Paradoksologija Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 Бог, пророци, светитељи, предање... говораше другачије од тебе и од ауторитета на које се ти позиваш, тако да... Зна се. Šta je Bog tačno rekao o Darvinovoj teoriji evolucije? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 Мислим да су Свети Оци по овом питању веома јасни. Живот(личност) настаје зачећем. Цитат из књиге: "Може се приметити да је друго правило Светог Василија Великог, вероватно због јасноће са којом је изражено, за читаву Цркву до данас, најбитнија референца" Оно гласи: "Жена која вољно усмрти фетус заслужује казну убице. Што се нас тиче, не бавимо се подробним испитивањем да ли је (фетус) био оформљен или не" - Свети Василије Велики То исто начело је повод одбацивања одређених начина медицински потпомогнуте оплодње због уништавања сувишних ембриона или њиховог вештачког одржавања у животу.”) Он не говори да је укупна вештачка оплодња неморална, већ одбацује одређене начине вештачке оплодње (нпр. држање ембриона залеђеног дуго времена, а потом његово уништавање, а да није ни покушано усађивање у материцу). Ali propadaju I prilikom prirodne oplodnje,tj.manji procenat njih stigne do tog 21.dana kada je zavrsena ugradnja embriona u matericni zid. Па, живот може бити прекинут на природан начин(аномалија у развоју, болест, старост) или насилно. То важи и за нерођене и за рођене. Зашто би нам природна смрт ембриона била оправдање за намерно уништавање ембриона? onda bi to znacilo da svi oni zigoti koji propadnu tokom stvaranja potomstva prirodnim I vestackim putem predstavljaju licnosti,koje ce eshatoloski gledano svi postati ljudi. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 Уколико свака личност настаје зачећем зигота, зашто је Бог направио женино тело такво д убија живот/личност који нстаје у њој? И то ван њене воље? Имате мали логички проблем... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 koliko se oni razlikuju po svemu i svačemu i koliko ih u nekim drugim situacijama ne uzimamo ni kao moralne autoritete Што се тиче односа према тренутку када настаје живот (личност) и абортусу, неслагања међу највећим Оцима практично нема. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 Žao mi je što nisam prišao,dvojici sveštenika koji su bili na trgu ispod konja,da im kažem sledeće, dragi oci sve dok ne objasnite narodu da je kruna i srce vere u Hrista ona nedelja pre podne, ona nedelja liturgijskog života i da je neprihvatljivo biti zadovoljan samo busanjem u grudi da srbalj veruje u Boga sada i u vekove pre i u vekove posle a da se taj isti srbalj, nikad nije okupio sa nama, u svetim tajnama Boga Živoga, koji nam njam njam na dar dade sebe preko tela i krvi..... Da to možemo kazati srpskom vernom narodu ovakve stvari ne bi bile potrebne.... Taj dan sam samo sagao glavu i prošao neprimećeno čak i za sebe Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 Šta je Bog tačno rekao o Darvinovoj teoriji evolucije? Бог је тачно рекао како је створио свет и живот на њему, а ТЕ је у супротности са Божјим стварањем. То није тема, па нећемо, а и све је већ речено о томе на многим темама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 Бог је тачно рекао како је створио свет и живот на њему, а ТЕ је у супротности са Божјим стварањем. То није тема, па нећемо, а и све је већ речено о томе на многим темама. Звучиш као протестсант који тврди да је библију написао Бог, па је њим библија врховни ауторитет. Православцу је црква врховни ауторитет а не библија. Црква је та која каже како се библија тумачи, а црква никад није рекла да се библија тумачи буквално. Нити да се прича о креацији тумачи буквално. Немој да лажеш људе и да их тераш од вере таквим лажима. Само чиниш штету православљу. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 "Планетрани геноцид над ембрионима, чињен у нашој епохи на легализован и нелегализован начин, упркос свом обављању помоћу свих средстава, почев од најпримитивнијих, па стижући до оних високе технологије, ипак не одмиче од самог криминалног чина - најмонструознијег, икада замишљеног и изведеног убиства и, наравно, од небоземне одговорности" - Епископ Давид (Перовић) - ТЕМЕ БИБЛИЈСКО-ХИМНОГРАФСКЕ ЕКОЛОГИЈЕ, БИО-ЕТИЧКЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ И ГЕНЕТСКЕ ХИРУРГИЈЕ СА ВИРТУЕЛНИМ ДИЗАЈНОМ http://www.eparhijakrusevacka.com/images/stories/pdf/Episkop%20David%20(Perovic)%20-%20TEME%20BIBLIJSKO-HIMNOGRAFSKE%20EKOLOGIJE,%20BIO-ETICKE%20TEHNOLOGIJE%20I%20GENETSKE%20HIRURGIJESA%20VIRTUELNIM%20DIZAJNOM.pdf Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 "Жена која вољно усмрти фетус заслужује казну убице. Што се нас тиче, не бавимо се подробним испитивањем да ли је (фетус) био оформљен или не" - Свети Василије Велики "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски Ја не знам одкле ти ово цитираш, али нешто сумњм да су Свети Грегорије Ниски и свети Василије Велики користили термине ембрион и фетус, са обзриом да су живели у трећем-четвртом веку.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 Ја не знам одакле ти ово цитираш Из књиге "За једну етику рађања" - Жан Клод Ларше (православни француски теолог) Истина - издавачка установа Епархије Далматинске, 2008 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 Taman sam se zabrinuo da niko neće da pomene TE... Млађони, Nina 777, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 Звучиш као протестсант који тврди да је библију написао Бог, па је њим библија врховни ауторитет. Православцу је црква врховни ауторитет а не библија. Црква је та која каже како се библија тумачи, а црква никад није рекла да се библија тумачи буквално. Нити да се прича о креацији тумачи буквално. Немој да лажеш људе и да их тераш од вере таквим лажима. Само чиниш штету православљу. Ви, ''осавремењени'' Хришћени сте толико извитоперили изворно учење о Православној вери, да то више ни на шта не личи. Паганско учење си завио у ''хришћанску'' фолију и дрско представљаш као неко ''православље''. Далеко било. То што си смандрљао у овој поруци није вредно никаквог коментара, ионако морам да идем, а ти сам види шта ћеш са толиким заблудама. Нек ти је са срећом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 Ви, ''осавремењени'' Хришћени сте толико извитоперили изворно учење о Православној вери, да то више ни на шта не личи. Паганско учење си завио у ''хришћанску'' фолију и дрско представљаш као неко ''православље''. Далеко било. То што си смандрљао у овој поруци није вредно никаквог коментара, ионако морам да идем, а ти сам види шта ћеш са толиким заблудама. Нек ти је са срећом. Dajte ljudi ovo su sitna neslaganja ..razmisljajte kako cemo pomoci Azijatima u kakvoj li su oni samo zabludi? Toliko hinduista, budista i komunista? x DDD Umesto da se ujedinimo i posaljemo neku makar onlajn misiju ka istoku a mi se tu prepiremo o nijansama pravoslavlja.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 Ви, ''осавремењени'' Хришћени сте толико извитоперили изворно учење о Православној вери, да то више ни на шта не личи. Паганско учење си завио у ''хришћанску'' фолију и дрско представљаш као неко ''православље''. Далеко било. То што си смандрљао у овој поруци није вредно никаквог коментара, ионако морам да идем, а ти сам види шта ћеш са толиким заблудама. Нек ти је са срећом. Zvučiš ko miroljub. .) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник" Sveti Maksimje pod zacecem mogao podrazumevati taj 21.dan,kada je zavrsena ugradnja embriona u matericu.Ali je zanimljivo da pominje 40.dan,a to je otprilike 6-ta nedelja, kada embrion zbilja dobija ljdski oblik.Mi bismo rekli da u 9.nedelji definitivno dobija ljudski oblik I tada ga zovemo fetus.Ali fakat je dag a vec u 6.nedelji pocinje dobijati,I sto je najvaznije formira se glava I mozak,a vide se na UZ i otkucaji srca. Evo slika 6.nedelje. . Uglavnom meni je sad zanimljiv taj broj 4o! =Znaci sa 40 dana embrion pocinje zadobijati ljudski oblik(plus mozak,srce koje kuca) =Postporodjajni period ,narodski babinje,medicinski puerperijum,period kada se povlace sve promene nastale trudnocom I porodjajem kod zene traju medicinski oko 40 dana,ili oko 6 nedelja,tako da to nije narodni obicaj,da je bas 40 dana. =Hristos je kao I Mojsije postio 40 dana,I mi postimo veliki post 40 dana da bi spasili svoje duse. =Zatim,kazu da su molitve prvih 40 dana nakon smrti veoma vazne,I takodje se na 40 dana sluzi parastos za pokoj duse. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука