Sasa Kolbas Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Nikakva misterija nije da sam konkretno mislio na Srbe mada je racunaica primenljiva na bilo koji narod. Nisi pogresno shvatio. Ispravno si shvatio da je srbija prepuna Cvorovica, i to vise nego ikada u svojoj istoriji. Svi ti Cvorovici su jadni da jadniji ne mogu biti jer su izgradili sebi neki izmisljen srpski svet u kome zivi neki izmisljeni srpski narod koji je najbolji, najpametniji, najlepsi i sve naj... Takvo misljenje se lako demantuje time sto se glava podigne visoko iznad i lepo osmotri okolina koja te okruzuje. Pa kad osmotris tu okolinu mozes li je nazvati idealnom? mozes li bilo koji pridev da joj das i da ispred njega stavis "naj" a da taj pridev nije negativan? Ako mozes, onda si Ilija Cvorovic. A on je jedan jadan junak, najjadniji... simbol paranoje, manije gonjenja i proganjanja (u jednom). Jer, vidi, to sto najbolji narod u istoriji svemira naseljava jednu od najpropalijih drzava u univerzumu nije odraz kosmicke nepravde nego upravo te jadnosti o kojoj sam pricao. Nas covek ce radije da kuka godinama sto mu je NATO srusio krov na kuci nego da taj krov popravi i krene napred. Drama na sve strane. A naocit drasmki elemenat se pojavljuje kad se neko DRZNE da primeti da nam je drzava cist cabar. Jer se zna da NIKO, NIKADA, NI U KOM SLUCAJU i NI POD KOJIM OKOLNOSTIMA NE SME da ukaze na lose stvari u Srbiji jer u Srbiji nista ne moze da bude "LOSE" s obzirom da je to najidealnija drzava sa najidelanijim narodom koji je ikada postojao... ...a to ne da je jadno razmisljanje nego zrelo za ludnicu... problem je sto nema te ludnice koja ce da smesti dve trecine jednog naroda... a ne, cekaj... ima... prostire se od vojvodine do kosova, ta ludnica - Cale, krov nam prokisnjava, trebalo bi da... - Sta si reko?! Naduvenko jedan mali! TI ces da mi pricas da mi je krov busan! - A be cale, sve po kuci nam je mokro, parket se izdigao, vitrine... - Kako te nije sramota?! Mars, zutokljunce jedan! Nasu su bre kucu gradile tri generacije najuglednijih dundjera, bre! Takvu kucu neces da nadjes odavde pa do Londona, ti jasno! - Sta me briga kakva je bila pre sto godina... Sve nam je unisteno od namestaja, pocrkacemo od strujnih udara ako nesto pod hitno ne preduzmemo! - A tako znaci? Ne valja ti nasa kuca? Pa sto ne odes kod Petrovica, nasih krvnih neprijiatelja, vidim da si poceo da razmisljas njihovim jezikom. - Daj bre cale, ne tripuj se... - Jesi i tu rec kod njih naucio izdajnice! - Ne mogu vise da trpim ovo... idem negde gde ljudi resavaju svoje probleme umesto sto ih koriste da od sebe prave mucenike , zrtve i jadnike... pravi si... Ilija Cvorovic! - Koji ti je taj? Isto neki vas idejni vodja jel? Sta je? Odlazis? Idi bre boli me uvo... Vec 20 godina nam komsije ulaze u kucu nocu dok spavamo i posipaju nam namestaj vodom, al gospodin je "pametan", naucili ga Petrovici i Djordjevici da nam "prokisnjava krov"! Gnjide jedne! Ako,ako... samo ti idi, i nemoj vise da se vracas! Dokle god sam ziv necete me unistiti, ovom cu vas sipkom... BZZZTBZZTBZZZTBZTZZZZZZTZZZBZTZZZZZ Ilija zaboravio si da se potpises Bez zezanja, po cemu se ovo tvoje pisanije razlikuje od rzamisljanja jednog Ilije Cvorovica? Osim sto je ovakvo razmisljanje druga krajnost, u svakom slucaju krajnost. Volim_Sina_Bozjeg and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 Јашта. Ако не разхебемо све, кој смо андрак и потезали причу о онима који нас критикују?! sami će se jave, a i hebanje je odavno počelo sHa_sarcasticlol PS: oću reći habanje, habanje teme Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 То је зато што можемо највише да истрпимо! Ментална снага тебра! I toliko smo jaki da to radimo na forumu uz kaficu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 27, 2014 A naocit drasmki elemenat se pojavljuje kad se neko DRZNE da primeti da nam je drzava cist cabar. Jer se zna da NIKO, NIKADA, NI U KOM SLUCAJU i NI POD KOJIM OKOLNOSTIMA NE SME da ukaze na lose stvari u Srbiji jer u Srbiji nista ne moze da bude "LOSE" s obzirom da je to najidealnija drzava sa najidelanijim narodom koji je ikada postojao... Постоје два решења за ово што си сад написао и оно што иначе пишеш. Једно је да не разумеш разлику између критике и вређања. Морам да ти кажем да постоји разлика. Разлика се очитује у следећем: критичар, онај који је добронамеран али види све што се око њега дешава, указује на све што сматра да је лоше, у земљи, у граду, у својој кући. Осим што указује на лоше ствари којих има прегршт, бар у нашој земљи, критичар (ако је иоле стручан у области коју критикује) даје и предлоге решавања тих лоших ствари, у смислу да наговести или, у понеким случајевима изврши комплетну анализу са предложеним мерама за бољитак. Па чак и да не да решења јер није стручан у некој области, он бар аргументовано изнесе у чему се састоји лоша страна неке појаве. Онај који вређа, не мора да се мучи око свог образовања, њему је довољно да искали свој бес и немоћ на крајње вулгаран начин, некад отвореним а некад скривеним увредама, јер се, врло често, конкретне лоше ствари односе на њега лично, на овај или онај начин. Друго је, а ја заиста не желим да верујем у то, да си такав какав се представљаш у свом писању. Али, да ти поновим, ниси једини у томе, то је постало нешто као тренд у последње две декаде, и ту су испливали људи који немају други начин да се докажу и да оправдају своје постојање. Или постојање својих прихода. Дакле, вређање није критика, како си ти представио у свом оправдању. Критика је пожељна и увек мора да буде присутна. Вређање је ствар кућног васпитања и не, ниси "ин" ако вређаш. Јеси у центру пажње, али ниси "ин". RYLAH, Crveni Baron and Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Постоје два решења за ово што си сад написао и оно што иначе пишеш. Једно је да не разумеш разлику између критике и вређања. Морам да ти кажем да постоји разлика. Разлика се очитује у следећем: критичар, онај који је добронамеран али види све што се око њега дешава, указује на све што сматра да је лоше, у земљи, у граду, у својој кући. Осим што указује на лоше ствари којих има прегршт, бар у нашој земљи, критичар (ако је иоле стручан у области коју критикује) даје и предлоге решавања тих лоших ствари, у смислу да наговести или, у понеким случајевима изврши комплетну анализу са предложеним мерама за бољитак. Па чак и да не да решења јер није стручан у некој области, он бар аргументовано изнесе у чему се састоји лоша страна неке појаве. Онај који вређа, не мора да се мучи око свог образовања, њему је довољно да искали свој бес и немоћ на крајње вулгаран начин, некад отвореним а некад скривеним увредама, јер се, врло често, конкретне лоше ствари односе на њега лично, на овај или онај начин. Друго је, а ја заиста не желим да верујем у то, да си такав какав се представљаш у свом писању. Али, да ти поновим, ниси једини у томе, то је постало нешто као тренд у последње две декаде, и ту су испливали људи који немају други начин да се докажу и да оправдају своје постојање. Или постојање својих прихода. Дакле, вређање није критика, како си ти представио у свом оправдању. Критика је пожељна и увек мора да буде присутна. Вређање је ствар кућног васпитања и не, ниси "ин" ако вређаш. Јеси у центру пажње, али ниси "ин". Jel znas da si ti stopedesti poukas koji mi spocitava nekakvo vredjanje a nema nikakav dokaz za to. Ako sam vredjao pokazi mi gde, da mogu adekvatno da se odbranim. Ako nisam, sto me prozivas? Taj sport "napljuj mracnjaka kad nemas pametnija posla a on je ionako slina od coveka pa mu nece smeta" stvarno postaje dosadan, narocito sto jos ni jedan prozivac nije uspeo da optuzbe potkrepi nekim citatom ili slicno... NIJEDAN. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Pa sta ce nekome citat, niko nije blesav da ne ume da prepozna ton. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Pa sta ce nekome citat, niko nije blesav da ne ume da prepozna ton. A ton je zabranjen pravilnikom foruma ili sta? Gde mogu da vidim koji su tonovi dopusteni a koji su zabranjeni? Osim toga, ton je proizvod tvoj subjektivne percepcije i ne mora da ima ikakve veze sa pravim znacenjem onog sto je napisano... A ako sam nesto naucio od vas vernika to je da nema opasnije stvari nego kad nesto prepustis "tumacenju" pojedinca... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Jel znas da si ti stopedesti poukas koji mi spocitava nekakvo vredjanje a nema nikakav dokaz za to. Кад ти тројица кажу да си пијан, ти се придржи за ограду, за сваки случај. Опет фокусираш проблем на себе, а то је најмањи од свих проблема. То што ти не видиш доказ је проблем твоје перцепције, која је, за тебе лично, у реду, али за гомилу других људи није. Нема правилника који каже да не смеш да вређаш народ једне земље и то је штета. Али, ја не причам о закону, ја причам о моралу и личним осећајима. И још увек, ти си последица а не узрок. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Кад ти тројица кажу да си пијан, ти се придржи за ограду, за сваки случај. Опет фокусираш проблем на себе, а то је најмањи од свих проблема. То што ти не видиш доказ је проблем твоје перцепције, која је, за тебе лично, у реду, али за гомилу других људи није. Нема правилника који каже да не смеш да вређаш народ једне земље и то је штета. Али, ја не причам о закону, ја причам о моралу и личним осећајима. И још увек, ти си последица а не узрок. Ja ti opet kazem da nikad nisam vredjao zemlju koju volim, i zato me povredjuju takve neosnovane optuzbe koje servirate bez trunke empatija da vase reci nekog mogu i da dotaknu. A ako ja znam da nisam nigde i nikada vredjao zemlju a ti kazes da jesam onda je jedan od nas dvojice lazovcina a to nisam ja... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Ja ti opet kazem da nikad nisam vredjao zemlju koju volim, i zato me povredjuju takve neosnovane optuzbe koje servirate bez trunke empatija da vase reci nekog mogu i da dotaknu. A ako ja znam da nisam nigde i nikada vredjao zemlju a ti kazes da jesam onda je jedan od nas dvojice lazovcina a to nisam ja... Jesi, jesi ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Jesi, jesi ... Dokaži ili begaj... Ne smetaj... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Ja ti opet kazem da nikad nisam vredjao zemlju koju volim То ти верујем, само, ја сам причао о Србији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Svi ti Cvorovici su jadni da jadniji ne mogu biti ... ...a to ne da je jadno razmisljanje nego zrelo za ludnicu... problem je sto nema te ludnice koja ce da smesti dve trecine jednog naroda... a ne, cekaj... ima... prostire se od vojvodine do kosova, ta ludnica Ово нпр није вређање ни земље ни већег дела народа... Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 То ти верујем, само, ја сам причао о Србији. I ja sam pricao o Srbiji, a ti humor ostavi za podforum "zabava" jer ovako pokazujes koliko je ova tema zapravo ozbiljna za tebe... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2014 I ja sam pricao o Srbiji, a ti humor ostavi za podforum "zabava" jer ovako pokazujes koliko je ova tema zapravo ozbiljna za tebe... На жалост, не видим ништа смешно у мом коментару. Али оно што видим је да све време тражиш неку повећану пажњу јер и даље мислиш да је ова тема о теби и твојих пар несувислих коментара, као што је, нпр колега Јанко навео горе. Чак сам сигуран да у свом окружењу не смеш ни да помислиш на вређање било кога па се све то прелива овде. Међутим, појава о којој сам започео тему (а не о теби) је много комплекснија и шира и тиме твоје учешће поставља неке ограничавајуће факторе у дискусији, сведене на неки лични ниво који константно тражиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука