се може набавити на штанду издавачке куће «Чувари» (4 хала) на међународном сајму књига у Београду, као и у самој издавачкој кући. Радосна and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 28, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2014 Уочи 59. Међународног сајма књига у Београду је објављена књига под називом „Нова чуда преподобног Сергија Радоњешког“. У књизи су сакупљена сведочанства о недавним чудима и помоћи великог руског свеца Сергија Радоњешког људима који су му се у молитвама обраћали за помоћ. Књига представља живо сведочење наших савременика о томе да није случајно што се Сергије назива чудотворцем и игуманом Руске земље. Име овог свеца је добро познато, не само у Русији, већ и у другим земљама. Он је један од стубова руског монаштва и истински пример светости. Ове године су Руска Црква и цела Русија прославиле 700. годишњицу од рођења преподобног Сергија, а ова књига представља скроман допринос поштовању преподобног Сергија. У књизи су наведена сведочанства о савременим чудима преподобног Сергија, која су ове године објављена на страницама интернет-портала „Православие.ru“. Сведочанства о чудима су преведена на српски језик и такође објављена на српској верзији сајта. У књизи се садрже сведочанства монаха, свештеника, ученика богословских школа и факултета и мирјана – свих оних који су добили молитвену помоћ преподобног Сергија. Издање представља још један руско-српски пројекат издавачке куће „Чувари“ и портала „Православие.ru“. Аутор-приређивач – свештеник Валерије Духањин Превод на српски – Марина Тодић Одговорни уредник издања – јеромонах Игњатије Шестаков За време Сајма ова књига се може набавити по цени од 150 динара на штанду издавачке куће „Чувари“. (4 хала) У вези с питањима набавке књиге можете се обратити представницима издавачке куће: *** Контакт (продаја и информације) : мoб. +381 63 594166, +381 64 8008107 mail: [email protected] Продавница : Браничевска 1, код Храма св. Саве, Београд радним данима 10-16 ч, Суботом и Недељом не ради JESSY је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 28, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2014 Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука