Jump to content

Мушки, да ли кувате?

Juanito

Мушкарци, да ли кувате?  

41 члановâ је гласало

1. 1. Ако сте мушко, да ли кувате? Ако сте женско, да ли то чине мушкарци из ваше непосредне околине?

• Да, и уживам/уживају у томе.
    • Да, али само кад баш морам/морају.
    • Не, али бих волео/волели да пробам/пробају.
    • Не, и не пада ми/им на памет.

Препоручена порука

Sve kuvar do kuvara :D 

Ne sumnjam da dobro kuvate ali napišite i neki recept  ;)

Ujak moje drugarice je pravio najlepše torte na svetu, bio je kuvar po zanimanju ali nikad nije radio u struci :( Niko nije hteo da ga zaposli,

govorili su mu da je ružan i da će se gostima gaditi kad ga vide :((  

Подели на овим сајтовима

...срндаци, прстенке, сунчанице, три назива за печурке изузетног укуса које слабо користе и они којима су на дохват руке јер мисле да нису јестиве... у тигањ благо подмазан; уљем, маслацем или чак маргарином покидаш и убациш шешире прстенки (неретко је довољна једна јер су до пречника од тридесет сантиметара) тако да им доња страна буде окренута горе, благо их посолиш најбоље "Вегетом" и динсташ поклопљене десетак минута...када су издинстане обоје дно тигања браонкастим соком, тада преко њих бациш пар супених кашика кајмака и још мало динсташ док се овај потпуно не отопи...обзиром да је ово гастрономска бомба тешко се једе без прилога ( барен пиринач, кромпир пире) и киселих салата...ко је ово прочитао, а за разлику од мене зна да унесе њихову фотографију нека то и уради... хвала... :)

Zanimljiv recept  :aplauz:

Ali baš da berem pečurke....ne hvala  :)))

Подели на овим сајтовима

Слика је лоша, али не могу око тога сад да се трудим, журим да изедем што је спремљено.

hv2cth.jpg

Набавите лепо парче јагњетине, рецимо део од ноге. Оперите га и оштрим ножем у њему избушите рупе, око педесетак. Оперите једно четири осредња кромпира, ољуштите и исецкајте.

Маринада

Помешајте 30 ml квалитетног маслиновог уља, пола кашике или мање млевеног цимета (овде може лако да се претера), 6 ченади (или како се већ каже) белог лука, пола кашичице оригана, пола кашичице рузмарина (ако има свеж, ако нема, може и сушени), исцедите мало лимуновог сока, додајте соли и бибера по укусу. Све ово иситните и измешајте, било у неком уређају, било у авану с тучком, шта ко има.

Припрема

Добро измасирајте оно парче јаге смесом коју сте управо припремили и потрудите се да део смесе завши и у оним рупама које сте избушили ножем. Ако не журите, оставите тако измасирано месо да мало одстоји у фрижидеру.

Е сад, најбоље би било да имате неку довољно велику глинену посуду са поклопцем. Или барем стаклену. Ако немате, импровизујте као што сам ја горе. Фора је да се јагње у рерни кува затворено, да сокови остану унутра. Може да помогне умотавање у алуминијумску фолију или некакву кесу за печење, шта ко има. Око јагњета поређајте кромпире, додајте пар ловорових листова (које сам ја данас заборавио, грррр) и прелијте мало квалитетним тамним пивом (тамни Ердингер је добар компромис између цене и квалитета). Пеците у рерни на 180 степени. Рерна треба да буде претходно загрејана, осим ако не користите стаклену посуду. Вероватно је око 3 сата довољно и оптимално, али можете већ негде на другом сату да проверите како иде. Кад је готово, одмотајте (или склоните поклопац), додајте преко још мало пива, појачајте на 200 и оставите још највише 10 минута да се мало запече. Најбоље је да у ових последњих 10 минута посуду ставите на сам врх рерне и да укључите да пече само одозго (ако рерна има ту могућност).

Препорука: служити са грчком салатом, справљеном са правим увозним грчким фета сиром, не овим нашим кремастим производима који су украли то име.

Подели на овим сајтовима

Ja sam bas juce pravio jagnjetinu...jagnjeca rebra,koju sam prvo dobro posolio morskom solju,dodao malo belog luka,mislio sam i senf ali zbog gostiju koji ga ne vole to sam izostavio.

Pleh podmazao mascu,stavio u rernu a folijom zatvorio pleh sa svih strana,uz namascen pleh sam malo dolio i vode. Posle sat sat i po,dodao sam krompir isecen na debele kocke i jagnjetinu malo okupao pivom...posle sat vremena sam jos jednom iskoristio pivo i to je stvorilo lepu kozuricu i slasnost.

Posle 2,5h pecenja je sve gotovo i bilo je prste da polizes :) Iskreno hteo sam i ruzmarin da stavim,ali posto nisam probao nisam hteo da eksperimentisem kad gosti dolaze,to cu probati kad pravim za nas,ukucane.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Слика је лоша, али не могу око тога сад да се трудим, журим да изедем што је спремљено.
Па ти си диван. Поделио си са нама радост твог кулинирања! Пријатно 8086.gif

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

hv2cth.jpg

Набавите лепо парче јагњетине, рецимо део од ноге. Оперите га и оштрим ножем у њему избушите рупе, око педесетак. Оперите једно четири осредња кромпира, ољуштите и исецкајте.

Маринада

Помешајте 30 ml квалитетног маслиновог уља, пола кашике или мање млевеног цимета (овде може лако да се претера), 6 ченади (или како се већ каже) белог лука, пола кашичице оригана, пола кашичице рузмарина (ако има свеж, ако нема, може и сушени), исцедите мало лимуновог сока, додајте соли и бибера по укусу. Све ово иситните и измешајте, било у неком уређају, било у авану с тучком, шта ко има.

Припрема

Добро измасирајте оно парче јаге смесом коју сте управо припремили и потрудите се да део смесе завши и у оним рупама које сте избушили ножем. Ако не журите, оставите тако измасирано месо да мало одстоји у фрижидеру.

Е сад, најбоље би било да имате неку довољно велику глинену посуду са поклопцем. Или барем стаклену. Ако немате, импровизујте као што сам ја горе. Фора је да се јагње у рерни кува затворено, да сокови остану унутра. Може да помогне умотавање у алуминијумску фолију или некакву кесу за печење, шта ко има. Око јагњета поређајте кромпире, додајте пар ловорових листова (које сам ја данас заборавио, грррр) и прелијте мало квалитетним тамним пивом (тамни Ердингер је добар компромис између цене и квалитета). Пеците у рерни на 180 степени. Рерна треба да буде претходно загрејана, осим ако не користите стаклену посуду. Вероватно је око 3 сата довољно и оптимално, али можете већ негде на другом сату да проверите како иде. Кад је готово, одмотајте (или склоните поклопац), додајте преко још мало пива, појачајте на 200 и оставите још највише 10 минута да се мало запече. Најбоље је да у ових последњих 10 минута посуду ставите на сам врх рерне и да укључите да пече само одозго (ако рерна има ту могућност).

Препорука: служити са грчком салатом, справљеном са правим увозним грчким фета сиром, не овим нашим кремастим производима који су украли то име.

Brate nije slika losa nego lijepo se vidi.svaka cast to je lijepo spremljeno :)

Подели на овим сајтовима

Или форумашице, да ли мушкарци из ваше непосредне околине (очеви, браћа, мужеви, другови) то чине?

Kuvaju.  0703_read

46709_1_1352182902.jpg

http://www.jfranews.net/assets/news_gallery/46709_1_1352182902.jpg

:351780:

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Odlicna tema !

Nisam citao sta ste pisali...posle cu. Samo da kazem da kod mene u kuci sva je hrana...tj. priprema, moja briga. Moja gospodja se verovatno ne seca kad je poslednji put nesto spremila.

Poslednje zanimljivo sto sam spremao prosle nedelje je Kung pao piletina a za sutra ce biti punjene tikvice sa vrlo zanimljivim nadevom. Jedva cekam. :D

Подели на овим сајтовима

Мушкарац који кува је за сваки респект :aplauz:

Ево неких покушаја,но сваки почетак је тежак

14264809_1302251683133057_7068293701360310531_n.jpg?oh=33fc9202b64ef8875d20127d527bc438&oe=58801910

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

Moj dragi spada pod one kuvam ako moram al to je zenski posao. Pa dok sam radila i kad ne mogu uskoci on, ali tek polako vidim radost kad mu nesto uspe i zadovoljstvo i samopouzdanje kad vidi da ume. Onih par jela koje zna, stvarno napravi prste da olizes, al jos uvek to bude neka vrsta nuzde. Dotucice nas juzna pruga...

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...