Jump to content

Кухињица - боје и мириси...

Оцени ову тему


Препоручена порука

  On 21. 1. 2018. at 16:21, Рапсоди рече

Ја данас спремала кнедле са шљивама....и не могу да се зауставим једући их....без лажне скромности испале су ....уааааууу....

 

Како одолети домаћим сопственим :D кнедлама са шљивама....

Expand  

Ja ih danas baš svojski potamanio. Moraćeš uskoro ponovo da ih spremiš. :D

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  On 22. 1. 2018. at 15:32, PredragVId рече

Ja ih danas baš svojski potamanio. Moraćeš uskoro ponovo da ih spremiš. :D

Expand  

:POPOcorn1:

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  On 22. 1. 2018. at 15:42, Lady Godiva рече

@Рапсоди, како ли изгладујеш свог драгог па мора овако јавно да ти тражи клопу? :smeh1:

Expand  

Јок море...клопе има...оће Јопет кнедле :smeh1: 

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  On 22. 1. 2018. at 15:46, Lady Godiva рече

Направи дуплу меру. Давно их нисам јела. :)))

Expand  

Зовемо те следећи пут на дегустацију :)

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ево једног јела за оне којима нема ко да прави кнедлице са шљивама. Настало је тако што сам искористила оно што се нашло у фрижидеру. Резултат је преукусан. :)

Синоћ сам исецкала на коцкице половину пилећег белог меса. Кашичицу или две сенфа, мало вегете, маслиновог уља, соли и бибера сам измешала с месом и ставила у фрижидер.

Сад сам продинстала гомилу празилука (рецимо цео један велики празилук) на мало пилеће масти, може и уље. Када је омекшао, додала сам пилетину и оставила да се крчка.

Када је месо било готово, додала сам мало брашна (рецимо пола кашике брашна се умути у пола шољице воде). Сипала сам мало белог вина и оставила неколико минута на ватри. Када сам склонила са рингле, ставила сам кашичицу павлаке. 

Уз то сам скувала пиринач, у који сам сипала мало домаће супе (уместо пилећег бујона) и мало вегете.

Фотке нема јер се све појело. Остала је само тона суђа. :D

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  On 23. 1. 2018. at 17:58, Lady Godiva рече

Ево једног јела за оне којима нема ко да прави кнедлице са шљивама. Настало је тако што сам искористила оно што се нашло у фрижидеру. Резултат је преукусан. :)

Синоћ сам исецкала на коцкице половину пилећег белог меса. Кашичицу или две сенфа, мало вегете, маслиновог уља, соли и бибера сам измешала с месом и ставила у фрижидер.

Сад сам продинстала гомилу празилука (рецимо цео један велики празилук) на мало пилеће масти, може и уље. Када је омекшао, додала сам пилетину и оставила да се крчка.

Када је месо било готово, додала сам мало брашна (рецимо пола кашике брашна се умути у пола шољице воде). Сипала сам мало белог вина и оставила неколико минута на ватри. Када сам склонила са рингле, ставила сам кашичицу павлаке. 

Уз то сам скувала пиринач, у који сам сипала мало домаће супе (уместо пилећег бујона) и мало вегете.

Фотке нема јер се све појело. Остала је само тона суђа. :D

Expand  

Ako je bilo piva i tešto!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  On 23. 1. 2018. at 18:30, Lady Godiva рече

Код мене никад нема пива.. не волим га.:stadaradim:

Expand  

добро. Поштено!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  On 23. 1. 2018. at 18:35, Muramasa рече

Pivo ne mogu da smislim. Skoro sam kupio vino za odmaranje nerava posle posla, ali još ga nisam otvorio jer ne smem da pijem blizu treninga, zbog prostih šećera koje pijem.

 

Expand  

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  On 23. 1. 2018. at 18:35, Muramasa рече

Pivo ne mogu da smislim. Skoro sam kupio vino za odmaranje nerava posle posla, ali još ga nisam otvorio jer ne smem da pijem blizu treninga, zbog prostih šećera koje pijem.

Expand  

Зар тренираш сваки дан?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  On 23. 1. 2018. at 21:30, Muramasa рече

Da. Utorak i petak ninjutsu, svim ostalim danima teretana i zato teško mogu da nađem trenutak kada ne pijem nikakav prost šećer ili izotonični rastvor, kada bi bilo bezbedno za alkohol.

Expand  

Под хитно код Хуана на курс хедонизма. :D

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  On 21. 1. 2018. at 15:11, Плаво Небо рече

После Божића, када је остало печења и мало пилетине које нисмо појели, размишљам, зашто бих давали кучету и мачкама, греота кад они имају своју храну и тако решим да од тога направим питу. Једноставно, измислим рецепт. Сво то месо исецкам на ситне комадиће, исецкам и једно 5 главица црног лука (волим да додам лук јер јелу даје неки леп, префињен укус) и све то продинстам на мало уља. Ђувечару сам мало подмазао са уљем и онда ређао коре. На сваки слој коре сам ређао по слој ове продинстане смесе тако да попуним сваки ћошак ђувечаре. Водио сам рачуна да крајеве кора који су прелазили ивице ђувечаре, савијам на унутра да се месо са те коре не растура вани. Једино што сам се израдио јесте што сам последњу кору премазао са измућеним јајетом. Када се пита испекла покрио сам је да омекша али је покорица ипак била крцкава. Мислим да је то било због тога што сам је премазао са јајетом. Врло кратко сам пекао питу на 150 степени, чисто сам пратио да само порумени. Иначе, волим тако да, с'времена на време, ''сметам'' по кухињи :)

Expand  

Питу слободно пеци на 200°С . Кад буде готова само је попрскај обичном водом, покриј крпом и неким најлоном, нпр. неким кесом већом.

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

×
×
  • Креирај ново...