JESSY Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 http://www.youtube.c...e&v=Z88awf41FOE da se podsetimo klipa koji je uradila Zorica ово је Зоки предивно урадила...то је то... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 http://www.youtube.c...e&v=Z88awf41FOE da se podsetimo klipa koji je uradila Zorica Е то је то што покушах да напишем још на првим страницама ...1:53 !!!!!!!!! Покајање о којима зубе иступисмо и тастатуре оголисмо, на које нас још пре 2012 година позва Св.Јован Крситељ Господњи,није ридање, падање у несвест, ударање песницама у груди, већ процес који иако траје до краја живота, сваким својим елементом открива нову сопствену лепоту и врлину, али осведочену у очима других. Тада почињемо и да осећамо Царство небеско у нама, али и у нашем окружењу..... Sanja888, JESSY, zlata and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 то је тачно Злато, али треба стићи до те слободеи одсуства страха...увек имаш дилему... Mozda je to surovo..a mozda je i mera..a mozda se ja i tripujem malo... Ipak mislim,da kada covek oseti totalnu nistavost, bez Boga...Ali ne smo teorijski, nego i fizicki i misaono i emotivno i duhovno...na sve moguce nacine...i otkrije samim tim, da je najveci strah jednak ogromanom bolu...mislim da onda moze nekako u potpunosti da ga se resi,dakle posle suocenja..i da nakon toga, samo to odsustvo straha..slavi i velica kao jedan od najlepsih Bozijih darova... A usponi i padovi slede..naravno..krivulja je srazmerna borbenosti И.стојковић је реаговао/ла на ово 1 "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 мали off 301 ипак је ова тема прегазила ону о македонцу и нишлијки а предвиђање о. Ивана се није обистинило JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 Mozda je to surovo..a mozda je i mera..a mozda se ja i tripujem malo... Ipak mislim,da kada covek oseti totalnu nistavost, bez Boga...Ali ne smo teorijski, nego i fizicki i misaono i emotivno i duhovno...na sve moguce nacine...i otkrije samim tim, da je najveci strah jednak ogromanom bolu...mislim da onda moze nekako u potpunosti da ga se resi,dakle posle suocenja..i da nakon toga, samo to odsustvo straha..slavi i velica kao jedan od najlepsih Bozijih darova... A usponi i padovi slede..naravno..krivulja je srazmerna borbenosti Амин! "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Или Шмеман, тј. евхаристијска визија живота?Definitivno Šmeman... laetitia and JESSY је реаговао/ла на ово 2 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Mislim da je vrlo bitna misao ovde iznesena- da je život merilo crkvenosti jer znam da nas u crkvi ima koji razmišljamo obrnuto što je tek patologija jer takvi likovi pljuju po novotarcima i brane crkvu i popove,monahe po internetu a privatno ... neću da završim rečenicu jer i ne znam sve varijacije na temu ali definitivno je najveća patologija u svemu tome što se crkvenost ovde shvata kao jedan DEO ili čak delić života... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Definitivno Šmeman... Mislim da je vrlo bitna misao ovde iznesena- da je život merilo crkvenosti jer znam da nas u crkvi ima koji razmiŠljamo obrnuto Što je tek patologija jer takvi likovi pljuju po novotarcima i brane crkvu i popove,monahe po internetu a privatno ... neću da zavrŠim rečenicu jer i ne znam sve varijacije na temu ali definitivno je najveća patologija u svemu tome Što se crkvenost ovde shvata kao jedan DEO ili čak delić života... Милан Меденица :), w.a.mozart, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 данас је празник светих Ермил и Стратоник, београдски мученици Христа ради БЕСЕДА о Царству Божјем, које је унутра Царство Божје је унутра у вама (Лк. 17, 21) Све што је Божје, носи печат бесмртности. И Царство Божје — царство је бесмртно. Ако желимо, дакле, да дишемо ваздух бесмртности, морамо ући унутра у себе, у срце своје, у Царство Божје. Изван нас је ваздух времена, ваздух пролазности и трулежи, у коме душа тешко дише. Царство природно — царство је чулно, отуда царство туђине у сравњењу са душом нашом, која представља унутрашње царство наше. Зашто људи воле да се баве дуго, дуто у туђини? Зашто ретко и нерадо улазе у своју сопствену кућу? Кад год мислимо на све, ми мислимо о туђини. Кад год се разговарамо о чулном свету, ми се разговарамо у туђини. Живећи по чулима, ми личимо на човека који цео дан јури по туђим кућама, а само увече се враћа својој кући на спавање. И тако будноћу своју ми посвећујемо смрти, а спавање бесмртности! Ми долазимо к себи, враћамо се у себе само у сну! Но и наш сан сања нашу јаву, тј. и кад смо у својој кући у бесвесном стању, ми сањамо туђе куће: наши снови чулни су, јер је наша јава чулна. И тако ми смо у туђини, и туђи и на јави и у сну. Непрестано ми смо ван себе. А Господ хоће да нас врати у нас саме, у дом свој и домовину своју. За нас је Царство Божје унутра у нама: ван нас је туђина. Да бисмо избегли из туђине и нашли прави дом свој, у коме се сретамо непосредно с Богом, ми морамо ући у себе, у срце своје. Ту је Цар, и ту је царство. О Господе и Царе ангела и светитеља, покажи нам богатство и сјај царства Твог унутра у нама. Да бисмо заволели царство Твоје више него што волимо чулну туђину, царство променљивости и пролазности. Теби слава и хвала вавек. Амин. Sanja888 and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Потом се треба причешћивати Божанственим Светињама,пошто од игумана узмете опроштај.Јер не приличи ником од вас да се причешћује без бојазни и без расуђивања.Нити се причешћивати свагда(сваког дана).Хтели бисмо се много (стално) причешћивати Божанственим светињама.Јер много значи причешћивати се животом.Као што рече и Сам Христос:,,Који једе Тело Моје и пије Крв Моју,у Мени борави и Ја у њему'' (Јн.6,56) https://www.pouke.org/forum/topic/7441-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b8-%d1%81%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d1%80%d0%bf%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%be-%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bc-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%87%d0%b5%d1%88%d1%9b%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d1%9a%d1%83/page__view__findpost__p__219429 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 od sister valentine,iz knjige vasilija Гондикакиса, igumana manastira Iveron"Света Литургија Откривење Нове Твари", "Црква оставља верника слободног да осети Христа где ходи унутра у њему.Оставља га да доживи страх на мору овога века.Да га притисне одговорност,да га скрши.Да завапи ка Господу:"Учитељу,изгибосмо!" и да Га гледа у ноћи овога света где ходи поврх воде,Себе ради и ради целе Цркве.И да слуша где му говори Господ:"Ја сам,не бој се!" ********************************* Sanja888, Лазар Нешић, JESSY and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Браво за тему. Драго ми је да је неко регистровао ову немилу појаву,да не кажем распрострањену бољку, од које смо рекла бих сви макар на кратко боловали. Чист је промашај ако се хришћанин не труди да му читав живот буде литургија. Цео дан сваки дан. Да приносимо род достојан покајања. anajrim је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 Хтели бисмо се много (стално) причешћивати Божанственим светињама.Јер много значи причешћивати се животом.Као што рече и Сам Христос:,,Који једе Тело Моје и пије Крв Моју,у Мени борави и Ја у њему'' (Јн.6,56) https://www.pouke.org...post__p__219429 potpuno sam pobrkao stvari... ovde je sveti Sava govorio o tome da se pričešćujemo životom tj. izvorom života-Hristom a ja utripovao da je u stvari ukazao na evharistijski utopizam (LOL) pa je hteo reći da se često pričešćuje onaj ko se pričešćuje životom-u smislu svakodnevnog života tj. ako projavljuje Hrista i u najmanjim stvarima u svakodnevnici (a i u većim) a možda je i na to mislio,a... Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 potpuno sam pobrkao stvari... ovde je sveti Sava govorio o tome da se pričešćujemo životom tj. izvorom života-Hristom a ja utripovao da je u stvari ukazao na evharistijski utopizam (LOL) pa je hteo reći da se često pričešćuje onaj ko se pričešćuje životom-u smislu svakodnevnog života tj. ako projavljuje Hrista i u najmanjim stvarima u svakodnevnici (a i u većim) a možda je i na to mislio,a... Па, има смисла! Може и једно и друго, истовремено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука