Jump to content

Карл Билт: Православље је претња за западну цивилизацију

Оцени ову тему

Препоручена порука

Opa bato? Znaci USA intervencija u Vijetnamu nije zlocin, bombardovanje VRS polozaja i  SRJ 99. nije zlocin?

Rat a ne zlocin. Ratovi se vode od kada je sveta i veka. Pa i mi Srbi smo ratovali 1990 pa nadalje.

A zlocini su zlocini i vrse se i u ratu i u miru ...

Zlocin je recimo bombardovanje civila, RTS-a, voza ili dece na nosi ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 583
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Е слажем се са овим. Најгори су ми они ,,антикомунисти" који своју русофобију крију иза маске ,,антикомунизма", а комунизма данас у Русији нема ни у траговима.

Ma kakav bre komunizam, to za koju godinu nece postojati ni u Severnoj Koreji ..I ko ti danas prica o komunizmu u Rusiji taj ti prica protiv Rusa a ne protiv komunizma ..

Подели на овим сајтовима

Ма нисам рекао да ти мрзиш Русе или Русију, али реци ми, по чему сматраш да је Путинов режим ,,тоталитаран" и у чему се гледа тај тоталитаран систем у Русији?

Дакле, конкретно?

Godinama nerastvetljeni slucajevi ubijenih novinara, zestoka cenzura medija, ogranicavanje slobode govora pod izgovoro zastine javnog morala, ogromna mafijsko kleptokratska banda koja u saradnji sa FSBom kontrolise ko sme da posluje (mislim na velike firme) i gde ce ko biti reketiran. Ima jos ali se terorisanja medija i gusenje sloboda govora jedni od kljucnih problema svih totalitarnih sistema. Svakako Rusija danas nije ni blizu toliko totalitarna i zatvorena kao za vreme Staljina, Hruscova ostatka SSSR ere ali je jos uvek daleko od otvorenog, drustva okrenutog ka vrednsotima prosvetiteljstva i liberalizma.

Подели на овим сајтовима

Rat a ne zlocin. Ratovi se vode od kada je sveta i veka. Pa i mi Srbi smo ratovali 1990 pa nadalje.

A zlocini su zlocini i vrse se i u ratu i u miru ...

Zlocin je recimo bombardovanje civila, RTS-a, voza ili dece na nosi ...

Znaci mrzis Amerikance i stanovnike NATO zemalja samo sad to maskriras pod kritiku bombardovanja civila i RTSa? Jel tako?

Подели на овим сајтовима

А шта ти знаш о њему и његовом животу, па тврдиш да је њему тамо ,,одлично"? Шта ти знаш о њему и његовим разлозима због којих он и даље живи тамо?

Дај, мани се те приче...

А иначе, не сматрам да неко ко живи на западу мора да буде одушељен њиме.

Па можеш ти да ме назовеш ,,Путиновим идолопклоником", али ако си пратио моје писање могао си да видиш да ја никада нисам рекао да је Путин ,,идеалан", и да је од његовог доласка на власт све ,,идеално" у Русији, али сам констатовао да је Путин учинио много позитивних корака за Русију, да постоје многи позитивни елемнти његове владавине и то је разлог зашто га подржавам. Али не сматрам да је он ,,непогрешив", има и он свакако својих мана и грешака на које треба указивати. 

Док Aquilio ( а само сам њега назвао идолопклоником запада, а не тебе или Гризлија) тврди да је западна цивилизациха ,,идеална" ,,величанствена", за њега ништа сем ње не постоји, итд. А када сам му навео неке негативне елементе те цивилизације, он их је одбацивао, негирао да она има везе са суштином западне цивилизације, итд.

Па ко је ту идолопклоник?

А друго брате, не слажем се са том причом о Русији као ,,земљи неслободе". У Русији ти имаш и власт и опозицију, вишепартијски систем, свако може о Путину да каже шта го жели, имаш и протесте против њега, имаш слободу медија, итд. Дакле, у Русији влада ,,демократија", али руска демократија (како ју је Путин назвао) која је заснована на руском идентитету, традицији и вредностима. То што су у Русији забрањене, примера ради, геј-параде, пропаганда хомосексуализма малолетницима, абортус, јавно вређање и омаловажавање Православне Цркве, итд- то не значи да је Русија ,,земља неслободе", већ да Русија баштини и брани своје духовне, моралне и традиционалне вредности. Те вредности данас ипак баштини већина Руса и придржава их с, и сматрам да није у реду да се врши терор над већином, због мањине која сматра да је ,,нормална" да је њихово понашање ,,нормално" и да друштво треба да их прихвати као ,,нормалне" (иако и неке научне чињенице потврђују да није тако, ли ајд сад). И њима су гарантована права као и свим другим грађанима, али не смеју да парадирају, нема ,,истополних бракова", итд- једноставно нек то што јесу задрже за себе (ако већ не желе помоћ) и то је то. И то је по мени ок. Кад нека држава брани вредности  на којима је њен заснован њен идентитет, култура и историја- то за мене није ,,диктатура", већ је за мене то врло одговорна држава. Кад Пуси Рајот, рецимо, скрнави Светињу (Храм Христа Спаситеља) својим понашањем, Светињу Вере коју баштини већина народа Русије и кад је полиција ухапси, тоза мене није ,,диктатура", већ одговорно понашање. Нико нема право да вређа верска осећања већинског народа. 

И зато сматрам да то причање о Русији као ,,земљи неслободе" (неки иду чак толико далеко да је изједначавају са Северном Корејом) није лепо, а и не одговара истини тј. чињеницама.

Ево рецимо ја више имам везе са Русијом, него са западом- више сам био тамо а и велики део моје породице ради у Русији.

Али понављам да не сматрам да, ако неко живи на западу, треба да буде одушевљен истим.

А што се мене тиче- ја сматрам да Србије може (и мора) да изгради демократију, али српску демократију која је у складу са њено  Вером, традицијом, историјом, идентитетом и културом и вредностима. И сматрамда ми у својој историји имамо доста узора како наше друштво треба да изгледа.  Да треба да формирамо демократију, али сматрам да не треба да буде у нескладу са Вером, традицијом и културом српског народа. 

То је, по мени, истинска демократија а не ,,демонократија", како ју је називао Свети Владика Николај.

Не сматрам да треба да копирамо туђе модела, западне или америчке. Ко стално копира туђе, то значи да нема ништа своје а то по ени није добро. Срби бар немају разлога ништа туђе да копирају. 

Procitam sve ove gluposti, i setim se da sam na sve njih do sad 1000 puta odgovorio.

Kada neko izjednacava necije duhovne vrednosti(ono sto osoba sama izabere) sa necim na sta drzava prisiljava da bi zadovoljila neku rulju jer joj se neko ne svidja... onda skontam da je vreme da se povucem iz diskusije.

Jednostavno - ne vredi.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ma kakav bre komunizam, to za koju godinu nece postojati ni u Severnoj Koreji ..I ko ti danas prica o komunizmu u Rusiji taj ti prica protiv Rusa a ne protiv komunizma ..

Тачно. Нарочито кад долази од стране запада који је помогао успостављање комунизма у Русији (Лењин, пломбирани воз, итд), који је знао да шурује са СССР-ом итекако, који је подржавао и комунистичког диктатора Тита, итд.

А у Северној Кореји више не постоји комунизам, он је званично избрисан из њиховог устава, а Марксова, Енгелсова и Лењинова дела су чак забрањена.

Што, наравно не умањује тоталитаризам Северне Кореје.

Подели на овим сајтовима

Procitam sve ove gluposti, i setim se da sam na sve njih do sad 1000 puta odgovorio.

Kada neko izjednacava necije duhovne vrednosti(ono sto osoba sama izabere) sa necim na sta drzava prisiljava da bi zadovoljila neku rulju jer joj se neko ne svidja... onda skontam da je vreme da se povucem iz diskusije.

Jednostavno - ne vredi.

Па да, најлакше је туђи коментар прогласити за ,,глупост" и онда отићи и не одоворити на њега. И ти ми после причаш неке приче о ,,тоталитаризму" и ,,неслободи...

Држава је дужна да брани верска и свака друга осећања свог већинског народа. Држава је дужна да штити духовне и моралне вредности на којима она и њен народ почивају. И зато су оне ствари које сам поменуо тамо забрањене. И Руска Православна Црква нема ништа против тога, него чак подржава такву политику. 

И тако и треба да буде, а ви само причајте о ,,диктатури" или ,,тоталитаризму", међутим то не мења причу- у Русији не влада никаква ,,диктатура", нити ,,тоталитарима". Такве оптужбе су стварно неозбиљне. 

Подели на овим сајтовима

Znaci mrzis Amerikance i stanovnike NATO zemalja samo sad to maskriras pod kritiku bombardovanja civila i RTSa? Jel tako?

Oni su neprijatelji mog naroda. U zadnje dve decenije su tri puta stali na stranu srpskih neprijatelja.

Sta ti tu nije jasno?

Naravno da mrzim neprijatelje mog naroda. Ja to nemam potrebe da krijem kao ti mrznju prema Rusima.

Подели на овим сајтовима

А у Северној Кореји више не постоји комунизам, он је званично избрисан из њиховог устава, а Марксова, Енгелсова и Лењинова дела су чак забрањена.

Што, наравно не умањује тоталитаризам Северне Кореје.

Zbog ovakvog tvog nacina misljenja mi imamo problema u komunikaciji. Ti mislis da se nesto moze shvatiti, analizirati prateci i proucavaju kako se to nesto zove a ne sta je po svojoj strukturi, sustini nezavisno od etikete naziva.

Подели на овим сајтовима

Oni su neprijatelji mog naroda. U zadnje dve decenije su tri puta stali na stranu srpskih neprijatelja.

Sta ti tu nije jasno?

naravno da ,mrzim neprijatelje mog naroda. Ja to nemam potrebe da krijem kao ti mrznju prema Rusima. Jer tebi rusi nisu nista lose uradili.

Zanima me da li mrzis Amerikance i sve stanovnike NATO zemalja zbog zlocina njihovih vlada? 

Подели на овим сајтовима

Zbog ovakvog tvog nacina misljenja mi imamo problema u komunikaciji. Ti mislis da se nesto moze shvatiti, analizirati prateci i proucavaju kako se to nesto zove a ne sta je po svojoj strukturi, sustini nezavisno od etikete naziva.

Не знам о чему говориш? Као што рекох, комунзам је у Северној Кореји укинут, тамо сада влада ,,џуче идеологија", то је нека врста  екстремног национализма помешаног са социјализмом.

И као што рекох, то не умањује тоталитаризам Северне Кореје. 

Подели на овим сајтовима

Па да, најлакше је туђи коментар прогласити за ,,глупост" и онда отићи и не одоворити на њега. И ти ми после причаш неке приче о ,,тоталитаризму" и ,,неслободи...

Држава је дужна да брани верска и свака друга осећања свог већинског народа. Држава је дужна да штити духовне и моралне вредности на којима она и њен народ почивају. И зато су оне ствари које сам поменуо тамо забрањене. И Руска Православна Црква нема ништа против тога, него чак подржава такву политику. 

И тако и треба да буде, а ви само причајте о ,,диктатури" или ,,тоталитаризму", међутим то не мења причу- у Русији не влада никаква ,,диктатура", нити ,,тоталитарима". Такве оптужбе су стварно неозбиљне. 

To sto ti krivis znacenja pojma ditkature i totalitarizma nece njih uciniti nepostojecim u bilo kojoj zemlji gde su aktielni. Isto kao sto se niko nece izleciti time sto stavi znake navoda na rec karcinom na svojoj dijagnozi. Samo ce se samozavaravati to svoje smrti.

Подели на овим сајтовима

Не знам о чему говориш? Као што рекох, комунзам је у Северној Кореји укинут, тамо сада влада ,,џуче идеологија", то је нека врста  екстремног национализма помешаног са социјализмом.

И као што рекох, то не умањује тоталитаризам Северне Кореје. 

To mi je nazalost jasno.

Подели на овим сајтовима

Zanima me da li mrzis Amerikance i sve stanovnike NATO zemalja zbog zlocina njihovih vlada? 

Mrzim neprijatelje. Znaci vojsku, vladu, parlament i sve koji podrzavaju politiku njihove drzave prema Srbima ...

E sada koliko ih je ja ne znam, ali jedno 200 milina cenim da ih ima ili ih je bilo ...

Ima naravno i onih koji su bili protiv rata sa Srbima a za racun Albanaca, Hrvata, Muslimana ... Njih volim ako ti je lakse .-.-.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...