w.a.mozart Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 mislim da je bitno da shvatimo da podvig nije univerzalna kategorija i da on varira zavisno od boleština koje u sebi nosimo i vučemo ih unaokolo... za nekoga je podvig da se osmehne detetu, za nekog je podvig da ne pojede 200gr milke, za nekog je podvig da svoj posao radi makar malo bolje a za nekog je podvig da ne smara ljude oko sebe tj. da makar malo smanji doživljaj... podvig mogu da budu sitnice koje ne spadaju u kategoriju posta i molitve,frapantne sitnice -mada podvigom se uvek projavljuje ljubav a znamo da nas Crkva uči da je post bez ljubavi besplodan... Andre Williams, Николa and zlata је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 Можда је ово неофит климакс. Када човек прође неофит адолесценцију, па прође период отрежњења, па период зрења, онда, у своје време, можда, долази и ово чудо - неофит климакс. Као што је у неку руку несхватив класични климакс, тј. када човек, већ сазрео, проживљава, на неки начин, пубертет изнова. Тако и ово. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 Можда је ово неофит климакс. Када човек прође неофит адолесценцију, па прође период отрежњења, па период зрења, онда, у своје време, можда, долази и ово чудо - неофит климакс. Као што је у неку руку несхватив класични климакс, тј. када човек, већ сазрео, проживљава, на неки начин, пубертет изнова. Тако и ово. Е,да је тако једноставно...Био бих већ на heaven Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 jel postoje zapisi koji potvrdjuju da je to oduvek bilo tako? mozda jos od praistorije po mogustvu? :lol: :P bas smo zaboravni... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 na žalost,postoje zapisi koji kažu da NIJE uvek bilo tako Зосима је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 Sanja888, DYNABLASTER and Student91 је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 ja danas gledo na tv, negde kod nas na planini prolece leto, zelena travica, i sad voditelj seta bos jer ga je nagovorio ovaj baja mestanin hahaha, super, ju otkad nisam iso bos, a gde sad da se setim 0120_angryy 0110_hahaha postajemo robotizovani... a nema nista lepse od vrelog betona pa moras da trcis kolko je vruce i skocis na meku osvezavajucu travicu a gurui su ga preterali malo sa uzarenim ugljevljem smej.gif mesto da civilizacija napreduje tako sto bi uproscavala stvari ona radi sasvim suprotno, sve komplikujemo, vezujemo se za propadljivo i tako ne prolazimo kroz uska vrata... lakse je kamili kroz iglene usi proci, nego bogatasu carstvo nebesko zadobiti, bogatas je zakomplikovao sebi zivot sa materijaln... sad sam vec zakomplikovo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 "Zato ako je ko u Hristu, nova je tvar: staro prođe, Gle sve novo postade" ceo ovaj problem je ustvari ne postojanje "nove tvari u Hristu". mozda je greska (odnosno bolje reci omaska) savremene teologije, i savremenog nacina misljenja, sto su na izvrstan nacin objasnili tajnu spasenja u licnosti (dakle njen mehanizam); medjutim jako jalp jako malo je receno, naglaseno, ono najbitnije, da to sve podrazumeva obavezno odricanje od sebe (duboko preumljenje, promenu). recimo vrlo lepo su objasnjeni mehanizmi covekovog spasenja, nuznost pricesca, nuznost zajednice, ikonicnost crkve pa i samog coveka.... ali jako se malo govori o velicini i obimu poduhvata koji tome prethodi odnosno koji se samo eto na neki nacin podrazumeva. a on je: bez odricanja od sebe nema nikakvog napretka. ovo ne znaci da nemam problem kao i vi, ali eto pricamo o temi.... nekad mi se cini da je na neki nacin ta zaista genijalna visina teoloske misli ustvari uljuljkala coveka, potpuno nesvesnog sta se od njega ustvari pre svih tih "visina" ocekuje, odnosno sta je preduslov cele te lepe price, a taj preduslov je mnogo tezak...odreci se samoga sebe...ali o tome se malo govori. i onda ide ono, znam da sam nedostojan, nikad necu ni biti dostojan, pricestio sam se, Bog ce me uspraviti. da, naravno da hoce, Bog ce to ucuiniti, i sve napred receno je tacno ALI samo pod jednim uslovom "ko izgubi dusu svoju mene radi, naci ce je". nema te nove tvari, i sta onda ocekujemo? stvari su ustvari veoma veoma proste....ali mi bi i starog coveka i Blagodat. opet kazem ni ja nisam nista drugaciji "i ja sam za vama" nego eto pricamo. DYNABLASTER, Жика, Sanja888 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 "Jer u Hristu Isusu niti što pomaže obrezanje ni neobrezanje, nego nova tvar" anajrim је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 evo kolko smo zakomplikovali, ovo je prirodno leciliste, i slane pecine, a danas u gradovima pravimo kopije i jos placamo za to, pa gde je tu logika?! http://agroekonomija...stopica-pecina/ sistem nas zatupljuje, zhao mi Hrvata sad sto su usli u EU i Slovenci ce da postanu sad profi konjusari manijacima- izvinjavam se, ali sad se odlucuje sta cemo dalje, a imamo najbogatiju zemlju na svetu, optrerecen sam politikom i situacijom u poslednje vreme... treba da stvaramo, jer ide talas unistenja ovakve filmove sta znam nije prijatno konzumirati ali nam uvek iznova otvori oci, brutalni 16. vek http://www.imdb.com/title/tt1324055/ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 Хајд да се вратимо на темуууу!! 301 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 Или неофит - Баш Челик. Стављен је у окове још у почетку, изнемогао, полумртав. И онда, сваки наш труд, капља зноја, слива се у пехар који мртвосани Баш једва држи у руци. И тако, труд по труд, кап по кап, временом напунила се чаша коју је Баш једва чекао да свуче низ грло. Оснажио и вратио се. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 Koliko ja vidim sav problem je u tome kada se izađe sa liturgije treba nešto da se radi?? Čini mi se Nešić je spomenuo šmemanov evharistijski život: šta je to u stvari? Prije nekog vremena pod pritiscima okoline,došao sam do zaključka,a slično mi se i provlači u ovoj temi da ljudi iz Crkve iznose(??) umjesto da unose u Crkvu. U prvim vjekovima (ispravite me teolozi) su u Crkvu svi donosili hlepčiće,pa su se od tih hlepčića odvajali oni za proskomidiju a od ovih preostalih na kraju službe agape. šta mi donosimo u Crkvu? Da li donosimo "hljebove" ili samo idemo da "prosimo" ? Naši hljebovi se u Crkvi na sabranju preobražavaju u Tijelo Hristovo i tako preobraženi su hrana koja je dostojna Edenskog vrta. Tako osnaženi možemo da idemo u svijet i da sa radošću dočekujemo sljedeće sabranje dragisa, anajrim and Sanja888 је реаговао/ла на ово 3 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 "Zato ako je ko u Hristu, nova je tvar: staro prođe, Gle sve novo postade" ceo ovaj problem je ustvari ne postojanje "nove tvari u Hristu". mozda je greska (odnosno bolje reci omaska) savremene teologije, i savremenog nacina misljenja, sto su na izvrstan nacin objasnili tajnu spasenja u licnosti (dakle njen mehanizam); medjutim jako jalp jako malo je receno, naglaseno, ono najbitnije, da to sve podrazumeva obavezno odricanje od sebe (duboko preumljenje, promenu). recimo vrlo lepo su objasnjeni mehanizmi covekovog spasenja, nuznost pricesca, nuznost zajednice, ikonicnost crkve pa i samog coveka.... ali jako se malo govori o velicini i obimu poduhvata koji tome prethodi odnosno koji se samo eto na neki nacin podrazumeva. a on je: bez odricanja od sebe nema nikakvog napretka. ovo ne znaci da nemam problem kao i vi, ali eto pricamo o temi.... nekad mi se cini da je na neki nacin ta zaista genijalna visina teoloske misli ustvari uljuljkala coveka, potpuno nesvesnog sta se od njega ustvari pre svih tih "visina" ocekuje, odnosno sta je preduslov cele te lepe price, a taj preduslov je mnogo tezak...odreci se samoga sebe...ali o tome se malo govori. i onda ide ono, znam da sam nedostojan, nikad necu ni biti dostojan, pricestio sam se, Bog ce me uspraviti. da, naravno da hoce, Bog ce to ucuiniti, i sve napred receno je tacno ALI samo pod jednim uslovom "ko izgubi dusu svoju mene radi, naci ce je". nema te nove tvari, i sta onda ocekujemo? stvari su ustvari veoma veoma proste....ali mi bi i starog coveka i Blagodat. opet kazem ni ja nisam nista drugaciji "i ja sam za vama" nego eto pricamo. Ово је тако добро речено. Да, чини ми се да је то срж проблема, тј. прескачу се степенице, јер до заједнице треба доћи, она није нешто дато. Koliko ja vidim sav problem je u tome kada se izađe sa liturgije treba nešto da se radi?? Čini mi se Nešić je spomenuo šmemanov evharistijski život: šta je to u stvari? Prije nekog vremena pod pritiscima okoline,došao sam do zaključka,a slično mi se i provlači u ovoj temi da ljudi iz Crkve iznose(??) umjesto da unose u Crkvu. U prvim vjekovima (ispravite me teolozi) su u Crkvu svi donosili hlepčiće,pa su se od tih hlepčića odvajali oni za proskomidiju a od ovih preostalih na kraju službe agape. šta mi donosimo u Crkvu? Da li donosimo "hljebove" ili samo idemo da "prosimo" ? Naši hljebovi se u Crkvi na sabranju preobražavaju u Tijelo Hristovo i tako preobraženi su hrana koja je dostojna Edenskog vrta. Tako osnaženi možemo da idemo u svijet i da sa radošću dočekujemo sljedeće sabranje Шмемнова "евхаристијска визија" је заправо једно виђење, перспектива живота, где је живот који живимо (оно свакодневно) једина ствар коју ми заправо имамо и можемо принети у Литургији. Дакле, долазиш на Литургију са свим плодовима живота, какви год да су исти. И оно што даш, то ти се и врати. Дакле, у праву си, премало се дајемо, премало приносимо. Sanja888 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 http://www.youtube.c...e&v=Z88awf41FOE da se podsetimo klipa koji je uradila Zorica Sanja888, Милан Меденица :) and dragisa је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука