Nina 777 Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Заправо небулозни аргументи су они које ДМ србија износи. Ово је рецимо искрен аргумент: Моја, твоја или било чија друга вера по питњу абортус-убиство базирана управо на чисто религијском гледишту. И то сам ја кроз ових 50 страна покушао и теби и њему да објасним. А дм Србија покушава неким рационалним аргументима да то докаже. То је проблем. Он је тај који упада у логичке грешке у тој жељи да другима докаже своје религијско гледиште. Јер му је тешко да схвати да други не деле његово религијско гледиште по питању личности и фетуса. Ја сам ти управо спомињао мтеријалистичко гледиште, управо зато што је оно не-религијски доказиво, као најобјективније гледиште када је неко личност када не. Ovo poslednje o podsci Sinoda SPC-e za inicijativu zabrane abortusa sam navela zbog nas koji verujemo da smo na dobrom putu kada se zalazemo za zabranu abortusa,da u tom smislu imamo podrsku SINODA,a naravno da to ne bih nametala onima koji nemaju vze sa crkvom. Slazem se za ovaj argument o rizicnosti abortusa po zenu ,da nije neki,jer zaista su i trudnoce rizicne i kada bi se islo tom logikom i trudnoca bi trebala biti zabranjena. Vrlo su jednostavne stvari,malo sam gledala po netu,prosto postoje ljudi koji veruju da cim embrionu srce krene da kuca(oko 40.dana),a neki i pre, da je to zivo bice i zalzu se kao humanisti da se abortus zabrani,nebitno da li su vernici ili ateisti.Dakle uopste ne moram istupati kao vernik u ovoj borbi,prosto moj stav je da nesto sto ocito,akutno i radikalno ugrozava coveka mora i drustveno da se potvrdi kao zlo...zato nisam za legalizaciju ubistva,kradje,droge,pedofijije,abortusa....i pusenje unistava covekovo zdravlje,ali su posledice u daljoj buducnosti vidljive,medjutm nesto sto fakat ugrozava coveka i jegovo zdravlje,mora da se drustveno imenuje,po meni,i kazni prema tezini prestupa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Ovo poslednje o podsci Sinoda SPC-e za inicijativu zabrane abortusa sam navela zbog nas koji verujemo da smo na dobrom putu kada se zalazemo za zabranu abortusa,da u tom smislu imamo podrsku SINODA,a naravno da to ne bih nametala onima koji nemaju vze sa crkvom. О томе се и ради. Ја о томе и причам... ДмСрбија прича да је абортус убиство и то покушва д докаже на нерелигијском терину, на правном. Као што рекох немам ништа против иницијативе, само да се разумемо да буде интелектуално искрена. Оћемо да забранимо абортус јер смо хришћани и религија нас учи да је то лоше. А не да се уводе термини и објашњења то су нерођена деца којима је ускраћено право на живот и сличне небулозе, које ако се логички сагледају, из угла неког ко није хришћанин и не верује у душу - јесу небулозе. Исто као што је небулоза за њега да литургија побољшава квалитет живота, или да ће неко да те спаси после смрти. Велика већина чак и јесте против абортуса, али не волимо логичке бесмислице, право на живот нерођеног детета и сличне лоше информације. Интегра је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 О томе се и ради. Ја о томе и причам... ДмСрбија прича да је абортус убиство и то покушва д докаже на нерелигијском терину, на правном. Као што рекох немам ништа против иницијативе, само да се разумемо да буде интелектуално искрена. Оћемо да забранимо абортус јер смо хришћани и религија нас учи да је то лоше. А не да се уводе термини и објашњења то су нерођена деца којима је ускраћено право на живот и сличне небулозе, које ако се логички сагледају, из угла неког ко није хришћанин и не верује у душу - јесу небулозе. Исто као што је небулоза за њега да литургија побољшава квалитет живота, или да ће неко да те спаси после смрти. Велика већина чак и јесте против абортуса, али не волимо логичке бесмислице, право на живот нерођеног детета и сличне лоше информације. Zato sam i pomenula da sam citala po netu da su za zabranu abortusa i oni koji nisu iz vere,zato vernik uopste ne mora da kaze: Оћемо да забранимо абортус јер смо хришћани и религија нас учи да је то лоше. Mnogi dozivljavaju da sa kucanjem srca oko 40.dana embrion jeste zivo bice i kao humanisti se bore za zabranu. Jesam ja vernik,ali mi moja crkva nije izvrsila lobotomiju,zapravo kao neofit sam je ja izvrsila sebi samoj,ali odavno nisam u tome i srecna sam sto je moj licni pogled na svet uglavnom u harmonij sa hriscanskim crkvenim pogledom na svet,i stalno se,sa daljim mojim sazrevanje, sve vise harmonizuje(zato mi je i drago/meni licno sto Sinod ima takav pogled po ovm pitanj) Dakle ne moram na takav nacin da istupim,vec i kao svi oni drugi koji se bore za zabranu abortusa,ko god da su,ima i ateista.A ako je pravni sistem nekada imao sluha,moze opet imati sluha,ali je po meni bitno da ljudi shvate kao sto je i Dijana rekla da ne moramo uspavano prihvatati neke donesene i ustaljene stvari. nana, Paradoksologija, Млађони and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Zato sam i pomenula da sam citala po netu da su za zabranu abortusa i oni koji nisu iz vere,zato vernik uopste ne mora da kaze: Оћемо да забранимо абортус јер смо хришћани и религија нас учи да је то лоше. Mnogi dozivljavaju da sa kucanjem srca oko 40.dana embrion jeste zivo bice i kao humanisti se bore za zabranu. Добро, бре, буди ти против абортуса из којих разлога хоћеш, то је ок. Само није у реду очекивати д се неком уваже аргументи какве је дмсрбија износио. Лоша аргументација је лоша аргументација. Има свако право да доживљва шта хоће и како хоће. АЛи нека каже лепо и поштено по којим стандардима он то доживљава. Nina 777 and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Добро, бре, буди ти против абортуса из којих разлога хоћеш, то је ок. Само није у реду очекивати д се неком уваже аргументи какве је дмсрбија износио. Лоша аргументација је лоша аргументација. Има свако право да доживљва шта хоће и како хоће. АЛи нека каже лепо и поштено по којим стандардима он то доживљава. e to je u redu,ako istupas sa hriscanskim pojmovima dusa,liturgija,ontoloska perspektiva..jasno je da to ne prolazi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 e to je u redu,ako istupas sa hriscanskim pojmovima dusa,liturgija,ontoloska perspektiva..jasno je da to ne prolazi. Пролази уколико имаш немаш других људи сем хришћана. За друге људе мораш већ неке стандарде објективне да поштујеш. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Пролази уколико имаш немаш других људи сем хришћана. За друге људе мораш већ неке стандарде објективне да поштујеш. znaci ne prolazi,to i kazem,jer nema toliko hriscana,ali zato ima nehriscana koji dele isti stav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 znaci ne prolazi,to i kazem,jer nema toliko hriscana,ali zato ima nehriscana koji dele isti stav. Не разумем, какве везе ово има са оним о чему ја причам? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Не разумем, какве везе ово има са оним о чему ја причам? dakle,ja samo kazem da postoje ljudi koji nisu hriscani,ali su za zabranu abortusa,oni i kada bi hteli ne bi znali da upotrebe hriscanski etos i terminologiju,dakle ne moramo ni mi koji smo za to,to je poenta,bitan je cilj!dakle,ja bih i da nisam srela crkvu imala isti stav...takvih ljudi ima. A to sto si rekao,prosli bi hriscanski argumenti kad bi i ostali bili hriscani,to je jasno kao dan,ali nisu,pa zato treba biti mudar. Млађони and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Можда сам пропустио да прочитам успут па питам, је л` су открили порекло тих контра-активиста? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Pa Labris i M21, to se znalo od početka. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Ali, to ne radim ja. To rade oni koji zahtevaju zakonsku zabranu abortusa. Mi ostali razumemo ograničenja ovozemaljskih zakona. Када кажем да укалупљујете живот у правне прописе, то значи да тражите материјални(научни) доказ да је ембрион живот(личност), па би га у том случају можда и убацили у право. Рекао сам да постоје земље у којима је абортус забрањен. Искрено, нисам се распитивао какав је тај закон, а свакако да те земље нису нашле научни доказ да је ембрион живот(личност), па да га тиме образложе народу. Битно је да је чедоморство забрањено. Абортуси у Србији (као неприродна појава) убију више беба, него што спонтани побачаји (од)баце беба ... Тачно. Браво. Ако је абортус убиство онда је и спонтани подбачај. То само у твом правном систему. Хајде да ништа не буде убиство, него само да буде прекидање ћелијског живота. Важи и за рођене. А? предлажем да др Драган Милин напише план и програм за предмет ''сексуално образовање младих''. До тада, тј. док се катастрофална и убитачна ситуација у земљи Србији бар мало не промени на боље, увести за почетак забрану абортуса Одлична идеја. ускратићеш им даље образовање, јер не могу да рађају децу и да се образују. Још један "диван" аргумент. Шмрц ...неће моћи да се образују... И три факултета да имају, ако абортирају, нису Образовани(можда су само учени), кога ће такви да Образују? Исто важи за пролазак кроз црвено светло. Исто важи и за абортус. У Србији треба да се забрани, да држава престане да организује геноцид, а лекари да га чине. Забрана је у суштини јако лоша реч Може и "законско укидање". uporedo sve ovo drugo,pomoc i podrska ljudima,posebno mladim koji dodju u takvu situaciju. Наравно. i pusenje unistava covekovo zdravlje,ali su posledice u daljoj buducnosti vidljive Тако је. А законодавац који је нпр. забранио пушење у затвореним просторијама, није уопште уважавао мишљење пушача или имао потребе да им образлаже закон. Просто забранио. kao humanisti se bore za zabranu. Шта је, за хуманисту, избацивање бебе из мајчине утробе 42. дана од зачећа? Убиство или нешто јако лоше? је л` су открили порекло тих контра-активиста? Pa Labris, to se znalo od početka. И "Иницијатива Форум 10" из Прешева, Бујановца и Н. Пазара, као и Марксисти 21. Шта ли их то уједињује да подржавају абортус у Србији? "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Pa Labris i M21, to se znalo od početka. Ау мајко мила....ово је урнебесно...ајде ове комуњаре, они се буне за сваку мрву али што се лезбејке противе овоме...каква опаснот од трудноће њих вреба? Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Када кажем да укалупљујете живот у правне прописе, то значи да тражите материјални(научни) доказ да је ембрион живот(личност), па би га у том случају можда и убацили у право. Рекао сам да постоје земље у којима је абортус забрањен. Искрено, нисам се распитивао какав је тај закон, а свакако да те земље нису нашле научни доказ да је ембрион живот(личност), па да га тиме образложе народу. Битно је да је чедоморство забрањено. Тачно. Браво. То само у твом правном систему. Хајде да ништа не буде убиство, него само да буде прекидање ћелијског живота. Важи и за рођене. А? Одлична идеја. Још један "диван" аргумент. Шмрц ...неће моћи да се образују... И три факултета да имају, ако абортирају, нису Образовани(можда су само учени), кога ће такви да Образују? Исто важи и за абортус. У Србији треба да се забрани, да држава престане да организује геноцид, а лекари да га чине. Може и "законско укидање". Наравно. Тако је. А законодавац који је нпр. забранио пушење у затвореним просторијама, није уопште уважавао мишљење пушача или имао потребе да им образлаже закон. Просто забранио. Шта је, за хуманисту, избацивање бебе из мајчине утробе 42. дана од зачећа? Убиство или нешто јако лоше? И "Иницијатива Форум 10" из Прешева, Бујановца и Н. Пазара, као и Марксисти 21. Шта ли их то уједињује да подржавају абортус у Србији? Шта је, за хуманисту, избацивање бебе из мајчине утробе 42. дана од зачећа? Убиство или нешто јако лоше? Sta god da je,ubistvo ili nesto jako lose,oni se zalazu za zabranu.Pa i da se za pocetak zabrani i od 40 dana,ili 21.dana,i to bi bilo nesto...za pocetak Тако је. А законодавац који је нпр. забранио пушење у затвореним просторијама, није уопште уважавао мишљење пушача или имао потребе да им образлаже закон. Просто забранио. Vidis to sa pusenjem nisam ni razmisljala da je zabranjeno,a i u redu je,zasto bi pusaci trovali nepusace,mada ja licno na tome ne bih insistirala,....a koliko bi tek pre trebalo zabraniti da majke unistavaju neduzna jos nerodjena ljudska bica Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 што се лезбејке противе овоме... Zato što su žene? Zato što ne mrze druge žene koje nisu gej? Zato što imaju mame, drugarice, sestre, poznanice, koje su strejt i kojih se sve ovo tiče itekako? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука