Милан Ракић Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Nije bukvalno, al geostrateški gravitira ka jugu Јес.. А ти свако јутро, чим устанеш и помолиш се Творцу, те након тога попијеш кафу, одма` с` уватиш геостратегије и толмачења њених ефеката гледе васцелог Српства... Мсм, можда то и радиш-твоја ствар, али зар сте заборавили Видоја Подгорца и његово "Бело Циганче"? Мислите о томе.. А заиста немам ниш` против-мислите, думајте и капирајте како `оћете,,, За и против Сирчанаца-радио сам у Лађевцима три године, па ми Сирча била близу, имао и колеге из тог места-генерално-не служи на час`,... Margareta је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Јес.. А ти свако јутро, чим устанеш и помолиш се Творцу, те након тога попијеш кафу, одма` с` уватиш геостратегије и толмачења њених ефеката гледе васцелог Српства... Мсм, можда то и радиш-твоја ствар, али зар сте заборавили Видоја Подгорца и његово "Бело Циганче"? Мислите о томе.. А заиста немам ниш` против-мислите, думајте и капирајте како `оћете,,, За и против Сирчанаца-радио сам у Лађевцима три године, па ми Сирча била близу, имао и колеге из тог места-генерално-не служи на час`,... А добро де Милане ти нас са с тијем твојим измишљеним дијалектом и релативизирајућом поруком одмах дискредитуј као да смо будале што уопште размишљамо... Ћорак! Не живиш више ту.. Шта се тебе друже сматра на потезу од Новог Сада до Фекетића Сирча, тј. дешавања у њој (ако знаш и где је-отприлике)??? А какве има локација са принципом...пази да ти не ућориш... Што сад ти мене саветујеш да се не "сматрам" са Сирчу...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 А добро де Милане ти нас са с тијем твојим измишљеним дијалектом и релативизирајућом поруком одмах дискредитуј као да смо будале што уопште размишљамо... А какве има локација са принципом...пази да ти не ућориш... Што сад ти мене саветујеш да се не "сматрам" са Сирчу...? А зашто тако одма` примаш к` срцу? Није ми била намера свакако! Заправо, није ни постојала... Локација-принцип!? Можда и нема везе-ал` паметан си дечко скапираћеш... Да се не мајемо много-питање свих питања... Без Сирче и Иђоша... Новог Сада и Краљева.. Шапца... Да ли ти прихваташ чињеницу да у једном тренутку твог живота, неки Ром (додај придев који желиш) буде твој комшија.. Да твоја деца иду у школу са његовом? Итд, итд? Просто и једноставно... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Наставак питања... Да ли би дозволио, а да су ти нпр. Цигани комшије, да та циганска мајка нпр. причува твоје дете док сте ти и жена на послу... Да га нахрани? Успава? Наравно, причамо о стицају да ти те људе познајеш... А рецимо и да их не познаш!? Ето друже Ђуро, ако желиш-одговори на ова питања, ако пак не желиш-ником ништа, што би рекли на западним странама нашег народа-реч да б` рек`о... Од воље ти! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 a ako pretpostavimo da ste vi u pravu sto tvrdite da ce prisustvo tih Roma znacajno da utice na zivot citavog sela, kakvo resenje predlazete? Podseticu da ako je verovati clanku ovi ROmi su sami kupili kucu, znaci za kintu, nije im niko dao kao humanitarnu pomoc... dakle kako resiti problem a da se ostane u zakonskim okvirima? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Covece, vec ste stigli do famozne geopolitike i geostrategije. Ala bi ste time istripovali vecinu ovih mestana i potencijalnih novih komsija. Elem, kao neko kome u poslednjih 15 godina sve veci broj komsija cine upravo Romi sa Kosova da i ja napisem moje vidjenje ove problematike. Jedan deo njih je realtivno pristojan (uzevsi u obzir standarde vecine koji nisu Romi) ili imajuregistrovane radnje na buvljaku ili se bave nekim drugim legalnim oblikom prepodaje. Kuce i dvorista su sredili picikato, opet po mogucnostima i lokalnom standardu, nema onog klasicnog smeca i otpada na sred dvorista ogradjenog ogradom od smeca skupljenog po budzacima. Nazalost vecinu tih Roma cine oni koji mogu da se pronadju samo u "otpad" biznisu i tu ima onih ruznih dvorista sa kojekakvim kucicima i onim sto se da videti na tvu (ne takva katastrofa kao karton city ali ipak jako ruzno). Ali ono sto je objekitvno lose i zajednicko i za prve i za druge to je ta potreba da svako malo pali neka vatra na dovirstu. Imaju 3 kese sa djubretom oni odmah pale, pelene za bebe oni opet pale, neka kuhinjska krpa koja jeza baciti oni opet pale. Za svaku sitnicu pale i dolazi do takvih situaicja da nema covek kada kucu da provetri. To je ono sto je objektivno lose kod jednih i kod drugih. Ali ne lezi vraze, iste te piromanske egzibicije prave i mnogi koji nisu Romi a radili su isto to jos mnogo pre 99. i dolaska ovih roma. Tako da kad neko pita neko nadleznog inspektora sta da radi sa tim silnim paljenjem vatre a on sa pravom pita "A kako ja da napisem prijavu svim tim Romima kad i Marko i Pera svako malo pale vatru a Pera jos uz to vec 3 nedelje drzi sljunak na putu?!". A kad ga pitate a zasto ne mozes odgovor je klasican "Zato sto im kumovi i drugovi rade u opstini pa cu glat da dobijem nogu u dupe.". Tako da to je to man je vise, po mom vidjenju. Jeste tu na delu divljastvo ali ne rasno, antisemtisko i antiromsko nego jedno opste antiurbano. Vrlo lako bi se svi Romi prilagodili tome da se ne moze paliti vatra kad god se hoce i razbacivati otpada kad bi kod svakog na lokalu funkcionisala sluzba zaduzena za urbanizam. DYNABLASTER, Ђуро Станивук and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Какви трипови тебе севају то је већ забрињавајуће. Антисемитизам је општа појава целог света. Ти прво доказујеш како Срби нису савршени а сад очекујеш да буду изнимка у односу на цео свет и да баш буду савршени??? Па хајде одлући се шта хоћеш, можда ти ми вако генерално као народ испунимо жељу. Даље и са овим и оваквим увозним антисемитизмом који се као нека заверолошка појава настанио Србију и поједине Србе ипак рецимо у Џерузалем Посту прошлог месеца Јевреји пишу да су им Срби у Европи нарочито Република Српска једини и искрени прави пријатељи. Мислиш ли да би Џерузалем пост писао овако нешто да је српски антисемитизам на нивоу хрватског? И не само то него дословно кажу: То су нам једини и искрени пријатељи! Ето у Срба постоје и људи који су рософобни па ипак Срби важе генерално као русофилан народ. Једна ласта не чини пролеће. Међутим повода за антисемитизам је било , рецимо Олбрајтова, али оправдања нема, јер је Олбрајтова само једна особа, па нека их је и 10-ак то није цео народ, дакле оправдања антисемитизму нема. Међутим факти су да је хрватски ДеБе штанцовао неонацистичке брошуре које је дистрибуирао преко покрета као што су насионални штрој и сличних, о чему је својевремено јавно говорио и Лабус. Ne lupaj molim te, prvo ja nisam govorio o antisemitizmu nego o romskom problemu, drugo to da u srbiji nije bilo antisemitizma se lepo vidi u primeru koji nam je dusko kovacevic dao u svom filmu "Ko to tamo peva", secas se? "Zna se ko krade u ovoj zemlji"... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Dati im pasose pa neka legalno idu gde hoce, siguran sam da ne bi ostali u Srbji duze od 5 minuta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Dati im pasose pa neka legalno idu gde hoce, siguran sam da ne bi ostali u Srbji duze od 5 minuta Jeste to, ali ce opet biti deportovani nazad. Nismo mi jedini koji ih ne zelimo. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Dati im pasose pa neka legalno idu gde hoce, siguran sam da ne bi ostali u Srbji duze od 5 minuta A sta da rade sa kucom koju su kupili? Ta kuca sad mnogo manje vredi jer je prodaju romi... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Nije da smo mi rasisiticko drustvo nego samo primecujem situaciju na terenu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Nismo mi jedini koji ih ne zelimo. `начи не веруем шта читам на једном форуму који је је хришћански и православан или који барем пледира да то буде Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 `начи не веруем шта читам на једном форуму који је је хришћански и православан или који барем пледира да то буде Samo konstatujem ono sto i cloudking govori. Stanje je takvo na terenu i bolje je biti iskren pa priznati sebi da nismo savrseni. Evo, ja prvi ne bih bio srecan da mi se u ulicu doseli 20 ciganskih porodica. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 А зашто тако одма` примаш к` срцу? Није ми била намера свакако! Заправо, није ни постојала... Локација-принцип!? Можда и нема везе-ал` паметан си дечко скапираћеш... Да се не мајемо много-питање свих питања... Без Сирче и Иђоша... Новог Сада и Краљева.. Шапца... Да ли ти прихваташ чињеницу да у једном тренутку твог живота, неки Ром (додај придев који желиш) буде твој комшија.. Да твоја деца иду у школу са његовом? Итд, итд? Просто и једноставно... Да ли би дозволио, а да су ти нпр. Цигани комшије, да та циганска мајка нпр. причува твоје дете док сте ти и жена на послу... Да га нахрани? Успава? Наравно, причамо о стицају да ти те људе познајеш... А рецимо и да их не познаш!? Ето друже Ђуро, ако желиш-одговори на ова питања, ако пак не желиш-ником ништа, што би рекли на западним странама нашег народа-реч да б` рек`о... Од воље ти! Како човек да дође у те године и да постане такав ситничави провокатор, то ми није јасно....надам се да ја нећу бити такав... zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Ne lupaj molim te, prvo ja nisam govorio o antisemitizmu nego o romskom problemu, drugo to da u srbiji nije bilo antisemitizma se lepo vidi u primeru koji nam je dusko kovacevic dao u svom filmu "Ko to tamo peva", secas se? "Zna se ko krade u ovoj zemlji"... Стим што је српски антисемитизам кулминирао у пакосним коментарима а неки други у конц.логорима... Постављао је баш мислим Жељко тему о посети директора (или председника) центра Симон Визентал Србији, који је имао само речи хвале о односу српске државе и друштва према Јеврејима... Све то наравно не значи да у Србији нема разних облика примитивизама и зала као што су нацизам, расизам, антисемитизам и сваке друге мржње која ти падне напамет, и то нико и не спори (не знам како ниси стекао утисак читајући поменуте модератроре, Александра, Обија, Соломона и Жељка да су често разумно самокритични по питању нашег народа) само што људима смета то што се данас на силу покушава све изједначити и подвести под ону "ма сви смо иста г..." а просто није тако... У суштини јесмо сви исти, али нисмо по свим питањима исти, укључујући и ово. Када кажеш расизам, неонацизам, шовинизам и сл. и под тим подразумеваш стање у неким другим државама (САД - не треба посебно да аргументујем надам се; однос државе Хрватске према Олуји, Бљеску, ћирилици, правима повратника нпр.) та реч не може да се онда на исти начин примени на нас, јер се овде најчешће ради о појединачним случајевима примитивизма а не о друштвеној константи која се у недопустиво великом делу друштва провлачи деценијама (наравно, наглашавам да се ради о делу друштва, верујем да је већина Хрвата сасвим нормална, као и Амера и било ког другог народа). То су - како се мени чини - чињенице а не идеализација, јер ми Срби имамо много мана, Н од небеског немамо, верујем да смо сами ми највећи кривци за све лоше што нам се десило, али једноставно међу те мане не спада расизам... zuti car, RYLAH, GeniusAtWork and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука