Jump to content

Карл Билт: Православље је претња за западну цивилизацију

Оцени ову тему

Препоручена порука

Najsmesniji ste mi vi internet Putleroljupci koji se javljate iz nekih mrskih prozapadnih Kanada, Kalifornija, Australija i tako nekih demonskih zemalja. Sto se ne preselite kod Putlera. Ili mozda vi obozavate Elizabetu II i Harpera?

10269472_10152377326002440_3443302790047

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 583
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

10269472_10152377326002440_3443302790047

било би смешније да пише Theon Greyjoy likes this post xD

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

A tek Berik Dondarion. :D

хахај ваистину :D

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da bi trebalo zabraniti ortodoksiju jer je zaista nezdrava i moze da ugrozi zapadne vrednosti. Ortodoksni su nekako rigidni, drze se svojih nekakvih dogmi i samim tim ta istocna ortodoksija ugrozava zapadni liberalni pogled na zivot i fleksibilnost koja izvire iz duse zapadnog coveka. Istocna ortodoksija koja okuplja Ruse, Srbe, Grke i njima slicne je vrlo opasna i trebalo bi umanjiti uticaj ortodoksije na zapadu ali i na istoku ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

E sada ovi sto ne vide da Bilt prica o pravoslavnima neka ne vide i da ja ne pisem o pravoslavnima jer i ne pisem, nigde nisam pomenuo "ortodox church" ..a i dogme imaju svakojaki, marksisticke dogme, liberalne i slicno ..

Ajde jarani, dokazite da ja ne pricam o pravoslavnima kao ni Bild ...

:))  :))  :))  :))

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ne citas postove pa posle iskolaceno pitas "gde su ti argumenti". Sagova knjiga nije naucni rad nego naucno popularna knjiga. On nije istoricar ni antropolog nego profesor knjizevnosti. Naucnih radova koji bi podrzali tu njogvu knjigu nema niti ce ih biti jer ima drugih koji vec govore suprotno. Interesanto je kako za dela ostrogorskog koje je istoricar  kazes "to je samo njegovo misljenje" a  Saga i njegove fantazije potezes kao dokaze. Zanimljiva je ta raspolucenost standarda.

Не, ја не спорим истраживање Острогорског и његово знање о Византији, осим што сматрам да је његов став о Византији као делу западне цивилизације његово лично мишљење. Што се тиче Сагове књиге: то што неко није историчар одмах не значи да његове тврдње нису тачне. Он је за своју књигу скупио много историјских докумената и чињеница који потврђују његове тврдње. Уосталом да би знао да ли је нека књига ,,научна фантастика" или не, требало би прво да је прочиташ. Међуим, оно што се зна из овог текста који сам поставио јесте да се др. Ричард Саг служио многим историјским документима и фактима од којих нека помиње у овом тексту. А ви, идолопоклоници запада, почињете одмах да пените, чим вам се укаже да та ваша западна цивилизација није баш тако ,,бајна" каквом је ви замишљате. Па је тако за вас Сагова књига (коју, наравно, нисте ни прочитали) ,,научна фантастика", а Билт није изјавио и још убеђујете друге људе да он то није изјавио, ко да су сви обде луди па да не виде даље од носа...

Patrijarh rekao? Pa da sta dalje diskutovati kad je on rekao. Verujes patrijarhu umesto da sami citas, istraujes i zakljucujes. I ti sa takvim stavom nastupas kao neki objektivni kriticar bilo cega.

Да, више верујем Руском Патријарху, него вама идололопоклоницима запада. Али није тачно да не читам и истражујем. Ево, нас пример о данашњој Русији и Путину и њиховом односу према комунизму сам већ писао овде:  https://www.pouke.org/forum/topic/33759-neokomunisti%C4%8Dka-restauracija/#entry1094564

Па прочитај, ако желиш нешто да сазнаш, а не да дрндаш нон-стоп једно те исто ,,КГБ", ,,комунисти", итд.

Platon i Aristotel su bili protiv demokratije, zagovarali robovlasnistvo, tvrdili da neki ljudi moraju biti robovi, bili protiv otvorenog drustva pa jesu li i oni deo zapadne civilizacije. Pa naravno da jesu. Jedan od mnogih razloga zasto je zapadna civilizacija tako velicanstvena je i ta raznolikost, otvorenost za razne ideja, vizije, kritike, prepiske, polemike. Ne odredjuje se pripadnost zapadnoj civilizaciji samo po tome sta je koji stvaralac mislio nego u kavom okviru je mislio, u kojim kategorijama je razmisljao, sta ga je mucilo, cega se bojao, cemu se nadao itd. Izvadi iz istorije zapadnu civlizaciju i nestaje 99% naucnih, tehnoloskih, umetnickih i filozofskih dela. Da ne govorimo da nema hriscanskih dogmata jer njih je nemoguce oformiti bez problema koji postoje tada samo u grckoj filozofiji. Nije zapadna civiliacija nerendisana motka da se nacpa za potpalu niti kliker da se strpa u dzep jednim postom.

Ово је право идолопклонство према западу и западној цивилизацији. Али, ево да ти мало покварим ту ,,бајну" слику коју си сада овде исцртао. Део западне цивилизације су и робовласништва,  и инквизиција, крсташки ратови, спаљивање вештица, насилно католичење Православнх, затим овај канибализам, француска револуција, гиљотина, расизам, шовинизам, комунизам, нацизам, итд. Све су ово елементи те западне цивилизације, све су ово продукти те цивилизације, а знамо сви врло добро колико је свака од њих нанела зло човечанству. Па ти размисли о томе кад наставиш да пишеп ,,оде" западној цивилизацији.

Иначе, Достојевски и остали које сам поменуо нису само демократију критиковали, већ целокупну западну цивилизацију и њене вредности. Па ти сад види. А наш Свети Владика Николај је, на пример, говорио  да ми Православни нисмо део ни истока, ни запада, већ изнад истока и изнад запада.

Pa da, ti ima cinjenice a Ostrogorski sa svim kniigama i naucnim radovima o Vizajntiji "samo licni stav". Objektivan si i skroz nesujetan nema sta.

Нема потребе да подмећеш. Не, нисам никада спорио његов научни рад о Византији, нити његово истраживање, само сам рекао да је тврдња како је Византија део западне цицвилизације, ипак његов став а не чињеница. На крају крајева, колико је она била део те западне цивилизације показали су западни крсташи када су је, са огрмном количином мржње, спалили. И то му је то. 

Подели на овим сајтовима

Ovo je jedna iskrena i postena kritika, nas prozapadnih slinavca od nekoga ko nam pise sa dalekog istoka. Iz Kande. To je jedna zemlja toliko isticno, istocnije od japana cak! 

:))))

Svaka cast u borbi protiv trulog zapada sopstvenim prirmerom! :)

Али то брате, стварно нема везе где ко живи. Ајде објасни ми какво то везе има?

Па човек је искусио живот тамо на западу и вероватно зна како је тамо, зато вам и указује да не пишете оде и баладе том западу, која су далеко од истине.

Иначе, знам многе људе који су били и живели на западу и уопште нису одушељвљени њиме ко поједини овде западни идолопоклоници.

Подели на овим сајтовима

Najsmesniji ste mi vi internet Putleroljupci koji se javljate iz nekih mrskih prozapadnih Kanada, Kalifornija, Australija i tako nekih demonskih zemalja. Sto se ne preselite kod Putlera? Ili mozda vi obozavate Elizabetu II i Harpera?

Иако није коментар упућен мени, ипак ћу и ја овде нешто написати. Ево, ја на пример, сам чак три пута био у Русији (и опет ћу) и врло добро знам какво је тамо стање. Један део моје фамилије ради и зарађује у Русији. 

Такође, немаш појма колико Немаца долази у Русију да ради. Замисли они долазе да раде у ,,пропалу Русију", код ,,злог Путлера".

Тек толико да знате ви који гајите идолопклонство према западу, да се ипак успех може остварити и у Русији, а не само на западу.

Подели на овим сајтовима

Па човек је искусио живот тамо на западу и вероватно зна како је тамо, зато вам и указује да не пишете оде и баладе том западу, која су далеко од истине.

Иначе, знам многе људе који су били и живели на западу и уопште нису одушељвљени њиме ко поједини овде западни идолопоклоници.

Al su zato svi koji zive na istoku u duhovno finansijskoj nirvani...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

trc prc lup lup truc truc bla bla

Samo sto to nije licni stav Ostrogorskog nego jedan od zakljucaka do kojih je dosao prateci cinjenice. To je jedna od sustinskih cinjenica koja proizilazi iz njegovog i radova mnogih drugih istoricara i antropologa. To je bilo toliko kljucno za njegov celokupan rad da je to "Vizantija je deo zapadne civilizacije" ponavaljao na pocetku SVAKOG svog predavanja. 

Ali kao prvo i osnovo ono sto si vec ponovio u dva posta, sto je glupost nevidjenih razmera, da Vizantija nije deo zapadne civiliacije zato sto su krstasi ratovali protiv nje i pustosili je. To je samo po sebi glupo bez bilo kakvog poznavanja antropologije. Zasto? Pa zato sto se pripadnost ovoj ili onoj civilizacije ne odredjuje po tome ko je koga napao, prosto neverovatno da neko tako (ne)razmislja. Jer to bi znacilo da Atina i Sparta nisu deo zapadne civilizacije. Da  Slukidijsko carstvo i Rimska republika nisu deo zapadne civilizacije i jos razne druge budalastine bi izronile sledeci tu tvoju antilogiku.  Nego po tome sta sadrzi u sebi. Kako se odnosi prema pitanjima zakona, vojske, ekonomije, nauke, umetnosti, obrazovanja kakvu filozofiju ima i kakvom filozofijom sublimira sve prethodno nabrojana. A prema tome Vizantija jeste neotudjivi deo zapadne civlizacije.  A sad sto su neki sarlatani of filozofa poput Hegela lupetali drugacije to je vec njihov problem i njihovih sledbenika a ne ozbiljne nauke.

Uzmio neku ozbiljnu literaturu u ruke i ne blamiraj se vise.

Sto se tice Saga i kanibalizma. Ne nigde nisam napisao da je to "naucna fantastika" nego naucno popularna knjiga, velik je razlika. Naucna fantastika je umetnost a naucno popularna knjiga ima za zadatak da prostim jezikom popularizuje neku ideju koja moze biti potvrdjena stvarnim naucnim radovima i istrazivanjima a uopste ne mora. Postoji gomila naucno popularnih knjiga o multiverzumima i putovanjima kroz vreme pa nema niti jednog jedinog naucnog rada i empirijske analize koji mogu ista od toga da podrze. Tako i ovde Sag iznosi zanimljivu ideju ali bez podrske naucnih radova sa stvarnim podacima iza sebe. Vrlo je veraovatno da ce tako i ostati posto je pitanje kanibalizma u Evropi nakon rimskog carstva manje vise vrlo jasna. Tamo gde su se javljale gladi zbog nerazvijene poljoprivrede tamo se javljao kanibalizam. Toga je u tom periodu bilo i u Rusiji koliko hoces. 

Pobrojane stvari nisu produkt sustine zapadne civilizacije nego su se odigrale uprkos svim pozitivnim stvarima. Dostojevski i Gogolj nikad nisu kritikovali "celokupnu zapadnu civilizaciju" posto oni uopste nisu razmisljali i pisali u toime kategorija tako nesto je sa njih tada bio presirok pojama. Citao sam "Iznad Istoka i Zapada" i to je samo jedan ideoloski agitprop koji nema veze sa ralnom istorijom i antropologijom, svako za zivota ima za nesto da agituje bez obzira na cinjenice pa tako je imao i sv. vladika Nikolaj.

Подели на овим сајтовима

Иако није коментар упућен мени, ипак ћу и ја овде нешто написати. Ево, ја на пример, сам чак три пута био у Русији (и опет ћу) и врло добро знам какво је тамо стање. Један део моје фамилије ради и зарађује у Русији. 

Такође, немаш појма колико Немаца долази у Русију да ради. Замисли они долазе да раде у ,,пропалу Русију", код ,,злог Путлера".

Тек толико да знате ви који гајите идолопклонство према западу, да се ипак успех може остварити и у Русији, а не само на западу.

Nemoj ti meni o Rusiji. Ja sam "tamo" zanat ispekao. Prve poslove kao programer sam preuzeo od Ruskih firmi, prvi saradnici su  mi bili Rusi. Iz ruskih knjiga, prevedenih, sam naucio mnogo IT-u, matematici i svemu od cega danas zaradjujem za zivot. Kao sto rekoh jedno je Rusija kad govorimo o nauci, tehnologiji umetnosti sasvim drugo kad pricamo o poltici tamosnje vlasti. To su dva sveta. Prvo je vise nego zasluzeno deo zapadne civilizacije a drugo je samo zlocinacka bagra.

Suvise dugo sam radio i saradjivao sa ruskim kolegama  da bih bio naivan i naseo na price tipa "Rusija je kompletno zlo" ili "Uuu covece Rusija sva blista, tamo je buducnost" i jedno i drugo su teske gluposti.

A sto se tice ovog lika kome sam pisao to nek on vidi sa sobom. Zasto ne zivi u zemlji koju toliko hvali a zivi zemlji koja je deo sistema kojeg toliko kudi. To je nesto sto on mora da raspravi sam sa sobom, sta je kako je i gde stoji.

Подели на овим сајтовима

.

I te kako ima veze. To se zove licemerje. 

Upravo, on zna da je tamo odlicno - njemu, zato se i ne vraca. Svidja mu se zapadni sistem, svidjaju mu se slobode koje ima na zapadu, ekonomske i ostale i u njima uziva.

A sa druge strane brani istocni blok zemalja koje nemaju te slobode i gde ne bi ni upola toliko uzivao. I to i jeste problem.

Ako njemu stvarno smeta zapad (toliko koliko tvrdi) on bi sa ostog odavno otisao.

Prvo nije lepo da nas nazivas zapadnim idolopoklonicima, mogu ja tebe da nazovem Putinovim idolopoklonikom. 

Ja ne znam koji to "zapadni idolopoklonik" ali moz da ciljas samo na mene jer sam je jedini koji nema dodira sa zapadom od svih sa kojima diskutujes ovde(na tu temu). Aquilio, Grizzly, Juan - svi imaju dodira sa zapadom. Daleko su od idolopoklonika, vec su ljudi videli kako se tamo zivi... i kako tamo imas slobodu koju ovde (i u rusiji) nemas. 

I trece.... pa super sto ih znash, ako im se ne svidja - vrate se. To je iskreno, ali problem je u licemerima kojima se svidja da zive tamo, ali su neiskreni, pricaju jedno a rade drugo. Kao ovaj Kanadjanin. 

Sto se mene licno tice ja ocu zapadne slobode u Srbiji. Hocu da covek ima pravo da bude sta oce, radi sta oce da raspolaze svojim parama i svojim stvarima kako oce - sve dok ne skodi drugom coveku fizicki ili finasijski i u retkim sluchajevima psihicki(mobing) 

I na kraju, sto se rusije tiche... nemam ja nista protiv putina, on je obican makijevelista ko i svaki politicar. Balasira izmedju levice i desnice, libelarizma i konzervitavizma da bi odrzao vlast. Poenta je u nekim drugim stvarima. To sto se u Rusiji promovise nasilje, i to nasilje ima odobrenje unutar ruske dume, svoju podrsku. Slichan problem ima amerika. Medjutim, u cemu se razlikuju amerika i rusija, zasto se meni vise svdija amerika, a ne rusija. Zato sto amerika ne vrsi nasilje nad svojim gradjanima - rusija vrsi. Amerika vrsi nasilje nad drugim zemljama, sto isto tako nije u redu, ali ja ovde pricam o unutrasnjim sistemima.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Sto se mene licno tice ja ocu zapadne slobode u Srbiji. Hocu da covek ima pravo da bude sta oce, radi sta oce da raspolaze svojim parama i svojim stvarima kako oce - sve dok ne skodi drugom coveku fizicki ili finasijski i u retkim sluchajevima psihicki(mobing)

I na kraju, sto se rusije tiche... nemam ja nista protiv putina, on je obican makijevelista ko i svaki politicar. Balasira izmedju levice i desnice, libelarizma i konzervitavizma da bi odrzao vlast. Poenta je u nekim drugim stvarima. To sto se u Rusiji promovise nasilje, i to nasilje ima odobrenje unutar ruske dume, svoju podrsku. Slichan problem ima amerika. Medjutim, u cemu se razlikuju amerika i rusija, zasto se meni vise svdija amerika, a ne rusija. Zato sto amerika ne vrsi nasilje nad svojim gradjanima - rusija vrsi. Amerika vrsi nasilje nad drugim zemljama, sto isto tako nije u redu, ali ja ovde pricam o unutrasnjim sistemima.

Ja zaista ne vidim koje to zapadne slobode nedostaju Srbiji. Koliko vidim svako moze da radi sta oce. Cak i gej parade koje su bile problem poslednjih godina vise nisu i sad ce dobiti citavu nedelju da se setaju i rade sta god. Al i to je prenabudzena prica nego mislim ovako u obicnim zivotima vecine ljudi...ne vidim da slobode nedostaju...ugl samo materijalno stanje je problem. Al dobro ja zivim u Beogradu ovde su stvari mozda drugacije (liberalnije) mada nesto mi se ne cini da u drugim delovima Srbije kamenuju bludnice i zakopavaju zive gejeve i tako to....

A ako nesto i dalje fali evo svi zapadni cinovnici i ambasadori podrzavaju Vucica kao nikog do sad i hvale ga na sav glas tako da valjda on namerava da donese ostatak nedostajucih sloboda...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

ne vidim da slobode nedostaju...ugl samo materijalno stanje je problem

Те две ствари су тесно повезане, узрок и последица. Да заиста имамо (пре свега економске) слободе материјално стање не би могло да буде проблем.

ви који гајите идолопклонство према западу

Нема ту брате никаквог "идолопоклонства". То су само неке елементарне чињенице које виде и мала деца коју родитељи одведу у неку од развијених западних земаља. Живи се слободније, боље, квалитетније итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...