Jump to content

Мушки, да ли кувате?

Juanito

Мушкарци, да ли кувате?  

41 члановâ је гласало

1. 1. Ако сте мушко, да ли кувате? Ако сте женско, да ли то чине мушкарци из ваше непосредне околине?

• Да, и уживам/уживају у томе.
    • Да, али само кад баш морам/морају.
    • Не, али бих волео/волели да пробам/пробају.
    • Не, и не пада ми/им на памет.

Препоручена порука

Скоро све кулинарске теме отворене су у подфоруму ”Женски кутак”, па и ова коју управо читате. Кување се традиционално повезује са женама (”бакина кухиња”, ”бакини рецепти” итд). Изузетак је код нас разно роштиљање, окретање прасета и јагњета на ражњу, понекад купус из земљаног лонца, рибља чорба и томе слично. Мушкарци који кувају у својој кући су још увек помало табу тема (као и мушкарци који чисте, перу веш, пеглају и раде остале кућне послове). Парадокслано, неки од најпознатијих и најбољих светских кувара су баш мушкарци. Онако одокативно мислим да се чак ради о јакој већини. Каква је ситуација међу форумском мушком популацијом? Кувате ли и волите ли то да радите? Или форумашице, да ли мушкарци из ваше непосредне околине (очеви, браћа, мужеви, другови) то чине? При томе не мислим на пржење кајгане, него на мало озбиљнија јела, која захтевају време, припрему и чишћење намирница, стрпљење, вежбање, више покушаја да би се усавршили итд. Лично обожавам да кувам и невероватно ме опушта. А најлепше је кад се резултат подели са неким кога волиш. Уз добро вино, а понекад и пиво, у зависности од јела. Поставио сам и гласање, па ко је вољан, може и на тај начин да се изјасни. Ајд', па пријатно и живели! :)

chef-todd-mohr.jpg

Подели на овим сајтовима

Kuvanje je zenski pos`o. Muski koji kuvaju su papucari, cak i Stevo Kaparapandza.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Када морам кувам - нерадо али мора се помоћи. Битно је да тим функционише, па ако некада центар и одигра на бековској позицији, ништа страшно...битно је да смо у игри...

Подели на овим сајтовима

Пошто сам пензоинер (не својом вољом да нагласим), и кући сам увек, све кухињске "дужности" сам преузео од жене... 

Подели на овим сајтовима

Ретко, кад сам гладан и морам у неким ситуацијама, онда направим нешто. Зна да ми буде укусније него кад мајка спреми, можда имам тај неки скривени таленат, ал га не развијам  :D

Подели на овим сајтовима

Ако имаш неки добар за гулаш, можеш да га поделиш.

Evo neka vrsta gulasa iz gruzinske kuhinje

Mene uhvati ludilo otprilike jednom godisnje pa krenem da trazim neke stranske recepte. Ovo stvarno izgleda dobro, samo sto ne mogu da se nadju svi sastojci pa sam morao da improvizujem sa nasim travkama. Ali ovaj sloj mesa pa sloj ovog zelenisa, na kraju bude odlicno i jos kako mirise.

A inace nekoliko puta godisnje spremam jagnjetinu ili teletinu ispod saca. Kvalifikuje se u ovo tvoje da nije jednostavno :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Или форумашице, да ли мушкарци из ваше непосредне околине (очеви, браћа, мужеви, другови) то чине?

Очеви не кувају, али већина млађих кува и невероватно укусна јела, јер имају опасно лепе и размажене жене и девојке. :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Очеви не кувају, али већина млађих кува и невероватно укусна јела, јер имају опасно лепе и размажене жене и девојке. :)

Eto ti ga sad. Ivice, cujes li ti ovo?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Po nesto znam , paprikas ,  snicle kojekakve, unjenu papriku , pasulj , ribu na nekoliko nacina , rostilj naravno , umem da spremim slaninu i meso za susenje i tako ... ne znam bas oko slatkisa , ali plazma tortu umem da zabutam

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...