Sirena Написано Март 3, 2011 Пријави Подели Написано Март 3, 2011 који се моменат уопште узима као моменат зачећа, да ли спајање јајне ћелије и сперматозоида односно оплодња, или моменат када се оплођена јајна ћелија угнијезди у зид материце, почне да се храни и развија? мислим да је ово друго а то би онда био и одговор на сва ова питања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 3, 2011 Пријави Подели Написано Март 3, 2011 који се моменат уопште узима као моменат зачећа, да ли спајање јајне ћелије и сперматозоида односно оплодња, или моменат када се оплођена јајна ћелија угнијезди у зид материце, почне да се храни и развија? мислим да је ово друго а то би онда био и одговор на сва ова питања У том случају спирала не би била абортивно контрацептивно средство, а јесте. Зашто? Зато што онемогућује ембрион да уђе у материцу и настави да живи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 3, 2011 Пријави Подели Написано Март 3, 2011 Искрено говорећи,угушили сте гњурца... Нико ми није одговорио,чија се сперма користи приликом вештачке оплодње,донатора , или се експериментише са мужевљевом неплодном текућином ? Уколико је ово прво,прилично је дискутабилно... 4chsmu1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 3, 2011 Пријави Подели Написано Март 3, 2011 Из рударења може настати добро дело, као из вјештачке оплодње, док из дрогирања не може. Зато важи поређење. Није питање шта се користи слободном вољом, него шта из тога може произићи. ВТО може да носи ризик итекакав, али није ни свака таква. Оплодња се може састојати у вјештачком убризгавању спермија у здраво женско јаје, е сад јел има ту ишта опасно и штетно? Ајде сад да се укључим ипак... не баш потпуно по сопственој вољи ..али ајде.. Проблем је што заборављамо ''нек буде Воља твоја''..то нам остаје само на уснама јако често..пазите, не осуђујем само гласно размишљам... и себе првог подводим под ове речи које можда неком личе на некакву осуду некога... 4chsmu1 Често се мешамо у Божју вољу - дрско говорећи, да је то што чинимо - научно техничко достигнуће..то може одвести у нихилизам ...како?... можемо и о томе, али не овде... Види брате..ако је неко био атеиста и то не само атеиста..него и АНТИТеиста... па постао наркоман ..а онда ..после година дрогирања тамо на дну...нашао Бога ..ко што имам мали батаљон таквих примера у џепу..реалних истинитих... можемо ли тврдити да треба бити захвалан Богу што је постао наркоман ...или да ли смемо тврдити да НЕ БИ НАШАО БОГА БЕЗ ДРОГЕ... Неко ће можда и рећи да је у тој дроги ипак нашао некакав спас..ЈА НЕЋУ то рећи... Потпуно је иста дилема ..да ли можда неко од оних који су прибегли ВАНТЕЛЕСНОЈ!!! оплодњи не би искључиво ВОЉОМ БОЖИЈОМ ипак добио дете кад се наврши време.. А сад.. опет остаје да и код наркомана који је у дрогирању ипак негде нашао Бога..а дрога је апсолутно лоша..АЛИ САМО ЗА ЊЕГА...А код вантелесне оплодње ''одстрањујемо'' на десетине НЕЗАШТИЋЕНИХ ..ОНИХ МАЛИХ... А пази сведоци смо да се некоме ко је прибегао вантелесној ...РОДИЛА ВЕРА БАШ ПОСЛЕ ТОГА.... Шта САД..? ...Само питам... Е зато је прича о МОРАЛУ овде потпуно ИЗЛИШНА..као и увек кад је прича о Богу ...бар на неком пристојном ...нивоу... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Март 3, 2011 Пријави Подели Написано Март 3, 2011 који се моменат уопште узима као моменат зачећа, да ли спајање јајне ћелије и сперматозоида односно оплодња, или моменат када се оплођена јајна ћелија угнијезди у зид материце, почне да се храни и развија? мислим да је ово друго а то би онда био и одговор на сва ова питања У том случају спирала не би била абортивно контрацептивно средство, а јесте. Зашто? Зато што онемогућује ембрион да уђе у материцу и да настави да живи. не знам да ли је, али колико знам трудноћа почиње када се оплођена јајна ћелија угнијезди у зид материце а абортус је прекид трудноће а не спречавање да дође до исте 4chsmu1 зосима, ако је муж плодан а проблем је до жене онда се сигурно узима његово сјеме... а ако није онда ваљда од неког другог. не знам ја баш много о овоме Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Март 3, 2011 Пријави Подели Написано Март 3, 2011 Искрено говорећи,угушили сте гњурца... Нико ми није одговорио,чија се сперма користи приликом вештачке оплодње,донатора , или се експериментише са мужевљевом неплодном текућином ? Уколико је ово прво,прилично је дискутабилно... 4chsmu1 ако је код мужа слабија покретљивост гњураца, то је довољно да се користи његов "материјал". ако их има јако мало, и то је ок. јер довољан је само 1 сперматозоид да се врши оплодња. ако код мужа буде 0% сперматозоида, лекар им каже да иду кући јер нема шта да се ради. онда муж добија терапију, којом се побољшава материјал. ако ништа не помогне, на њима је да одлуче шта ће:1, усвајање; 2. донор; 3. развод; 4. прихватање ситуације и наставак заједничког живота, у смирењу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 3, 2011 Пријави Подели Написано Март 3, 2011 који се моменат уопште узима као моменат зачећа, да ли спајање јајне ћелије и сперматозоида односно оплодња, или моменат када се оплођена јајна ћелија угнијезди у зид материце, почне да се храни и развија? мислим да је ово друго а то би онда био и одговор на сва ова питања Наравно и неизоставно тренутак спајања јајне ћелије и сперамтозоида тачније на још дубљем и суптилнијем нивоу кад сперматозоид продре у њу и оплоди је... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 3, 2011 Пријави Подели Написано Март 3, 2011 који се моменат уопште узима као моменат зачећа, да ли спајање јајне ћелије и сперматозоида односно оплодња, или моменат када се оплођена јајна ћелија угнијезди у зид материце, почне да се храни и развија? мислим да је ово друго а то би онда био и одговор на сва ова питања У том случају спирала не би била абортивно контрацептивно средство, а јесте. Зашто? Зато што онемогућује ембрион да уђе у материцу и настави да живи. :cheesy: Тако је... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 3, 2011 Пријави Подели Написано Март 3, 2011 Искрено говорећи,угушили сте гњурца... Нико ми није одговорио,чија се сперма користи приликом вештачке оплодње,донатора , или се експериментише са мужевљевом неплодном текућином ? Уколико је ово прво,прилично је дискутабилно... :cheesy: Па има случајева када се мужевљева убризгава, а има случајева када жена бира да јој се убризга сперма донатора. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 3, 2011 Пријави Подели Написано Март 3, 2011 колико знам трудноћа почиње када се оплођена јајна ћелија угнијезди у зид материце а абортус је прекид трудноће а не спречавање да дође до исте За абортус си у праву...то је тако али за трудноћу ..потсетићу те само ..добро познатог појма... ВАНМАТЕРИЧНА ТРУДНОЋА... :cheesy: .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 3, 2011 Пријави Подели Написано Март 3, 2011 који се моменат уопште узима као моменат зачећа, да ли спајање јајне ћелије и сперматозоида односно оплодња, или моменат када се оплођена јајна ћелија угнијезди у зид материце, почне да се храни и развија? мислим да је ово друго а то би онда био и одговор на сва ова питања У том случају спирала не би била абортивно контрацептивно средство, а јесте. Зашто? Зато што онемогућује ембрион да уђе у материцу и да настави да живи. не знам да ли је, али колико знам трудноћа почиње када се оплођена јајна ћелија угнијезди у зид материце а абортус је прекид трудноће а не спречавање да дође до исте :cheesy: зосима, ако је муж плодан а проблем је до жене онда се сигурно узима његово сјеме... а ако није онда ваљда од неког другог. не знам ја баш много о овоме А ванматерична трудноћа? Дете може да живи и до месец и по (нек ме неко исправи ако грешим) у јајоводу, а то је далеко већ жива душа, чак и по Вељиној теорији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Март 3, 2011 Пријави Подели Написано Март 3, 2011 колико знам трудноћа почиње када се оплођена јајна ћелија угнијезди у зид материце а абортус је прекид трудноће а не спречавање да дође до исте За абортус си у праву...то је тако али за трудноћу ..потсетићу те само ..добро познатог појма... ВАНМАТЕРИЧНА ТРУДНОЋА... :cheesy: ту си у праву Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Март 3, 2011 Пријави Подели Написано Март 3, 2011 али зато што се ћелија ендометријума прошетала изван материце и размножила на неком другом месту. дакле, битан је ендометријум Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 3, 2011 Пријави Подели Написано Март 3, 2011 А ванматерична трудноћа? Дете може да живи и до месец и по (нек ме неко исправи ако грешим) у јајоводу, а то је далеко већ жива душа, чак и по Вељиној теорији. Може и приметно дуже... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 који се моменат уопште узима као моменат зачећа, да ли спајање јајне ћелије и сперматозоида односно оплодња, или моменат када се оплођена јајна ћелија угнијезди у зид материце, почне да се храни и развија? мислим да је ово друго а то би онда био и одговор на сва ова питања У том случају спирала не би била абортивно контрацептивно средство, а јесте. Зашто? Зато што онемогућује ембрион да уђе у материцу и настави да живи. Spriječava trudnoću u 99% slučajeva. Djeluje na dva načina. Prvi je onemogućavanje spermija, da oplode jajnu stanicu. Ako to ne uspije i ipak dođe do oplodnje izaziva direktan pobačaj ljudskog zametka (embrija). који се моменат уопште узима као моменат зачећа, да ли спајање јајне ћелије и сперматозоида односно оплодња, или моменат када се оплођена јајна ћелија угнијезди у зид материце, почне да се храни и развија? мислим да је ово друго а то би онда био и одговор на сва ова питања Odma nakon spajanja hromozoma, nastaje embrion t.e spermatozoida i jajcane celije. Imate na Wikipedii nesto na hrvatskom: Prva stanica se već prvog dana dijeli na više stanica. Ljudski embrij nije zrelo ljudsko biće, ali je ljudsko biće ili kompletno biće koje pripada ljudskoj vrsti. Embrij se od početka svoga postojana razlikuje od bilo koje majčine ili očeve stanice i raste slijedeći vlastiti put razvitka, upravljan samim sobom, prema vlastitom preživljavanaju i vlastitoj zrelosti. Embrij je ljudski, jer posjeduje genetičku konstituciju svojstvenu ljudskim bićima. Potpuno je programiran i aktivno predisponiran, da se razvije do zrelosti u ljudsko biće što će i postići, ako ne bude ometan bolešću, nasiljem ili neprijateljskim djelovanjem. [2] Ljudski embrij ima pravo na ljudsko dostojanstvo i ljudska prava od kojih je prvo pravo na život. [3] Od 3.- 4. dana embrij putuje jajovodima do maternice, gdje se usađuje u unutrašnjoj stijenki oko 7. do 10. dana nakon začeća i počinje se hraniti. Od 10. do 14. dana embrij svojim hranjenjem i izlučivanjem hormona spriječava mjesečnicu. Živčani sustav, mozak i leđna moždina oblikuju se 20. dan. Dan kasnije srce počinje kucati. [4] Nakon četiri tjedana mogu se raspoznati noge, ruke, oči i uši. Mišići i kralježnica su oblikovani. Nakon navršenih mjesec dana srce pumpa sve veće količine krvi. Dolazi do odvajanja majčine krvi od krvi embrija u posteljici, istovremeno se propuštaju kisik i hrana. U usporedbi s prvom stanicom, embrij je 10 000 puta veći i dalje raste. http://hr.wikipedia.org/wiki/Prenatalni_razvoj_%C4%8Dovjeka @EDIT: Evo i ovde je lepo prikazano: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=UgT5rUQ9EmQ&feature=player_detailpage#t=16s http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука