Млађони Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Брате чарапан, није проблем само у абортусима. Мноштво зачетих беба се користи у медицини, за стварање матичних ћелија, да би некој баби или старцу (ако имају да плате за то) излечили бол у леђима. Имаш привилегију да имаш Епископа, који ти сатима може говорити о чедоморству, биоетици и сличним темама. Пробај да му се обратиш. Нема ја шта да се обраћам епископу. Овде није проблем о мом или твом ставу као хришћанина. Оно што ја и ти верујемо, верујемо је суштинска реч, то радимо јер верујемо у постојање душе. Али не можеш на основу тога аргументовати да је то исто као чедоморство. Друго, те "створене бебе" "зачете бебе" не служе за стварање матичних ћелија - оне јесу матичне ћелије. То што ти зовеш "зачета беба" је скуп матичних ћелија, пар стотина и пар хиљада њих. И не лече бабама и дедама болове у леђима већ могу да лече неке јако тешке и опасне болести. Ја сам лично у великој дилеми да ли уопште томе треба стајати на пут јер ми верујемо да душа усељава зачећем. Знам једну цуру која је у колицима данас, њој би живот био сто пута лепши ако може да прохода. Најбоље шансе да прохода биле би да се унаапреди технологија са матичним ћелијама да јој излече нерве у кичми. Даље, примери бенефита матичних ћелија. Видиш све ове девојке које су имале проблема па им требала нова срца, трансплантације и остло? Например мала Тијана. Да је технологија матичних ћелија довољно напредовала њој би могли да направе ново и здраво срце и она би могла да проводе срећан дугогодишњи живот. Да не набрајам даље. Шта све може да се ради са тим ћелијама. Ја не бих имао срца да оптужим неког доктора да је чедоморац јер је у лабораторији створио матичне ћелије и излечио ту девојку. А ти то радиш, називаш их чедоморцима и животомрзцима. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Slažem se da je granica arbitrarna... negde mora da se postavi... samo je zabavno što smatraš da tvoja granica nije arbitrarna... па нема граница, слобода за дете од самог зачећа "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 па нема граница, слобода за дете од самог зачећа Zašto ne i za spermatozoid? Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Zašto ne i za spermatozoid? Има она друга тема, на којој је и о томе причано. Tristatri је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Даље, примери бенефита матичних ћелија. Па од чега ће људи да умиру? Или ће вечно да живе? А? "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Zašto ne i za spermatozoid? U spermatozoidu i u jajnoj celiji se nalazi ili DU ili SHA. Kada se odgovarajuce spoje - dobije se DUSHA. Eto. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Па од чега ће људи да умиру? Или ће вечно да живе? А? Ти то иди питај неког родитеља чије дете сутра дан могу да спасу матичне ћелије. Који не дели твоја веровања и уверења по питању душе. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Има она друга тема, на којој је и о томе причано. Al dzabe, izgleda... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Има она друга тема, на којој је и о томе причано. Siguran sam da na internetu ima mnogo tema na kojima je o tome pričano... (mada to nekako baš i nije odgovor na ono što sam pitao) А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Kordun, batali. O ovome smo govorili vec i svi stavovi suprotne strane su ti objasnjeni. NE ocekujem da prihvatis moje misljenje nego da ga samo razumes. Za mene skup celija nije osoba i nikada nece biti. Taj skup celija je osoba isto kolko i skup celija koze koje se dele dok formiraju oziljak kojim zatvaraju ostecenje... ne mogu da batalim, za tebe to jeste skup celija za mene je to nezavisni ljudski zivot... svi stavovi su mi objasnjeni i ja sam lijepo rekao da su to pravnicke budalastine, vi se bavite nekim psiholoskim uslovima koje treba da ima ljudsko bice kad ga ubijes da bi to bilo kaznjivo po zakonu, meni je i jedno i drugo ljudski zivot Натан, Дејан-Марковић and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Zašto ne i za spermatozoid? spermatozoid nije ljudski zivot, vec muska jajna celija, to je velika razlika Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Blagoje Jovovic Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Uloga Ustavng suda ili bilo kog drugog suda ili organa nije da određuje da li neko mora ili ne mora da održi svoj skup ili gde će ga održati. To je na organizatoru i država nema pravo da se meša u takvu vrstu odluka. Što se tiče ignorisanja - US je dvaput doneo odluku kojom je organizatorima "Parade" povređeno pravo na mirno okupljanje kao i neka druga prava (pravo na pravni lek). On je i samoinicijativno pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti Zakona o okupljanju građana, jer je evidentno da nije u skladu sa Ustavom. Međutim, država to do danas potpuno ignoriše. Kad se radi o zabrani, skup se ne može zabranjivati zbog mogućnosti da dođe do sukoba. Taj osnov može da posluži za zabranu svakog drugog skupa, jer uvek postoji mogućnost da će doći do sukoba. Umesto zabrane, uloga države je da se pobrine da svaki njen građanin može mirno da uživa svoja prava, a to u ovom slučaju podrazumeva da mora da obezbedi skup i da procesuira sve one koji organizatore ometaju u tome, pogotovo ako se služe nasiljem. Dakle, nije problem organizatora što neka grupa želi da ih ubije od batina. To je problem države, jer im ona očigledno dopušta da se organizuju i ruše sve pred sobom. Ја изгледа кинески причам. Прво ово што си написао је иронично написано са моје стране и наравно да уставни суд не одређује тако нешто. Одговор уставног суда на питање да ли они имају уставно право да одрже скуп јесте да имају,тачка. Међутим,то не значи да отказивање параде поноса у то и то време на основу тих и тих информативних сазнања јесте рушење устава и уставне одлуке,јер уставна одлука јесте да може,а не да мора,нити да мора тад и тад у то и то време. И са друге стране ако се већ позиваш на устав,устав је принципијалан и јасан и по питању Космета,односно да је Космет део Србије. А имаш толико људи који крше устав причама да је то сусед Србије и да то није део Србије,па не видим да је ико дизао превелику халабуку око тога. Дакле држава не отказује параду на основу тога што како ти кажеш чичица у униформи одређује на основу свог личног нахођења већ на основу информација са терена. Ја сам био сведок доста скупова који су били отказани по истом принципу иако не постоји друге стране која би дошла да протествује против тих првих,а ипак је отказивано због реалне (не)могућности нереда. Скоро је једна група људи хтела да направи протест испред седишта жена у црном,скуп је одобрен,њих 100тинак је дошло и полиција је на лицу места забранила скуп и оградила ту групу људи много даље од места где је скуп пријављен и за шта је добијено одобрење и захтевали да се разиђу а послали су факс по коме је скуп првобитно био дозвољен. То је много гора ствар,па не видим да ико диже буку и халабуку нити се позива на устав,ипак нису педери,зар не ? Према томе мани ту филозофију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Blagoje Jovovic Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Ako ti zaista mislis ovo sto si napisao onda... brate... ne znam sta da ti kazem... Шта је ту чудно ? Па чекај имаш људе који заговарају бесплатан абортус,уместо да заговарају бесплатне кондоме и немање ризичног односа. О томе колико жена има који имају по 3,4 абортуса и више и слично да не причам. Дакле није то једна "грешкица" па сад,него учестало. Што ти људи који су дошли да ометају и провоцирају не раде на подизању свести,да заговарају коришћење контрацептивних средстава,него заговарају бесплатан абортус у држави у којој се годишње изведе 200.000 абортуса,од тога само 16.000 малолетничких,па толико нема ни продатих презерватива годишње. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 него заговарају бесплатан абортус у држави у којој се годишње изведе 200.000 абортуса,од тога само 16.000 малолетничких,па толико нема ни продатих презерватива годишње. Где могу да се виде ти подаци? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 spermatozoid nije ljudski zivot, vec muska jajna celija, to je velika razlika Ni zigot nije ljudski život ništa više od spermatozoida... oba imaju potencijal da postano ljudsko biće... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука