Bistrik Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Нема сумње да је највећа саблазан данашњих православних хришћана екуменизам. Ова постмодернистичка доктрина и методологија надилажења раскола у коме се налазе све псевдохришћанске деноминације изван јединства са Православном Црквом, усаглашавањем ставова по питањима вере дијалогом и међусебним разумевањем, т.ј, компромисерством и консенсуализмом, чиме се априорно надевају премисе "недовршености" и "непотпуности" највећим хришћанским светињама, нашој Православној вери и Цркви, заиста претставља историско стециште и сублимат свеколике нечастивости човечанства, па, је са правом од светих отаца и прозвана свејересју. Међутим, истинско питање за све нас је како се борити и одолети таквој немани као што је екуменизам? Да би себи и ближњима исправно одговорили на ово судбоносно питање данашњице, сматрам да је пре свега потребно да испитамо и утврдимо прави узрок и циљ ове изузетно смућујуће и апостатичне историјске појаве. По мом мишљењу, екуменизам је најеклатантнија манифестација раскола и то најпре, на разини свести и воље појединца. Надам се да ћу побудити интерес за расправу са Ваше стране. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Хир ви го аген... Брате, имаш читав подфорум који се годинама бави овом темом, слободан си да га читаш. Ова постмодернистичка доктрина и методологија надилажења раскола у коме се налазе све псевдохришћанске деноминације изван јединства са Православном Црквом, усаглашавањем ставова по питањима вере дијалогом и међусебним разумевањем, т.ј, компромисерством и консенсуализмом, чиме се априорно надевају премисе "недовршености" и "непотпуности" највећим хришћанским светињама, нашој Православној вери и Цркви, заиста претставља историско стециште и сублимат свеколике нечастивости човечанства, па, је са правом од светих отаца и прозвана свејересју. Екуменизам није подмодернистичка доктрина, екуменизам је у природи Православне Цркве, зато ми и јесмо Црква а не секта. Екуменизам није од свих светих отаца назван свејересју сем ако није у питању синкретизам,а није у питању. Елем, свети оци су као лекови, ако их правилно користиш лече, ако иох неправилно користиш, могу да те убију.Сви ти који се позивају на светоотачко свејересје су сада ван Цркве , толико о њима и њиховој памети. Међутим, истинско питање за све нас је како се борити и одолети таквој немани као што је екуменизам? Да би себи и ближњима исправно одговорили на ово судбоносно питање данашњице, сматрам да је пре свега потребно да испитамо и утврдимо прави узрок и циљ ове изузетно смућујуће и апостатичне историјске појаве. По мом мишљењу, екуменизам је најеклатантнија манифестација раскола и то најпре, на разини свести и воље појединца. Надам се да ћу побудити интерес за расправу са Ваше стране. Зашто се ботити против природе Цркве? Сви који су се борили против те природе отишли су у проотивприродни блуд, тј. раскол. Прави узрок екуменизма је у речима Христовим "Оче, да сви једно буду". Отац Јустин је говорио о свејереси екуменизма, међутим, као и сваки велики свети отац, тако је и о.Јустин неко ко се тумачи. У датим историјским околностима, са врло несмотреним патријархом Атинагором и Православном Црквом која није била на баш завидном нивоу, свакако да је глас оца Јустина био отрежњујући, међутим, зна се тачно какав облик екуменизма је критиковао отац јустин а то је Женевски, синкретистички екуменизам.МИ православни имамо свој екуменизам, тачније Православни Икуменизам. DankaM, ИгорМ, Милан Ракић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 @@Bistrik, Uauu ... puf, pant .. kof, kof.. Gevenze zaj ... Александар Милојков, Милан Ракић and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 @Bistrik Кажеш да је ова постмодернистичка доктрина била осуђена од стране светих отаца? Питање је да ли треба причати или не? Ако не причамо, онда смо изоловани, а то је противно Христу. Да ли треба екуменизам као организација која ће на крају окупити Хришћане у једну разнолику Цркву где ће свако остати на своме, мислим да не треба, јер се тиме онда ништа није постигло. Проблем је што се сада све зове екуменизмом и што већина тих што трубе ни не знају шта је екуменизам. Чим на пример неки Православни епископ прича са неким римокатоликом или протестантом, одмах ревнитељи трубе на сав глас како је то екуменизам, што је тотална глупост. Па како другачије са неким да се "помириш", ако нема дијалога? Да ли су они који су против такозваног екуменизма, против враћања римокатолика под једну Цркву? Ако су против, онда у себи немају љубави и не иду Христовим путем. Ако јесу, како би онда они то урадили, а да не комуницирају? Милан Ракић and Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 2 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Раскол није једини узрок екуменизма, и без раскола Црква јер увек била отоврена према свету, проповедала, имала дијалог и сл. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Мене занима да ли је до сад нешто донео тај екуменизам? Скептичан сам по питању екуменизма па зато и питам. Bistrik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Мене занима да ли је до сад нешто донео тај екуменизам? Скептичан сам по питању екуменизма па зато и питам. Донео је донације за зграду ПБФ Bistrik, Плутон, Милан Ракић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Донео је донације за зграду ПБФ Мало ли је ... RYLAH, verum est in beer and Драшко је реаговао/ла на ово 3 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Да ли треба екуменизам као организација која ће на крају окупити Хришћане у једну разнолику Цркву где ће свако остати на своме, мислим да не треба, јер се тиме онда ништа није постигло. А дали би Католици пристали по систему реципроцита да прихвате неке православне обичаје приликом приближавања и спајања двеју цркава? Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Брате, гледаш ли ти женске и тако то? Ја бре никако да дођем до тих узвишених проблема да спасавам Цркву, хришћанство итд. Срећа па ви водите рачуна о томе, ја чим изађем на улицу једва живу главу донесем кући од ових приземних искушења. Жика, ИгорМ, Sasa Kolbas and 13 осталих је реаговао/ла на ово 16 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Наравно . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 А дали би Католици пристали по систему реципроцита да прихвате неке православне обичаје приликом приближавања и спајања двеју цркава? А не рече шта ми да прихватимо? Рекао си по принципу реципроцитета Мораћу да их питам па јављам Па зато служе разговори. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Ја бре никако да дођем до тих узвишених проблема да спасавам Цркву, хришћанство итд. Срећа па ви водите рачуна о томе, ја чим изађем на улицу једва живу главу донесем кући од ових приземних искушења. Заборавио си разоткривање завера, борбу против Новог светског пореткаи злог запада. Grizzly Adams and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Ја бре никако да дођем до тих узвишених проблема да спасавам Цркву Нпр. почнеш да носиш метар у цркву и пре службе премериш висину иконостаса, те процениш има л` ту новотарија нпр. То за почетак, а после развијаш и надопуњујеш. verum est in beer, RYLAH, Рада. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Ekumenizam je svevrlina. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука