Justin Waters Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Zato sto su kilavi , mutavi, nedorasli, neodgovorini, nesposobni. Najcesce zive sa roditeljima koji imaju po 80 banki, a sami su mladunci dostigli 42 podeok krstenice. I sa 40 godina i dalje se maze sa roditeljima i sisaju palac.Emocionalni razvoj im je na nivou 12 godina. Zive od penzije svojih roditelja a njihovi roditelji cekaju dumru pa da im ostave stan, kucu , okucnicu... Takvi koji se upuste u pustolovinu braka najcesce im se avantura zavrsava razvodom i raspadom sistema. Jako je tesko menjati navike, emocije sa 30 i kusur godina.A onda u celom spektru tog ludila treba takav da vaspitava decu...I on kad dostigne 80 dete mu ima 50...I tako sve u krug... Pitanje iz teme govori o tome zasto mladi ljudi nece da imau djecu, a ne zasto ne zele da se osamostale. ИгорМ, Караконџула and Natasa. је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Nece ljudi vise da nose odgovornost a i nema se sredstava.Deca su danas skupa investicija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 nece, zato sto su svesni svoje nesvesti. Zato sto znaju da su kilavi , mutavi, nedorasli, neodgovorini, nesposobni.... (ovde ide ostatak teksta odozgo) Glupost, ne mozes nekog ko ima 21 godinu, i zeli da ima djecu tek sa 26 ili 30 da nazoves mutavim, nedoraslim i neodgovornim...uostalom ne imati uopste djecu nije nikakvo nedoraslo i mutavo ponasanje, to je stvar licnog izbora. Zbog tog izbora niko ne trpi.Sasvim je druga prica kad neko ima 35, 40 godina i zivi na grbaci starih roditelja i ne znaju da se sami o sebi brinu (ali i medju takvima postoje ljudi koji su u specificnoj situaciji i njihovo stanje nije za osudu). Ali to je druga tema. Natasa., ИгорМ and Караконџула је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Deca nisu skupa investicija, deca ne traze ni markiranu garderobu, ni gomilu nepotrebne bebi opreme, ni preskupe igracke. Jer pored svih igracki moj sin se igra sa kutijama i nekim glupostima na koje naidje. Danas ne zele decu jer ne zele takve obaveze. Zasto menjati svoje navike, zasto se odreci para cipela, frizure, sminke, izlazaka?! E bas na takvog sam naletela. Covek ne radi, sedi u kaficu, tata ga izdrzava a njegovo dete? On ni ne zna da mu je dete prohodalo, ne zna da je bilo bolesno... Zasto bi se on opterecivao takvim stvarima, zasto bi se budio nocu? Sebicluk! Al zato ja uzivam u svakom detetovom osmehu i briga me za sve ostalo. I znam da je lakse prolaziti sve ovo dok je covek mlad. ИгорМ, djordje.pesic, Anette and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Данче* and feeble је реаговао/ла на ово 2 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Iskreno, Dragana, ti si nam ovde osvezenje i postavljas sasvim logicna pitanja - ma sta ko mislio i komentarisao... Hvala ti sto si ovde. Zasto nece decu? Pa zasto bi ih zeleli? Znam da ovo zvuci surovo, ali, ako neko se oseca da nije spreman i to definise i opravdava razlicitim razlozima - finansije, fakultet, stambeni prostor, strah... onda i ne treba da ih ima. Znam da je bela kuga odavno medj nama Srbima, ali generalno u celoj Evropi je tako. Znam da su nam skole prazne i roditelji sami na selima i to je mnogo tuzno, ali ne smemo imati decu radi imanja dece. Ne smemo. Ipak je to covek koji od nas zahteva, pre svega, odgovornost i spremnost na ogromnu zrtvu. Cesto primecujem stare koji bi i na silu gurnuli mlade u brak i imali unucice i paraunucice. Vreme se promenilo, traume 70ih i 80ih su ucinile svoje, retko da sam cuo da je neko, rodjen u ovom dobu, imao normalno detinjstvo i gotovo sve porodice imaju neku pricu.. i danas kad se neko zaleti, ostane sam i podize svoje dete.. nije to lako. Ni za roditelja, ni za dete. Ne zelim da budem pogresno shvacen, ali dete zahteva zaista spremnost OBA roditelja da se zrtvuju i ulazu u njega, a ne govorim uopste o finansijama. Biti spreman da imas dete, znaci biti spreman staviti tudje potrebe ispred svojih, ali u potpunosti. I opet cu da se ogradim, uopste nisam pristalica novih kvazi vaspitanja u kome dete se uci da bude manipulant recima jer su kazne za pogreske smesne, ali nauciti dete da bude sposobno, hrabro, vredno.. stavljati pred njega izazove, znaci da roditelj pored posla nema svoje vreme... eee to je dragi moji podvig i potrebna je ogromna snaga. Svako ovo od nas oseca. Zato se i plasimo. Nego, samo da ne predjemo u onu drugu stranu straha, u kojoj mi manipulisemo. Molitva dragi moji, molitva jedina ovde pomaze, jer nas vraca nama samima i onda bolje razumemo sebe. Tako cemo lakse i doneti odluku. A Bog ce je blagosloviti. Natasa., Agaton Vuzman, Караконџула and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Biti spreman da imas dete, znaci biti spreman staviti tudje potrebe ispred svojih, ali u potpunosti. stavljati pred njega izazove, znaci da roditelj pored posla nema svoje vreme... eee to je dragi moji podvig i potrebna je ogromna snaga. E, to je problem danasnjice. Svi gledaju samo svoje potrebe i ne zele da se odreknu njih zbog tamo nekog deteta. Tuga... Sto se tice finansija napisah u prehodnom postu. Samo mi nije jasno kakva se to vremena cekaju? Bolja? Sta ako ih ne bude? ИгорМ, Agaton Vuzman, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Ne traze deca luksuz,istina,ali imaju svoje finansijske potrebe Iritiraju me ta misljenja raznih pravoslavaca,koji stalno obilaze taj finanskijski deo a koji su se neretko veoma dobro dobro ugnezdili.I onda imamo to,neodgovorna omladina itd...Naravno da ima i toga. Ali danaa mnogi mladi ne mogu ni sebe da izdrzavaju.Ko ima srece,radi za 20,30 hiljada.Zatrudnis i dobijes otkaz. Znaci,nemojte da zmurimo pred realnim cinjenicama.Drzava nista ne radi po tom pitanju i onda imamo kao neodgovornu omladinu... Natasa. and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Проблем је јер смо маловерни,нема вере у нама...Кад би се у Бога уздали као што се у људе уздамо,где би нам био крај!? Deki992, Ненад Р., Crnokosa and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Nisam u zavidnoj finans.situaciji i zato iz iskustva pricam da za dete ne treba mnogo. Treba, treba za svakog od nas. I naravno da ne generalizujem, ima tu mnogo razoga za i protiv ali u mojoj okolini je dosta sebicnog naroda. Neko je sposoban i sa 20 da cuva dete neko ni sa 50. I slazem se sa Dance.D Данче* and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Nisam u zavidnoj finans.situaciji i zato iz iskustva pricam da za dete ne treba mnogo. Treba, treba za svakog od nas. I slazem se sa Dance.D Ма о финансије нећу да говорим,када би тако размишљала никад не би дете имала..А дете се не може мерити са ниједно благо овога света.А родитељи који одлажу родитељство да би узели ауто на кредит,е то стварно не могу да разумем ,не осуђујем али лично то је по мени болест-себичлук! -Владимир-, Crnokosa, Никола Поповић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 To sam pokusavala da kazem. Ма о финансије нећу да говорим,када би тако размишљала никад не би дете имала.. Razmislja se o totalnno nebitnim stvarima, daje se silan novac na nebitne stvari... a deca? Данче* је реаговао/ла на ово 1 Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 ...zbog loših financijskih uslova u kojima se nalaze, nemaju mogućnosti da obezbede detetu ono najosnovnije, a kako se ide dalje ne naziru se neka lepa, bezbrižna i sretna vremena... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Променило се време... Знам да свако своје време сматра посебним, али ипак мислим да сведочимо заиста занимљивим променама у љусдском друштву... Можда је један од разлога и тај што људи сада имају више могућности да се остваре и да раде разне ствари које су им биле недопступне пре рецимо 100 година; рецимо, данас особа може да се нада да ће са 30ак година моћи да живи самостално, уређује свој живот како хоће, ако има мало среће са новцем помало и путује, ради ствари које је испуњавају итд док је пре неколико генерација једна од ретких лепих ствари којима је човек могао да испуни живот била та да се ожени/ уда и добије децу... Не кажем да има лепших ствари од деце - пошто скоро сви кажу да нема јелте - али људи вероватно то одлажу, сматрајући да им то неће нигде побећи, и желе да неко време посвете само себи... Друга ствар је што можда први пут у историји, код велике већине људи, да не кажем скоро свих, лични избор и концепти попут заљубљености, привлачности, љубави итд. играју улогу у склапању бракова, тако да је бракова мање него онда када су људе родитељи или притисак околине гурали у брак, па самим тим и деце је мање... Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 У "најбољем одговору" којег видите врх екрана је одговор... Све остало су трице... И кучине додуше... Mилена КШ and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука