malaMaia Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 To sto ti Deni pricas su jednostavno gluposti! Jednostavno ne mozes da tvrdis nesto jer smo svi drugaciji! Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
avatar011 Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 Много тежак проблем и јавља се око нас све више и више. Мислим да узрок не лежи у друштвеним и материјалним тешким ситуацијама колико генерално о стању духа и нихилизма који узима свој данак. facenew22222222 Слажем се ! Једино кроз љубав можемо да схватимо/упознамо друго људско биће у најскривенијем језгру његове личности. Духовни чин љубави оспособљава човека да уочи битне црте и особине друге особе и шта више, да види и оно што се у њој потенцијално скрива, што још није остварено, али се може остварити. Особа која воли, својом љубављу оспособљава, подстиче вољену особу да оствари те прикривене могућности, будећи у њој свест о ономе шта може и шта треба да постане. Виктор Франкл Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 Samoubice su labilne osobe,a sa labilnim ljudima ne treba imati posla,pogotovu ne ulaziti u brak ili vezu sa njima...Nema tu neke velike filozofije,to je tako,a ko ne veruje,neka proba,pa ce da se gorko kaje,to mu obecavam...PATNJA ZAGARANTOVANA ...pa da,ti bas nudis rjesenje...a to je zato sto nisi emotivno vezan za jednu takvu osobu,sto je tebi dobro,i sto te bas briga za druge...sta da radi onaj ko ozeni divnu,zdravu zenu,i s njom dobije dijete,i to isto dijete u buducnosti pokusa suicid...da mu otac okrene ledja,a to se moze dogoditi svakome,zivot je nepredvidljiv covjece,najlakse je odbaciti... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 Ne nisu drugaciji,SAMOUBICE SU LABILNE OSOBE i ima dosta toga zajednickog u njihovom karakteru i ponasanju,izdvojio bih nekoliko osnovnih crta u njihovom karakteru,a to su :PATOLSKI LAZU,NESTABILNI SU,RASPOLOZENJE U TOKU DANA IM SE KRECE OD EUFORIJE DO TESKE DEPSRESIJE I TO OSCILIRA GORE DOLE NEKOLIKO PUTA U TOKU DANA......ima jos dosta toga sto ih povezuje,ali da ne nabrajam!!! То о стање о ком причаш има своје име, и контролише се мање или више успешно лековима.Друга ствар је што се код нас не води рачуна о благовременом препознавању и лечењу психијатриских болести.Психички болесници се запуштају и имаш такве ситуације какве си описао. Мада, нису све све психијатријске болести исте, нису ни сви људи исти, не можеш их трпати све у један кош. У принципу се ситуација своди на следеће питање, да ли покушати помоћи некоме без очекивања било какве захвалности и чак ризиковати проблеме себи, или окренути леђа и одшетати ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
avatar011 Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 Не постоји нужно веза између психичког обољења и самоубиства. Људи су различити и њихови разлози за самоубиство су различити! Термин лудаци је погрешан, али ако већ желиш да га употребиш правилно, могао би њиме да опишеш руљу на мосту, која навија да човек скочи, е то је за мене поремећено.... Једино кроз љубав можемо да схватимо/упознамо друго људско биће у најскривенијем језгру његове личности. Духовни чин љубави оспособљава човека да уочи битне црте и особине друге особе и шта више, да види и оно што се у њој потенцијално скрива, што још није остварено, али се може остварити. Особа која воли, својом љубављу оспособљава, подстиче вољену особу да оствари те прикривене могућности, будећи у њој свест о ономе шта може и шта треба да постане. Виктор Франкл Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 Генерализација по било ком питању је лоша ствар. Људи нису исти, имају другачија искуства. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 pre nego uzmem učešće,molim postavljača teme da mi odgovori na 2 pitanja... 1 da li si čitao knjigu-zli dusi-Dostojevskog 2 da li je tema otvorena da nas u nešto ubedi ili da se čuje mišljenje drugih o suicidu... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vladimirw Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 @Deni72, Kako te nije sramota? Vidi se da ti nemaš ništa od ovih stvari koje si naveo u svom potpisu. Možda si upravo ti neki "psihić" kad možeš da pišeš ovakve nebuloze. Kakva li si ti loša osoba kad ovako ružno generalizuješ i osuđuješ ljude koji su u nevolji. Upravo si ti taj od koga treba bježati. Sa tobom ne treba imati posla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 hvala za odgovore klapklap dada mislim da je vrlo bitno zbog čega se neko odluči na samoubistvo.... poznavao sam 2 osobe koje su to uradile- jedan je bio neshvaćena ličnost.izuzetno fina osoba od oko 26-7 godina a druga je bila prosvetna radnica koja je pala u postporodjajnu depresiju-retko fina ipristojna osoba... u romanu koji sam ti pomenuo postoji lik koji koji se zove Kirilov i koji tvrdi da je samoubistvo u stvari apsolutna sloboda-jer njima kidaš nametnutost bioloških okova-nažalaost-on nije shvatio da onaj ko crpe identitet iz biologije i nije za nešto bolje od samoubistva-što filozofsli gledano i rade ljudi koji su uronjeni u ovaj svet,ljudi čija ličnost je ukorenjena u ovom svetu.... a na drugom mestu se kaže da jeubistvo način da se nadje uteha... postoje različiti motivi ali ne mora da znači da su samoubice baš uvek slabići Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 tako je profesore evo jedno mišljenje koje mi se svidjelo i koje smatram dosta blisko mojem U trenutku kada princip postane jači od lagodnog života, ili kada okolina zbog nečega postane "tijesna" častan čovjek se odluči na samoizgnanstvo. Na takav korak se odluče i oni koji se ne snadju u nekim mučnim okolnostima, ili kojima nedostaje mrvica snage ili kuraži da predju granicu. Ni oni nijesu nečasni.Izgnanstvo uvijek odvodi ljude u drugi svijet. I iz njega se ljudi vraćaju. Samoubistvo je samo jedan oblik izgnanstva, samo što se veze sa ovim, početnim svijetom kidaju u potpunosti. Nema povratka. ti Deni koji si u nekoj vrsti izgnanstva,trebao bi barem ovo da razumiješ u stvari već dvije takve osobe si poznavao kako reče,ne govori ti to ništa?? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 A jel tacno da popovi nece da pevaju opelo (ili sl.) samoubicama? Neće pEvaju samo na evrovizijU ajde možeš ti to i bolje od toga Al generalno znaci nema? A jel nema pojanja ni umrloj nekrstenoj novorodjencadi? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 Sta da vam kazem...samoubice su slabici i sphici,a ovi koji su pokusali da se ubiju,en ad smatram,nego tvrdim da je za njih zivot najveca moguca kazna koja postoji Сви смо ми слабићи, само нас Божија милост држи. You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
avatar011 Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 Дени воли предрасуде и генерализације. Од свог искуства, сиромашног, прави правила и дефиниције. Лепи етикете људима. Једноставније је дати исхитрен одговор на комплексно питање, него размишљати, подносити неизвесност. Једино кроз љубав можемо да схватимо/упознамо друго људско биће у најскривенијем језгру његове личности. Духовни чин љубави оспособљава човека да уочи битне црте и особине друге особе и шта више, да види и оно што се у њој потенцијално скрива, што још није остварено, али се може остварити. Особа која воли, својом љубављу оспособљава, подстиче вољену особу да оствари те прикривене могућности, будећи у њој свест о ономе шта може и шта треба да постане. Виктор Франкл Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Зашто слабићи ? Ako nisi shvatio zasto su samoubice ili oni kojima padne da se na pamet da se ubiju da su slabici,onda mi je jako zao Znala sam par ljudi koji su, na zalost, uspeli... I znam neke koji ne prestaju o tome da razmisljaju. Slucajevi su razliciti, ne sme se generalizovati. Postoje ljudi koji ne umeju da se nose sa zivotom, nose neku patnju u sebi duboko, i trajno... Mozda su i lazovi, mozda i slabici, ali njima u dusi zaista nije lako. Da li ih se treba kloniti ili ne... pa verovatno treba imati neku razumnu meru. Ne bi trebalo da mislimo da smo Bogom dani da uzimamo na sebe teret koji ne mozemo da ponesemo. Rizik je ogroman, mozemo slomiti i sebe i drugog. Sa druge strane, postoje trenuci u zivotu kada je ljudima zaista, zaista tesko. Onoliko tesko koliko mnogi od nas u celom svom zivotu ne mogu da osete. Mnogi u tom trenutku dignu ruku na sebe, a da pre toga nikada u zivotu nisu imali suicidne pomisli. Znam nekoliko takvih primera. Ako pokusamo da zamislimo kolika doza patnje bi u nama izbrisala svaku nadu i smisao, i kako bi mogli da se osecamo u trenutku kada dignemo ruku na sopstveni zivot.. onda bi smo sigurno mogli svi da razumemo zasto ove ljude ipak ne treba osudjivati. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
avatar011 Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Дени да ли си размишљао некада о психотерапији ? Или си сувише снажан за тако нешто ? Видиш мени је ово што ти пишеш сумњиво, та велика слова, понављање истог. Отворио си тему, да би целом свету рекао да су особе које су покушале самоубиство лудаци ? Једино кроз љубав можемо да схватимо/упознамо друго људско биће у најскривенијем језгру његове личности. Духовни чин љубави оспособљава човека да уочи битне црте и особине друге особе и шта више, да види и оно што се у њој потенцијално скрива, што још није остварено, али се може остварити. Особа која воли, својом љубављу оспособљава, подстиче вољену особу да оствари те прикривене могућности, будећи у њој свест о ономе шта може и шта треба да постане. Виктор Франкл Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука