Slusalica Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 pa naravno da je Gospod, jedino nase ispunjenje, ali realacija majka- dete, oni koji nemaju to iskustvo, bolje je da ne pricaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slusalica Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 jedne prilike sam jednoj zeni rekla da pod ciklusom nije dozvoljeno pricescivanje kod nas u Crkvi, nikada vise nije dosla u crkvu. ??, ?????????... ? ???? ?? ?????? ? ??????? ??????????, ?? ????????? ???? ??? ???? ?? ?????? ? ?? ?? ??????? ????? ??????? ? ?????? ?? ??????? ????????? ???????? ??????. ?? ??? ? ?????? ?????? ????? ??? ?? ??????? ? ???? ??? ????, ??? ?? ?? ?????? ?? ??? ???????? ???????. u ovom slucaju i vi biste slicno prosli..spominjala je magiju i jos kojesta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slusalica Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 moje misljenje sto se tice ontologije... da se majke, za oceve ne znam, vec na zemlji ovencavaju vencima Hristovim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 ...i.... je l se neko pričestio u ciklusu :cheesy2: Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марина Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Пратим ову тему од почетка... и не могу да схватим Ђомлину тврдоглавост никако.... Иначе сам саблажњиве природе, па кад рече да патријарх Павле (Царство му Небеско) гријеши у својој књизи, остадох без текста! Ја сам "добила" (извините, не знам како бих се другачије изразила) 2 дана прије Васкрса, и НИСАМ се причестила, али сам узела нафору. Баш као што су ми савјетовали сви свештеници са којима сам икад о томе разговарала. Праштајте! О, како је велико благо вјера! Она нас спасава и тада када западнемо у безизлазно стање, када нас угрожава смрт, када смо у очајним околностима. (Св. Златоуст). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 u svakom slučaju,treba slušati sveštenike....ali,marina...da li si primetila da se ni svetitelji ne slažu po ovom pitanju..dok neki -čini mi se -veći deo,tvrde da žena ne treba da se pričesti u tom stanju,sveti jovan damaskin kaže... Тело и Крв Христова заузимају место у саставу наше душе и нашега тела; не троше се нити пропадају, нити се налазе у ономе што из тела исходи - далеко било - већ пребивају у нашој суштини и одржавању, постајући одбрана од сваковрсне штете, и средство за очишћење од сваковрсне прљавштине. mislim da djomla nije bio toliko tvrdoglav koliko uporan da nam argumentovano iznese svoj stav...i nemoj se sablažnnjivati zato što je rekao da je patrijarh pogrešio....patrijarh nije svet zato što je sve što je napisao tačno već zato što se osvećivao Svetim... tako je sa svim svetiteljima.... ne kažem da treba da im kontriramo olako ali samo zato što je nešto rekao patrijarh ili neki svetac ne čini tu izjavu automatski tačnom...mi nismo fanatici koji ponavljaju kao papagaji nečije izjave već pravoslavci,slobodne ličnosti...slobvodni u Gospodu i dobrim namerama a ne po svaku cenu 0409_feel Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Прво,нико никоме не брани да иде у Цркву у дане циклуса а ако се сама жена због тога осећа непријатно па не иде,то је њена ствар,не треба је одмах етикетирати као необавештену.Па није то њена ствар.Тако исто могу да кажу, а и кажу, заштитнице ''људских права'' о абортусу: шта ја радим са мојим телом је моја ствар. Проблем је ако жена неће да иде на Богослужење јер има циклус. Ко год то чује, требало би да са таквом особом поразговара. А не да још и подржава такав погрешан став. И она јесте необавештена, јер да се распитала била би обавештена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Ех, вјечита тема... нисам се причешћивала у циклусу због тога што су ми свештеници савјетовали тако, и ја им вјерујем, постоји канон о томе и ја се тога придржавам. Што се тиче питања је ли у реду причешћивати се или не у циклусу сматрам да сам исувише мала и необразована по том питању да бих имала сопствени суд о томе. Монах код ког се исповиједам има моје пуно повјерење и по свему ономе што знам о њему мислим да он то и заслужује. С друге стране циклус траје једном мјесечно, постоје људи који се причесте једном у животу или ниједном, па се о томе колико они губи тиме не прича толико.Ја само питала шта је погрешно и да ли треба посјећивати цркве у вријеме циклуса, и добила сам одговор, да је све дозвољено, сем Причешћа. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 bilo bi dobro da ga pitaš kako tumači reči sv.jovana damaskina...ne zato što bi hteo da kontriram,daleko bilo,već me zaista zanima... pitaj ga o ovome ako se setiš Тело и Крв Христова заузимају место у саставу наше душе и нашега тела; не троше се нити пропадају, нити се налазе у ономе што из тела исходи - далеко било - већ пребивају у нашој суштини и одржавању, постајући одбрана од сваковрсне штете, и средство за очишћење од сваковрсне прљавштине. 0409_feel Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Menophobia- Fear of menstruation. 1312_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Menophobia- Fear of menstruation. heaven 10900 10900 1312_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0403_feel.gif heaven t4431 http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 a nije loša ni Metathesiophobia Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Allodoxaphobia 1312_womens chesta pojava na forumima https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/smil443643319dc3d.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 otvorio sam temu...za one koji su zainteresovani https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5190.msg141605.html#msg141605 Allodoxaphobia je inače strah od argumenata i različitog mišljenja... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Forumfobia 0203_cool , Pederfobia ... http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука