ivanaika Написано Април 21, 2016 Пријави Подели Написано Април 21, 2016 "Blago onom, tek probuđenom oku, koje se ume obradovati maloj i nevažnoj stvari, koje će je otkriti i u njoj uživati. Blago srcu tog oka, koje sa svakim i svačim ume ljudski razgovarati."Duško Radović Данче*, Kaludjerovic Sreten, Ненад Р. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Април 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2016 -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 Од стотину сећања која помно чувате у себи можда је само једно златна истина. Све остало су само добро смишљене варке које вас вештом руком воде кроз живот. -Владимир- and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 9, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2016 Oduvjek je bilo da ljudi hoće bolje, pa je ispadalo gore i teže, a život sve izmiri i izravna, i zlo i dobro, i poštenje i nepoštenje, pa se ne zna šta je šta, a ostaje samo sjećanje na ono što je bilo, i opet sve počinje iznova. M.S Снежана and ivanaika је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 10, 2016 Ima jedna plava ptica u mom srcu koja želi da izađe ali ja sam pametan čovek, pustim je napolje samo ponekad noću kad svako živ spava. Kažem joj, znam da si tu,i zato ne budi tužna. Onda je vratim nazad i ona pomalo pevuši unutra, ne dam joj da umre. Bukowski -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 12, 2016 ivanaika, АлександраВ and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 12, 2016 Караконџула and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 12, 2016 Караконџула and ivanaika је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 12, 2016 ivanaika and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 ivanaika, Ronald, Снежана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 18, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 18, 2016 Meni se nikada nije sviđalo da nešto potpuno presečem, nisu mi se sviđali nagli prekidi, jer smatram da stvari u životu umiru od dosade, ranodušnosti ili navike, koja u stvari predstavlja samo jedan poseban oblik dosade, izražen u vernost.Ja volim da vidim kako stvari umiru prirodnom smrću, bez moje ili tuđe krivice, kako postepeno ustupaju mesto nečemu drugome. "Rimljanka" Alberto Moravia Снежана and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 21, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 Док се одупире, жена високо држи главу, али кад једном попусти, онда постаје права крпа и можеш је имати кад хоћеш. *** Љубав је заиста чудна зверка, која може да спава и кад је најјаче бију, али кад се једном пробуди, за њу је тад смртоносна и огреботина. *** И тада је, као и данас, у мом срцу постојао известан вишак љубави који ме је приморавао, у недостатку легитимног објекта на ком би се зауставио, да заволим чак и недостојна лица, само да тај вишак не би остао у лебдећем стању, неактиван. *** Да сам била мање заслепљена и мање неискусна, била бих схватила да само смишљена неискреност иде за тим да изазове осећај савршенства, јер права искреност има ту особину да поред малобројних врлина истиче и мане и недостатке. *** "Римљанка“ Алберто Моравиа Ronald је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2016 Тежи да будеш срећан! Иди смирено кроз буку и ужурбаност и сети се мира који можеш наћи у тишини. Колико је могуће, буди у добрим односима са свим људима. Говори своју истину смирено и јасно и слушај друге, чак и глупе и неуке; и они имају своју причу. Избегавај бучне и насилне особе, оне су терет духу. Ако упоредиш себе с другима, можеш постати огорчен или поносан; јер ће увек бити већих и мањих од тебе. Радуј се својим достигнућима и плановима. Одржи занос за свој лични позив, ма колико он скроман био; то је прво благо у променљивим временима. Буди опрезан у својим пословима; јер свет је пун превара, али нека те то не омета да видиш врлине колико је има. Многи људи теже за високим идеалима и свуда је живот пун хероизма. Буди оно што јеси. Буди свој! Поготову немој глумити ЉУБАВ. А немој бити подругљив према љубави, јер упркос огорчености и разочарењима, она је вечна као трава. Спокојно прими искуство година, складно напустајући ствари из младости. Али немој сам себе жалостити измишљотинама. Многа страховања настају од умора и усамљености. Осим одржавања здраве стеге, буди благ према себи.Ти си дете свемира, ништа мање него што је дрвеће и звезде. Имаш право бити овде.И било ти то јасно или не, нема сумње да се свемир развија како треба. Дакле буди у миру с Богом, ма како га замишљаш, и без обзира какав ти је посао и чему тежиш у бучном комешању живота, задржи мир у својој души. Поред све прљавштине и јадиковања и порушених снова, ово је ипак диван свет. Буди пажљив! Тежи да будеш срећан! Текст пронађен у напуштеној цркви крајем 19-ог века Чунга Лунга, Ronald and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 Ja sam sagrađen na stubovima, nemam ni temelja ni suterena. Žid Kaludjerovic Sreten and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 18, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 18, 2016 Вољени не умиру док смо живи ми који их волимо... -Владимир- and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука