Jump to content

Аутомобил до 4.500 еура

Оцени ову тему

Препоручена порука

@@Богдан_, Odličan si sagovornik, mnogo mi je drago da si počeo da pišeš na sajtu :)

Moj prijatelj je kupio nov auto, Tojota rav 4 , odlučio se za Tojotu, jer daje 5 godina garanije bez obzira na predjenu kilometražu.

Svi ostali, BMW, Mercedes, Audi, Volvo daju dve do tri godine ili 100 000 predjenih kilometara.

Ima li neka auto industrija da daje veću ili bolju garanciju od Tojote?

Подели на овим сајтовима

Bogdane ajd'posto se razumes navedi mi neki tvoj top 3 automobila u tom cenovnom rangu dakle do 4500 eu,da ima veci gepek i da je prostraniji od pezoa 206 koji sad imam,da je dizel,po mogucstvu do 2000 kubika,da ne trosi vise od 6,7 l u gradu i pritom da nema previse boljki. Automobil kupujem pre svega za Beograd,dakle ipak preveliki neki automobil mi ne igra ulogu,jer cu imati problem sa parkiranjem i svime ostalim u Beogradu,takodje necu prelaziti ne znam koliko hiljada km sigurno necu vise od nekih 15000km godisnje (voznja po Bgu,malo tazbina,malo selo,ponekad neka planina,eventualno jednom more) i to je to...

Uh, sad sam u problemu. NIje baš da se razumem u sve, a ponajmanje bih smeo da ti kažem taj ili taj auto, pa recimo ne bude dobar, ili ne budeš zadovoljan. Ne bih sebi oprostio to nikada.

Imaš Fokusa, on ti je ok, Astra G, Meriva, Ford Fusion ne znam kakav je. Mislim da je rađen na osnovu Fieste, pa uzmi i njega u razmatranje.

Renault Megane 1.9 dizel...  Svakako nešto od Wagena, Škoda je takođe dobra.

Ne znam stvarno, smisli. Ne žuri, to je najbitnije. Polako gledaj i traži, i sigurno nećeš pogrešiti. Ja i ostali smo tu da razmenimo iskustva i mišljenja.

Mislim da još malo treba da sačekaš. To je pravo rešenje kad imaš ovako puno rebusa.

Подели на овим сајтовима

@@Богдан_, Odličan si sagovornik, mnogo mi je drago da si počeo da pišeš na sajtu :)

Moj prijatelj je kupio nov auto, Tojota rav 4 , odlučio se za Tojotu, jer daje 5 godina garanije bez obzira na predjenu kilometražu.

Svi ostali, BMW, Mercedes, Audi, Volvo daju dve do tri godine ili 100 000 predjenih kilometara.

Ima li neka auto industrija da daje veću ili bolju garanciju od Tojote?

Dačija daje 7 godina... Ali, Dačija ne odgovara svima. Takođe ovi Korejci (koje je ič ne volEm) daju 5-7 godina. Hjundai, Kia, bla, bla... Nisan daje 1000000 (milion) km garanciju. Ali, da znate jednu stvar. Dooooobro oni zarade na vama/nama za tih 7 godina. Jednu stvar uradiš sam, ćao. Oprosti se od te garancije. Ima istine u tim garancijama, al ima i zarade i marketinga.

Ko od švaba vozi 7 godina auto, pa bila ona i Tojota?

Vi ne morate da mi verujete, ali jedan Korejac i jedan evropljanin, u toj Golf/Astra klasi su nebo i zemlja. Završna izrada, detalji - sve. Sve se razlikuje.

Vešanja su atipična za nas evropljane. Zato daewoo više ne postoji, uzeo ih Ševi/GM. I sad su koliko toliko dobri, mada...

Evropa nema alternativu. :))  sHa_sarcasticlol  I pokoji Japaneros.

Naravno, na auto industriju mislim. 

Подели на овим сајтовима

Dačija daje 7 godina... Ali, Dačija ne odgovara svima. Takođe ovi Korejci (koje je ič ne volEm) daju 5-7 godina. Hjundai, Kia, bla, bla... Nisan daje 1000000 (milion) km garanciju. Ali, da znate jednu stvar. Dooooobro oni zarade na vama/nama za tih 7 godina. Jednu stvar uradiš sam, ćao. Oprosti se od te garancije. Ima istine u tim garancijama, al ima i zarade i marketinga.

Ko od švaba vozi 7 godina auto, pa bila ona i Tojota?

Vi ne morate da mi verujete, ali jedan Korejac i jedan evropljanin, u toj Golf/Astra klasi su nebo i zemlja. Završna izrada, detalji - sve. Sve se razlikuje.

Vešanja su atipična za nas evropljane. Zato daewoo više ne postoji, uzeo ih Ševi/GM. I sad su koliko toliko dobri, mada...

Evropa nema alternativu. :))  sHa_sarcasticlol  I pokoji Japaneros.

Naravno, na auto industriju mislim. 

Dacia je Evropa i daje garanciju, znaci valja? :)

Zezam se, nego stvarno je to tacno za garanciju. Moras ici u ovlasceni servis gde gule kozu sa ledja, a kad treba da se ostvari neko pravo iz garancije pitanje da li ce sve ici kako je kupac zamislio..

Подели на овим сајтовима

Uh, sad sam u problemu. NIje baš da se razumem u sve, a ponajmanje bih smeo da ti kažem taj ili taj auto, pa recimo ne bude dobar, ili ne budeš zadovoljan. Ne bih sebi oprostio to nikada.

Imaš Fokusa, on ti je ok, Astra G, Meriva, Ford Fusion ne znam kakav je. Mislim da je rađen na osnovu Fieste, pa uzmi i njega u razmatranje.

Renault Megane 1.9 dizel...  Svakako nešto od Wagena, Škoda je takođe dobra.

Ne znam stvarno, smisli. Ne žuri, to je najbitnije. Polako gledaj i traži, i sigurno nećeš pogrešiti. Ja i ostali smo tu da razmenimo iskustva i mišljenja.

Mislim da još malo treba da sačekaš. To je pravo rešenje kad imaš ovako puno rebusa.

Brate naravno da je moja odluka moja odluka,ne pitam te to da ako bude nesto lose da bi imao krivca :) Vidim da se dosta razumes,zato sam i pitao tako da ne brini :)

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Дачија Романија је чудо. :) Да знате каква је еуфорија око Дастера у Немачкој. Али Дастер за њих и Дастер за нас... Није исто и никад неће бити. Кад га нарокају опремом, он кошта и 40000 евра. Горе, за Немце то је мање. А Србин ће пре да узме Мерцедес, Ваген, Опел, Мазду или било шта друго. Какав је Логан био бум код нас... Ниједан њихов модел неће поновити такву продају код нас, ни Сандеро ни Дастер, ни Лоџи, и не знам како се све зову.

Али ево, сада да нађеш здравог Логана, то је скоро немогућа мисија. Почињу и рубови да попуштају. Патос исто. Мотор.

Срби су то рктали до краја. Кад је било ново возили су га и више него што може и говорили: Јао, иде 160км/х, јао иде оволико, иде онолико.

Мислим, иде, ок. Али не иде дуго тако. Тај 1.5 из Реноа, Фијатов 1.3, Вагенов 1.4 итд. Нису то машине за велике брзине. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Brate naravno da je moja odluka moja odluka,ne pitam te to da ako bude nesto lose da bi imao krivca :) Vidim da se dosta razumes,zato sam i pitao tako da ne brini :)

Kapiram šta hoćeš da kažeš, da. Ali nadam se da i ti mene?! Ja ću biti ovde da dajem savete i što znam ja ću da prenesem. Ja mislim da je jedan od ciljeva kupiti što mlađe vozilo. I o tome treba da se razmišlja. Ali nije presudno i ne može biti presudno. Svakako da ti je potrebno vozilo iz takozvane golf/astra klase. To zadovoljava tvoje potrebe koje si mi opisao. Da znaš, u tu klasu spadaju i Kia ceed, recimo. Ili Hyundai i30, ali ja bih ti pre predložio evropljanina, pa neka je i stariji godinu, dve od Korejca. Za Opel mogu najviše da pomognem, za ostale koliko znam.

Dok onaj Fordaš ne kaže koju, ja bih dodao još da je meni, recimo, Ford Fusion ružnjikav. Od njega, Meriva mi je lepša. Nadam se da nije zbog toga što je Opel, jer se zaista trudim da budem objektivan. :4869:

Подели на овим сајтовима

@@Богдан_, Slažem se, ali u odnosu na početnu cenu i cenu održavanja, da bi garancija i dalje važila, postoji li negde računica šta se više isplati?

Koji god auto da ne servisiraš u ovlaštenom servisu izgubićeš garanciju.

Svakako da mazda ne može da se poredi sa audijem po završnoj obradi , ali audi je poprilično skuplji, i kao nov , i kao polovan.

Подели на овим сајтовима

Видиш 'вако, нисам никад бацио на папир шта се више исплати. Али сам релативно скоро (док се нисам прехладио) разговарао са једним момком који ради само Фијатов програм. И сад, због неких хирова њихових пословођа, увалише им да раде и Корејце (по којој логици, не знам). На страну нека сада иде политика фирме, али он каже, а нема разлога да му не верујем, да Корејци дају такву гаранцију с' разлогом. Каже да га са 5, 6 година хватају такве болести, да они не могу да их се нараде. Каже после гаранције да се тог аута треба решити што пре. Е сад гледам овако... Купим новог Корејца, изодржавам у овлашћеном сервису колико треба. И терам ја то 7 година. За 7 година питање је где ћу бити, да ли ћу имати новац да променим ауто. И рецимо стварно буде тако да немам. Корејац почне  са кваровима, и шта да радим? Да га крпим до бесвести? Наровно, говорим у своје име. Али, ја не бих узео Корејца и поред толике гаранције. Све ћеш платити можда у 8-ој или 9-ој години вожње. И испало би исто као са неким европљанином који има гаранцију 4 године.

Мислим да се све плати, пре или касније. И да, рецимо да је ауто ок после 7-8 година. И ставим га на оглас. Да ли мислиш да ће Опел, Мазда, Фијат, Ваген, БМВ који имају исто толико година бити са истом ценом као Хјунда? Не, сигурно ће им бити већа цена него Хјунди. Значи, и ту се губи.

Ух, не знам. Стварно нисам паметан.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Bogdane meni se negde izbor svodi izmedju pezoa 307 i to 1.6 hdi motora,ford fokusa i opel astre ili opel merive...ford fusion je stvarno ruzan a i nekako mi deluje malo.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Не разумем се толико у ПУГ или Форд, али их сматрам одличним превозима. Знам само основно. :good2: ПУГ 307 са тим мотором је ок. Имаш у понуди два комада. Слабији од 90 и јачи од 110 коњских снага. Иста ствар је са Фордом Фокусом, јер има исте моторе. Неко ће рећи да је бољи овај слабији, неко овај јачи. Потрошња се скоро не може разликовати. Оно што ти ја препоручујем јесте да одеш на ПУГ форум (ако га има, ја не знам, никад нисам био), па да се распиташ детаљније. У зависности од годишта имаш их са пливајућим и обичним замајцем, распитај се око тога детаљно. Обрати пажњу на квачило. Мислим, немој толико да те плаше тим пливајућим замајцем. Нема потребе. Издржи он и 200000км. Виђао сам и више. Зато је удобност код таквог аута на много вишем нивоу, него код обичног.

Знаш кад највише "одлази" пливајући? Кад, рецимо, возиш ауто 60км/ч, и притом возиш га петом брзином (ако може да се на 60 већ убаци у пету, без трешења, буке, итд...), и када га одједном "потопиш" да убрза - са 1000 (обртаја)рпм, 1200рпм на не знам на колико већ. Дакле, кад се са мале економичне брзине гас потопиш скоро до краја или до самог краја, не мењајући брзину, тј. степен преноса у мању, него у истој брзини покушаваш да "ишчупаш". Ако ме разумеш шта хоћу да ти кажем.

Тада је мотор у страшном мучењу, успеће он да ти уради то сваки пут (кад се потроши ламела радиће то још слабије), али то оставља последицу.

А то сви радимо јер нас или мрзи да враћамо у нижи степен или се не сетимо, или једноставно знамо да може ауто то да уради и без враћања. Е, ту је међугас закон. Ко је терао камионе, зна. :4869:

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Прегледаћу све, па ћу ти написати, највероватније изјутра.

Нашао сам супер астру г, уклапа се цена, можда нешто мало више, чини ми се да је 2008. - само је бензинац, 1.4 - 90кс. За њу се са сигурношћу може рећи да је на њој све како јесте.

Подели на овим сајтовима

http://www.polovniautomobili.com/oglas4802989/ford_focus/

Овај фокус је бомбона

али пази ово: Ford Fokus 1, 8 TDCI, Limited Sport Edition

Zamena za auto sa sedam sedišta, dizel.овај 
Uz auto ide još jedan set (4) aluminijumskih felni sa zimskim gumama.

лик је или неки таксиста комбиста или има поголему породицу.... распитај се шта је радио са аутом..

http://www.polovniautomobili.com/oglas5392900/ford_focus_c-max_16_tdci_ghia/

овај ми се свиђа, посебно јер је из француске, тамо се пристојно одржавају аутомобили...  опет треба видети уживо.. 

а видиш рецимо, астра је две године старија од фокуса а исто кошта... зато ја лично не бих пазарио  опела у срб... мало су скупљи овде од фордова.. на значку... непотребно заиста.... 

+ њихови волани су обавезно меки.... а и суспензије им нису нешто "спортскије", лошије лежу у кривинама али су мало удобнији.

ово бих шакртирао
http://www.polovniautomobili.com/oglas5363004/peugeot_407_kupljen_u_veranu/

ово је превелик ауто.. имаћеш пеглу са паркингом... вазда... посебно у бг... ово је  ауто за неког ко чешће путује на дуге стазе... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...