Jump to content

Да ли је Докинс заиста остао без одговора?

Препоручена порука

Мислио би исто што и увек мисли и ништа се ту не би променило.

Не знам, пошто аргументи које иначе износи у том случају не би важили.

Подели на овим сајтовима

Не знам, пошто аргументи које иначе износи у том случају не би важили.

Ацо...човек децидно одбацује било какву веру у натприродно и било какав утицај истог у вези са стварањем (осим што оставља могућност ванземаљског утицаја у креирању живота, као што једном рече) космоса и живих бића.Не знам какви теолошко - философски одговори могу постојати који би убедили Докинса да промени мишљење.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Шалу на страну, али интересантно би било чути шта Докинс мисли о православном тумачењу христологије и сотирологије. Пошто су му ове примедбе на почетку видеа, што се тиче тзв. "западне" интерпретације на месту. 

Mislim da bi bio vrlo iznenadjen koliko bi se slagao, po mnogim pitanjima, sa pravoslavnim teolozima.

Подели на овим сајтовима

Шалу на страну,
Zašto šala?

Bacio si u senku Ateiste Srbije, posle ćeš Ateiste Balkana....pa ćeš doći i do Dokinsa :D

Подели на овим сајтовима

Ацо...човек децидно одбацује било какву веру у натприродно и било какав утицај истог у вези са стварањем (осим што оставља могућност ванземаљског утицаја у креирању живота, као што једном рече) космоса и живих бића.Не знам какви теолошко - философски одговори могу постојати који би убедили Докинса да промени мишљење.

Мислио сам у вези овога што прича на самом почетку, послушај га. Он замера западном морализму и јуридици у схватању Христове мисије.

Подели на овим сајтовима

Мислио сам у вези овога што прича на самом почетку, послушај га. Он замера западном морализму и јуридици у схватању Христове мисије.

Да, али то не значи да жели признати било шта као чињеницу што је ван научног утемељења...ваљда толико познајемо г. Докинса? :)

Подели на овим сајтовима

Ubediti- uvesti u bedu

Uveriti  - uvesti u veru

:)

убедити, убедим (трп. прид. убеђен) ијек. - убиједити, сврш.-  изношењем доказа уверити некога да је оно што му се каже истинито или разложно, учинити да неко (по)верује у нешто; придобити некога да схвати оправданост неког поступка. (речник Матице српске)

Уверен сам да г. Докинса интересује искључиво овакав приступ стварности.

Подели на овим сајтовима

убедити, убедим (трп. прид. убеђен) ијек. - убиједити, сврш.-  изношењем доказа уверити некога да је оно што му се каже истинито или разложно, учинити да неко (по)верује у нешто; придобити некога да схвати оправданост неког поступка. (речник Матице српске)

Уверен сам да г. Докинса интересује искључиво овакав приступ стварности.

Matica će ovu grešku ispraviti :D

Подели на овим сајтовима

Мислиш ли да заиста није знао са ким улази у разговор? Требамо ли да будемо толики дебили да поверујемо у то?

Да, Довкинс никад не улази у разговоре са креационистима. Баш никад. Некима је одбио дебате само зто што је сумњао да су креационисти. Сви верници са којима довкинс дебатује нису креационисти. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Мислио би исто што и увек мисли и ништа се ту не би променило.

Mi, ateisti, cvrsto drzimo da je Dokinsova misao neizmenjiva.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Briga velika sta neki englez o hriscanstvu , to je ynacajno koliko i cena paradza u Brazilu

Знаш како, многи људи, који нису сигурни у веру да превгају на страну - њег слушају. Било би добро имати одговоре на његов питања. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Мислиш ли да заиста није знао са ким улази у разговор? Требамо ли да будемо толики дебили да поверујемо у то?

Бивши преварен од стране "непознатих људи" којима је, као што је, јел, нормално када су непознати људи у питању, дозволио интервјуисање, изнервирао се и одбио интервју после извесног времена, али се попишманио дубоко верујући да неће бити више ни једне преваре од стране "тек откривених" креациониста (са којима иначе не разговара никада), али су га опет преварили обрадивши клип сходно својим подмуклим интенцијама...ма, важи.

Treba biti debil pa vjerovati da Dokins navodno nije znao odgovor na postavljeno pitanje. 

Zasto ne bi mogao biti prevaren? Ljudi se predstave da dolaze sa instituta za nauku i medicinu u Koloradu, naravno ne kazu mu da rade za Miroljuba, i nece ih covjek sad ispitivati a cek cek koji institut, samo da provjerim....normalno da je krenuo intervju i da je tek onda shvatio po postavljenom pitanju da su kreacionisti. 

Dokins je ateista, njega nijedno tumacenje vjere nece okrenuti Bogu, osim ako ga Bog ne okrene. Ali ono sto je sasvim sigurno, onakve dileje koji su mu smjestili onaj video i uopsteno sva ta plejada americkih kreacionista i generalno taj djavolski duh i taj nacin interpretacije vjere, cine od njega izrazitog promotera ateizma na ustrb tjeranja vjere na margine drustvenog zivota ako ne potpuno ukidanje i obiljezavanje kao najveceg izvora zla u svijetu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...