cloudking Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Није поента да им само нудиш готова решења која треба да послушно усвоје. Поента је да их науче да мисле и да трагају за решењима. Tako sto ce neki teolog da im drzi predmet pravoslavlje, pretpostavlham? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Nista nije slucajno! http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/124552-kraj-covjecanstva-velika-britanija-stvorila-monstrume-hibride-zivotinja-i-ljudi-te-novu-rasu-koja-ce-zavladati-planetom.html BTW, slika je iz jednog SF filma, zaboravih kako se zove. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 BTW, slika je iz jednog SF filma, zaboravih kako se zove. http://www.imdb.com/title/tt1017460/ https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 http://www.imdb.com/title/tt1017460/ TO! Pokušavam mesec dana da se setim u kom sam filmu videla ovo! GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 BTW, slika je iz jednog SF filma, zaboravih kako se zove. Mozda.Slika i nije bitna,sluzi samo kao ilustracija.Tekst je zanimljiv. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Mozda.Slika i nije bitna,sluzi samo kao ilustracija.Tekst je zanimljiv. Tekst je... poseban. Juanito and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Nema zdravog razume "po meni", "po tebi", "po ateisti", "po verujucem","po demokrati","po apsolutisti" logika je jedna jedina ka i matematika. Kreacionizma pretenduje da naucno objasni/dokaze/pokaze Bozije stvaranje. Da bi moglo biti reci o nauci moraju biti za pocetak ispunjena tri osnovna uslova. Ono sto pretenduje na objasnjenje mora imati jasan objasnjavalacki opseg (kojim fenomenima se tacno bavi a kojima ne), mora imati jasnu objasnjavalacku moc (da objasni koji elementi proucavanog sistema kako uticu jedni na druge) i trece sto je sustinsko sve sto se govori mora biti oborivo (mora biti napisano tako da se nedvosmisleno mogu izvuci posledice koj je moguce naci u fizickom svetu). Kreacionizam UOPSTE ne ispunjava prva dva uslova, ali ni izbliza. Samim tim je potpuno nerazuman cak antirazuman i apsurdan. Postoje neki delovi kreacionisticke price koji jesu oborivi ali gle cuda svi su oboreni, ispostavili se kao netacni. Tako da jeste kreacionizam potpuno nerazuman, antirazuman i po recima sv.Luke protivan Bibliji. Kao sto bi bilo nerazumno tvrditi da imas najnoviji i najbolji prototip automobila i pojavis se sa klima uredjajem za koji tvrdis da je bas to, buduci najbolji auto. Видиш, мени здрав разум говори да је креационизам научно валидан, док теби твој здрав разум говори да су научне чињенице на страни еволуције. Свако поставља своје критеријуме за одређивање и вредновање научних доказа. Зато сам и релативизовао појам ''здравог разума''. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Видиш, мени здрав разум говори да је креационизам научно валидан, док теби твој здрав разум говори да су научне чињенице на страни еволуције. Свако поставља своје критеријуме за одређивање и вредновање научних доказа. Зато сам и релативизовао појам ''здравог разума''. Буди Бог с нама... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Мени никада неће бити јасно зашто једн правослвац уопште нааседа на протестаантску фору специјлног креационизм... Овде смо као папагааји понвљали и вааљд нучили да је за правослвц битно да је Господ створио универзум...а не и да је то било индетично тако како се у библији каже.. што се мене лично тиче космолошки аргумент је одличан аргумент више било који аргумент на то питаање - постоји ли Бог.. може бити.. И то је просто.... господ је створио све... којим се путем то развијло... појма немам.. да ли је почетк креације у биг бангу или можд пре њега појм немам.. и није ни битно..шта год да се десило.. и како год.. почетни узрок је морао да постоји... у мојој филозофији света ту нем дилеме... Видиш, мени здрав разум говори да је креационизам научно валидан Ајд тодоре не завитлвај народ....да би нешто било научно валидно мора да буде научно тестирано... научно тестирање креционизма се своди на - еволуциј није тачна зато и зато значи креационизам...креационизам нема апсолутно ништа д га подржи и цео се заснива на критици еволуције.... и то стално измишљју нешто ново.. неки нови фосил, неку нову врсту... у принципу копају по још увек не разјашњеним парчицим еволуције и ту траже "обараање" Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Mene vise cudi potreba za takvim zakonom jer da se kreacionizam ne uci je vec logicno iz zakona o religiskoj neutralnosti skola. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Видиш, мени здрав разум говори да је креационизам научно валидан, док теби твој здрав разум говори да су научне чињенице на страни еволуције. Свако поставља своје критеријуме за одређивање и вредновање научних доказа. Зато сам и релативизовао појам ''здравог разума''. Samo sto ti ne znas osnove epistemologije pa samim ti ni nauke i onda ti o nauci mozes samo da fantaziras i haluciniras. A takvi ljudi su najveci relativizatori jer time prikrivaju svoje neznanje. Nema nauke koja je po tebi, po meni po Peri. Postoji jedan jedini naucni metod koji daje rezultate on pak stoji na nekim epistemoloskim saznanjima. Van toga nema nauke, ne funkcionise. Tako da ti mozes samo da haluciniras, fantaziras i naravno relativizujes. Млађони, Милан Ракић and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leonida Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Видиш, мени здрав разум говори да је креационизам научно валидан, док теби твој здрав разум говори да су научне чињенице на страни еволуције. Свако поставља своје критеријуме за одређивање и вредновање научних доказа. Зато сам и релативизовао појам ''здравог разума''. Nice Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Nice Ниче? Фридрих? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Ниче? Фридрих? Ne nego najs=nice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука