Jump to content

Вести о упокојењу...

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

• 1 month later...

Бог нека му души опрости...

Подели на овим сајтовима

Bog da mu dusu prosti.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Bog da ga prosti i useli u Carstvo nebesko.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

KUĆA ZA PTICE

Već sedmi dan je kišilo
Ko sa mnom da je čitav svijet zaboravljen,
Al' ti si se nasmiješio
I nebo se nasmiješilo u isti tren.
I život svoj si listao,
I zvijezde su svjetlucale u život moj,
A onda si me ljubio
Ko ptice što su kucale na prozoru tvom.

Ja slavim večeras
Dan ljubavi tvoje,
U kući za ptice,
U kući za dvoje.
Ja slavim večeras
Dan ljubavi tvoje,
U kući za ptice,
U kući za dvoje...

I dok ti pričam o nama
Ti gledaš me i smiješiš se jer sada znaš,
I makar dani prolaze
Još uvijek ptice dolaze na prozor naš.

Ja slavim večeras
Dan ljubavi tvoje,
U kući za ptice,
U kući za dvoje.
Ja slavim večeras
Dan ljubavi tvoje,
U kući za ptice,
U kući za dvoje...

Ja slavim večeras
Dan ljubavi tvoje,
U kući za ptice,
U kući za dvoje.
Ja slavim večeras
Dan ljubavi tvoje,
U kući za ptice,
U kući za dvoje...

(Arsen Dedić, 1938-2015)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Бог да му душу прости.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

вечан помен....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Dokumentarac o Arsenu Dediću u bioskopu Fontana
20.08.2015 20:00

U znak sećanja na Arsena Dedića, u novobeogradskom bioskopu „Fontana“, od danas do nedelje prikazivaće se dokumentarac Mladena Matičevića „Moj zanat“.

„Moj zanat“ je intimistički portret velikog Arsena Dedića koji prati njegov životni put od detinjstva u rodnom Šibeniku do trenutka snimanja filma.

arsen-dedic_1438267843.350x197_rss-300x1

Foto: Beta

Film je premijerno u Srbiji prikazan na prošlogodišnjem „Beldocs“ festivalu.

Dokumentarac o najznačajnijem kantautoru sa ovih prostora snimljen je u crno-beloj tehnici.

„Pokušali smo da napravimo sliku koja bi po svojoj eleganciji mogla da podseća na onu elegantnost koju ima muzika Arsena Dedića“, obrazložio je Matičević.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Уснула у Господу монахиња Михаила

4. Септембар 2015 - 11:22

upokojenje_tavna_23.jpg

upokojenje_tavna_26.jpg

Дана 2. септембра 2015. године, на дан Светог пророка Самуила, уснула је у Господу монахиња Михаила (Глигорић) у 85. години живота у манастиру Тавни. Сутрадан по упокојењу, свету заупокојену Литургију и опијело служио је Епископ г. Костантин уз саслуживање архимандрита Јефрема (Савина), протосинђела Петра (Перића), јеромонаха Игњатија (Илића) и протојереја-ставрофора Цвике Мојића и Љубе Ђокића. Након опијела, земни остаци монахиње Михаиле сахрањени су на манастирском гробљу гдје ће почивати до Васкрсења мртвих.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Preminula čuvena TV voditeljka

Dunja Lango

dunja-lango-foto-fonet-1447930394-787485

Jedna od zapaženijih voditeljki, spikerki i novinarki televizijskog prostora nakadašnje Jugoslavije Dunja Figenvald Puletić umrla je u 74. godini.

Dunja (Lango) Figenvald Puletić rođena je 27. novembra 1941. godine u Zagrebu. Završila je gimnaziju, upisala studije u Zagrebu i od 1960. godine do juna 1967. godine radila na Radio TV Zagreb. Godine 1967. preselila se u Beograd i zaposlila se u Radio TV Beograd.

Diplomirala je na Filološkom fakuletu u Beogradu, na odseku za engleski jezik i književnost.

Na RTS-u je radila do juna 1999. godine, kada je otišla u penziju.

Poslata je na prinudni odmor od januara 1992. godine do decembra 1995. godine, po odluci tadašnjeg generalnog direktora RTS-a Milorada Vučelića, piše na njenom zvaničnom sajtu.

Kada je, po završetku bombardovanja 1999. godine, ponovo stavljena na listu za prinudni odmor, na sopstveni zahtev otišla je u penziju.

Kurir

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...