НиколајСвесрпски Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Ovoliku dozu arogancije sa ovoliko malo godina jedino jue svojstveno Crnogorcima Ne znaš ti dete gde si šupalj a ne šta su sveti oci govorili i ko ih prepravlja...i nemoj da mi porazgovaramo sa tim episkopima po pitanju tebe, možda ti i uši izvuku... Опрости али ти епископи су били више пута код мене кући него што си их ти у животу видио ма колико ти то звучало арогантно а то што имам 16 година то је најнебитнија ствар године не значе ништа Узгред нисам Црногорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Опрости али ти епископи су били више пута код мене кући него што си их ти у животу видио ма колико ти то звучало арогантно а то што имам 16 година то је најнебитнија ствар године не значе ништа Узгред нисам Црногорац није ни важно, ај сад мало ћути и слушај старије. НиколајСвесрпски and bgpj је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Лепо сте саветовали, испрекакали, Сад, пошто је братац почетник у вери, време је за тишину. 8086.gif Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 E, sad. Bilo je dosta poruka pa nisam stigao da odgovorim na onu od admina, tj. pitanje da li idem na Liturgije. Odgovor je, nažalost ne. Jednostavno, nisam vaspitan tako da posjećujem crkve i hramove. Moji vjeruju u Boga, ali nisu toliko aktivni po pitanju tih stvari. Па пази, потруди се да бар с времена на време недељом ујутру одеш пола сата-45 минута макар на Литургију... Ако ти је много да стојиш одмах сат и по, можеш слободно да мало закасниш на почетак, да дођеш негде око читања јеванђеља, јер од тог тренутка на даље све то свештеник чита може лепо да се разуме и прати (бар у већини цркава, ако не грешим). Мени је, кад сам кренуо, било мало неугодно, јер сам мислио да упадам у очи, али сам брзо провалио да нико ту не упада у очи, да људи гледају своја посла и да никоме не пише на челу да ли је годинама у причи или је ушао први пут. Такође сам се цимао да можда нећу знати "како се нешто ради" али и то је било неосновано јер нема буквално у чему да се погреши, само уђеш и станеш, гледаш, слушаш и све ти буде јасно. на крају крајева, све што те буде копкало моћи ћеш да сазнаш овде на форуму Саша од Москве, Milan023, Жедни and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 E, sad. Bilo je dosta poruka pa nisam stigao da odgovorim na onu od admina, tj. pitanje da li idem na Liturgije. Odgovor je, nažalost ne. Jednostavno, nisam vaspitan tako da posjećujem crkve i hramove. Moji vjeruju u Boga, ali nisu toliko aktivni po pitanju tih stvari. prošetaj, pa vidi kako je Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 E, sad. Bilo je dosta poruka pa nisam stigao da odgovorim na onu od admina, tj. pitanje da li idem na Liturgije. Odgovor je, nažalost ne. Jednostavno, nisam vaspitan tako da posjećujem crkve i hramove. Moji vjeruju u Boga, ali nisu toliko aktivni po pitanju tih stvari. Брате, ово је сад мало проблематично. Видим да се интересујеш за Хришћански живот, интересује те и аскетски живот а не идеш на Литургију. Ми се као Православни Хришћани индетификујемо у светој тајни причешћа.Чак не ни крштењем, крштење нам само отвара врата да би били Православни а Правослаља без Литургије и причешћа нема. Да би био светски путник , мораш имати пасош, а можеш имати пасоша да не путујеш нигде, исто је и са крштењем, ако си крштен а не идеш на Литургију и не причешћујеш се, нема то много користи. Сви твоји трудови у вери, аскетика, молитва , неће имати никаквог значаја ако не постанеш део Цркве и уђеш у заједницу са ХРистом. Прва и основна ствар у вери је ЛИтругија и да се саветујеш са свештеником у Храму који посећујеш, ако се бавиш вером ван Литурије то може да те одведе у разне странпутице. arizan, Никола Поповић, Драгана Милошевић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НиколајСвесрпски Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 није ни важно, ај сад мало ћути и слушај старије. Заборавих да ти пожелим Богом Благословен почетак поста ! Дејан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Дођи и види! без устазања, предрасуда, једноставно отвори дечачко срце и полако. Олимп and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jesus Of Suburbia Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Брате, ово је сад мало проблематично. Видим да се интересујеш за Хришћански живот, интересује те и аскетски живот а не идеш на Литургију. Ми се као Православни Хришћани индетификујемо у светој тајни причешћа.Чак не ни крштењем, крштење нам само отвара врата да би били Православни а Правослаља без Литургије и причешћа нема. Да би био светски путник , мораш имати пасош, а можеш имати пасоша да не путујеш нигде, исто је и са крштењем, ако си крштен а не идеш на Литургију и не причешћујеш се, нема то много користи. Сви твоји трудови у вери, аскетика, молитва , неће имати никаквог значаја ако не постанеш део Цркве и уђеш у заједницу са ХРистом. Прва и основна ствар у вери је ЛИтругија и да се саветујеш са свештеником у Храму који посећујеш, ако се бавиш вером ван Литурије то може да те одведе у разне странпутице. Da, interesujem sa za Hrišćanstvo. Navikao sam ovako: Isus je u mojoj sobi, Isus je pored mene dok šetam. Tako da sve što sam imao da mu kažem ja sam rekao iz kuće. Znam da je pravilnije iz Crkve, ali šta da radim. Sve je do sad bio onaj klasični život klinca, ali sam odlučio da se osvrnem da Bibliju da se vodim po njoj i po životu Isusa, i ne vjerujem da me to može odvesti u stranputice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Da, interesujem sa za Hrišćanstvo. Navikao sam ovako: Isus je u mojoj sobi, Isus je pored mene dok šetam. Tako da sve što sam imao da mu kažem ja sam rekao iz kuće. Znam da je pravilnije iz Crkve, ali šta da radim. Sve je do sad bio onaj klasični život klinca, ali sam odlučio da se osvrnem da Bibliju da se vodim po njoj i po životu Isusa, i ne vjerujem da me to može odvesti u stranputice. Gresis. Bez zdravog usmerenja moze, zato je jako bitno da vodis dijalog sa ljudima oko sebe, a najpre sa nekim duhovnim licem. Oko PG se nalazi mnostvo manastira i duhovnih stecista gde bi mogao da pronadjes duhovnu osobu sa kojom bi mogao da diskutujes o veri, ukoliko to ne zelis da ucinis u svom gradu u kome sam opet siguran da postoji neki svestenik koji bi te lepo docekao i odgovorio na neka pitanja i nedoumice. Imati svest da je Bog tako blizu je svakako jedna odlicna stvar, medjutim proucavati sam Sveto Pismo, Novi i Stari zavet je jako opasna rabota i zelim da toga budes svestan. Kroz dijalog (razgovore, svete Liturgije, svetu tajnu Ispovesti, Pricescivanje) ucimo na licu mesta jednu vrlo prakticnu upotrebu vere u svakodnevnom zivotu, zato je bitno da krenes u dijalog bgpj, obi-wan, Драгана Милошевић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Da, interesujem sa za Hrišćanstvo. Navikao sam ovako: Isus je u mojoj sobi, Isus je pored mene dok šetam. Tako da sve što sam imao da mu kažem ja sam rekao iz kuće. Znam da je pravilnije iz Crkve, ali šta da radim. Sve je do sad bio onaj klasični život klinca, ali sam odlučio da se osvrnem da Bibliju da se vodim po njoj i po životu Isusa, i ne vjerujem da me to može odvesti u stranputice. Али није у теби Црква су људи који имају заједницу са Христом. Не намећем ти сад ништа, само пишем православни поглед на Цркву, хришћанских праваца данас има пар хиљада и свакако да увек постоји могућност да се залута, наравно ми Православни то препознајемо као лутање. Библија је наше предање али није темељ Цркве, Црква може да постоји и без библије. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jesus Of Suburbia Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 medjutim proucavati sam Sveto Pismo, Novi i Stari zavet je jako opasna rabota i zelim da toga budes svestan. :.mislise. Hm, pa zar baš tako opasna može da bude? Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НиколајСвесрпски Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 Предлажем манастире на Скадарском језеру,Морача,Острог,Подмаине. Ту можеш наћи добрих духовника али прво почни од своје парохијске цркве тј. свештеника којег ти је црква одредила. У овом периоду живота требаш доброг духовника да усмјери може да се застрани ако нема доброг руковођења или ако се препустиш да сам руководиш собом Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 :.mislise. Hm, pa zar baš tako opasna može da bude? hm... neka ti podele u protestanskoj crkvi budu savrsen primer koliko opasno moze da bude. Zvanicno postoji oko 100 podela + gomila sitnih grupacija koji se nisu slozili oko nekih sitnica... Dakle, opasno je. Deki992 and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 :.mislise. Hm, pa zar baš tako opasna može da bude? Mislim da sam vec sklopio u glavi sliku o tvom trenutnom stanju,pa bih zeleo da ti saopstim ovako drugarski,nesto preventivno. Ne zanosi se puno! To ti je najbitnije za pocetak. Moras znati da je teologija kojom kako vidim zelis da se bavis amaterski,veoma ozbiljna stvar. Ako vec zelis da budes Hriscanin,znaj da to ne ide preko noci. Naoruzaj se strpljenjem i ne uzdaj se previse u svoje umovanje.Kada krenes da se druzis sa duhovnim knjigama,shvatices da nije sve tako bajkovito kako ti se sada cini. Za pocetak,nadji svestenika ili nekog utvrdjenog Hriscanina sa kojim mozes opusteno da razgovaras o tim stvarima i pazi se,svasta se medju ljudima naziva Hriscanstvom. Eto tako brate,jos si veoma mlad,kapiram tvoju energiju koju zelis da usmeris ka Hristosu ali moras znati da te ta energija moze i te kako prevariti i odvesti u velike muke. Nadam se da nisam zvucao grubo.Poz Драгана Милошевић, Данче*, arizan and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука