Grizzly Adams Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 A kad ti kazes za Srbe da su ubice ,mucitelji i rusitelji to je u redu? ОК, ево овако стоје ствари братац - имаш десет минута да нађеш и цитираш где сам рекао за Србе да су "убице, мучитељи и рушитељи". Иначе ти следи бан због клевете и вређања саговорника. Време сад. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 I onda je najlakse ici ovako nisko, sa ovim jefitnim trikovima i pripisati mi nesto sto nisam rekao Što ti odprilike radiš svo vreme od kada si se uključio na ovoj temi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 @@zuti car, ОК, време истекло. Забрањено ти је писање на форуму до даљњег. Плутон је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Ми смо се изгубили на неком колосеку и ради нечега што желимо да се отарасимо као "срамотног", ми смо се на жалост отарасили свега. Не смем ни да помислим каква ће халабука бити од оваквих неких родитеља за једно пар година, што се у школи учи преткосовски, косовски, покосовски циклус... Гаврила не треба славити због тога што је извршио чин убиства, него што је разбудио звер да покаже право лице. Мислим да је мало смешно нападати у то време другу земљу, због организације у којој су биле све националности, вере и невере присутни, а само из жеље да поробиш што више и што ти је Србија трн у оку. Значи видело се из авиона који су њихови циљеви и Аустроугарској је Принцип био небитан лик, али им је дошао као шлаг на торту. Аустоугарска је била једно зло, које се морало зауставити, али је на жалост плаћена велика цена, а ништа нисмо извукли од тога, него нас је краљ увукао у још већу беду, чисто да не будемо мирни и наредних 100 година. Принцип се борио за једну идеју и сигурно то није урадио да би Србију увукао у рат, већ ради својих идеала и борбе за права. Друга ствар је што нам сада неки отварају очи, а још мало ће још више да нам отворе са тиме да је он зло, а Аустроугарска добро, да су мартовске демонсрације зло, а нацисти добро, да су кнез Лазар, Милош Обилић, деспот Стефан Лазаревић, Карађорђе, Милош Обреновић и многи други из наше богате, трагичне, храбре и јуначке историје били зло, а османлије и римске државе добро. Сви они који су нам чинили зло се прећуткују, јер је то култура и они су нам браћа, а ти Србине што си настрадао ни крив ни дужан буди товарен са свију страна, а највише од својих. Нико не каже да сада сви треба са свима да се слажу, али невезано за Принципа, ми много пљујемо себе, а када би смо се величали, као што се и сви други величају, мислим да би смо били много напреднији и бољи људи. Реците ми и једну државу на западу која не велича своје убице, варваре, најгоре олоше, педофиле, инцестне особе... Ми то не радимо, јер и немамо као они, а они то раде и сви их поштују, јер не заборављају своју историју и људе, ма какви они били, јер када би по њима пљували, пљували би онда по себи. Данас сам прочитао један текст, није лош, очекивао сам мало дужи, али и ово је довољно. Nacionalizam i oko njega Autor Nebojša Ozimić Istoričar, pesnik i publicista. Ima tome dosta vremena, koliko se sećam ta priča je krenula najpre stidljivo, sredinom devedesetih, kako se počelo sa izvrtanjem gramatike srpskog jezika. Najezda ''sociološkinja'', '' psihološkinja'' i drugih izvrnutih termina čiju pojavu je stručna javnost dočekala bez ikakvog odobravanja bila je samo lakmus za ono što se događa na mnogo širem planu. Ne samo da su postojeće reči počele da zvuče suprotno svakoj varijanti srpskog jezika, već su pojedini termini počeli da dobijaju novo značenje, što je porodilo nove probleme. Naravno, najškakljiviji je slučaj sa pojmom '' nacionalizam''. Pripadam generaciji koju je Milan Vujaklija učio da je nacionalizam ''ljubav, privrženost naciji kojoj pojedinac pripada bez negativnog konteksta prema drugim narodima''. Isti autor je definisao šovinizam kao osećaj nadmoći jednog nad ostalim narodima, naročito susednim. Kada voliš sopstvenu zemlju i narod kome pripadaš, tu lošeg nema. Ono, i drugi su ti manje više u redu ali voliš brate svoj narod - to je nacionalizam. I nekako smo svi vaspitavani da budemo nacionalisti, bez zazora. Preko noći je biti nacionalista postalo nešto vrlo ružno i negativno. Ne mogu nikako da odvojim tu priču od priče o evrointegracijama. Zajedno su mi došle u život. Dobrih dvadeset godina slušam kako pričaju o nacionalizmu misleći na šovinizam i uvek očekujem da će neko da preseče ovo vrzino kolo ili ga, još bolje, rasplete. Ali takvoga nema, izgubili se junaci. A voleo bih da nekome Nemcu kažete da Bizmark nije bio nacionalista, Austrijancu isto to za Mocarta koji se borio za operu na nemačkom jeziku. Francuzi, koji ne žele da pričaju na drugim jezicima, samo bi vam se nasmejali u lice, baš kao i Italijani u bilo kojoj priči vezanoj za Dantea, Makijavelija, Đota. Ako ovim ljudima kažete da je nacionalizam loš i da ga se treba odreći, samo će vas pogledati kao nezdravog jer ništa nije prirodnije od ljubavi prema svojoj domovini i svojoj naciji. Pre će biti da spremnost da se lako odreknemo svojih reči i njihovog značenja više pokazuje naš odnos prema nama samima, nego što to ima ikakve veze sa evrointegracijama, jer tamo će se isti obradovati istima. http://www.juznevesti.com/komentar/Nebojsa-Ozimic/Nacionalizam-i-oko-njega.sr.html Moj sugradjanin... Znam ga odavno, i pise ko da je zanat ucio kod zutog cara i todora.... Tanano... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 @@zuti car, ОК, време истекло. Забрањено ти је писање на форуму до даљњег. nisi rekao za srbe da su ubice, to je covjek figurativno rekao, ali jesi vredjao slavnog srpskog junaka , nazivao ga seronjom, bubuljicavim kompleksasem, bas te boli briga sta vecina ljudi misli.cak i patrijarh srpski ga pominje u pozitivnom kontekstu, ja sam medju srpskim narodom o gavrilu principu cuo lose samo od par pojedinaca u zivotu,a ogromna vecina ga gleda kao junaka, ti savrseno znas da to jeste tako, jer corav nisi, ali ti ne smeta da se tako ponasas kako se ponasas,ja sam ti cestitao sto pokazujes svoje pravo lice, to je za svaku pohvalu kao sto si i sam rekao... ipak brate ima nas srba ovdje mnogo kojima sigurno smeta da neko zove gavrila principa seronjom, budi siguran u to, zanosis se previse, rekli bi ti ljudi no nece da se prepiru Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 sto pokazujes svoje pravo lice А ово није увредљиво и подругљиво? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Vidi se da si jako nacitan momak.Gospod deluje uvek isto.Otvori jednom tu Bibliju,ili Istorijski uzdebnk,pa onda nesto komentarisi.Makar procitaj dela Vladike Nikolaja.Imas jednu lepu knjizicu "Rat i Biblija".Tu bi dosta toga mogao da naucis. Kad je procitas,shvatices zasto izbegavam da ti repliciram.Samo za tebe Milosavljevicu http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vlNikolaj/RatIBiblija/Nikolaj0303.htm Не учим однос политике и православља од Владике Николаја. Владику Николаја доживљавам ко духовног али не као и политичког вођу. Исто као и друге владике. А сигуран сам да би и сам Владика Николај данас када би био жив био значајно другачијег мишљења. Znaci za tebe mesto gde je Car Lazar potvrdio izbor Srpskog naroda da mu drzeje Carstvo Nebsko,nego prolaznaprasina ovog sveta,nije uospte sveto? Објасни ми молим те, шта је то Цар Лазр записао, где тачно и какве то везе има ситуациј КиМ 1389 године са ситуацијом КиМ 2014 године. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 А ово није увредљиво и подругљиво? pa jeste, izvini, iz ljutnje je bilo, nisam ni ja savrsen... al ima nas tu dve grupe sa suprotnim ekstremnim stavovima, kad kazem ekstremnim mislim samo na to da nema tolerancije i normalno je da ljudi se naljute i napisu nesto iz ljutnje sto ne bi trebalo, a jesu li sami krivi tome, nisu sigurno, krivica je i na drugoj strani, naljutio si brate ti licno nas nekoliko zadnja dva dana svojom retorikom koja nije fer Млађони and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 pa jeste, izvini, iz ljutnje je bilo, nisam ni ja savrsen... Е видиш зато те ценим. Умеш да кажеш извини. kordun је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Moj sugradjanin... Znam ga odavno, i pise ko da je zanat ucio kod zutog cara i todora.... Tanano... Je li Nislija? Ako jeste, ima nade za Srbiju posto sam se razocarao u BG i NS pa makar u Nisu da imamo nesto dobro Млађони and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 @@kordun, Е па исто тако и мене брате екстремно љути да неко тог Принципа гура у хришћанство где му место није. Само можеш да приметиш да ја нисам напао никога од вас лично, нити клеветао, нити проглашавао за "плаћеника", "издајника" итд. Напао сам Принципа као личност да докажем то што о њему мислим. И други нека докажу шта мисле, а не да вређају саговорнике. feeble and Leonida је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Naleteo sam na jedan jako zanimljiv hrvatski tekst o Gavrilu Principu i dogadjajima pre i posle atentata, imate ga na facebook strani manastira visoki dečani. Vrlo je zanimljiv. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Moj sugradjanin... Znam ga odavno, i pise ko da je zanat ucio kod zutog cara i todora.... Бритко, смело, убојито, погађа право у центар... Угледај се мало на суграђанина твога. feeble, verum est in beer and Фидер је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 "Не убиј" је шеста заповест. Пре ње има пет исто битних или битнијих међу којима је и "Поштуј оца свога и матер своју..." на пример. Принцип није заслужио оволике увреде у овој теми. Млађони and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Ма јашта, овакве националисте треба истребити. Jeste i bice пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука