Grizzly Adams Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Ne mogu da odem jer bi me ubili samo zato sto sam Srbin. I opet vrdas, zasto ti je toliki problem da das direktan odgovor ? Ништа не врдам брате, своје мишљење о томе сам већ више пута овде написао и није ми никакав проблем. Само покушавам да ти ставим до знања да се без потребе палиш... Косово је сада у некој међу-фази, територија која се одцепила од матичне државе, али још није потпуно функционална држава. Тај процес је сада немогуће прекинути и вратити уназад. То је решена ствар. За нас је најбоље да са том будућом државом успоставимо што боље односе јер треба деца да нам живе у миру као сав нормалан свет. Боље је да живе поред државе Косово него да имају West Bank где ће се још хиљаду година гинути и живети у перманентном рату. Није добро ни за кога. "Враћање територије" спада у домен научне фантастике, а чак и да је могуће значило би море проливене крви и нико нормалан то не би радио. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Istina je da nam je vojska u rasulu posle "evrospkih modernizacija",al mislim da je jos sposobna da se kopneno suprostavi Siptarskim teroristima,pa cak i Nato Pa što se onda nije oduprela Natou '99, pre "evropskih modernizacija" i kada je Šiptara bilo dole mnogo manje nego danas? Млађони је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Zato cete da izgubite i pravoslavlje... mada je ono vec poprilicno izgubljeno s obzirom na to sta se sve naziva pravoslavljem danas... Ја да изгубим ништ нећу, за ове остле не знам, надам е да неће ни они.... Нико није савршен православац.... нормално је да свако има одступања... Натан је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Pa što se onda nije oduprela Natou '99, pre "evropskih modernizacija" i kada je Šiptara bilo dole mnogo manje nego danas? КАко није? Па победили смо НАТО, шта више оћеш? Млађони, Милан Ракић, Justin Waters and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Ништа не врдам брате, своје мишљење о томе сам већ више пута овде написао и није ми никакав проблем. Само покушавам да ти ставим до знања да се без потребе палиш... Косово је сада у некој међу-фази, територија која се одцепила од матичне државе, али још није потпуно функционална држава. Тај процес је сада немогуће прекинути и вратити уназад. То је решена ствар. За нас је најбоље да са том будућом државом успоставимо што боље односе јер треба деца да нам живе у миру као сав нормалан свет. Боље је да живе поред државе Косово него да имају West Bank где ће се још хиљаду година гинути и живети у перманентном рату. Није добро ни за кога. "Враћање територије" спада у домен научне фантастике, а чак и да је могуће значило би море проливене крви и нико нормалан то не би радио. Ја се 90 % слажем са тобом осим оних 10 % грђења добросуседских односа. Статус кво нам одговара све док нема крвопролића. Нема потребе да их смтрмо суседим, али нема потребе ни да маштамо о повратку сигурно још дуго времена. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Ја се 90 % слажем са тобом осим оних 10 % грђења добросуседских односа. Статус кво нам одговара све док нема крвопролића. Нема потребе да их смтрмо суседим, али нема потребе ни да маштамо о повратку сигурно још дуго времена. Ево да решимо и тих 10%... Значи, у некој будућности, за 5, 10 или 20 година Косово ће бити потпуно независна и самостална држава. Е сад, ако ми цело то време само "кочимо" и одржавамо "статус кво" шта ћемо имати од тога тог дана? Ништа. Само штету. Ништа нисмо добили, само смо на крају испали будале и опет морамо да се вратимо на почетак па да изградимо добре односе. Што смо могли да урадимо у међувремену и уштедимо себи време, живце, отворимо нове могућности за посао итд. Значи да нам "статус кво" уопште не одговара. То је само губљење драгоценог времена. Или џа или бу. Никако неодлучно. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Ne vidim u ekonomskom smislu sta bi priznanje donelo, osim da politicari ne mogu da daju izgovore tipa radimo oko Kosova i ekonomija je sledeca. Kosovo jedino mozda zbog prijem u EU, koji isto nece resiti srpske probleme kako se neki nadaju. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Ево да решимо и тих 10%... Значи, у некој будућности, за 5, 10 или 20 година Косово ће бити потпуно независна и самостална држава. Е сад, ако ми цело то време само "кочимо" и одржавамо "статус кво" шта ћемо имати од тога тог дана? Ништа. Само штету. Ништа нисмо добили, само смо на крају испали будале и опет морамо да се вратимо на почетак па да изградимо добре односе. Што смо могли да урадимо у међувремену и уштедимо себи време, живце, отворимо нове могућности за посао итд. Значи да нам "статус кво" уопште не одговара. То је само губљење драгоценог времена. Или џа или бу. Никако неодлучно. Небитно, било би глупо да тек тако предајемо ствари. Овако можда исчупамо и још неку штету, можда неку већу аутономију за север или нешто. Можда чак и одцепљење северних општина и припајање Србији. То је моје мишљење и ја бих лично на то ишао, да покушам да исчупам што више може за Србе тамо, онда бих кренуо јавну дебату о томе које су све реалне будућности Косова и на крају расписо референдум. Чисто да се кроз телевизију и остале медије разјасне ове илузије које гаје људи у србији о "војном повраћњу косова" пошто је то прктично немогућа солуција. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 @, http://en.wikipedia.org/wiki/Opportunity_cost "the loss of potential gain from other alternatives when one alternative is chosen" Морамо пуно више да размишљамо као економисти, а мање као политиканти. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Ништа не врдам брате, своје мишљење о томе сам већ више пута овде написао и није ми никакав проблем. Само покушавам да ти ставим до знања да се без потребе палиш... Косово је сада у некој међу-фази, територија која се одцепила од матичне државе, али још није потпуно функционална држава. Тај процес је сада немогуће прекинути и вратити уназад. То је решена ствар. За нас је најбоље да са том будућом државом успоставимо што боље односе јер треба деца да нам живе у миру као сав нормалан свет. Боље је да живе поред државе Косово него да имају West Bank где ће се још хиљаду година гинути и живети у перманентном рату. Није добро ни за кога. "Враћање територије" спада у домен научне фантастике, а чак и да је могуће значило би море проливене крви и нико нормалан то не би радио. Ne palim se uopste , nego mi je interesantno da bez problema Srbe nazivas ubicama i rusiteljima a na prosto pitanje ne dajes direktan odgovor. Vidis , ta americka propaganda koju ti prosipas ovde je samo to , americka propaganda , zato sam i rekao da se nadam da te za to placaju jer ako zaista verujes u ovo sto pricas onda je to tuzno . Sa siptarima nikada mira nece biti i to ne zato sto mi necemo ,nego zato sto oni nece . Ko nije ziveo medju njima ne zna o kome se radi . I da im priznamo Kosovo i Metohiju , njima to nece biti dosta i nece tu da se zaustave , pa se ja pitam po koju cenu treba cuvati trenutni mir ? Necu na forumu da iznosim sta su siptari radili Sribma na Kosovu i Metohiji , ali mira medju nama dok je nas i njih zivih nikada nece da bude , a ako ne bude nas onda ce oni da se okrenu protiv nekog drugog , prosto takvi su . Mada , mozda bi ti milosavljevic i par ateista sa foruma mogli malo da odete recimo u Junik ,pa da se malo mirite sa njima , slobdno kazite da ste Srbi, ali ne oni nacionalisti , nego moderni , anacionalni , sto bi se reklo sveCki Srbi , pa mozda i uradite nesto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 bez problema Srbe nazivas ubicama i rusiteljima Знаш како, имам пуно стрпљења, али би могао мало да престанеш да лажеш и клевећеш. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Значи опет да убијамо, сакатимо, рушимо... . Lazem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 То се односи на рат који је убијање, сакаћење и рушење по дефиницији. И мука ми је више од оваквог разговора. Ја никога нисам вређао, никога нисам оптуживао да је плаћеник, издајник итд. Свако има своје мишљење, ма колико мени изгледало глупо покушавам да будем цивилизован и објасним лепо и смирено. А онда заузврат добијем увреде, клевете и свашта друго. Значи ако ниси способан да цивилизовано разговараш, немој ни да се јављаш. И то је то. Здраво. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 @, http://en.wikipedia.org/wiki/Opportunity_cost "the loss of potential gain from other alternatives when one alternative is chosen" Морамо пуно више да размишљамо као економисти, а мање као политиканти. Знам шта је опортунитетни трошак, само што је ово и етичко и политичко питање. Не само економско. Зато не можемо да размишљамо само и чисто као економисти. Ти си ипак мало више анархистичан од мене, па мислиш да држва не треб да се бви тим питањима, ја ипаак мислим д у неким ситуацијама треба. ИСто ко оно за имиграцију. Једноствно нам е не слажу мишљења. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Pa što se onda nije oduprela Natou '99, pre "evropskih modernizacija" i kada je Šiptara bilo dole mnogo manje nego danas? Lepo sam napisao kopnena vojska.Sto ti mislis zasto Nato nije slao kopnenu vojsku tokom'99 u otvoreni sukob,nego nas na kurvanjski gadjao krstarecim raketama.Prema svim proracunima vojnih eksperata,nisu imali sta da traze u otvorenom sukobu na kopnu sa vojskom SRJ. Nisu ni oni ludi,nece otvoreno tamo gde mogu da dobiju po repu. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука