Jump to content

Хришћански поглед на вантелесну оплодњу

Оцени ову тему

Препоручена порука

[

Dobro, to mi je jasno, ali kako onda u to uklapas rizik - da neki zaceti embrioni (ljudi) prosto uginu?

Oni su tu kolateralna steta, njih niko i ne pita nista...

Jednom zacet covek - zauvek covek, nema vracanja u nista... sta ce biti sa tim ljudima o Drugom dolasku?

Ovo su sve hriscanska antropolska pitanja, koja traze svoj odgovor, ne mogu da se prosto gurnu pod tepih kao sto to neki ovde pokusavaju...

Kazem opet, i ponavljam - sigurno je da Bog moze i hoce nekome da snishodi i ovako nesto kao sto je vest. oplodnja, iako ona nosi konkretne i potpune egzistencijalne rizike, ali ne mozemo da VT proglasimo za opste prihvatljivo pravilo, tj. za nesto samo po sebi dobro i bez mane...

slazem se sa ovim komentarom, narocito sa poslednjom recenicom,

'' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање ''

Подели на овим сајтовима

Но, зачетак тј. почетак од којег тренутка човек постоји као човек је питање.

Друга недеља је, по мом мишљењу, тренутак када је образован човек као људско биће,

и почетак његовог човештва.

HOHCEHC !!!

Као ... препреку оправданости вантелесне оплодње, поједини виде у убеђењу да је оплођена јајна ћелија тренутак почетка постојања човека.

То је њихов главни проблем....

Но да ли је то заиста истина?

ДА то је ИСТИНА...

То није ''ЊИХОВ'' проблем... него ПРОБЛЕМ СВИХ ОНИХ КОЈИ ТВРДЕ ДА ТУ НЕМА ПРОБЛЕМА...Т.Ј. ОНИХ КОЈИ ПРОМОВИШУ ОВО КАО ПОТПУНО И БЕЗПОГОВОРНО СПАСОНОСНИ АКТ!!!

Зар је Богу немогуће да удеси да нематеријална душа настаје истовремено са материјалним тијелом природним путем без Његове интервенције?

Наравно да му није немогуће јер Богу ништа није немогуће ...АЛИ ПРОСТО НИЈЕ ТАКО! Бог је то другачије уредио... 4chsmu1

Проблем је са тврдњом да Бог ствара душу у тренутку зачећа.

Није то проблем ..то је онда проблем СА ИСТИНОМ...!!!

Зашто не би смо мислили да душа настаје истовремено и са телом? Шта нас ограничава у томе?

Ма можемо мислити шта год хоћемо..заиста..само није нам све тачно да не кажем ''на корист''.. али да скратим ...

МИСЛИМ  ДА ИМАМ ЈЕДАН ..па рецимо боље..ЈЕДНУ ЈАКУ ТЕЗУ ЈЕДНОГ ВЕОМА ИЗВЕСНОГ ДОКТОРА ТЕОЛОГИЈЕ, НА ТЕМУ ПОМЕНУТЕ НЕДОУМИЦЕ...КОЈА УСТВАРИ НЕ ПОСТОЈИ НЕГО САМО ПРАВИМО КОМПРОМИС СА САВЕШЋУ... АЈДЕ ДА ВИДИМО ..

ЕВО,... ПУСТИТЕ са ОВЕ АДРЕСЕ...  http://www.pbf.rs/vladika-atanasije-jevtic

ПЕТИ (5.) по реду, ВИДЕО КЛИП о СВЕТОМ НИКОЛИ КАВАСИЛИ од дана 28. 2. 2011. ТАЧНО НА 62:40 и ПАЖЉИВО ГЛЕДАЈТЕ а ЈОШ ПАЖЉИВИЈЕ СЛУШАЈТЕ... greengrin ШТА говори Др Јевтић ...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Evo nesto o vestackoj oplodnji. Ja nevidim problem, jer se prosto moze odrediti koliki broj jajcanih celija se moze oploditi, a time i broj embrijona.

Vestacka oplodnja je medicinski postupak potpomognute oplodnje jajne stanice, transfer oplođenih zametaka u maternicu, implantacija i razvitak trudnoće

Kada je muškarac sterilan, spermatozoidi se uzimaju od davaoca koji nema istoriju genetskih ni infektivnih bolesti. U slučajevima kada žena ne može da zatrudni zbog oštećenih jajovoda, može se hirurškim putem uzeti njena jajna ćelija koja se zatim oplodi in vitro - to jest, u posebnoj posudi koja u laboratorijskim uslovima simulira okruženje koje je u jajovodima, gde se onda ćelija normalno oplodi. Embrion se tada prebacuje u ženinu matericu da bi se dalje razvijao na uobičajen način.

Postoje nekolko metode vestacke oplodnje:

Postoji oko dvadeset tehnika (inseminacija, IVF, ICSI, FET, GIFT, ZIFT, itd.), ali najčešće su inseminacija, IVF (in vitro oplodnja), ICSI (intracitoplazmična injekcija spermija) i FET (engl. frozen embryo transfer, transfer odmrznutog zametka).

Inseminacija

Inseminacija je relativno jednostavna procedura koja uključuje ubrizgavanje uzorka posebno pripremljene sperme muškog partnera neposredno u šupljinu maternice tijekom ovulacije. Ova vrsta oplodnje može se upotrijebiti kod mnogih oblika neplodnosti, aposebno je popularna kao način oplodnje u slučajevima oligospermije i astenospermije.

Oplodnja in vitro

Procedura izvlačenja jajnih stanica traje oko 30 minuta. Odmah nakon uzimanja jajnih stanica, one se u laboratoriju oplođuju partnerovom spermom, koju je partner donirao istoga dana. Takva, oplođena jaja zatim se čuvaju u laboratorijskoj okolini kako bi se osigurao pravilan rast embrija. Nakon što se razvije embrij, za što je ovisno o klinici potrebno i do pet dana, potrebno ga je, jednoga ili više njih, vratiti u maternicu. Ovo je lakša procedura i slična onoj kod inseminacije. Embriji se kroz rodnicu i vrat maternice uvode u maternicu.

Mnogi stručnjaci preporučuju uvođenje tri ili četiri embrija, kako bi se povećali izgledi za trudnoću. S druge strane to povećava mogućnost višestruke trudnoće. Ako nakon prvog pokušaja oplodnje in vitro ostane višak embrija, klinika ih može zamrznuti za eventualne sljedeće pokušaje. Ako to ne želite, možete ih donirati nekom drugom neplodnom paru ili ih uništiti. Klinika ne smije s vašim embrijima učiniti ništa bez dopuštenja oba partnera.

Metode GIFT i ZIFT

Metode umjetne oplodnje GIFT i ZIFT predstavljaju modificirane oblike oplodnje in vitro, koje se također baziraju na izvlačenju jajnih stanica i unošenju embrija u maternicu. GIFT (od engl. Gamete Intrafallopian Transfer) i ZIFT (od engl. Zygote Intrafallopian Transfer), međutim, su znatno kraće procedure. Dok se kod oplodnje in vitro, prije unosa u maternicu, provodi promatranje razvoja embrija u trajanju od tri do pet dana, kod ZIFT-metode se oplođene jajne stanice (zigote) unose u jajovode unutar 24 sata, dok se kod GIFT-metode spermiji i jajne stanice samo pomiješaju i unose unutar jajovoda.

Oba oblika in vitro oplodnje koriste se vrlo rijetko, posebice GIFT-metoda, jer je potreban laparoskopski, znači kirurški zahvat. Jedan od uvjeta za ove metode su i potpuno zdravi jajovodi.

Metoda ICSI

Metoda ICSI (od engl. Intracytoplasmic Sperm Injection) koristi se u slučajevima teške muške neplodnosti, kada je broj spermija u ejakulatu muškarca izrazito nizak. Ovom procedurom spermiji se uzimaju iz ejakulata ili direktno iz testisa te se zatim mikroinjekcijom samo jedan spermij uvodi izravno unutar jajne stanice, koja se nakon inkubacije, kao i kod in vitro metode, vraća unutar maternice.

Evo i nesto vise o In Vitro oplodnji: http://hr.wikipedia.org/wiki/In_vitro_oplodnja

http://hr.wikipedia.org/wiki/Umjetna_oplodnja

http://www.plivazdravlje.hr/aktualno/clanak/5384/Medicinski-potpomognuta-oplodnja.html

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Evo nesto o vestackoj oplodnji. Ja nevidim problem, jer se prosto moze odrediti koliki broj jajcanih celija se moze oploditi, a time i broj embrijona.

Иди погледај горњи клип па онда размисли...мислим и не мораш да га гледаш али знај да ово што мислиш једноставно није тачно... и не може се таквом аналогијом какву промовишеш у горњем цитату, одредити број ембриона...БЕЗ ''Ј''...  confused1 ДА мОЖЕ НЕ БИ БИО ТОЛИКИ ПРОБЛЕМ КОЛИКИ УИСТИНУ ЈЕСТЕ...

Подели на овим сајтовима

Иди погледај горњи клип па онда размисли...мислим и не мораш да га гледаш али знај да ово што мислиш једноставно није тачно... и не може се таквом аналогијом какву промовишеш у горњем цитату, одредити број ембриона...БЕЗ ''Ј''...  confused1 ДА мОЖЕ НЕ БИ БИО ТОЛИКИ ПРОБЛЕМ КОЛИКИ УИСТИНУ ЈЕСТЕ... Да ти појасним..може се одредити број оплођених јајних ћелија али не и број ембриона...

Pogledao sam i slazem se sa +Ep.Atanasijem to sam i napisao u prethodnoj poruci.

Brate iz jedne jajcane celije nemoze postati 100 embriona.

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Pogledao sam i slazem se sa +Ep.Atanasijem to sam i napisao u prethodnoj poruci.

Драго ми је...  confused1 што си сагласан са Др Јевтићем.. И тачно да из једне јајне ћелије не може да се развије 100 ембриона ... Али је довољно што може доћи до вишеструке трудноће и то је доста да имамо још већи проблем.. Да ли ти говори нешто следећи податак... :

medicinski potpomognuta oplodnja, cesto rezultuju viseplodnom trudnocom. Od kada se kasnih 70-ih pocela leciti neplodnost, broj blizanaca se povecao za 50% a broj trojki i cetvorki za vise od 400%.

400%... интересантно...

Подели на овим сајтовима

Cekaj malo, objasni mi to kod prirodnog zaceca... imas jednu zensku i mnogo muskih celija, koji su tu sad to mnogi emrioni?

Zar se ne desava da zaceti embrion umre pre rodjenja?? Nekad sa majkom nekad sam?!

Priznajem da uopste ne kapiram sta oces da kazes... confused1

"50% svih ljudskih embriona nikada se ni ne usade u matericu, a od preostalih 50% koji se usade, još polovina (dakle još 25% ukupnog broja) biva eliminisana u toku prve tri nedelje trudnoće. Od onih poslednjih 25% i dalje dobar deo biva pobačen."

Подели на овим сајтовима

Драго ми је...  confused1 што си сагласан са Др Јевтићем.. И тачно да из једне јајне ћелије не може да се развије 100 ембриона ... Али је довољно што може доћи до вишеструке трудноће и то је доста да имамо још већи проблем.. Да ли ти говори нешто следећи податак... :

medicinski potpomognuta oplodnja, cesto rezultuju viseplodnom trudnocom. Od kada se kasnih 70-ih pocela leciti neplodnost, broj blizanaca se povecao za 50% a broj trojki i cetvorki za vise od 400%.

400%... интересантно...

Govori o uspehu In Vitro metode, ali ipak sve je to relativno i zavisi od X faktora, a jedan od tih X faktora je i odabir koliko jajcanih celija zeli par da da na In Vitro oplodnju.

Подели на овим сајтовима

Govori o uspehu In Vitro metode, ali ipak sve je to relativno i zavisi od X faktora, a jedan od tih X faktora je i odabir koliko jajcanih celija zeli par da da na In Vitro oplodnju.

Јајних ћелија... Види.. не може се све из књиге а још мање са интернета схватити,.. поготову НЕ кад је у питању екстра нова и неиспитана тако комплексна метода која собом носи недоумице на које тренутно не могу дати потпун одговор све научне дисциплине заједно... Ако си ишчитавао шта је писано само на овој теми, сусрео си се са многим контрадикторностима које о ВАНТЕЛЕСНОЈ оплодњи говоре да,.. постоји практично уништавање или злоупотреба живих бића зарад живота једног ... То је онај, можда - највећи  проблем.. Не мањи проблем је деструкција мајчиног организма  о којој се још мање говори... Психолошка страна није ни дотакнута а види 10 страница форумских је већ исписано.. Оно што нам је ЦИЉ као ХРИШЋАНИМА пак..скоро да нико није ни поменуо.. Признаћеш..Јако чудно за један Хришћански пре свега Православни форум.. confused1

Подели на овим сајтовима

јао Боже, 10 страна лудила ... све сам прочитао и резигниран сам.

а и оне опаске на мој рачун су много симпа, имате тапшање по глави од мене  0110_hahaha

значи, да сумирамо:

треба да укинемо вантелесну оплодњу. joooj joooj joooj

ма пали, па не знам ко да је.

знате шта, од кога год да је, ја би тог ставио ван закона.

неко реко етика, морал? ништа ви не капирате и сакривате се иза тих речи пркосећи благодати коју Бог пружа на разне начине.

у преводу, имамо технологију која успева (колико дозволи Бог и коме по СВОМ ПРОМИСЛУ) да човеку инвалиду надомести хендикеп а ми је не употребљавамо јер се плашимо баратмо БОЖЈИМ ПРОМИСЛОМ без вере, где уствари Он одради Своје и да коме Он оће једно, или више, деце.

е људи, неки су од неких хипотетичких бизарних и монструозних примера направили паклену теологију, ал озбиљно. толико сте негативни да је то језиво.

а на основу негативних и безразложно недоличних злоупотреба са ембрионима, ми ћемо рећи НЕ вантелесној оплодњи јер може да се искористи на зло.  0102_laugh

ок, значи, нуклеарне централе, протезе, трансплантације, генерално хирургију треба забранити јер је ''наблагословена'' од неког тамо ко и нема никакву власт над тиме ко ће живети а ко ће умрети, поготово Богу да одређује шта је благословено а шта није.

па поврх свега Бог благосиља људе децом као последицу вантелесне?!  dada ;) 0110_hahaha

шта ћемо са онима који су се понели недолично са ембрионима? јел мислите да им пресудимо затвором, метком или гаротом, или мислите да и за њих важи ''не знају шта чине''?

а молитва? па јесте, пошто ја немам таленат за фудбал, молитву и уметност не могу ни да се бавим тиме па 1000 година да покушавам никад не бих успео него бих то надоместио тенисом, радошћу и припремањем хране - оним што ми је на располагању. исто тако и хендикепирани који не могу да роде без помоћи - њима по могућству треба одмоћи и укинути вантелесну јер је некоме Бога саопштио да је све то илегално у његовом тефтеру.

шта? чекај, нико се није јавио по тим питању? ма кул, прогласићемо га благословеним док Бог не позвони на наша врата.  confused1

заиста капирам да је некима изузетно тешко да изађу ван онога што (не) знају, ал ако не пруже поверење Богу да је ОМОГУЋИО и није од ђавола јер је Животодавац тај који одлучује, онда не морају ни да се баве тиме.

ал онај који не једе не сме да суди ономе који једе, и обрнуто.

колико видим, овде су људи који су покушали и благословени децом путем вантелесне оплодње испрозивани директно или индиректно као убице, чедомори, кољачи, ''контрацепционисти'' и којешта само из страха од немешања у Божју Промисао. е, па једном ћете морати да изађете из свог малог осуђивачког света и да промолите нос на слободан ваздух.

Бубо, ти све што имаш као одговорност пред Богом је да даш одговор као родитељ твом ''малом'' благослову од сина и да ти пожелим да ти буде на спасење и радост у све дане  confused

Подели на овим сајтовима

Ајде мало на тему да се вратимо, дакле тема је вјештачка оплодња.

Вјештачка оплодња сама по себи не може бити лоша нити противна вјери, јер она је само средство да се оствари неки циљ који може бити добар или лош.

Eh, kada bi se o ovoj i sličnim temama raspravljalo sa manje ostrašćenosti, a sa više želje da se razmisli o problemu iz ugla onoga što Isus od nas traži... Ovde ljudi polaze od minimalističkog stava prema Hristovoj nauci - pa dobro, bitno je dete, ostalo je manje važno.... Ljudi, Isus je onaj koji je rekao - ko samo pogleda ženu s požudom u srcu već je sagrešio!!! Maksimalizam... Jedan rabin, Nojman, pišući o IIsusu je rekao da je on ispunjenje Zakona upravo video u maksimalizmu - u savršenom ispunjavanju Božije volje. Bog jeste milosrdan, ali nemožemo na osnovu toga da kažemo - pa, Bog zna da smo slabi, pa na osnovu toga možemo da radimo šta nas je volja i da brljamo kako hoćemo. Već je i samo igranje sa životom popriličan prekršaj. Dete NIJE PRAVO roditelja, ono je dar - već kad na silu hoćeš da otmeš sebi taj dar, to je već prekršaj. Jedno je lečenje steriliteta, a drugo je veštačka oplodnja.

Već sama veštačka oplodnja - bilo koja tehnika predstavlja krupni moralni problem (za neuke - moral u hrišćanskom smislu znači - život po Božijoj volji). Već samo to što se jedan intimni čin dvoje ljudi praktično prenosi u ruke trećeg lica jeste problem. Problem je što se otima Božije pravo da da, ili da ne da potomstvo. Izgleda da to malko koga briga. Ako je cilj dovoljan da se opravdaju sredstva, onda se nalazimo na skliskom terenu onog rogatog. Ako bi i zaobišli prvu prepreku, koju sam pomenuo, i prešli na samu metodu - ako bi imali metod koji ne koristi više embriona za oplodnju, i tu je problem jer LEKAR odlučuje a ne Bog. Problem je što takvih metoda kod nas NEMA. Čak i višestruka "proba" očigledno uzrokuje nekolicinu neuspelih usađivanja, što će reći - pošto lekar NIJE BOG - ne može da obezbedi SIGURNO prihvatanje ploda. Predpostavljam da smo ovde hrišćani (premda po reakcijama počinjem da sumnjam), pa kao hrišćani trebamo da verujemo da je Bog onaj koji će učiniti da plod bude prihvaćen ili ne. Samim time što se kod prirodne oplodnje dešava da plod ne bude prihvaćen NE ZNAČI da i MI LJUDI imamo pravo da to činimo. Dakle, ako se prilikom VO dešava da embrioni budu odbačenio, zamrznuti i slično, što je samo jedan deo problema, CILJ NE OPRAVDAVA SREDSTVO.

E sada, da li VO nije protivna veri. Po sreddstvima i načinu, i tekako. Pa čak i da nije toga, VO pokazuje nekoliko stvari - ne pouzdanje u Božiju providnost, popriličnu crtu samoživosti (dete sa MOJIM genima), i još štošta. Razumem ja potrebu roditelja, a posebno žene da ima svoj porod. To je u prirodi, ali...zašto se onda bunimo protiv homoseksualaca, recimo? I oni ljudi imaju potrebe, prirodne, da budu sa onim ko ih privlači. Pa hoćemo li reći da je to ok? Čemu onda zabrana seksa pre braka? Razmišljajte kako da maksimalno ugodite Bogu, a ne do granice svojih potreba.

него оцјењује форму и према томе да ли је нека форма испоштована или не доноси суд да ли је суштина добра или не. Да напоменем да је управо фарисејима била битна форма, а не суштина, и они су ради неисупањавања форме хтјели и да убију, али суштина има није била битна.

Ne radi se ovde o formi, nego o suštini. Već sam rekao - ako je dete cilj i ono opravdava postupak, onda ni silovanje nije zlo. Ili...evo još težeg slučaja: Nacisti su eksperimentisali na ljudima, pa su otkrili neke stvari koje se mogu upotrebiti za lečenje nekih bolesti...ako se to danas koristi, hoćemo li reći da su nacisti bez krivice?

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

МИСЛИМ  ДА ИМАМ ЈЕДАН ..па рецимо боље..ЈЕДНУ ЈАКУ ТЕЗУ ЈЕДНОГ ВЕОМА ИЗВЕСНОГ ДОКТОРА ТЕОЛОГИЈЕ, НА ТЕМУ ПОМЕНУТЕ НЕДОУМИЦЕ...КОЈА УСТВАРИ НЕ ПОСТОЈИ НЕГО САМО ПРАВИМО КОМПРОМИС СА САВЕШЋУ... АЈДЕ ДА ВИДИМО ..

ЕВО,... ПУСТИТЕ са ОВЕ АДРЕСЕ...  http://www.pbf.rs/vladika-atanasije-jevtic

ПЕТИ (5.) по реду, ВИДЕО КЛИП о СВЕТОМ НИКОЛИ КАВАСИЛИ од дана 28. 2. 2011. ТАЧНО НА 62:40 и ПАЖЉИВО ГЛЕДАЈТЕ а ЈОШ ПАЖЉИВИЈЕ СЛУШАЈТЕ... 0212_rolleyes ШТА говори Др Јевтић ...

Ево шта говори:

''...И као што већ у корену имамо дрво, као што у чокоту имамо већ лозу и вино, као што у заметку имамо већ дете. Сад расправљају да ли је, рецимо, дете, кад је дете човек, кад је личност, кад може да га избаци из утробе а да не буде убиство детета. Од момента кад је зачеће. Све сад друго је даље логицизирање, рационализирање...'' - Владика Атанасије Јевтић, предавање из патрологије, Св. Никола Кавасила 28. 02. 2011

Подели на овим сајтовима

Јајних ћелија... Види.. не може се све из књиге а још мање са интернета схватити,.. поготову НЕ кад је у питању екстра нова и неиспитана тако комплексна метода која собом носи недоумице на које тренутно не могу дати потпун одговор све научне дисциплине заједно... Ако си ишчитавао шта је писано само на овој теми, сусрео си се са многим контрадикторностима које о ВАНТЕЛЕСНОЈ оплодњи говоре да,.. постоји практично уништавање или злоупотреба живих бића зарад живота једног ... То је онај, можда - највећи  проблем.. Не мањи проблем је деструкција мајчиног организма  о којој се још мање говори... Психолошка страна није ни дотакнута а види 10 страница форумских је већ исписано.. Оно што нам је ЦИЉ као ХРИШЋАНИМА пак..скоро да нико није ни поменуо.. Признаћеш..Јако чудно за један Хришћански пре свега Православни форум.. 4chsmu1

Nije iz interneta iz škole je, samo što nisam ja to sve mogao da pišem i prevodim, pa sam odabrao vikipediu kao dobar izvor informacija.

Pozz  amen

Подели на овим сајтовима

јао Боже, 10 страна лудила ...

значи, да сумирамо:

треба да укинемо вантелесну оплодњу. klapklap klapklap klapklap

ма пали, па не знам ко да је.

знате шта, од кога год да је, ја би тог ставио ван закона.

ништа ви не капирате и сакривате се иза тих речи пркосећи благодати коју Бог пружа на разне начине.

шта ћемо са онима који су се понели недолично са ембрионима? јел мислите да им пресудимо затвором, метком или гаротом, или мислите да и за њих важи ''не знају шта чине''?

колико видим, овде су људи који су покушали и благословени децом путем вантелесне оплодње испрозивани директно или индиректно као убице, чедомори, кољачи, ''контрацепционисти'' и којешта само из страха од немешања у Божју Промисао. е, па једном ћете морати да изађете из свог малог осуђивачког света и да промолите нос на слободан ваздух.

Бубо, ти све што имаш као одговорност пред Богом је да даш одговор као родитељ твом ''малом'' благослову од сина и да ти пожелим да ти буде на спасење и радост у све дане  0212_rolleyes

Бубо...не све најбоље.... него СВУ РАДОСТ и САВКО ДОБРО ОВОГ света ..желим и теби и малом Теодору..наравно да тату не заборављам ни под разно...

Не знам зашто су неки схватили да је овде неко написао или не дај Боже осудио тебе .. ја то нисам тако доживео... А сигуран могу бити само у своје мишљење..за остале не могу да гарантујем али нисам схватио да је неко употребио и једну реч коју Брутални овде помиње у горњем цитату ...а све позивајући на Љубав док подметања (да не помињем јер није заиста пристојно..) из горњег цитата само пљуште... Нешто ту Медо не штима.. таквим једом говорећи о љубави... Делујеш НЕУБЕДЉИВО... А ЉУБАВ је Медо мој, ПРЕ СВЕГА УБЕДЉИВА и ОДМАХ ДЕЛУЈА ТОПЕЋИ СВАКО НЕРАЗУМЕВАЊЕ чак и ИЗМЕЂУ НЕИСТОМИШЉЕНИКА... Ко је овде употребљавао изразе које ти помињеш..? Можда је неко само изразио своју недоумицу.. Можда се неко колеба ..јеси ли свестан да можеш заиста неког увредити, па и саблазнити..или те не интересује и не дотиче то.. Некако ти не падне на памет у свој својој (не малој) опијености толиком СПОЗНАЈОМ свега да ЉУБАВ коју проповедаш не УЈЕДА и не осуђује... Но добро.. човек дал миловао дал гризо увек о СЕБИ ГОВОРИ..те по том питању ни ти ниси никакав изузетак..

Мени је само криво што очигледне таленте које имаш користиш за јевтина подметања и замене теза.. а волео бих да ово схватиш као најдобронамернију причу а ти ћеш наравно поступити по СРЦУ СВОМЕ..и количини Љубави коју исто поседује.. srecan   

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...