Jump to content

Осмишљавање забране абортуса

Препоручена порука

jedno je teorija, a drugo je praksa, s tom razlikom sto jaci nabija slabijem teoriju pod nos, dok slabiji to ne moze, to ti je nasa medjunarodna realnost u 21 vjeku

Ako neces da ih primenjujes nemoj da ih potpisujes i ratifikujes. Niko nas nije terao da ratifikujemo EK i time dopustimo Evropskom sudu da vrsi nadzor nad nasim sudovima. Ako si vec preuzeo obaveze, onda ih se drzi.

A kad smo vec kod medjunarodne realnosti, zahvali Bogu sto neko vrsi nadzor nad nasim sudovima, jer Evropski sud, koliko god imao neke traljave presude, ipak ima mnogo bolje razvijene standarde i postuje ljudska prava, nego sto to radi nase korumpirano sudstvo. Nego vecini ta "medjunarodna realnost" smeta samo kad se radi o pederima i slicnim pitanjima, al' zato kad se tice njihovog prava, onda hrle da salju predstavke.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ako neces da ih primenjujes nemoj da ih potpisujes i ratifikujes. Niko nas nije terao da ratifikujemo EK i time dopustimo Evropskom sudu da vrsi nadzor nad nasim sudovima. Ako si vec preuzeo obaveze, onda ih se drzi.

A kad smo vec kod medjunarodne realnosti, zahvali Bogu sto neko vrsi nadzor nad nasim sudovima, jer Evropski sud, koliko god imao neke traljave presude, ipak ima mnogo bolje razvijene standarde i postuje ljudska prava, nego sto to radi nase korumpirano sudstvo.

to je druga stvar, drzava treba da sluzi narodu a ne obrnuto, evo ovo je dokaz kako drzava natura nesto narodu sto on u velikoj vecini nece, meni je to mjerilo kad sudim o tim stvarima...

inace taj dio evropske ili zapadne civilizacije o ljudskim slobodama meni licno je omrazen, jer se njime sa lanca pustaju one slobode koje nisu dobre, ja se sa njima nikad necu slagati, drzava koja ih natura od mene nikad nece imati postovanje....

Подели на овим сајтовима

to je druga stvar, drzava treba da sluzi narodu a ne obrnuto, evo ovo je dokaz kako drzava natura nesto narodu sto on u velikoj vecini nece, meni je to mjerilo kad sudim o tim stvarima...

To merilo bi odbacio ocas posla, da je kojim slucajem obrnuta situacija, tj. da si ti u slicnoj ili istoj situaciji kao gejevi. A poenta ljudskih prava je upravo u tome da ne treba da zavise od odluke vecine. Drzava postoje tvoje pravo svojine ne zato sto se Mika, Pera i jos X osoba sa time slazu, nego zato sto je tako uredjeno Ustavom.

A inace, kad se vec toliko pozivas na sluzenje narodu, da li to znaci da je ok da vlast u islamskim zemljama dopusti da se zena tretira kao stoka, posto je to tamo potpuno normalno?

I btw, pederi su takodje deo naroda.

njime sa lanca pustaju one slobode koje nisu dobre, ja se sa njima nikad necu slagati, drzava koja ih natura od mene nikad nece imati postovanje....

Ne mozes da "naturas" slobodu. Sloboda je nesto sto ti vec posedujes. Jedino mozes da odlucis da se ne mesas u neciju slobodu, sto drzava i radi.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

varas se, ja pusim, sutra da se zabrani duvan u srbiji ja bi to podrzavao, vjerovao ili ne...

individualna sloboda je nedokuciva i opasna stvar,izaziva u drustvu ensto poput divljeg zapada, nisi ti slobodan ni ja ni niko na svjetu, vec moras da se uklapas u neke standarde, e sada postoje drustva gdje su standardi losi, mene konkretno zanimaju hriscanski standardi, u njih se ne uklapaju nikako recimo popovi sa pirsingom ili tetovirane glave, premda to nikog ne ugrozava, ali govori o stanju duha doticne osobe, sam si rekao da ne bi ni trebali postojati zakoni da su ljudi normalni, e pa posto nisu normalni u znatnom broju ne treba im davati ni svakakve slobode...

posto je srbija recimo rekorder po broju abortusa s obzirom na broj stanovnika stanje u narodu nikako ne valja, dati mu jos jacu slobodu je najgori moguci potez

Подели на овим сајтовима

Pitanje abortusa je užasno pitanje. Evo još malo pa imaću 50 godina i još nisam načisto oko njega.

Mnogo zavidim vernicima, oni su mišljenje dobili i nemaju šta da brinu

Врло је једноставно.

Жене које се позивају на право на своје тело и свој живот и на заостали век,недостатак едукације жена итд,,,требало би да знају једну једину ствар,а то је:

Да нема већих простакуша и дивљакуша од њих самих и мрачнијих и заосталијих,јер,да су иоле барем мало едуковане они би знале да,ако не желе да рађају децу,да треба да се заштите и на тај начин не дођу у ситуацију да почине чедоморство,а оне заправо,доводе себе у ситуацију да буду:

провод мушкарцима,необавезна веза,другарских секс,упс омакло ми се...и онда,тако понижене и крајње деградиране се сете да имају своја права....па од овога нема веће ироније.

Савремена жена данас је све,само не,едукована,свесна и одговорна.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Шта мислите о томе да је боље и лакше отићи на абортус него купити презерватив или немати несигурни сексуални однос ?

Ako ti zaista mislis ovo sto si napisao onda... brate... ne znam sta da ti kazem... 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

kako namjerni abortus nije destrukcija molim te objasni mi?

Kordun, batali. O ovome smo govorili vec i svi stavovi suprotne strane su ti objasnjeni. NE ocekujem da prihvatis moje misljenje nego da ga samo razumes.

Za mene skup celija nije osoba i nikada nece biti. Taj skup celija je osoba isto kolko i skup celija koze koje se dele dok formiraju oziljak kojim zatvaraju ostecenje...

Подели на овим сајтовима

Problem kod onih sto so za abortus (sto se dalo videti na nekima od natpisa u videu) sto postoji dosta losih informacija i neznanja i onda znaju da se argumentuju stvati koje nisu tacne (bas kao u videu). I to je onda problematicno jer nece da slusaju cinjenice onda, nego ce vrteti iste gluposti.

Подели на овим сајтовима

budući da je svakom (nadam se) jasno da prekid trudnoće do 3 meseca nije baš isto što i umišljajno lišavanje života rođene ili odrasle osobe

а до 3 месеца и 2 дана?

Nije nikakva zamena teza, vec nuzna posledila kriminalizacije abortusa. Kao i kriminalizacije alkohola, cigareta, marihuane... cega god. Drzava takve stvari jednostavno ne moze da kontrolise, i bolje je da bude legalno

Погрешно је што се чедоморство не посматра као и класично убиство, које је такође забрањено и кажњиво. И класично убиство је забрањено, па се понекад дешава. Управо је забрана убијања допринела да се она смање. 

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

individualna sloboda je nedokuciva i opasna stvar

Индивидуална слобода у границама људских права је опасна само за особу која практикује своју слободу, јер са слободом долази и самоодговорност. Ко је нема самоодговорност - за њега је опасно, ко је самоодговоран за њега није. 

Мени не пада на памет да се одричем моје слободе или било чије друге - зато што је неко други није самоодговоран.

Ти данас оћеш да забраниш дуван јер је нездрав, сутра дан ће неки веган фанатик ако скупи довољну руљу да ми забрани ћевапе. Ја никад не би да се забрани дуван, иако сам бивши пушач, управо зато што сам радим много ствари које други могу да окарактеришу као нездраве и сутра дан да их забране, ствари које волим да користим. 

Не можеш контролисати и држати друштво. То је много опаснија ствар од индивидуалне слободе. Из тих тешких контрола друштва су се увек рађале много горе стври од оних које су се рађале у индивидулним слободама. 

Погрешно је што се чедоморство не посматра као и класично убиство, које је такође забрањено и кажњиво. И класично убиство је забрањено, па се понекад дешава. Управо је забрана убијања допринела да се она смање. 

Ствар је много проста, докажи народу да си у праву - логичким аргументима, и ако јеси у праву мораће кад-тад да попусте.

Авокадо и клаудкинг много лако попуштају под логичним аргументима, ако им их пружиш да је ембрион личност као и беба од 2 месеца, верујем да ће радо да се сложе са тобом.  

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

inace taj dio evropske ili zapadne civilizacije o ljudskim slobodama meni licno je omrazen, jer se njime sa lanca pustaju one slobode koje nisu dobre, ja se sa njima nikad necu slagati, drzava koja ih natura od mene nikad nece imati postovanje....

Naprotiv, u pitanju je stalna poštapalica desničara koji uvek smatraju da ih je više nego što jeste. Narod se pitao i glasao za Ustav kakav imamo, sa OGROMNOM većinom glasova "za"... vi koji mislite da ovaj Ustav ne valja i da je većina građana protiv toga, sasvim ste slobodni da skupite potpise za izmenu (boldirano) sledećih članova Ustava:

"Polazeći od državne tradicije srpskog naroda i ravnopravnosti svih gradjana (osim pedera) i etničkih zajednica u Srbiji,"

"Mirno okupljanje gradjana je slobodno osim za pedere".

"Jemstva neotudjivih ljudskih i manjinskih prava u Ustavu služe očuvanju ljudskog dostojanstva i ostvarenju pune slobode i jednakosti svakog pojedinca osim pedera u pravednom, otvorenom i demokratskom društvu, zasnovanom na načelu vladavine prava i odbrani od pedera."

Pa da vidimo koliko vas ima...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Иначе, мени овде нису проблем  абортусе/неабортуси. Мени су овде проблем акције и контра-акције. Зашто у овој земљи вазда неке контра акције и контра протести? Ко да смо мала деца.

Има лепо људи који се залажу за абортусе - нека узму неки дан, деле летке, шире своју пропганду, аргументе шта већ.

Има људи који су против? Они нека узму други дан, деле летке, шире своју пропагнду и своје аргументе.

И то је то. А не акција и контраакција. 

Ја не знам да негде у свету организују тако акције и контр-акције.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

а до 3 месеца и 2 дана?

Slažem se da je granica arbitrarna... negde mora da se postavi... samo je zabavno što smatraš da tvoja granica nije arbitrarna...

Nikada ni jedno društvo nije posmatralo abortus kao klasično ubistvo... i one koje su kažnjavale najstrožije abortus su pravile razliku između abortusa i ubistva... pošto je prilično retardirano posmatrati ih kao isto s obzirom na očigledne razlike.

Ne postoji ni jedno društvo u kojem je ubistvo pripadnika iste grupe smatrano ispravnim i dozvoljenim. Zakoni su samo regulisali postupak i kazne.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Индивидуална слобода у границама људских права је опасна само за особу која практикује своју слободу, јер са слободом долази и самоодговорност. Ко је нема самоодговорност - за њега је опасно, ко је самоодговоран за њега није.

Мени не пада на памет да се одричем моје слободе или било чије друге - зато што је неко други није самоодговоран.

Ти данас оћеш да забраниш дуван јер је нездрав, сутра дан ће неки веган фанатик ако скупи довољну руљу да ми забрани ћевапе. Ја никад не би да се забрани дуван, иако сам бивши пушач, управо зато што сам радим много ствари које други могу да окарактеришу као нездраве и сутра дан да их забране, ствари које волим да користим.

Не можеш контролисати и држати друштво. То је много опаснија ствар од индивидуалне слободе. Из тих тешких контрола друштва су се увек рађале много горе стври од оних које су се рађале у индивидулним слободама.

Ствар је много проста, докажи народу да си у праву - логичким аргументима, и ако јеси у праву мораће кад-тад да попусте.

Авокадо и клаудкинг много лако попуштају под логичним аргументима, ако им их пружиш да је ембрион личност као и беба од 2 месеца, верујем да ће радо да се сложе са тобом.

Ne moras cak ni da ides tolko daleko do vegana i cevapa, vec smo imali situaciju da drustvo tj. vecina zabrani (uslovno receno) religiju...

Подели на овим сајтовима

Ствар је много проста

Брате чарапан, није проблем само у абортусима. Мноштво зачетих беба се користи у медицини, за стварање матичних ћелија, да би некој баби или старцу (ако имају да плате за то) излечили бол у леђима.

Имаш привилегију да имаш Епископа, који ти сатима може говорити о чедоморству, биоетици и сличним темама. Пробај да му се обратиш. 

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...