Млађони Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 -Verujem da je moguce,vidim da zakone ne kroji vecinsko misljenje ,vec duh vremena,a zna se ko iza njega stoji,i da deluje kroz mocne drzave,organizacije ,koje potom perfidno deluju na covekov um,mentalitet,itd,osvajajuci ljude,pristalice odredjenog pogresnog gledista Све је могуће. Па ти се бори против тога. Ко ти брани? Имаш право на своју борбу ко и они на своју, то је демократија. Ти би њима да забраниш право на борбу то мени смета. И нико не може да делује на човеков ум, све он сам прихвата, својевољно. Бог му је подарио разум да разликује добро и зло. Неки од највећих светитељ су за време својих живота били најгори људи. Убице, курвари итд. Као што видиш, није им требала држва да постану светитељи. Нити закони. Нити их је одржала покварена култура у својим канџама, нити лоше размишљње. ps.kad rekoh zakone mislila sam pravilan pogled na to kad zakonski nesto treba regulisati,kao npr.sad abortus,Sinod se izjasnio,po nekim pitanjima se nije izjasnio,ali po nekim je stav jasan Не постоји правилан поглед на то када законима нешто треба регулисати. Шта се тачно синод изјаснио? Дај ми то изјашњење да прочитам. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Све је могуће. Па ти се бори против тога. Ко ти брани? Имаш право на своју борбу ко и они на своју, то је демократија. Ти би њима да забраниш право на борбу то мени смета. И нико не може да делује на човеков ум, све он сам прихвата, својевољно. Бог му је подарио разум да разликује добро и зло. Неки од највећих светитељ су за време својих живота били најгори људи. Убице, курвари итд. Као што видиш, није им требала држва да постану светитељи. Нити закони. Нити их је одржала покварена култура у својим канџама, нити лоше размишљње. Не постоји правилан поглед на то када законима нешто треба регулисати. Шта се тачно синод изјаснио? Дај ми то изјашњење да прочитам. Pa dala sam ,ako si procitao ceo moj komentar,jedan od postova,komentarisao si na osnovu njega,ali nisi sve citao ocigledno,nadji ga,ima tu...postoji pravilan pogled na sve pa i na to i ne slazem se da nema uticaja na covekov um,naravno da je tu sam covek presudan,ali nije od celika,i ne moze da ostane sam od sebe stamen,bez pomoci Boga i crkve Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 i ne slazem se da nema uticaja na covekov um,naravno da je tu sam covek presudan,ali nije od celika,i ne moze da ostane sam od sebe stamen,bez pomoci Boga i crkve Значи, ти хоћеш да штитиш човеков ум од онога што ти сматраш штетним за њега? А зашто ти лепо, пред људе не ставиш твоје аргументе, други ставе своје па који победити нека човеков ум те прихвати? Сваки човек за себе по сопственој одговорности? Што се толико плашиш да ће можда да победе аргументи оних који се залажу да хомосексулци усвајају децу? Pa dala sam ,ako si procitao ceo moj komentar,jedan od postova,komentarisao si na osnovu njega,ali nisi sve citao ocigledno,nadji ga,ima tu... Читао сам, нема комплетног извештаја одлуке синода. Пише да подржавају неку иницијативу, али не да су донели неку комплетну обавезујућу црквену одлуку. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Значи, ти хоћеш да штитиш човеков ум од онога што ти сматраш штетним за њега? А зашто ти лепо, пред људе не ставиш твоје аргументе, други ставе своје па који победити нека човеков ум те прихвати? Сваки човек за себе по сопственој одговорности? Што се толико плашиш да ће можда да победе аргументи оних који се залажу да хомосексулци усвајају децу? ja samo kazem da u jednom opstem haosu i smutnji postoji nesto sto svetli istinom a to je Hristos i njegova crkva,pa ko hoce svojeglavo neka ide,neka svako sebi put bira. I ja tebi kzem,bori se i ti za ono u sta verujes da je dobro! Naravno,ja cu se boriti i siriti dalje,,..a ko ce da pobedi,ciji argumenti(milim generalno,ne samo po ovom pitanju),pitanje je,znam samo da pobednik nije uvek pravda,cak na zalost retka je u ovom svetu,to znam jos od Hristovog raspeca,a i pre(ipak se boriti i verovati,moramo do kraja).I to je samo privremena pobeda nepravde,privremeno stanje,vecno je potpuno drugacije i obecava! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Убити живот у мајчином стомаку је страшан промашај, страшан грех, јер је материца '' стамбени простор'' у којем једно (или више) бића заснивају пуно станарско право, и на ту одлуку Бог удара печат! Зачеће је дивни тренутак и ВЕЛИЧАНСТВЕНИ почетак будућег јединственог бића, често и будућег светитеља... Морамо одговорити са ДА на право другог да БУДЕ! (Иначе комотно можемо ставити знак једнакости између абортуса = протеривања, ускраћивања, искључивања, пљачкања, убијања) Шта друго ради гинеколог него ускраћује, искључује, пљачка, протерује, убија... као плаћени лопов-убица, на једном малом стамбеном простору... :1510_baby: Данче* and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 2 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Али ко законски стаје на пут стем ћелијама, тај је заиста нечовек. Треба забранити и убијање нерођених беба и свако експериментисање са бебама у фази ембриона. А позадина тих експеримената је уствари жеља за вечним животом. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Значи, ти хоћеш да штитиш човеков ум од онога што ти сматраш штетним за њега? А зашто ти лепо, пред људе не ставиш твоје аргументе, други ставе своје па који победити нека човеков ум те прихвати? Сваки човек за себе по сопственој одговорности? Што се толико плашиш да ће можда да победе аргументи оних који се залажу да хомосексулци усвајају децу? Читао сам, нема комплетног извештаја одлуке синода. Пише да подржавају неку иницијативу, али не да су донели неку комплетну обавезујућу црквену одлуку. Uh kakav si demagog,"подржавају неку иницијативу" podrzavaju inicijativu ZA ZAKONSKU ZABRANU ABORTUSA.Elem,time su izenli stav o tome da su ZA ZAKONSKU ZABRANU ABORTUSA. http://www.rts.rs/pa...u abortusa.html Znam da ti se ne svidja,ne svidja se ni meni stosta,sto se ispostvai da je ipak dobro i korisno.Ali shvatim ,pa priznam. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Uh kakav si demagog,"подржавају неку иницијативу" podrzavaju inicijativu ZA ZAKONSKU ZABRANU ABORTUSA.Elem,time su izenli stav o tome da su ZA ZAKONSKU ZABRANU ABORTUSA. http://www.rts.rs/pa...u abortusa.html Znam da ti se ne svidja,ne svidja se ni meni stosta,sto se ispostvai da je ipak dobro i korisno.Ali shvatim ,pa priznam. Не, не ради се о томе. Подржавати неку иницијативу од стране сабора није теолошка-верска-црквена одлука. Није обавезујућа за вернике. Ако ме разумеш. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Uvrezilo se da se pod zacecem posmatra sama oplodnja,ali zacece u punom smislu pocinje tek sa spojem emriona(zigot brzo jos u jajovodu postane embrion) i materice. Оплодња и зачеће су практично синоними. На крају, додаћемо још један важан теолошки аргумент: чињеница је да је Син Божији постао човек тј. да се оваплотио тако што је зачет од Светог Духа и Марије Дјеве. Дакле учинио је себе не само дететом него, на почетку, и ембрионом, примајући у своју Личност и освећујући својим Божанством и тај први период људског постојања. Из књиге "За једну етику рађања" Golub and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Оплодња и зачеће су практично синоними. На крају, додаћемо још један важан теолошки аргумент: чињеница је да је Син Божији постао човек тј. да се оваплотио тако што је зачет од Светог Духа и Марије Дјеве. Дакле учинио је себе не само дететом него, на почетку, и ембрионом, примајући у своју Личност и освећујући својим Божанством и тај први период људског постојања. Из књиге "За једну етику рађања" To takodje znaci da je nekoliko zigota moralo da umre da bi Isus uopste mogao da se rodi... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Оплодња и зачеће су практично синоними. На крају, додаћемо још један важан теолошки аргумент: чињеница је да је Син Божији постао човек тј. да се оваплотио тако што је зачет од Светог Духа и Марије Дјеве. Дакле учинио је себе не само дететом него, на почетку, и ембрионом, примајући у своју Личност и освећујући својим Божанством и тај први период људског постојања. Из књиге "За једну етику рађања" Uvrezilo se da su sinonimi,ali prakticno nisu.Hajde bez materice,vestacki da pocne zivot.Zigot jos i mozes u laboratoriji da stvoris,hajde da zazivi embrion vestacki,ne moze. Odlican je primer sa Bogorodicom,tek sa njom,tj.u njenoj materici,zacece se desilo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 To takodje znaci da je nekoliko zigota moralo da umre da bi Isus uopste mogao da se rodi... Presveta Bogorodica je djeva,tako da ne znam da li se salis ili si nepromisljeno pitao.Presveta Bogorodica je cudom za nasu logiku dobila embrion isusa od Duha Svetog,koji se unjoj razvijao,cudom za nasu logiku beba Isus se rodila,a da je devicanstvo Marijino ostalo zapecaceno,kao sto je iz groba vaskrsao Isus,a da su vrata grobna ostala zapecacena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 To takodje znaci da je nekoliko zigota moralo da umre da bi Isus uopste mogao da se rodi... Брате, јел се теби спава, уморан си? тако што је зачет од Светог Духа и Марије Дјеве. Hajde bez materice,vestacki da pocne zivot.Zigot jos i mozes u laboratoriji da stvoris,hajde da zazivi embrion vestacki,ne moze. Опет кажем, не видим сврху издвајања само једног периода у расту детета. Ти кажеш, не може живот без материце, а тај исти аргумент користе и присталице абортуса (фетус не може самостално да опстане без мајке-материце). И још једна јако важна исправка. Ембрион се имплантира у зид материце око 6. дана од зачећа(оплодње). Па ако ћемо да пратимо ту логику, да забранимо абортус после 6. дана? Чини ми се, да се некако лицитира тим данима. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Presveta Bogorodica je djeva,tako da ne znam da li se salis ili si nepromisljeno pitao.Presveta Bogorodica je cudom za nasu logiku dobila embrion isusa od Duha Svetog,koji se unjoj razvijao,cudom za nasu logiku beba Isus se rodila,a da je devicanstvo Marijino ostalo zapecaceno,kao sto je iz groba vaskrsao Isus,a da su vrata grobna ostala zapecacena. Ali u kojoj fazi je bio taj embrion? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Брате, јел се теби спава, уморан си? Опет кажем, не видим сврху издвајања само једног периода у расту детета. Ти кажеш, не може живот без материце, а тај исти аргумент користе и присталице абортуса (фетус не може самостално да опстане без мајке-материце). И још једна јако важна исправка. Ембрион се имплантира у зид материце 6. дана од зачећа(оплодње). Па ако ћемо да пратимо ту логику, да забранимо абортус после 6. дана? Чини ми се, да се некако лицитира тим данима. -Implantacija pocinje cak 3. ili 4. dana,mislim,..ali se proces implantacije zavrsava tek 21.dana,za to vreme se nakupljaju hormoni trudnoce u krvi majke,i do tada se i oni stvore u dovoljnoj kolicini.E tek tada,tj.u 4.nedelji krecu stem celije,itd.. -Pristalice abortusa su u pravu da ne moze bez majke da opstane,oni nisu u pravu jer nemaju nista protiv da se ubije,ali se njima isto tako moze reci da je i beba zavisna od majke,po toj logici bi i cedomorsvo moglo da prodje. Imam jedno pitanje za tebe i druge koji tako veruju.Da li stvarno verujes da svi nastali zigoti,makar trajali jedan jedini dan u jajovodu ili laboratoriji,da li su svi oni osobe sa dusom?Da li ce se svi oni u Carstvo Nebeskom razviti u ljude,kao sto verujemo za abortirane embrione i fetuse iz materice?Ako verujes ok,ja ne mogu u to da poverujem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука