Драшко Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Прост пример, Кристијан Голубовић има емисију на телевизији?! КАко је то прошло, тј. како је до тога дошло? Притом немамо ни честити дечји програм, Хрвати га имају. И одличан им је! Не треба ту да се посипамо пепелом већ да деламо, реагујемо, укидај Кристијана, дај паре за дечји програм, улажи у културу! коЖељ њацИ , nana, Volim_Sina_Bozjeg and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Ova poruka nije ok, a ni pitanja, previse su licna. Zamolio bih te da ih vise ne postavljas. Poslušaću te ali ću ti reći zašto to pišem na ovaj način. Pre svega ne mislim da su to lična pitanja i idu uz temu.... Zašto ne bi mogao pitati šta neko radi i da li radi za zemlju koju voli i za koju ima toliko toga da kaže? Možda nije najpristojnije ali ne može da bude samo uvreda. Mene zanima šta dijaspora misli,radi i da li planira povratak u svoju zemlju. Oni su ljudi sa nekim iskustvima koje mi ljudi u Srbiji nemamo i nismo u prilici da saznamo. Inače ako je pitanje suviše lično ne mora zvone da odgovori a ja se izvinjavam što nije najpristojnije. (ponela me težina teme) izvini zvone. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Може да је постави, али - себи. Izvini ali nemoj ni ti da vredjaš, ja za razliku od tebe plaćam porez svojoj zemlji Dobro ako ne želiš u redu i izvini. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Знаш како Жискаре - ти си први који на пост о политици Александра Карађорђевића или слично одговориш коментаром о карактерним особинама аутора/саговодника. Нит` те је ко врећао, нити помињао, а ти кренеш како је неко овакав и онакав. Зато пре свега ти немаш никаквог права да покрећеш овакве теме. И да - то је доказ да имамо неке проблеме. Само не "већина" него неколицина вас који сте бучни као пијане снајке па се чини да вас је пуно. Да, да, него, шта мислиш о вређању целог народа? Додељивању придева "јадан"? Volim_Sina_Bozjeg and Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Да, да, него, шта мислиш о вређању целог народа? Додељивању придева "јадан"? E to i mene zanima Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Мислим да смо у просеку, жешће исполаризовано друштво. Лично нагињем више ка "десној" опцији, али не видим неку нормалу у свему. Недостаје нам критички осврт на наше друштво, углавном су на снази црно бели ставови. Не треба народ тако да каже, већ да се запита "шта нам фали? где морамо да се поправимо? где смо погрешили?" Могли бисмо да се угледамо у много чему на Запад и њихову културу, да узмемо све што је добро, да пробамо. Исто бисмо могли и од Руса да учимо, али Руси су много већи радници од нас у сваком погледу. Драшко, ја мислим да сам био јасан у уводу. Не причам ја о критици, која може да буде оправда на или неоправдана, причам о директном вређању народа и учесника на овом форуму са аминовањем једног од вас. Чак и да има исто мишљење, основна култура налаже да буде неутралан. Да не причам о томе што већ овде одређује ко сме а ко не да отвори тему. Размислите о томе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Grizli planiraš li nešto da doneseš u Srbiju, neke fine ideje za proizvodnju, ostvaruješ li kontakte sa recimo nekim privrednicima i razmišljaš li o pokretanju nekog posla u Srbiji. Dolaziš li skoro u domovinu da pomogneš svojoj rodbini u nastajanju da od Srbije napravi bolje mesto za život? Šta tebe veže za Srbiju? Не имајући сумњу да Звонко може да изађе на крај са свим прозивкама, успут, дозвољававјући да се ствари поставе тамо где требају, ја вас, као и `тма` пута до сада молим, да останемо у границама пристојних разговора... Проста провера каже да је Звонко био (/и остао) војни обавезник и сматрам да свака прича контра ове није у реду-... Никола Поповић and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Izvini ali nemoj ni ti da vredjaš, ja za razliku od tebe plaćam porez svojoj zemlji То је велико достигнуће у животу да се плати порез. Само што вероватно ниси платио ни 0.1% од онога што сам ја послао. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Не имајући сумњу да Звонко може да изађе на крај са свим прозивкама, успут, дозвољававјући да се ствари поставе тамо где требају, ја вас, ако и тма пута до сада молим, да останемо у граниуцама пристојних разговора... Проста провера каже да је Звонко био (/и остао) војни обавезник и сматрам да свака прича контра ове није у реду-... Dobro moramo priznati da je i zvone oštar. Ovo će biti 4 put kako se izvinjavam. Ja nisma delio etikete zvonetu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Dobro moramo priznati da je i zvone oštar. Ovo će biti 4 put kako se izvinjavam. Ja nisma delio etikete zvonetu. Нисам ни мислио да се треба Звонку, или пак икоме другом испричавати.... Све је јасно, ако има неко да пита додатно-ту смо... Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 То је велико достигнуће у животу да се плати порез. Само што вероватно ниси платио ни 0.1% од онога што сам ја послао. Ovako dalje nećemo moći ja se tu izvinjavam i jedam...a ti govoriš o meni kao da me znaš i znaš koliko je težak moj novčanik. Ajde sad ti postavi neki video gde ćemo se za bar trenutak osetiti braća. Ostavio sma ja Srbiji dosta nikad nisam ni prestajao ja sam za razliku od tebe došao u Srbiju iako nisam rodjen u njoj i nisam došao da spavam. Kako god umesto da primiš izvinjenje ti nastavljaš, ja neću više. Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Драшко, само сам се надовезао на твој пост који ми је дао инспирацију Хвала на надовезивање, лепо си све објаснио. Поготову ми се свиђа ово, ништа му не ФАЛИ Али ја знам доста "обичних" људи који су наша свакодневница, наши пријатељи, комшије који су понос наше земље и који су праве патриоте. То су људи који не бацају ђубре по улици, који устану старијима у превозу, који воле своје писмо, свој језик, који раде крваво и доприносе овој земљи, који негују традицију, воле своју земљу... Е на те људе сам поносан и згади ми се када неко "паметан" говори како смо ми стока, како смо заостали, како је све туђе боље, како је срамота што волиш своју земљу, како је национализам=милошевић... А напунили смо се таквих, као она која иде по хагу и тужака своју земљу, као они што су променили веру, политику... ради свог егоизма, џепа, немања срца (да не кажем нешто друго)... А наша држава сигурно још пуно млека треба да попије да би научила и урадила нешто. Дипломатија 0, брига о народу 0, срозавају воску и полицију, судство 0, народ су довели у стање меланхолије... Када се те ствари промене, можемо о нечему да причамо што се наших великаша тиче. verum est in beer, Лидија Миленковић and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 То је велико достигнуће у животу да се плати порез. Само што вероватно ниси платио ни 0.1% од онога што сам ја послао. У Србији вала јесте. У ствари, због људи као он и њихове две лепте које троше овде, Србија још постоји . Кад се сви одселе да из далека воле Србију, чија ће она бити ? Ђуро Станивук, ines, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Прво да промениш фонт, јер сам од "шта нам фали" прочитао нешто друго и остао збуњен, тражећи смисао Све је то тачно. Нама треба много, много рада на држави и на себи. Али ми се чини да су ствари силом прилика, тј помоћу неких људи у Србији добиле тотално другачије значење. Ако кажеш да си националиста, ти си одмах за враћање у 90', подршка Милошевићевој и Шешељевој струји. До пре 14 година, ма и мање, ти исти који су сада најпаметнији и који соле памет свима како су они једино у праву, су из све гласа викали Косово је Србија, НАТО у блато... сем неколицине који су од раније били на школовању да део народа доведу у стање у коме су данас. Чист пример је да је до пре 10 година народ по истраживањима 99% био уз КиМ, а сада се не би усудио да кажем да је и 50%. Шта, помирили се са судбином. Ма нисмо деца. Сада је одједном све то застарело, све наше жртве, национализам... то више није кул и то нису принципи модерног запада. То је размишљање затуцаног истока, а ми треба да се ослободимо тог баласта, треба да се прешалтамо на запад. На западу се подразумева да си националиста, да волиш своју земљу и да не даш пљување по њој. Све земље запада су теша десница када је у питању њихова држава, друго је социјална политика коју воде. Све те земље са поносом врше војне параде, сећају се и одржавају комеморације за своје настрадале, поносе се својом државом у сваком погледу и то показују. А овде када то урадиш, ти си ратни хушкач. Када пишеш ћирилицом ти си националиста и заостао, јер то више није модерно. Латиница ис д бест. Јесте да се националистима или патриотама називају многи који немају ни мрвицу национализма и који брукају и себе и ову земљу. Али ја знам доста "обичних" људи који су наша свакодневница, наши пријатељи, комшије који су понос наше земље и који су праве патриоте. То су људи који не бацају ђубре по улици, који устану старијима у превозу, који воле своје писмо, свој језик, који раде крваво и доприносе овој земљи, који негују традицију, воле своју земљу... Е на те људе сам поносан и згади ми се када неко "паметан" говори како смо ми стока, како смо заостали, како је све туђе боље, како је срамота што волиш своју земљу, како је национализам=милошевић... А напунили смо се таквих, као она која иде по хагу и тужака своју земљу, као они што су променили веру, политику... ради свог егоизма, џепа, немања срца (да не кажем нешто друго)... А наша држава сигурно још пуно млека треба да попије да би научила и урадила нешто. Дипломатија 0, брига о народу 0, срозавају воску и полицију, судство 0, народ су довели у стање меланхолије... Када се те ствари промене, можемо о нечему да причамо што се наших великаша тиче. Драшко, само сам се надовезао на твој пост који ми је дао инспирацију У начелу се слажем verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Када би не дао Бог рат почео, они би први запалили. Pa da. Nešto nam je ovde poznata ta priča. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука