Juanito Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Скоро све кулинарске теме отворене су у подфоруму ”Женски кутак”, па и ова коју управо читате. Кување се традиционално повезује са женама (”бакина кухиња”, ”бакини рецепти” итд). Изузетак је код нас разно роштиљање, окретање прасета и јагњета на ражњу, понекад купус из земљаног лонца, рибља чорба и томе слично. Мушкарци који кувају у својој кући су још увек помало табу тема (као и мушкарци који чисте, перу веш, пеглају и раде остале кућне послове). Парадокслано, неки од најпознатијих и најбољих светских кувара су баш мушкарци. Онако одокативно мислим да се чак ради о јакој већини. Каква је ситуација међу форумском мушком популацијом? Кувате ли и волите ли то да радите? Или форумашице, да ли мушкарци из ваше непосредне околине (очеви, браћа, мужеви, другови) то чине? При томе не мислим на пржење кајгане, него на мало озбиљнија јела, која захтевају време, припрему и чишћење намирница, стрпљење, вежбање, више покушаја да би се усавршили итд. Лично обожавам да кувам и невероватно ме опушта. А најлепше је кад се резултат подели са неким кога волиш. Уз добро вино, а понекад и пиво, у зависности од јела. Поставио сам и гласање, па ко је вољан, може и на тај начин да се изјасни. Ајд', па пријатно и живели! Лидија Миленковић, kordun, Никола Поповић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Треба неки рецепт? Пг, obi-wan, Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Kuvanje je zenski pos`o. Muski koji kuvaju su papucari, cak i Stevo Kaparapandza. arizan, bgpj, Баба and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Треба неки рецепт? Ако имаш неки добар за гулаш, можеш да га поделиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Када морам кувам - нерадо али мора се помоћи. Битно је да тим функционише, па ако некада центар и одигра на бековској позицији, ништа страшно...битно је да смо у игри... АлександраВ, Баба, Viikica and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Kafu, caj i jaja Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Ако имаш неки добар за гулаш, можеш да га поделиш. То моји сомседи ја слабо со тим баратам. Они кувају гулаш и паприкаш екстра. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Пошто сам пензоинер (не својом вољом да нагласим), и кући сам увек, све кухињске "дужности" сам преузео од жене... Vaske, ВИЛМА, Плаво Небо and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Да и уживм у спремању. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Ретко, кад сам гладан и морам у неким ситуацијама, онда направим нешто. Зна да ми буде укусније него кад мајка спреми, можда имам тај неки скривени таленат, ал га не развијам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Ако имаш неки добар за гулаш, можеш да га поделиш. Evo neka vrsta gulasa iz gruzinske kuhinje Mene uhvati ludilo otprilike jednom godisnje pa krenem da trazim neke stranske recepte. Ovo stvarno izgleda dobro, samo sto ne mogu da se nadju svi sastojci pa sam morao da improvizujem sa nasim travkama. Ali ovaj sloj mesa pa sloj ovog zelenisa, na kraju bude odlicno i jos kako mirise. A inace nekoliko puta godisnje spremam jagnjetinu ili teletinu ispod saca. Kvalifikuje se u ovo tvoje da nije jednostavno Juanito је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Или форумашице, да ли мушкарци из ваше непосредне околине (очеви, браћа, мужеви, другови) то чине? Очеви не кувају, али већина млађих кува и невероватно укусна јела, јер имају опасно лепе и размажене жене и девојке. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Очеви не кувају, али већина млађих кува и невероватно укусна јела, јер имају опасно лепе и размажене жене и девојке. Eto ti ga sad. Ivice, cujes li ti ovo? Тања1 је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Po nesto znam , paprikas , snicle kojekakve, unjenu papriku , pasulj , ribu na nekoliko nacina , rostilj naravno , umem da spremim slaninu i meso za susenje i tako ... ne znam bas oko slatkisa , ali plazma tortu umem da zabutam Млађони, Лидија Миленковић and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Слаб сам кувар, ал' што знам добро да једем :ekstra: horatio, Млађони and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука