Jump to content

avatar011

Члан
  • Број садржаја

    135
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О avatar011

  • Рођендан 04/15/1980

Profile Information

  • Пол :
    Мушко
  • Локација :
    Beograd

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

avatar011's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

5

Форумска репутација

  1. Не баш. Територија која је данас у саставу Русије има прилично сличну структуру популације већ дуже време, 4/5 руси и 1/5 остали. Тренутна ситуација није сјајна али је неупоредива са гробљем које се зове Украјна (као и са добрим делом Европе). Иако је пропадање Украјне спектакуларно, праве посластице тек следе у наредних неколико година, свако иоле нормалан настојаће да побегне из те луднице. А ЕУ је потребна квалификована радна снага, хигијена јавних вц-а је сложен и одговоран посао, таквом изазову дорастао је само припадник аријевске расе из неког од чувених изворишта цивилизације, као што су Лавов, Виница, Тернопољ итд. Украјнке већ имају легендарни статус, зато немамо разлога да сумњамо да ће се још боље интегрисати.
  2. Радосна вест за мене је демографија Украјне. https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Ukraine Са одушевљењем пратим нестајање тог народа. Од осамостаљења су пали са 52 милиона на 42. Сада је тренд 200к више умрлих него рођених. Једва чекам податке за 2018.
  3. Да ли ти је позната прича о слепцима и слону ?
  4. Где смо стали.... Мало да пређем на свој терен,у ствари то је нешто опште животно... Постоји у психологији златно правило Погодно тле, за читав низ патолошких појава је лош/погрешан систем вредности. Како постићи најбоље резултате у лечењу болести зависности? Превенција самоубиства? Пут иде преко животне филозофије, преко срца. Да ли су ово дефиниције, нису. Да ли постоји простор за цепидлачење, још како. Шта се дешава ако кренемо да цепидлачимо? Затрпаћемо ове истине. Зато те питам... Да ли треба објашњавати како се дух нихилизма и атеизма преплиће са модерним идеологијама, науком (која је увек квази док не признаје Христа). Не, поготово не становницима планете Вулкан. Врло је важно за психичко здравље човека да избегава контакт са њима. Хладноћа, покушај дефинисања свега и свачега, јајарско теоретисање насупрот поезији живота. Игнорисање очигледног, ради својих его-маструбација, цепидлачење. У сваком случају треба избегавати то сивило.... Апостол Павле је у праву. Једна од бољих реченица, пошто је тако животна. Мада не и најбоља, боља је она Не мудрим речима, да се не обеснажи крст Христов! Тада битне ствари промичу, живот капитулира пред теоријом. Да ли например, коментарисати ово Druga glupost je da iz bilo koje teorije pa i evolucije ako je "bez Hrista" bilo sta moze da sledi i nuzno upucuje samo na jednu mogucu eticku poziciju. Sve teorije ukljucujuci i teoriju evoluciju odgovaraju samo u domenu jednog pitanja sta jeste a ne na pitanje sta treba da radimo ovo drugo iz prvog nikako ali ni pod razno ne sledi. Zasto? Pa zato sto sta treba zavisi od nasih zelja i ciljeva za ostvarivanje nekakavog drusveno politickog sistema. Kakve ce biti nase zelje to uopste ne zavisi od samo razumevanaj TE to jest ona ih ne diktira ni na koji nacin. Kad odredimo kakve su nam zelje e onda se moramo vratiti da utvridimo odgovor na pitanje sta jeste da bi sa sto vecom preciznoscu dosli do nasih ciljeva. Да ли да кажем да нисам рекао нужно st-porfirije Да ли да кажем да ТЕ не диктира, него трасира ? Па онда да расправљамо о речима. Ма јок...... Пожар у стану нужно не значи да ћеш почети да га гасиш, али трасира пут ка томе, логика ситуације. Ти наравно можеш отићи у купатило и рибати плочице. Нужно пожар не значи да ћеш да га гасиш.... Да ли отићи оним најдосаднијим путем, о правој ТЕ, и о злоупотреби исте.... јок. Причамо о овој лепој масној идеолошкој која је убила милионе. Мој став о еутаназији зависи од моје животне филозофије. У њој патња има своје место. Да то није тако, и мој одговор на еутаназију би био другачији. Извини ти си тако начитан, да си ме уплашио са Хјумом, мислио сам да је нешто на руском... па сам се баш изненадио.
  5. Pravac na citanje Hjuma. http://en.wikipedia.org/wiki/Is%E2%80%93ought_problem Идем fmqmtx
  6. Nijedna teorija ne iskljucuje Boga! Ovako nesto moze a napise smao onaj ko je operisan od elementarne logike. Ovo je totalni nonsens tacnije no sequitur- http://en.wikipedia.org/wiki/Non_sequitur Kako prvo eugeniku su izmislili ljudi koji nisu razumeli evolucionu biologiju jos u samo Darvinovo vreme jer nisu shvatili da je kljuc evolucije krije u adaptacionom svojstvu varijacije a ne u svojstvima visine, snage, jacine, inteligencije, brzine koje uopste nisu kljucna odrednica za uspesnost jedinke i populacije uopste. Tako da eugenika jeste zloupotreba nerezumevanja evolucije kod sirokih masa sto danas rade ID i kreacionistici pokreti. Nesto pametno sto bi svi a obavezno citaoci Dimitrijevica pazljivo da procitaju je http://blog.b92.net/blog/2769/nsarski/ Dakle to je prva glupost koju si lupio. Druga glupost je da iz bilo koje teorije pa i evolucije ako je "bez Hrista" bilo sta moze da sledi i nuzno upucuje samo na jednu mogucu eticku poziciju. Sve teorije ukljucujuci i teoriju evoluciju odgovaraju samo u domenu jednog pitanja sta jeste a ne na pitanje sta treba da radimo ovo drugo iz prvog nikako ali ni pod razno ne sledi. Zasto? Pa zato sto sta treba zavisi od nasih zelja i ciljeva za ostvarivanje nekakavog drusveno politickog sistema. Kakve ce biti nase zelje to uopste ne zavisi od samo razumevanaj TE to jest ona ih ne diktira ni na koji nacin. Kad odredimo kakve su nam zelje e onda se moramo vratiti da utvridimo odgovor na pitanje sta jeste da bi sa sto vecom preciznoscu dosli do nasih ciljeva. To je svetlosnim godinama daleko od logicnog i bilo cega smislenog i lep primer kako i veliki svetitelji u apologetskim naporima pisu kojestarije za neverovati. Pa pored sebe na Agori je imao i kinike i njihovu duhovnu decu stoike koji su bili askete mozda jos i vece od hriscana koji ne samo da su ostro odbijali da postoji vecni zivot ili zivot nakon smrti nego su mu se i smejali u lice u raspravama koje je sa njima vodio. извини 0110_hahaha
  7. Како кажу наши стари, када се у дискусији појави мали Радојица, време је да се иде :cheesy: атеизам (поглед на свет) + ТЕ = правац А (по мом мишљењу у правцу еугенике) Христ (поглед на свет) + ТЕ = правац Б (на тотално другу страну....)
  8. Ово је већ за Монти Пајтона. prstgore Да, зависи од философских убеђења и од погледа на Христа и вечни живот. Још само треба да покажеш како философска убеђења и поглед на Христа и вечни живот следе из ТЕ, око чега је читава расправа и започела. Не следе филозофска убеђења из ТЕ, него филозофска убеђења одређују наш однос према ТЕ !
  9. Покушао сам да рашчланим што могу боље, али не вреди. Можда зато што гледам фудбал..... prstgore Нисам противник ТЕ! мада је то за мене, секундарно питање.... Сада си рекао праву ствар... Друже Аватаре, ја нигде нисам рекао да многи не виде везу између ТЕ и еугенике. Социјални дарвинизам и еугеника јесу настали погрешним читањем теорије еволуције. Дакле са електромагнетизмом не можеш да правиш паралелу. Рекао сам нешто са чим се можда не слажеш, али што је у крајњој линији, легитимно. Питање за тебе, како треба поступати са јако хендикепираним особама? Пред којима је мучна, пуна патње егзистенција. Или још боље еутаназија? Актуелно питање, да ли одговор на њега зависи од основних филозофских убеђења или не? Да ли то питање има везе са Христом и вечним животом или нема?
  10. На тој планети бар има више интелигенције него у твојим постовима. Но, опет, за верника је и теорија електромагнетизма подређена Јеванђељу. Зашто онда следећи логику теорије електромагнетизма не долазимо до еугенике? Електромагнетизам без Христа, без вере у њега, без достојанства личности, вечног живота, намеће човеку одређене ставове, човек следи логику. Постају му прихватљиве неке ствари. Ништа мање тачно или нетачно. Зашто онда следећи логику теорије електромагнетизма не долазимо до еугенике? Мене би било блам да поставим овакво питање. Пробај мало да истражујеш, очигледно да многи виде везу између ТЕ и еугенике. Ипак можда си у праву, можда требаш да кренеш тим путем, прво да схватиш зашто нико не види везу између електромагнетизма и еугенике. Тим путем се ређе иде, али пробај ... Електромагнетизам без Христа, без вере у њега, без достојанства личности, вечног живота, намеће човеку одређене ставове, човек следи логику. Постају му прихватљиве неке ствари. Ово је онај тренутак, када ниси сигуран да ли да се смејеш или да плачеш.
  11. Не не могу да објасним :mad: Кад схватим да је неко са планете Вулкан, једноставно одустајем... али... ТЕ, не искључује Христа. Али за верника је та теорија подређена јеванђељу. У ствари, ради се о секундарном проблему за хришћанина. ТЕ без Христа, без вере у њега, без достојанства личности, вечног живота, намеће човеку одређене ставове, човек следи логику. Постају му прихватљиве неке ствари. Верујем да су сви који су учествовали у стерилизацији, мислили да раде јако племениту ствар. Пример апостола Павла говори о томе. Ако Христ није васкрснуо, нема потребе за компликованим причама. Остаје хедонизам, начин да се испуни време апсурдног постојања.
  12. Ни антихришћанство, а ни нихилизам не следе из теорије еволуције баш као ни свет без Бога. Бар ништа више него из квантне електродинамике или било које друге теорије. Промакло ти је ово ТЕ --------- Не искључује Бога ТЕ --------- Без Христа усмерава човека ка одређеним закључцима силом логике. Еугеника није злоупотреба ТЕ него логичан наставак, као што је логична она апостола Павла Ако нема бесмртности и вечнога живота, онда да једемо и пијемо, јер сутра ћемо умрети!
  13. ПЛЕС СА ЗМАЈЕВИМА лагуна вероватно спрема за сајам књига. Серија је актуелна, потрудиће се.
  14. ТЕ --------- Не искључује Бога ТЕ --------- Без Христа усмерава човека ка одређеним закључцима силом логике. Еугеника није злоупотреба ТЕ него логичан наставак, као што је логична она апостола Павла Ако нема бесмртности и вечнога живота, онда да једемо и пијемо, јер сутра ћемо умрети! То је мој став :mad:
×
×
  • Креирај ново...