angst Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 http://antiutopija.blogspot.com/2011/02/blog-post.html Sinergija је реаговао/ла на ово 1 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Текст смо писали супруга и ја. Хтели смо да то буде у стилу писама, тј. коресподенције: први део сам написао ја, а она као неки одговор. Знао сам да ће Моцарт поставити писмо, али нисам очекивао и ову додатну исповест... Брутално искрено! ivona је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 24, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Ова тема, као и друге веома озбиљне теме због којих је и примарно настао сајт Поуке ће бити слабо пропраћена, веома мало коментарисана. Иначе, текст нашег Лазе сам одавно прочитао (заправо текст је настао као разговор са Варјом, Лазином женом). Ово је свакако за нас судбоносно питање. Рекао бих да смо сви, или бар једна већина у овоме проблему. Да, вреди коменарисати и хајдемо о овоме. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Моzz, нисам скоро прочитала неки пост који је оставио толики утисак на мене...једноставно не могу да нађем праве речи да опишем своје реакције и осећања..хвала ти на твојој искрености и исповести, што си то све поделио са нама...и наравно да ниси једини који се тако осећа...одкад сам кренула правим путем ка Господу, ја имам те дилеме...увек ми је било тешко да повежем небо и земљу, да их ујединим...или простије речено, да ускладим теорију и праксу...и после многих анализа, читања, разговора нисам нашла начин и мислим да га до краја овог живота ни нећу... сећаш ли се како сам ти рекла да ти завидим на твојој (јакој) вери и опуштеном односу Са Господом и тражила рецепт? ...и то је сигурно тако и баш због тога се тако осећаш...сигурна сам да си на правом путу , да духовно напредујеш и да ћеш ускоро и учинити тај ''искорак''...драго ми је да те имам за брата... w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 vi kao da ste ispali iz filma texas chainsaw massacre šalim se ali malo ,što bi rekao nešić&wife,brutalna ljubav ali ipak ljubav "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Мени се некако чини да из недовољне љубави према Господу имам и недовољну љубав према ближњем ergo греси - као да стално стојим на самој граници и никако да је пређем... JESSY, zlata, Лазар Нешић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Мени се некако чини да из недовољне љубави према Господу имам и недовољну љубав према ближњем ergo греси - као да стално стојим на самој граници и никако да је пређем... dada ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 mnogo je lakše voleti Hrista nego bližnjeg... a kad ovu podelu projavimo-eto patologije Дијана., Sanja888, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Мени се некако чини да из недовољне љубави према Господу имам и недовољну љубав према ближњем ergo греси - као да стално стојим на самој граници и никако да је пређем... Bojim se da je u tome sva varka: nema granice,granica je samo u nama samo(za)dovoljnima a onda i respektivno nema ni ljubavi ne prema Gospodu,već prema nama samima. Da,koliko zrno gorušično "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Mislila sam da samo ja imam ovakve nedoumice , ali ne zato sto sam nesto posebno, nego sto sam tzv .pocetnik u odnosu na vecinu ovde, pa sam cutala. doduse, ni sada necu reci Bog zna sta, ali mi je lakse kad jos nekog muce slicne nedoumice. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Моца,добићеш батине,дечаче,хушшшш депресија. И зато што си тако добар и рањив,само овај пут можеш да будеш Пипин,ок? Зосима, w.a.mozart and zlata је реаговао/ла на ово 3 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 mnogo je lakše voleti Hrista nego bližnjeg... a kad ovu podelu projavimo-eto patologijeTo двоје ми делује некако нераздвојно - двоједина заповест... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 hehe... angst, znam ja to odlično-2 strane iste medalje,lice i naličje i sve u tom fazonu... da,to je zaista tako jer kako kaže apostol Jovan Po ovome se poznaju djeca Božija i djeca đavolja: Svaki koji ne tvori pravdu nije od Boga, ni onaj koji ne voli brata svojega. Mi znamo da smo prešli iz smrti u život, jer ljubimo braću; jer ko ne ljubi brata ostaje u smrti. Svaki koji mrzi brata svojega jeste čovjekoubica; a znate da nijedan čovjekoubica nema vječni život koji ostaje u njemu. i naravno Ako ko reče: Ljubim Boga, a mrzi brata svojega, laža je; jer koji ne ljubi brata svojega kojega vidi, kako može ljubiti Boga, kojega nije vidio? ali je teže voleti brata tj. bližnjeg od Boga... za Boga ti ne treba ALARM Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Текст који си линковао јесте 100% реалност за већину нас, што значи и мене. Али већ и сама идентификација, искрена, јесте двиг и подстицај да се такво што исправља, никако другачије но исправљати себе. Тај осећај топлине кад, и у неким наизглед ситницама, поступимо баш онако како би и Господ Поступио, јесте уништитељ утопије и истовремено потврда ефекта Божанских енергија упијених Светим Причешћем, којима ми нисмо дали да делају. Тада заиста осећамо речи Св.апостола Павла, да Бог Живи у нама, а онда нас то осећање води ка што чешћем Причешћивању. Херувимска песма добија на значају јер почињемо да њене стихове користимо и након Свете Литургије. Заиста почињемо да се бринемо за оне који свој живот још увек не предадоше Христу, не директним обраћањима њима, већ молитвом Њему. Све постаје другачије. Реалност са почетка овог писања једноставно губи смисао јер смо упознали и уверили се у нову реалност. JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Евхаристијски утопизам сам први пут сусрео на ПБФ-у, био сам четврта година. Боље да кажем: тада сам схватио да неколико година већ ушушкано живим у њему, са људима око мене. О томе могу написати цео роман, али за мене је "отрежњење" било веома болно. Пао сам у велику депресију, готово клиничку. Тада нисам знао о чему се ради, једино сам осећао велики јаз између "литургијског живота" и живота. Наравно, касније сам исто доживео и у појединим парохијама, манастирима, али јако ретко. У парохијама, углавном, влада ескапизам од света, а то је други проблем. Евхаристијски утопизам је болест која нас тек чека, а која полако надолази. Као и "зилотизам", и ово ће бити тешко после излечити. Имаћемо гомилу људи који све знају о цркви, евхаристији, теологији, Богу, који ће се прићешћивати, али ће животи бити мрачни. Заједнице распаднуте на кланове. Живот се неће мењати. Многима ће бити мука од свега. Наравно, није све тако црно, али треба бити трезан. Sanja888, Јефимија Крунић, JESSY and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука