Jump to content

Covjek, najprokletije bice u univerzumu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Covjeku je bolje da ne dolazi na ovaj svijet, bolje receno, bolje mu je da ne postoji.

Kakvi su izgledi da covjek, danas, u ovo vrijeme, zadobije vjecno spasenje? Ja bih to mjerio u procentima i dao svako prosjecnom stanovniku ove plane 10% sansi za "prezivljavanje" tj. za zadobijanje vjecnog zivota. Ustvar, tih 10% se odnose samo na one koji su rodjeni kao hriscani a, za Kineze, Indijce i ostale slicne njima, koji cine veci dio svijetskog stanovnista, sanse su nikakve. U Nojevo vrijeme, za vrijeme potopa, 8 ljudi se uspjelo spasiti. Opet ce se tako nesto slicno da se desiti samo sto ce tada da se spase veci broj dusa(144.000). Sada, kada bi se desio smak svijeta, od 7 milijardi ljudi, koliko danas zivi na ovoj planeti, prezivjelo bi samo 144.000. Prosjecan ljudski zivot je samo jedna kap u vjecnosti koju bi usporedili sa okeanom. Tu, jednu kap, mi moramo da iskoristimo na najbolji naci, da ne bi bili vjecno prokleti. Pored covjeka, kao bica, stvorenja, postoje i druga, a to su zivotinje i andjeli. Zivotinje nemaju savjest, stoga, one i nece da odgovaraju za svoje postupke, sto je ilogicno jer su nerazumne. Andjeli su ti koji su mnogo napredniji od ljudi u svakom pogledu i imaju mnogo vise saznalja o Bogu i istini nego mi, ljudi,. Oni, andjeli, su se pobunili protiv Boga, iako su znali mnogo vise o Njemu nego li ljudi koji se "pobunjuju" protiv Njega. Andjeli su ti koji su sisli medju ljude da ih uce neposlusnosti; andjeli su ti koji su covjeku olaksali putu u propast. Ipak, iako su andjeli ti koji imaju mnogo vise saznanja od ljudi, i koji su u vecini slucajeva krivi sto ljudske duse propadaju, na kraju-krajeva, ljudi se nece razlikovati od njih(andjela) i cekace ih ista sudbina.

Jel iko od vas trazio da se rodi? Jel iko trazio nekakav ugovo da ga potpise ZA postojanje? Naravno da nije. 

Ja da sam znao(sto je nemoguce) da je tako lako propasti i biti proklet za sva vremena, a tako tesko biti medju blazen, ja se ne bi ni rodio, ne bi potpisao taj ugovor.

Svako ima svoje misljenje i ja bih volio da niko ne osudjuje ovo moje,a da pritom ne obrazlozi, validnim argumentima, zasto nije uredu ovo sto pisem.

Подели на овим сајтовима

Prijatelju, kada bi Bog bio zaista takav, kakvim ga vi adventisti ispovedate, i ja bi se pobunio protiv takvog Boga.

Подели на овим сајтовима

Jel iko od vas trazio da se rodi? Jel iko trazio nekakav ugovo da ga potpise ZA postojanje? Naravno da nije. 

Ja da sam znao(sto je nemoguce) da je tako lako propasti i biti proklet za sva vremena, a tako tesko biti medju blazen, ja se ne bi ni rodio, ne bi potpisao taj ugovor.

Ja da sam znao za ovaj post ne bih se konektovao danas ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Kakvi su izgledi da covjek, danas, u ovo vrijeme, zadobije vjecno spasenje?

Kao i u svako vreme, izgledi su stopostotni, tj. potpuno u nasu korist. U Bogu nema drukcije mogucnosti, osim te savrsene.

...

I nemoj tol`ko da se predajes ljutnji, nije dobro za zdravlje. Dobro nam dosao na forum... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Prijatelju, kada bi Bog bio zaista takav, kakvim ga vi adventisti ispovedate, i ja bi se pobunio protiv takvog Boga.

A kakav je tvoj Bog, u cemu je razlika? Citao si Jevandjelje, citao si djela apostolskih otaca, kao i drugih, sto predpostavljam da je si, pa mi reci o kakvom Bogu ja to pisem?

Подели на овим сајтовима

Kao i u svako vreme, izgledi su stopostotni, tj. potpuno u nasu korist. U Bogu nema drukcije mogucnosti, osim te savrsene.

...

I nemoj tol`ko da se predajes ljutnji, nije dobro za zdravlje. Dobro nam dosao na forum... :)

Takvo nesto mogu da misle samo adventisti i ostala ekipa. Nazalost, izgledi nisu nikakvi.

Подели на овим сајтовима

Mudro zbori ovaj Aristotel.

Kad malo bolje razmislim, dobar je nama ovaj Vucic.... :)

Ma Vucic djene djene, ali Nikolic je original, po meri ..

• Волим 1

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Svako ima svoje misljenje i ja bih volio da niko ne osudjuje ovo moje,a da pritom ne obrazlozi, validnim argumentima, zasto nije uredu ovo sto pisem.

Ako uzmemo u obzir reči starca Pajsija i mnogih drugih svetitelja, Gospode, ako ne spasiš sve ljude, nemoj ni mene spasit,i i ovo tvoje pisanije, možemo krenuti sa analizom ličnosti i duhovnog stanja.

Starac Pajsije pokazuje jednu neizmernu ljubav, prema svim ljudima, dakle i onima koji je "zaslužuju" i onima koji je "ne zaslužuju", to je jedna ljubav koja je nadlogična, bez ikakvih interesa, ljubav koja se žrtvuje. Starac se ne bavi brojkama, ne kaklkuliše, pobogu, ljubav i kalkulacija ne idu zajedno, on smao voli i on se moli, on se nada i bori.

Ovde kod tebe se oseća jako prisustvo egoizma, želje da se tvoja cenjena zadnjica nadje medju tih 144000, kalkulacija šta učiniti da se spaseš, što pokazuje da imaš pogrešnu predstavu o Bogu.

Bog je ličnost, nije kopijuter koji vrši kalkulacije i funkcioniše na principu programa, enter, Esc i dva klika mišom.

Kod tebe je vrlo dominantan strah a ne ljubav, medjutim strah sa sobom uvek nosi ineteres a ljubav isteruje strah napolje.

Strah u veri od čoveka stvara versku sponzorušu, tu se ne razvija ljubav već moralizam, a taj moralizam ne okreće čoveka ka bratu, već ka sebi, stvari se rade iz interesa a ne iz ljubavi. Čovek čini i dobra dela ali ne zato što voli, već zato što je uplašen za sopstvenu zadnjicu, hoće li ili neće završiti u paklu.

Pišem ti na ovaj način, jer sam i ja sve ovo prošao i bio verska sponzoruša.

Uzmi primer islamskih ekstremista, oni se najviše šire u zatvoru i kriminalci mu najviše pristupaju. Zašto? Zato što se ti ljudi suštinski ne menjaju, samo promene formu.Dok su bili kriminalci, radili su nedozvoljene stvari zarad materijalnih uživanja, sada kada su u radikalnom islamu opet isto čine, napadaju, egocentrični su, u grupi su a sve zarad materijalnih dobara koje očekuju u raju.

Ne treba se baviti kalkulacijama , već ljubavlju, umesto što procenjuješ duhovno stanje sveta i sebe pozicioniraš na toj lestvici, potrudi se da voliš taj svet i moli se da se svi spasu.

Подели на овим сајтовима

Takvo nesto mogu da misle samo adventisti i ostala ekipa. Nazalost, izgledi nisu nikakvi.

To je srz i ucenje Crkve Hristove od kad je ima, i bice do kraja sveta i veka, tja do u samu Vecnost - izgledi su stopostotni i savrseni.

A da bi to video, moras da malo izadjes iz mraka, tj. da prestanes da zmuris na silu...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

A kakav je tvoj Bog, u cemu je razlika? Citao si Jevandjelje, citao si djela apostolskih otaca, kao i drugih, sto predpostavljam da je si, pa mi reci o kakvom Bogu ja to pisem?

odgovorio sam ti u predhodnoj poruci.

Подели на овим сајтовима

Не слажем се са твојим размишљањем. Направио си поприлично уопштавање и донео неколико крајњих судова - све то није делотворно. Помаже ли ти да тако размишљаш? Рекла бих, не. Вера је делатна сила, а не збрајање ко ће се спасити и колико смо проклети.

Сети се да се широм света бројна монашка братства и сестринства моле за твој спас. Помисли на тог брата и сестру, живе, конкретне људе, који те ни не знају, па се ипак даноноћно моле за тебе.

Сети се да се на небесима Мајка Господа Нашега моли за тебе, као и сви Његови Свети.

Сети се да овај дан можеш да посветиш молитви и покајању.

Сети се да можеш да урадиш хиљаду добрих дела овог дана, колико год мала та дела била.

Сети се да својим примером - смирењем и постојаном вером - можеш да преокренеш судбине хиљаде људи.

Сети се мноштва тешких грешника који су били отписани од људи, а које је Бог преображавао покајањем.

И када повучеш линију испод свега тога - пошто видим да си човек рационалан и склон сумирању - како можеш рећи да је рачун тако суморан као што тврдиш?

"Драги мој господине, није битно да ли Бог постоји или не, већ да ли бисте Ви своје понашање променили ако бисте открили да Он постоји? Ако је одговор: да, онда значи да је Вама Бог потребан."

Подели на овим сајтовима

Ako uzmemo u obzir reči starca Pajsija i mnogih drugih svetitelja, Gospode, ako ne spasiš sve ljude, nemoj ni mene spasit,i i ovo tvoje pisanije, možemo krenuti sa analizom ličnosti i duhovnog stanja.

Starac Pajsije pokazuje jednu neizmernu ljubav, prema svim ljudima, dakle i onima koji je "zaslužuju" i onima koji je "ne zaslužuju", to je jedna ljubav koja je nadlogična, bez ikakvih interesa, ljubav koja se žrtvuje. Starac se ne bavi brojkama, ne kaklkuliše, pobogu, ljubav i kalkulacija ne idu zajedno, on smao voli i on se moli, on se nada i bori.

Ovde kod tebe se oseća jako prisustvo egoizma, želje da se tvoja cenjena zadnjica nadje medju tih 144000, kalkulacija šta učiniti da se spaseš, što pokazuje da imaš pogrešnu predstavu o Bogu.

Bog je ličnost, nije kopijuter koji vrši kalkulacije i funkcioniše na principu programa, enter, Esc i dva klika mišom.

Kod tebe je vrlo dominantan strah a ne ljubav, medjutim strah sa sobom uvek nosi ineteres a ljubav isteruje strah napolje.

Strah u veri od čoveka stvara versku sponzorušu, tu se ne razvija ljubav već moralizam, a taj moralizam ne okreće čoveka ka bratu, već ka sebi, stvari se rade iz interesa a ne iz ljubavi. Čovek čini i dobra dela ali ne zato što voli, već zato što je uplašen za sopstvenu zadnjicu, hoće li ili neće završiti u paklu.

Pišem ti na ovaj način, jer sam i ja sve ovo prošao i bio verska sponzoruša.

Uzmi primer islamskih ekstremista, oni se najviše šire u zatvoru i kriminalci mu najviše pristupaju. Zašto? Zato što se ti ljudi suštinski ne menjaju, samo promene formu.Dok su bili kriminalci, radili su nedozvoljene stvari zarad materijalnih uživanja, sada kada su u radikalnom islamu opet isto čine, napadaju, egocentrični su, u grupi su a sve zarad materijalnih dobara koje očekuju u raju.

Ne treba se baviti kalkulacijama , već ljubavlju, umesto što procenjuješ duhovno stanje sveta i sebe pozicioniraš na toj lestvici, potrudi se da voliš taj svet i moli se da se svi spasu.

To sam i ja vec odavno shvatio, i bio sam i vjerska sponzorusa (DOBAR TERMIN). Iz straha od Boga zaboporavio sam da Ga ljubim. Ja ne mislim samo na sebe, prije svega mislim i na svoju porodicu i na svoje bliznje, i na svakog drugog covjeka na ovoj planeti. Stavljam se na mjesto svakog covjeka koji je u patnjama i nevoljama i suosecam se sa njim i razmisljam kako bi meni bilo. Ja ne mogu da imam ljubavi prema Bog koji ce da milijarde ljudi da muci u vjecnosti. Smatram vecina ljudi, religioznih i poboznih, za sebicne i one koji hoce da spasu svoji zadnjicu - raj nije toliko bitan koliko je bitan pakao.

Budi iskren. Ne znam o kakvom Bogu ti pricas. Nisam zadovoljan odgovorom jer me nisi uvjerio da ono sto sam prethodno napisao, u provm postu, nije ispravno i logicno razmisljanje.

Подели на овим сајтовима

nije ispravno i logicno razmisljanje.

Ljubav je nadlogična.

Napisao si da samo oni koji su rodjeni medju Hrišćanima imaju šansu da se spasu, vladika Nikolaj misli drugačije :" Lako će biti na strašnom sudu onima koji ne znaše pa ne ispuniše, a teško nama koji znamo a ne činimo ". Zato ti rekoh, nije Bog kompijuter koji samo prepoznaje Hrišćane pa onda funkcioniše, Bog je Ličnost.

Подели на овим сајтовима

Kakvi su izgledi da covjek, danas, u ovo vrijeme

Apsolutno isti kao pre 50, 500, 2000 godina...ljudi su uvek isti, samo oni pre nas nisu imali struju, mi je imamo.

Svako vreme svoje breme, Bog zna zašto smo rodjeni danas, imamo jednake šanse i potencijale kao i svaki drugi čovek koji živi danas ili koji je živeo bilo kad u prošlosti, a isto se odnsi i na neke buduće ljude.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...