Jump to content

Евхаристијски утопизам - Pijte iz nje svi vs. džaba ako ne tvorimo Njegovu volju

Препоручена порука

А када констатујемо постојање феномена евхаристијског утопизма-шта онда?Како пренети у живот благодат стечену на Светој Литургији?Kако не застранити у преоптерећеност "личном достојношћу" или наше аболирање од одговорности за сопствене мисли,делање ил' неделање?Молитва ће нам помоћи па ће нам се само рећ' ил како већ...?

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 385
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

pa kako prevazići evharistijski utopizam...

što je ljudima nemoguće-Bogu je moguće

ne vidim bolji koncept za sada

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Једном су св. Серафима Саровског упитали зашто чудо благодати, које се тако изобилно пројављивало у прошлости, у његово време више није приметно, на шта је он одговорио: "Недостаје само једна ствар - чврста решеност"

:-[

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Одлична тема!

Код мене је највећи проблем био поверење у Господа и све је било између Њега и мене...

Да.

Поверење је кључно. Исто и у односу супружника, ако има поверења све је добро ако не, пакао...

такође и у сваком другом односу, поверење је темељ...

Подели на овим сајтовима

Можете ли мало опширније рећи о овом термину "евхаристијски утопизам". Шта то значи,ја сам хепи док сам на литургији,и мало у порти после,а кад се вратим у риалити свакодневнице, у бедаку сам...

Искрен да будем,ја имам много тежи проблем,јер ми и литургија некад не помаже да изађем из бедака,мада сам редован и причешћујем се редовно...

Уствари кад мало боље размислим, кад сам ок,онда ми је свугде ок...

И да закључим, све је то питање вере,која је изгледа код свих нас,на климавим ногама, и све се свело на емотиван доживљај,а о неком истинском дубоком благодатном стању,ја могу само да сањам...

Мада ,засигурно не бих могао без литургије,па таман је из навике посећивао...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Можете ли мало опширније рећи о овом термину "евхаристијски утопизам". Шта то значи,ја сам хепи док сам на литургији,и мало у порти после,а кад се вратим у риалити свакодневнице, у бедаку сам...

i sam si neke stvari pohvatao... opitovanjem kako vidim

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Изггледа да ће о. Иван бити у праву...већ постаде мртва тема.

Наравно, болна је.

Ево, тема: "Нишлијка силовала навијача" већ има више прегледа и одговора... :)

баш ми је жао...не могу да верујем...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

otac Tadej je rekao da je depresija mnostvo misli

ne znam kako bih mogao da dam doprinos ovoj temi, mogu da kazem da uvek treba u drugome videti i "potencirati" ono dobro, ako se maskirao, nema veze, skinuce on sam svoju masku cim i ti skines svoju, i nisi ti bitan u celoj prici nego onaj kome se obracas, kroz njega dopires do sebe i postajete jedno, radujes se u njemu jer se i on raduje u tebi...

a ako ne postujes sagovornika do komunikacije ne moze ni doci jer ustvari projektujes svoje tripove, a on to u svojoj sustini nije, nego je isto sto si i ti, tj ogledalo

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

otac Tadej je rekao da je depresija mnostvo misli

ne znam kako bih mogao da dam doprinos ovoj temi, mogu da kazem da uvek treba u drugome videti i "potencirati" ono dobro, ako se maskirao, nema veze, skinuce on sam svoju masku cim i ti skines svoju, i nisi ti bitan u celoj prici nego onaj kome se obracas, kroz njega dopires do sebe i postajete jedno, radujes se u njemu jer se i on raduje u tebi

сви ми углавном то теоријски знамо али тешко је то применити у пракси , зар не? и то је оно што нас мучи...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

jeste

odo ja u budiste da otupavim :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

једино сам осећао велики јаз између "литургијског живота" и живота.

касније сам исто доживео и у појединим парохијама, манастирима,

Имаћемо гомилу људи који све знају о цркви, евхаристији, теологији, Богу, који ће се прићешћивати, али ће животи бити мрачни. Заједнице распаднуте на кланове. Живот се неће мењати. Многима ће бити мука од свега.

Наравно, није све тако црно, али треба бити трезан.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

jeste

odo ja u budiste da otupavim :lol:

немој... :) наша вера захтева велике подвиге, али је најлепша...заузврат пружа пуно љубави...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

ma salim se... budizam sam "proucavao" posle srednje i dosao do zakljucka: Buda je luda :)

Подели на овим сајтовима

Reci cu samo da homo emotivusi u svom zivoticu prolaze kroz takve faze..

I nekako smo mi skloni razgrdnji tih negativnih misli,osecaja..zelimo da im znamo poreklo kako bismo ih iskorenili a tim malim istrazivajnima dajemo im prostora da one postepeno unistavaju nas...

...a kada covek slobodno oseca, I BEZ STRAHA PRE SVEGA, bola nema kao opcije...To je tako jednostavno,

то је тачно Злато, али треба стићи до те слободеи одсуства страха...увек имаш дилему...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...